Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Baslardaki bir mesajimda dedimki ben size saygi duyuyorum sizde duyun kalkip kimseye hakaret edemem kimsede edemez herkesin kendi hayati sadece fikirlerimizi beyan ediyoruz.

Konu zaten dinin çatısına sığınıp kötülükler ahlaksızlıklar yapanlar. Toplum bu haldeyse bu dine bağlı görünen insanların pislikleri yüzünden böyle. Hani suçu annelere atmaya çalıştınız ya. Büyük resme bakın diyorum
İnanmayan insanlardan çok daha büyük kötülükler yapıyor "inanan" insanlar.

İşte mesele bu. İnsan ahlak sahibi olduğu için eline, diline, beline sahip olur. Allah’tan korktuğu için değil.
Bu yüzden ateistleri kötü ahlaksız sanıyorsunuz.
Oysa sırf Allah korkusuyla kendini frenleyen adam kötüdür.
Asıl motivasyon yaşam/ güvenlik/ var olma ve varlığını sürdürme hakkına saygı olmalıdır.

Osmanlica esttir arapca demiyorum iyi okuyun..burasi sanal bir ortam ve yazıyoruz sabahtan beri tek işim burasi değil iki çocuğum var ayni zamanda onlarlada ilgileniyorum..bu yuzden ozenli yazamiyorum.
Keşke sadece çocuklarınızla ilgilenseniz de davamı savunuyorum ayağına bu kadar karalama yapmasanız.

Az kelimeyle çok şey anlatmak dil için zenginliktir.
İmza: Yüksek lisans eğitimli dilcispor.
Bir sofrada 10 çeşit yemek olur istedigini alir yersin.ama 1 cesit olunca onu yemek zorundasin.
Onlar müşrikler oluyor ve islamiyette de yerleri yoktur.bugun su konuda baska inanclara sahip.insanlari bile aileleri müslüman zannediyor..hepsi cahillikten her kes müslümanım diyor ama dini vecibelerini arastirip okumuyor omursa cok daha farkli biri olur ama okumuyor.

Soylediginiz sacmaliktan ote bir sey degil, hakiki musluman ayrimini nasil yapiyorsunuz? Bu sorgulayici tavriniz takdire sayan, yalniz her nedense bu bilim insani edali "Yeterli kanit yok" tavirlariniz belli konularda isliyor sadece, isinize gelmeyen konularda ise olumune itaatkarsiniz. Bir insanin dini gorusu onu kotulukten alikoymaz, iyi niyetli kisi her dinden olabilir, siz bunu kabul etmiyorsunuz; buna karsi one surdugunuz argumanlar ise sacmalik. "Gercek musluman" degilmis, oyle olsa yapmazmis, bunu nereden anliyorsunuz? Ben soyleyeyim, bir seyden anladiginiz yok, kafaniza gore insanlari dinden cikariyorsunuz sadece. Bir insan musluman oldugunu soyluyorsa oyledir, ve bu kisinin iyi olma zorunlulugu yok, Islam'i temsil etme zorunlulugu da yok. Bir muslumanin yaptigi kotuluk diger muslumanlari lekelemez, bunu kabul etseniz en buyuk iyiligi yapacaksiniz aslinda inanciniza, ama onun yerine durmadan aklamaya calismakla ugrasmak hosunuza gidiyor sanirim.

Bir sofrada 10 çeşit yemek olur istedigini alir yersin.ama 1 cesit olunca onu yemek zorundasin.
.
Yanlış. Ezber bilgilerle geliyorsunuz bana.
Söz sanatları diye bir şey duydunuz mu.
Hiç Yaşar Kemal, Hasan Ali Toptaş okudunuz mu en basitinden?
Az kelimeyle çok şey anlatmak edebiyatta ustalık, dil için zenginlik sayılır.
Bu söylediklerinizin dilbilimde karşılığı yok.

Mide fesadı geçirmede karşılığı var ama

Iste bir müslümanın yaptigi bir hatayi zaten hepai boyle demeseydi buradakiler bende susardim..sabahtan beri ne yaziliyor Allah askina okuyormusunuz..resmen bombalayan kadin tecavuzcusu yok o yok bu daha neler soylendi savunmayıp hepsi oyle deyip susalim mi yani..fikir beyan ediyoruz niye bu kadar zorunuza gidiyor anlamiyorum.

Şu mesajinizi hakaret edenlere de yollasaydiniz samimiyetiniz kayda deger olsaydı,sadece aklamaya calisana degil....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…