• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affetmeli miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S
Evet doğru söylüyorsunuz bende bu şekilde düşünüyorum. Barışmak isteyen insan neden boşanma davası açar ki.
Suan şiddet olayından dolayı dava sizin lehinize. Oda bunu biliyor boşanmadan baya zararlı çıkacak. Suan barisirsaniz şiddet olayından bir daha dava acamiyorsunuz diye biliyorum yanlışım olmasın. O hakkınızı elinizden alacak altınları elden çıkarmaya çalışacak. Davayı siz acsaydiniz derdimki pişman ama davayı o açtığı için pişmanlık maddi konularda gibi duruyor. Burda bi konu vardı eskiden kadın affedip gitmişti. Kadin dönünce adam altınları satıp ailesine vermişti. Sonrada kadını sokağa atmışlardı. O nedenle davayı açan adam dönüş yapıyorsa iki kez düşün derim.

çünkü siz nafaka istediniz üstüne altınları istediniz ve bunları alacağınızı iyi biliyor. İşin içinde sevgi yok para var.

Evet. Birde eklemek isterim: Barissaniz siddeti de affetmis olursunuz. Ve bu siddette kapiyi sonuna kadar acar ve davada kullanamazsiniz

Anlattığınız kadarıyla eşiniz kök ailesinden bağımsız hareket edemeyen biri. Böyle bir insanın değişeceğine ihtimal vermiyorum. Üstelik bir buçuk yıl ayrı yaşamışşınız, bu sürede siz de kendinize bir düzen kurmuşşunuzdur. Eğer eşiniz sizin mahkemedeki maddi taleplerinizden önce de barışmak için çabaladıysa, barışma konusunu iyice düşünüp ona göre adım atın derim. Ama barışma teklifi mahkemedeki maddi taleplerinizden sonra geldiyse, maddi kaygılarla adım atmış olma ihtimali daha yüksek.
Konunun uzmanı değilim ama boşanma aşamasında olduğunuza göre eşiniz sizden mal kaçırmak için evlilik içerisinde edindiğiniz evi, arabayı, bankadaki birikimi vs. başkasının üzerine devredebilir. Avukatınızla bu konuda görüşüp gerekli adımları atmışsınızdır inşallah.

Evet doğru söylüyorsunuz bende bu şekilde düşünüyorum. Barışmak isteyen insan neden boşanma davası açar ki.
Bosan alacaklarını al , çok istiyorsan tekrar denersiniz çift terapisi fln almak isterse. Adaminki sadece maddiyat gibi görünüyor

Merhaba arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Eşimle 3 yıllık evliyim ama 1 buçuk yıl aynı evde yaşadık ve 18 aylık çocuğumla ailemin yanında kalıyorum.

1 yıldır devam eden boşanma davam var. Ve 1 ay sonra 3. Duruşma görülecek. Boşanma aşamasına gelme sebeplerimizi kısaca anlatmam gerekirse, eşim annesine ve ablalarına çok düşkün bir insan. Hiçbir zaman onların sözünden çıkmaz onlar ne derse doğrudur. Benim sözümün onun icin bir değeri yoktur. Ailesiyle çok yakın oturuyoruz gitmek istemesemde her gün eşimin zoruyla işten gelince ailesinin evine gideriz geceye kadar oturur yatmaya kendi evimize geçeriz. Kayinvalidem sürekli bizi kontrol eder. Gitmedigimiz gün bile 3 4 defa arar ne yaptığımızı ne ettigimizi sorar ve eşimde yedigimizden ictigimize herşeyi anlatır. Hiçbir zaman eşimle ayrı gezemeyiz her zaman görümcelerim,kayinvalidem de olmak zorundadır onlara göre.

Her tartışmamızda eşim küçük bir çocuk edasıyla annesini ablalarını çağırır evime.Kendi sorunlarını kendisi çözemez. Sürekli beni kendi ailesiyle aynı evde yaşamaya zorladı hem eşim hem ailesi. Kendileri istedikleri gibi benim evime girip çıkarken,benim ailemin gelip benim evimde kalmalarını eşimden çok ailesi hiçbir zaman istemedi. Evet benim evim onların karışmaya hakkı yok ama eşim birşey demeyince onlar da kendilerinde bu hakkı gördüler.

En son olay şiddete kadar geldi ve bana bir tokat attı. Tabiki affetmedim,polisleri aradım, çocuğumu da alıp o evden ailemin yanına geldim. Sonrasında bir kaç kez evime gelmemi istediğini söyledi. Ama öyle tatmin edici şekilde hiçbir zaman konuşmadı. Aradan zaman geçtikten sonra avukat tutmuş ve boşanma davası açmış. Neyse bende avukat tuttum ve aynı davanın içinde karşı dava açtım.
Ziynetlerim evde kalmıştı yaklaşık 80 bin civari onları istedim. Nafaka kendime ve çocuğuma,evden eşyalardan hakkımı isteyerek dava açtım.

Ve boşanma davasını kendisi açan eşim şuanda barışmak istiyor. Çocuğunun annesiz babasız büyümesini istemdigini söylüyor ve ben güvenmiyorum. Sizce ne yapmalıyım bir şans vermeli miyim?
Eger barismak istiyorsaniz şart; evlilik terapisti. Çünkü sizin bu yanlis dediginiz hicbirsey degismez, degistirebilseydiniz bunca mahkeme olayi olmazdi zaten. Ancak bi uzman degistirebilir...

Eger barismak istiyorsaniz şart; evlilik terapisti. Çünkü sizin bu yanlis dediginiz hicbirsey degismez, degistirebilseydiniz bunca mahkeme olayi olmazdi zaten. Ancak bi uzman degistirebilir...
Benim bir arkadaşım önce boşandı sonra terapiste gitti adamla. Şimdi terapist desen, kadın eve ayak basar basmaz o iş garanti iptal olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back