- 20 Şubat 2017
- 1.653
- 6.574
aslaa carpitmiyorum. sana o kagitlari yedirirdim diyen birini savunun isterseniz. olmaz hanimefendi yediremezsiniz. ben size hakaret etmissem en fazla bana hakaretle karsilik verebilirsiniz. bana hakaret edersen sana o kagidi yuttururum diyen kisi de siddete meyillidir nokta
bazen diyorum nazar mi var, buyu mu var ne var uzerimizde.
bunu ben de dusundum. ama saniyorum cevabi su: buna benzer bir olay sanirim yasayacaktik biz yani bu olmasa sanki baska bir sey olacakti gibi. diger sorunuz da bana cok onemli bir detayi hatirlatti sus bile demedi esim hicbir sey demedi yok saydi, duvar ordu. keske o da bagirsaydi bir sey deseydi diye cok dusundum. onun beni yok saymasi da beni cok uzdu cok net hatirliyorum duygumu. az once birisi cok guzel bir sey yazdi hani biz ilgi bekliyoruz da aslind erkekler de bekliyor sanirim ben o noktayi hep atliyorum. ben ilk adimi o atsin diye bekliyorum sanirimTek merak ettiğim, o attığı kağıt tomarı gözünüze gelmeseydi, aynı tantanayı yapacak mıydınız? Ve bu adam o kağıdı atmadan önce kaç kere, sus artık dedi?
3 saatir bekledigim yorum. harikasiniz iste budurBence kesin nazar var sizde
yok ikna olmamis gibi gorunuyorum belki ama yazilan bircok sey bana onemli seyleri fark ettirdi hatta rahatlatti diyebilirim. cunku insanin kendini hakli gormesi daha zor simdi biraz daha kendimi elestirebiliyorum. farkli gozlerin de gorup yorum yapmasi kesinlikle iyi geldi. uzman destegi konusunda da devam etmeye kararliyim. cift olarak gittigimiz ozellikle cok iyi geldi ancak son 1-2 aydaki tetiklenmelerim neden oldu bilmiyorum. bunu da anlamaya calisiyorumyani şimdi başka bir üyenin yazdığını açıklıyor gibi olacak ama o kağıtları fiziksel olarak kimsenin kimseye yedirmesi mümkün değil o sebeple bunu sizin gibi sözel şiddetle yapacağını anladım ben.
herneyse çok önemli değil ne niyetle yazdığı ben genel olarak tavrınıza istinaden yazdım yorumumu.
kafanızda asla kabul edemiyorsunuz şiddeti başlatanın siz olduğunu bir sürü farklı kişi bir sürü farklı şekilde ifade etmesine rağmen ve siz burada olayı fikir almak için anlatmış olmanıza rağmen ikna olamıyorsunuz bir türlü.
belki uzman desteğine devam ederseniz kendi kendinize çözmenize yardımcı olur.
3 saatir bekledigim yorum. harikasiniz iste budur
Yeterince yapıldı ama siz çarpıttınız hepsini.elestiri ISTIYORUM hanimefendi. duzgun' kafa acan elestiri duymak icin geldim hatta buraya
yok carpitmadim. duzgunce yapilmis tum elestirilere tesekkur ettim. ohh iyi olmus, hak etmissin kivamindakilere de ayirt edecek kadar analiz yapabiliyorumYeterince yapıldı ama siz çarpıttınız hepsini.
yapiyorum. yapmiyorum demedim ki. siz okudunuz mu benim cevaplarimi ondan emin degilim ama. ve bu konular esimin bireysel konulari oldugu icin pek yazmak istemiyorum ama bu yazdiginiz seyler tamamen benimle ilgili degil, bunu kendisi ile de konustuk.Esinizin depresif halleri, surekli uyumasi, iletisimi kesmesi konusunda da bir fikriniz vardir o zaman. Hic mi ozelestirinizi yapmiyorsunuz?
Müge anlı Fatma siz misiniz ?yapiyorum. yapmiyorum demedim ki. siz okudunuz mu benim cevaplarimi ondan emin degilim ama. ve bu konular esimin bireysel konulari oldugu icin pek yazmak istemiyorum ama bu yazdiginiz seyler tamamen benimle ilgili degil, bunu kendisi ile de konustuk.
ofke kontrol konusunda hatalarimi kabul ettim ama antidepresan sebebi ben degilim hanimlar. esimin gorustugu doktor bilgilerini vereyim isterseniz de rahatlayin. kahve soyle ki evde her yer bitirilmemis kahve fincani her yer ama. kahve sigarayi tetikleyici bir rol oynadigi ici onu da ekledimBen de sizi haksız buldum, eşinize haklıdır diyemem belki ama size haksızsınız derim. Çocuğunuza sigara kötü örnek olabilir ama sizin kavgalarınız da kötü örnek üstelik daha da kötü. Eşinizle ilgili sigara ve kahve dışında (kahvenin ne gibi kötü huy olduğunu anlamadım bile) bir kötü huyunu söyleyememişsiniz. Üstelik adamın zaten ailesel sorunları da var ve çekirdek ailesinin de sorunları olmuş sigara içmek rahat ettiriyor olabilir. Çok üstüne gitmişsiniz ve ilaç kullanıyor adam daha ne yapması lazım psikolojik olarak zorlandığını anlamanız için. Genellikle zorba kocalar yüzünden kadınlar kullanıyor antidepresan ilaçları bu hikayedeki zorba koca sizsiniz. Destek almalısınız bence de.
tanimiyorum kendisini. ama bu tarzda cevap yazan biri ile de pek sakalasmak niyetinde degilim :)Müge anlı Fatma siz misiniz ?
yapiyorum. yapmiyorum demedim ki. siz okudunuz mu benim cevaplarimi ondan emin degilim ama. ve bu konular esimin bireysel konulari oldugu icin pek yazmak istemiyorum ama bu yazdiginiz seyler tamamen benimle ilgili degil, bunu kendisi ile de konustuk.
Çok ezildim şu antanimiyorum kendisini. ama bu tarzda cevap yazan biri ile de pek sakalasmak niyetinde degilim :)
Adamın ruh durumunu sabote edip bozmuşsunuz, tahrik etmişsiniz, kavgaları siz başlatmışsınız ve kendinizden bihabersiniz.
Sorularinizin hepsi cok guzel ve gercekten dusunmeye deger. tekrar okuyup uzerinden gececegim. sadece kizginken soylenen seyler sakinken dusunulmustur sozune pek katilmiyorum. ben o laflari bana aptal kari dedigi icin oc almak icin soyledim cocukca olsa da. ama dedigim gibi hemen bu sorunuzun da cevabini yok ya gerceken seviyorum olarak vermeyecegim, cunku gercekten etraflica dusunmem gereken sorular bunlar, tesekkurlerSize 3. kez yorum yapıyorum, inatla kabul etmiyorsunuz gerçi haksızlığınızı.
-Siz gerçekten bu olayı kafanızdan atmak, rahatlamak istiyor musunuz?
(O zaman gerçekten karşı çıkmak, inkar etmek, bahane üretmek yerine haksız olan yönlerinizi, hatalı olan davranışlarınızı sorgulayın.
Başka türlü o hayal ettiğiniz mutlu evliliği yaşayamazsınız.
Eşinizden hala daha olumlu geri dönüşler alırken yapın bunu.
Bir süre sonra inanın onunda sabrı tükenecek ve yaşadığı şeyi idrak edecektir.)
-Bu şekilde davranarak bu sonuçları alıyorsanız, neden hatalı tavrınızı değiştirip farklı sonuçları alacağınızı düşünmüyorsunuz?
Eğer ısrarla söylediğiniz gibi siz haklı iseniz, her yaptığınızı birileri hak ettiği için yapmışsanız neden bu olayları yaşıyor ve bu tepkileri alıyorsunuz?
Sırf evliliğinize etkisini görmek için tavrınızı değiştirmeyi düşünmez misiniz?
-İlişkinizde ki asıl tatminsizliğinizi bu olayı kullanarak mı eşinize anlatmaya çalışıyorsunuz?
-Sürekli kurban rolünde olmak şu an ki mutsuzluğunuza kılıf olabilir mi?
-Yani kendinizi mağdur eşinizi cellat yaparak asıl hislerinizi kendinize itiraf etmekten korkuyor, üstünü örtmek istiyor olabilir misiniz?
(Çünkü bu adamı beğenmediğinizi, ondan iğrendiğinizi yüzüne karşı haykırmışsınız.
Bunu sinirle söyledim demeyin, sinirle söylenen her şey sakin kafayla düşünülmüş şeylerdir çünkü.)
-Eşiniz siz olsaydı, sürekli bağıran, eleştiren, manüpüle eden tavırlar sergileseydi onu ne kadar sevebilirdiniz?
-Sigara içmesi onun problemi, zararı onun ciğerlerine ve cebineyken sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?
-Sigara kullanan, içmeyi sevip bundan rahatsız olmayan siz olsaydınız eşinizin içmemeniz yönünde ki baskıları, hakarete varan eleştirileri size ne hissettirirdi?
-Çocuklar görerek öğrenir diyoruz ya, oğlunuz evde gördüğü evlilik modelini kendi evliliğinde uygularsa ne kadar mutlu olacağını/edeceğini düşünüyorsunuz?
-Ona tüm gördüklerini unutturup, daha sakin ve mutlu bir evlilik görerek büyümesi için şu günden sonra neler yapabilirsiniz?
Birşeyleri düzeltmek istiyorsanız gerçekten şu soruları kendinize sorun ve kendinizi kayırmadan dürüstçe cevaplayın