• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm pizza tariflerinizi unutun ve bunu yapın.Çok iddaalı bir tarif:)

PUFİDİK PİZZA

HAMURU

1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un

Önce ılık su,ılık süt karıştırılıp maya eklenir.Derin kap içersine un koyulduktan sonra bu karışım dökülüp,diğer malzemeler eklenir.Üzeri örtülüp iki saat ya da hamur kabarıncaya kadar beklenir.

ÜST MALZEMESİ

3 Adet domates
3-4 adet yeşil biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sucuk
Sosis
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
Mısır

YAPILIŞI

Küçük küçük doğradığımız üç dört adet yeşil biber sıvıyağda pişirilir.Üç adet kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates,kekik,baharatlar ve tuz eklenip pişirilir.Tepsiye yaydığımız hamurun üzerine ketçap sürüldükten sonra soğuyan bu karışım dökülür.Arzunuza göre üstüne sucuk,sosis,mısır,siyah zeytin,yeşil zeytin koyulduktan sonra fırına verilir.Almaya yakın üzerine kaşar peyniri serpilip eriyene kadar beklenir.Üzerine ketçap ve mayonez dökülüp afiyetle yenir.

(Eski davul fırın tepsisiyle iki tepsi çıkıyor.Mini fırın tepsisiyle dört adet falan)

Eki Görüntüle 1694691
Eki Görüntüle 1694692
Eki Görüntüle 1694694
Aman yarabbi bu nedir :KK57: agzimin suyu akti bakmasaymistm iyimis yani :confused:
Ellerine saglik bayildm en kisa zamanda mutlaka deneyecegm

Sağol nur`cuğum.:KK200:Ben sabırsız bir insanım almışım hemen ocaktan.:KK48:Karamelize de güzel olur.Baya oldu bunu yapalı.İçine bitter çikolata atıp çikolatalısını yapıyorlar biliyormusun?Ben hiç denemedim ama denemeyi düşünüyorum.

Bitter de denedim canim ama beyaz ve sutlu cikolata gibisi yok :kk77: Esim sadesini ,cocuklar cikolatalisini seviyor. Kahvaltiya , pastaya , kurabiyeye ,tatli krizlerine super oluyor .Her derde deva bu tarif :KK200:
Mutlaka dene canim ,harika oluyor ;)

Bitter de denedim canim ama beyaz ve sutlu cikolata gibisi yok :kk77: Esim sadesini ,cocuklar cikolatalisini seviyor. Kahvaltiya , pastaya , kurabiyeye ,tatli krizlerine super oluyor .Her derde deva bu tarif :KK200:
Mutlaka dene canim ,harika oluyor :KK66:
Hııım demek çok güzel oluyor çikolatalısı.:KK53:Hazır çikolata almaktan iyidir.Sütçü süt getirsin mutlaka deneyeceğim.Sağol canım.:KK200:

Farem nasıl?:KK48:

IMG_20140211_002740.webp

Peyniri hamurunda olan bir poğaça.

TUZLU ÜÇGEN

MALZEMELER

125 gr. tereyağ veya margarin (Yumuşak olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 avuç peynir ya da çökelek
1 yumurta (Akı içine,sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz (Peyniriniz tuzluysa kontrollü atın)
Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
Çörekotu

YAPILIŞI

Peynir de dahil tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur.Küçük yuvarlak bir hamur yapılıp ikiye katlanır.Katlandıktan sonra o da ikiye katlanıp üçgen şekil elde edilir.Üstüne yumurta sarısı ve çörekotu serpilip pişirilir.

12325359_1226416117374380_1107772192_n.webp

12277159_1226416130707712_1043663650_n.webp

Son düzenleme:
Kızımın sınav haftası :KK19:bilmiyorum :KK61:burda kuru soğuk var ortada karda yok :KK61:
Hadi kalk kendine bir çay koy.Mis gibi sıcak sıcak içersin.:KK60:Yanına da tatlı bir bisküvi alıp keyif yap.:KK66:Burada kar çok hafif yağdı ama tutmadı.Hava da soğuk.:KK51:

Back
X