ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Hangisi kız merak ettim.:KK53:İki tane tarifin var öyle.Sen poğaçaya yorum katmışsın aferin.:-)Afiyet olsun herkese.Senin de eline sağlık.:KK68:Bak şimdi de kıyır poğaça tarifi ekliyorum o da güzel aklında bulunsun:)
sütlü çörekmiydi ne sen bana anlatmışstın valla yazmışım adranın poğaçası diye :KK70: ekle ekle onuda not ederim bi yere senin tarifler süper :-)

sütlü çörekmiydi ne sen bana anlatmışstın valla yazmışım adranın poğaçası diye :KK70: ekle ekle onuda not ederim bi yere senin tarifler süper :-)
Adra'nın poğaçası daha güzelmiş.:KK70:Pastane açması da güzel bak.Arada da onu yap.:KK48:Teşekkür ederim canım.:KK60:

5 dakikada yapabileceğiniz pratik bir kek.

KAKAOLU SADE KEK

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı tepeleme şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Susam

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.Aldığı kadar un eklenip akışkan bir hamur elde edilir.Yağlanmış kalıba hamurun yarısını dökülür.Kalan yarısına kakao eklenip karıştırılır.Sade karışımın üzerine kakaolu karışım dökülür.Üzerine susam serpilip 180 derece fırında pişirilir.

13128799_1339802099369114_1289503356_o~2.jpg

13120788_1339803406035650_1525324967_o.jpg

13161623_1339805699368754_1885497889_o.jpg

13148288_1339807376035253_2008290388_o.jpg

13169794_1339807596035231_292819468_o.jpg

Evet biraz bayatlar.:KK53:

:KK60:

Gel buyur canım sevinirim.:KK36:Evet var burada hayvanat bahçesi.Orayı görmeye mi geleceksin?
Evet canım, İstanbul'da götürecektim ama kişi başı 100 tl. miş giriş:oha::KK53:
Yol parası da çok tutuyordu, 2-3 vasıta in, bin; çok tuzluya geliyor:olamaz: Samsun'da olduğunu yeni öğrendim, yaza plan yaptım :KK45:

5 dakikada yapabileceğiniz pratik bir kek.

KAKAOLU SADE KEK

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı tepeleme şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Susam

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.Aldığı kadar un eklenip akışkan bir hamur elde edilir.Yağlanmış kalıba hamurun yarısını dökülür.Kalan yarısına kakao eklenip karıştırılır.Sade karışımın üzerine kakaolu karışım dökülür.Üzerine susam serpilip 180 derece fırında pişirilir.

Eki Görüntüle 1826488
Eki Görüntüle 1826489
Eki Görüntüle 1826490
Eki Görüntüle 1826491
Eki Görüntüle 1826492
Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor:kk77: Hamuru normal kek hamurundan daha mı katı oluyoro_O Kek üzerinde susam görünce; Kore yemekleri geldi aklıma:KK45: Tatlı, tuzlu her şeyde susam veya susam yağı kullanıyorlar:KK48:

Evet canım, İstanbul'da götürecektim ama kişi başı 100 tl. miş giriş:oha::KK53:
Yol parası da çok tutuyordu, 2-3 vasıta in, bin; çok tuzluya geliyor:olamaz: Samsun'da olduğunu yeni öğrendim, yaza plan yaptım :KK45:
Ne 100 TL mi?:KK57::oha:Bu ikon tam oturdu yani.:KK70:Çok pahalı.Burada yeni değil senelerdir var.Ama çok büyük değil.Yazın hareketli geçecek desene senin için:)

Ne 100 TL mi?:KK57::oha:Bu ikon tam oturdu yani.:KK70:Çok pahalı.Burada yeni değil senelerdir var.Ama çok büyük değil.Yazın hareketli geçecek desene senin için:)
Aynen, siftahı senin topikte yaptım:KK70: Resmen soygun:KK12:
Evet:21: En çok çocuklar için istiyorum, eğlensinler:KK73:

Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor:kk77: Hamuru normal kek hamurundan daha mı katı oluyoro_O Kek üzerinde susam görünce; Kore yemekleri geldi aklıma:KK45: Tatlı, tuzlu her şeyde susam veya susam yağı kullanıyorlar:KK48:
Sağol canım.:KK68:Yok normal kek hamuru.Ne katı ve cıvık.Aslında üstüne fındık koyacaktım ama çekilmiş fındık yoktu erindim çekmeye susam koydum.:KK53:Ama genelde susam koyarım kekin üstüne.Tuzlu olmuyor kekle o da tatlılaşıyor.:KK48: Kore'lilerin çok susam kullandıklarını bilmiyordum.Sağlıklı demekki yoksa kullanmazlar:)

Aynen, siftahı senin topikte yaptım:KK70: Resmen soygun:KK12:
Evet:21: En çok çocuklar için istiyorum, eğlensinler:KK73:
Hayırlı olsun.:-) Kesinlikle soygun.Ama oradaki daha kapsamlıdır.Burada beklentini fazla yüksek tutma.Senin çocuklar büyük değil mi yahu:)

Hayırlı olsun.:-) Kesinlikle soygun.Ama oradaki daha kapsamlıdır.Burada beklentini fazla yüksek tutma.Senin çocuklar büyük değil mi yahu:)
Evet orada ki çok büyük ve daha çok hayvan var:) Samsun'da kine baktım netten, çok fazla hayvan yok ama en azından çocuklar bir kaç tane de olsa sadece belgeselde gördükleri hayvanlardan görürler:KK48:

Sağol canım.:KK68:Yok normal kek hamuru.Ne katı ve cıvık.Aslında üstüne fındık koyacaktım ama çekilmiş fındık yoktu erindim çekmeye susam koydum.:KK53:Ama genelde susam koyarım kekin üstüne.Tuzlu olmuyor kekle o da tatlılaşıyor.:KK48: Kore'lilerin çok susam kullandıklarını bilmiyordum.Sağlıklı demekki yoksa kullanmazlar:)
Ben yaparım bunu, bizde fazlasıyla tüketiliyor kek:kk77:
Evet, bizden daha sağlıklı beslendikleri kesin:-) Ekmek tüketmiyorlar pek, yedikleri de çoğunlukla sebze ağırlıklı:KK58:

Evet orada ki çok büyük ve daha çok hayvan var:) Samsun'da kine baktım netten, çok fazla hayvan yok ama en azından çocuklar bir kaç tane de olsa sadece belgeselde gördükleri hayvanlardan görürler:KK48:
Evet aslanı bile görseler yeter.Hem şehri de gezersiniz.Vapur gezisi de yaparsınız belki:)

Ben yaparım bunu, bizde fazlasıyla tüketiliyor kek:kk77:
Evet, bizden daha sağlıklı beslendikleri kesin:-) Ekmek tüketmiyorlar pek, yedikleri de çoğunlukla sebze ağırlıklı:KK58:
Çocuklar çok seviyor keki.Yap tabi canım.Yanına da mis gibi çay.:21:

Bizim yeme kültürümüz kimsede yok bence.Güzel ama zararlı.:KK53: Korelileri tavuk bacağı yiyordu galiba.:bicak:

Çocuklar çok seviyor keki.Yap tabi canım.Yanına da mis gibi çay.:21:

Bizim yeme kültürümüz kimsede yok bence.Güzel ama zararlı.:KK53: Korelileri tavuk bacağı yiyordu galiba.:bicak:
Dün yoğurt tatlısı yapmıştım, bugün bitti:) Yarın, öbür gün yaparım bu keki:kk77:
Evet:KK48: Zaten bir ona takılıyorum, nesini yiyorlar, et desene yok, tırnakları mı kemiriyorlar:KK70:

Zaten en çok aslan görmek istiyorlar:KK48: Vapur gezisi de mi var o_O Burada niye yok ya:KK12:

Ne haber canım:KK200:
Evet vapur gezisi de var.Çok güzel oluyor.Belediyeniz iyi çalışsa sizin de olur.Buradaki belediyenin.

X