ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Ayy o biberlerden nasil canm cekti smdiii bayildim valla kilo alirim ben hegun bi tarifini yaparsam en iyisi gideyim ben :KK55:
Ben o biberlerin hastasıyım.:KK53:Evet kilo almak istemiyorsan fazla bakma buralara.:KK54:

Basit ve çok lezzetli bir tatlı.Bu tarif çok beğeniliyor.

MUZLU ŞARLOT

MALZEMELER

2 paket hanımeller damla çikolatalı bisküvi
2 paket hanımeller fındıklı bisküvi
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
3-4 adet muz
1 paket çikolata sos
Hindistan cevizi

YAPILIŞI

2 su bardağı süt ve 2 paket krem şanti çırpılır.İçine elimizle dört beş parçaya böldüğümüz bisküviler atılır.İyice karıştırılır.Sonra muzlar dilimlenip koyulur ve karıştırılır.Borcama yayılır.Üstüne paketteki tarife göre hazırladığımız ve soğuttuğumuz çikolata sos dökülür.Dolapta iyice soğutulur.Hindistan cevizi serpilip servis edilir.

Not:Bunu servis kolaylığı açısından kuplara tek kişilik paylaştırıp üstüne sosunu döküp dondurabilirsiniz.

20150707_210641.jpg

Bu bisküvilerden ikişer adet.
hanimeller_cokodamla_rulo.jpg
hanimeller_finidikli_rulo.jpg

Son düzenleme:
Sabah kahvaltıdan önce ılık limonlu su içmeyi alışkanlık haline getirdim.Size de tavsiye ederim.Limonlu su bedeni temizler,güne daha zinde başlamanızı sağlar,kilo vermeye de yardımcı olur.

images (4).jpg

Adracım tarifler harika:rolleyes: Geç bile kaldın topik açmakta:KK200: Hayırlı olsun canım:KK60: Bende mi bir topik açsam siteye yaydığım tarifleri toplamak için:KK53:

Adracım tarifler harika:rolleyes: Geç bile kaldın topik açmakta:KK200: Hayırlı olsun canım:KK60: Bende mi bir topik açsam siteye yaydığım tarifleri toplamak için:KK53:
Vuslat'cığım çok teşekkürler.:KK200:Evet ya geç kaldım.Böyle çok iyi oldu.Bence sen de aç.Gel komşu olalım.:rolleyes:

Hoşbuldum:KK19:

Ben hiç makyaj yapmadım ömrümde :21: kimyasallara karşıyım:KK14:
Bi greyfurt aromalı sabunum var onunla yıkarım yüzümü. Hiçte sivilce çıkmadı :KK54: temizdir yüzüm bazen kuruyor ama bu mevsim geçişlerinde özellikle. Zeytinyağı sürerim bende hakiki zeytinyağı ama. Yağın merkezinden geldiğimden ötürü :KK48:

Ha şu tavuk dürümünü yaparken lavaşa malzemeleri koymadan önce biraz zeytinyağına pul biber koyup sos yapıyorum. Önce lavaşı bununla yağlayıp sonra malzemeleri koyuyorum. Dene istersen güzel oluyor kuru olmuyor. Mesela etin tavadaki şu yağıda olabilir lezzet katar. :KK15:
hıc makyaj yapmadın mııı
vu huvvv
evlı mıısn e gelın olurken de mı ? :KK23::KK23::KK23:

adracım supersın yaaa
cok basarılısınnn
cok basıt bı yumurtayı bıle ne guzel yapmıssın .. cok basarılı , cok becerılısın , hepsının tek tek tadına bakmak ıstedımmm su saatte
ellerıne saglıkk
bu konu kapatılsınn amaa benım cok canım cektı yersem kılo alırımm :KK70:

adracım supersın yaaa
cok basarılısınnn
cok basıt bı yumurtayı bıle ne guzel yapmıssın .. cok basarılı , cok becerılısın , hepsının tek tek tadına bakmak ıstedımmm su saatte
ellerıne saglıkk
bu konu kapatılsınn amaa benım cok canım cektı yersem kılo alırımm :KK70:
Çok teşekkürler canım.:KK200:Bir işi sevince ortaya güzel şeyler çıkıyor.Yalnız senin yumurta dediklerin kaşar peyniri.:KK70:Yumurta gibi görünüyor dimi.:KK48:Aaa kapatılmasın başlığım.:KK61:Yiyip spor yapalım.:KK6:

Tavsiye ederim güzel oluyor.

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE

MALZEMELER

125 gr.tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
4 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hindistan cevizi

ŞERBETİ

3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

YAPILIŞI

Önce şerbet hazırlanır.Su ve şeker tencereye koyulup kaynamaya başladıktan sonra onbeş dakika daha pişirilir.Almaya yakın limon sıkılıp beş dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Oda sıcaklığında tereyağ,sıvıyağ,yumurta,pudra şekeri,vanilya ve kabartma tozu iyice karıştırılır.Aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur buzdolabında yarım saat dinlendirilir.Sonra hamurdan küçük parçalarak koparılarak oval bir şekil verilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerine sıvıyağla açılmış yumurta sarısı sürülüp çatalla şekil verilir.170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Fırından çıktıktan bir dakika sonra soğumuş şerbet kaşıkla dökülerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır.Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis edilir.

11289830_1597758880505821_614967236_n-2.jpg

11291241_1597758843839158_1750792401_n-2.jpg

Dün söylediğim göz altı kırışıklarına iyi gelen formülü veriyorum.Cilt bakımı ve güzellik uzmanı Şems Arslan verdi.

GÖZ ALTI MASKESİ

Saf zeytinyağı
Tatlı kaşığı
Peçete

Saf zeytinyağını hafif ılıtıyoruz.Kaşığı batırıp kaşığın tersiyle göz kenarlarımıza hafif hafif vuruyoruz.Sayarak yapabilirsiniz.Her göz kenarı için 15-20 kere mesela.Kan dolaşımını hızlandırıyor ve göz kenarlarına iyi geliyormuş.Sonra peçete yardımıyla yağın fazlalığını alıp dıştan içe doğru göz altı kremi sürer gibi masaj yapıyoruz.

Yine dün söylediğim yaşam şerbeti formülü.Osmanlı tarifiymiş.

YAŞAM ŞERBETİ

1 kilo çilek veya ahududu (Kivi de olur)
Yarım kilo ceviz
Bal veya pekmez (Şeker de olur)

Çileği veya ahududuyu veya kiviyi bir kaba alıp elimizle iyice eziyoruz.Daha sonra dövülmüş cevizleri ekleyip iyice harmanlıyoruz.Balı veya pekmezi ekleyip kavanoza dolduruyoruz.Hergün bir yemek kaşığı sıcak suyun içinde eritip içiyoruz.

İşten eve geldiniz ve yemek yok.:eek:O zaman bu tarif tam size göre:)Malzemeyi değiştirip kıymalı ve peynirli de yapabilirsiniz.

PASTIRMALI LAVAŞ

MALZEMELER

Lavaş ekmeği(Tortilla)
Pastırma
Kaşar peyniri
Yumurta
Terayağ

YAPILIŞI

Lavaş ekmeğe pastırma,kaşar,tereyağ serpiştirip fırına verilir.Almaya yakın yumurta kırılıp tekrar fırına verilip yumurta pişince alınır.

11665588_1136280659721260_319400268106845449_n.jpg

11659301_1136280353054624_7196033002333692085_n.jpg

X