ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Ayh tam da yemek yemekle, yememek arasında boğuşurken bu topiğin bildiriminin gelmesi olmadı :confused: Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor yemekler, Kemal Sunal misali bilgisayarın ekranına ekmek banıp yiyesim geldi :KK70:
Bir bardak su içip yatağa zıplayın bence.:KK48:Keşke bilgisayardan ekmek banabilsek.:KK53:İnşallah Japonlar onu da icat eder tek temennimiz.:KK70:Çok teşekkür ederim.:KK36:

Bir bardak su içip yatağa zıplayın bence.:KK48:Keşke bilgisayardan ekmek banabilsek.:KK53:İnşallah Japonlar onu da icat eder tek temennimiz.:KK70:Çok teşekkür ederim.:KK36:
Rica ederim, o potansiyel var onlarda İnşallah o da olur :KK53: Şu an aynen onu yaptım suyumu içtim yatağımda uzanıyorum :confused:

Ah ya hatırladım yine fena oldum :KK70: Bende sıkı hayranıyım :confused:
Bu aralar herkes hayran galiba.:KK53:Gerçi sen biliyorsundur da yine de söyleyeyim.Evli bir çocuğu var.İçini rahatlatacaksa karısı da pek güzel değil.:KK70:Kushi`yle çok iyi arkadaşlar.Niye aşık olup evlenmemişlerdir şaşılacak birşey yani.:-)

Bu aralar herkes hayran galiba.:KK53:Gerçi sen biliyorsundur da yine de söyleyeyim.Evli bir çocuğu var.İçini rahatlatacaksa karısı da pek güzel değil.:KK70:Kushi`yle çok iyi arkadaşlar.Niye aşık olup evlenmemişlerdir şaşılacak birşey yani.:-)
Evet bilmem mi :KK53: ipkknd dan mütevellit herşeylerini su gibi hatim etmiştim resmen,yeni hayranları da değilim ama 2 yıl kadar oldu şu anda da patladı gittiler zaten :KK70: Ben de felaket yakıştırıyorum onları ya kısmet değilmiş Arnavla karısını hiç yakıştırmıyorum ama :63:

Evet bilmem mi :KK53: ipkknd dan mütevellit herşeylerini su gibi hatim etmiştim resmen,yeni hayranları da değilim ama 2 yıl kadar oldu şu anda da patladı gittiler zaten :KK70: Ben de felaket yakıştırıyorum onları ya kısmet değilmiş Arnavla karısını hiç yakıştırmıyorum ama :63:
Sen baya eskiymişsin:)Evet gerçekten patladı gittiler.:KK48:Aynen katılıyorum.:KK53:

Bizde öyle adet yok.:KK48:Sade yeriz biz.Zaten baya tatlı.:KK53:Sen yeme senin yerine de yerim.:KK48:

Zaten önüme gelen tatlıya tuzluya saldırasım var yapma bana böyle :KK70:
O bal kabağını çiğ yiyecek duruma geldim :KK66:
18 kilo verdim ben :)
Ama nasıl verdim gel de ben sana :KK43:
Canım çıktı ya şimdi böyle lezzetli şeyler görünce
Çıldırasım geliyor :KK70:

merhaba tariflerinize baktım bayıldım :kk77::kk77::kk77::kk77:

sabah sabah iştaha geldim çok becerikli ve yaratıcı güzel tariflerde var

takipteyim :KK66::KK54::KK54::KK54::KK54:

Adracım daha oncede bakmıştim ,cok beceriklisin maşşallah.
15 gun sonraya aksam toplantım var arkadas grubumuzun.Şöyle değişik neler yapsam .4 -5çeşit olur heralde.
30 kisi filan oluyoruz .:KK19:

ÇİLEKLİ CUP KEK

MALZEMELER

1 su bardağı süt
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
100 gr.yumuşak tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu (Tepeleme)
4-4,5 su bardağı un (Silme)Akışkan bir hamur olacak.
200 gr.çilek
1 çimdik tuz

YAPILIŞI

Süt,sıvıyağ,tereyağ,yumurta ve şeker çırpılır.Daha sonra kabartma tozu,un ve bir çimdik tuz eklenir.İyice karıştırılır.Kağıt kek kalıplarına veya fırına dayanıklı kaplara karışım biraz döküldükten sonra ortasına küçük doğradığımız çilekler eklenir.Tekrar kek karışımı dökülüp 180 derece fırında pişirilir.

Not:Resimdeki keklerden hariç o kadar daha kek çıkıyor.Ayrıca hiç denemedim ama bu kek karışımı dolapta üç gün durabiliyormuş.Yani karışımı akşamdan yapıp keki ertesi gün pişirebilirsiniz.

Eki Görüntüle 1694625
Eki Görüntüle 1694627
Eki Görüntüle 1694630
Eki Görüntüle 1694638
Sabah sabah bu topik beni çağırdı
Yakında kızımın doğum günü var
Bundan mı yapsam
Çilek bulamam ama uydururum belki bişeyler

Çok hamaratsınız bu arada :oops:

Zaten önüme gelen tatlıya tuzluya saldırasım var yapma bana böyle :KK70:
O bal kabağını çiğ yiyecek duruma geldim :KK66:
18 kilo verdim ben :)
Ama nasıl verdim gel de ben sana :KK43:
Canım çıktı ya şimdi böyle lezzetli şeyler görünce
Çıldırasım geliyor :KK70:
Tamam tamam yapmayayım bari.:KK48:Tatlı yok bir süre:)18 kilo mu verdin?:KK57:Maşallah sana.Tebrik ederim valla.Tabiki her bayan gibi sorayım nasıl verdin?:KK53:Tabiki yemeyerek dimi.:KK70:

Adracım daha oncede bakmıştim ,cok beceriklisin maşşallah.
15 gun sonraya aksam toplantım var arkadas grubumuzun.Şöyle değişik neler yapsam .4 -5çeşit olur heralde.
30 kisi filan oluyoruz .:KK19:
Teşekkür ederim canım.:KK200:Misafirlerine cevizli tarçın rüyası,elmalı pasta,beşamel soslu patates,kremalı patates,kahveli browni,erişte salatası,kızarmış patates salatası,tek kişilik kalıplarda kek,pastane açması,poğaça ve muzlu şarlot önerebilirim.:KK66:

X