ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

ÇİKOLATA SOSLU LİMONLU KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker (Az şekerli sevenler azaltabilir.)
1 limon kabuğu
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı tepeleme un
Fındık (Üzerine)

ÜZERİNE

1 paket çikolata sos
2,5 su bardağı süt
Fındık

YAPILIŞI

Şeker ve yumurta yumurta beyazlayana kadar iyice çırpılır.Diğer malzemeler eklenip tekrar karıştırılır.En son kabartma tozu ve un elenerek eklenip az karıştırılır.180 derece fırında pişirilir.Çikolata sos üzerindeki tarife göre hazırlanıp üzeri kabuk bağlamasın diye arada karıştırılarak soğutulur.Kekin üstüne dökülüp fındık serpilir.

16901583_1649900208359300_1794114886_n.jpg

Unsuz,yağsız ve şekersiz mozaik pasta isterseniz işte tarif.Ben şekil verdim ama normal mozaik pasta gibi yapılıyor.Katı olursa su,sıvı olursa yulaf kepeği ekleyebilirsiniz.Az oluyor.Ben beğendim.Diyet yapanlar için ideal.

HURMALI MOZAİK PASTA

MALZEMELER

6 adet hurma
3 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
Yarım su bardağından biraz fazla yulaf kepeği
1 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı çekilmiş fındık
5 adet badem
1 çay kaşığı vanilya
3-4 yemek kaşığı su

YAPILIŞI

Fındık hariç tüm malzemeler robota koyulup iyice çekilir.Sonra fındık eklenip karıştırılır.Streç filmin üzerine dökülüp rulo yapılıp sarılır.Buzlukta bir iki saat bekletilir ve yenir.

Eki Görüntüle 1938129

Yine sağlıklı bir kek daha.Bu güzel oldu ama tam buğday unundan bir poğaça yaptım resmen ekmek oldu.Tarifi veren de bir methediyor,bir methediyor sanırsın ortaya muhteşem bir şey çıkacak.Kokusu için komşulardan özür dileyin falan yazmış.O kokuyu duyan yolunu değiştirir bence.:KK70:Valla bu sabah ekmek niyetine çemenle bile zor gitti.İnşallah burayı okumuyordur.:KK70:Şaka şaka güzeldi ama ekmek olarak.:KK53:Bu tarife gelirsek üzerine en son dökülen çikolatayı dökmeyip yerken dökerseniz daha iyi olur kanaatindeyim.Kek daha tatlanır.

BROWNİMSİ

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 çay bardağı keçiboynuzu özü veya pekmezi
Yarım çay bardağı süt
2/3 çay bardağı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı kavrulmuş fındık,ceviz veya file badem
50 gr.çikolata ( %70 'i bitter çikolata)

YAPILIŞI

Yumurtayı ve keçiboynuzu özünü köpük köpük olana kadar çırpın.Sütü,kakaoyu ekleyip elle karıştırın.Kabartma tozunu,unu,fındığı ve benvari usulü erittiğiniz çikolatanın yarısını ekleyip karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş küçük borcama döküp üzerine kalan fındık ve çikolatanın diğer yarısını ekleyin.(Kıvamı koyu oluyor.)Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin.(Ben 20 dakika pişirdim.)

Eki Görüntüle 1942039
adra tam olarak bu iki tarifin benzeri şeyler arıyordum dedimki neden bir adranın sayfaya bakmıyorun ben çok senden beklemesemde gelmediğim bir ara eklemişsin :KK70::KK70: çok hoş duruyorlar eline sağlık ayrıca tarifine bereket :KK70::KK15: baya zamandır siteye giremiyordum sırf senin için geldim bak:KK53::KK200:

adra tam olarak bu iki tarifin benzeri şeyler arıyordum dedimki neden bir adranın sayfaya bakmıyorun ben çok senden beklemesemde gelmediğim bir ara eklemişsin :KK70::KK70: çok hoş duruyorlar eline sağlık ayrıca tarifine bereket :KK70::KK15: baya zamandır siteye giremiyordum sırf senin için geldim bak:KK53::KK200:
Ben her kesime hitap ediyorum aşkolsun.:KK53: İster diyet yap ister yapma yine de gel.:-)Hurmalı portakallı toplar nefis oluyor bak onu görmemişsin.Onu dene kesinlikle.Diyet ekmek de yaptım.Daha ne yapsın bu adra.
j8zanJ.gif
Ben de epeydir tarif eklememiştim baya birikmiş.Teşekkür ederim ayrıca benim için siteye geldiğin için.:KK200: İnanmış gibi yapayım bari.:KK53:

Bu tarif var ama güncelliyorum.

KURU PATLICAN BİBER DOLMASI

MALZEMELER

30 adet karışık kuru patlıcan ve biber
1 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça (Biber,domates karışık kullandım)
Çorba kasesi kadar kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi(En küçük çay bardağı)
3 iri diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir limon suyu

SUYU İÇİN

Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3-3,5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Geniş bir tencereye su koyup kaynatıyoruz.Kaynayınca patlıcanları ve biberleri içine atıp 7-8 dakika yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Yumuşadıktan sonra başka bir kaptaki soğuk suya atıp soğutuyoruz.Daha sonra içini hazırlıyoruz.Bir kaba yemeklik doğranmış soğanı,pirinci,kıymayı,salçayı,nar ekşisini,sıvıyağı,limon suyunu ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.Haşlanmış patlıcan ve biberleri bu harçla üzerinde bir parmak kalacak şekilde dolduruyoruz.Tencereye yatık şekilde diziyoruz.Tavaya sıvıyağı ve salçayı koyup kavuruyoruz.Suyunu ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.Bu suyu yavaşça tencereye boşaltıyoruz.Üzerine kapak kapatıyoruz.Önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra yavaş ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

16924134_1649907665025221_892387784_n.jpg

Nefis bir süt dilimi.

SÜT DİLİMİ

KEK MALZEMELERİ

4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sıcak su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz

KREMA MALZEMELERİ

100 gr.labne
100 ml.krema
1 yemek kaşığı bal
1 poşet toz krem şanti

ÜZERİNE

150 gr. benvari usulü eritilmiş bitter ve sütlü çikolata

YAPILIŞI

Önce kremayı hazırlayın.Krema malzemelerinin hepsini bir kaba koyup katılaşana kadar çırpın.Kek için yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayırın.Sarıları şekerle birlikte mikserle beyazlaşana kadar çırpın.Sıcak suyu ve kuru malzemeleri ekleyip çok az çırpın.Sonra yumurta beyazlarını çevirince akmayacak şekle gelene kadar çırpın.Yumurta beyazlarını kakaolu karışıma 3 kerede yavaş yavaş ekleyerek havasını kaçırmadan yedirin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp 180 derece fırında pişirin.(10 dakikada pişiyor kontrollü pişirin.)İkiye kestiğiniz kekin yarısına krema sürün.Diğer keki de ortadan kesip dilimleyip kremalı kekin üstüne tek tek yerleştirin.Buzdolabında biraz dinlendirip benvari usulü eritilmiş çikolataya batırıp buzdolabında soğutun.

16923594_1649925905023397_1494909289_n.jpg

Nefis bir salata.Salata pek sevmem ama bunu çok seviyorum.Sos malzemelerinin ölçüsünü verdim ama damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz.

SEZAR SOSLU SALATA

MALZEMELER

2 adet havuç
2 adet turp
Çeyrek mor lahana
1 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
6 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağlı
1 limon suyu
Tuz

YAPILIŞI

Havuç, turp ve mor lahana rendelenir.(Mor lahanayı tahtada ince kıydım).Bardağa sıvıyağ,mayonez,ezilmiş sarımsak eklenip karıştırılır.Salataya ilave edilir.Limon ve tuz eklenip servis edilir.

16923503_1649929935022994_1133774371_n.jpg

Nefis bir tuzlu kurabiye.Kesinlikle deneyin.Şeklini küçük yuvarlak şekilde de yapabilirsiniz.

TUZLU KURABİYE

MALZEMELER

150 gr.yumuşak tereyağ veya margarin
2 adet yumurta akı (Sarıları üstüne)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

ÜSTÜNE

Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

YAPILIŞI

Tereyağ,yumurta akı,sirke,şeker, tuz ve kabartma tozu bir kaba koyulup karıştırılır.Sonra un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur dört beş parçaya bölünüp yağlı kağıt serilmiş zeminde üzerine üstüne yine yağlı kağıt serilerek merdane yardımıyla açılır.(Çok inceltmeyin.)Kalıpla veya pizza keseceğiyle kesilip şekil verilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.180 derece fırında pişirilir.

16924050_1649938385022149_210969896_n.jpg

ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan rendesi
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
Sıcak su
Tuz

TERBİYE MALZEMELERİ

1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu

SOS MALZEMELERİ

1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
Pulbiber
Nane

YAPILIŞI

Mercimeğe su eklenip haşlanır.Başka tencerede tereyağ sıvıyağ karışımında soğan kavrulur.Un eklenip 1-2 dakika kavrulduktan sonra mercimeğe eklenir.Tuzu atılıp biraz kaynatılır.Blendırdan geçirilip gerekirse sıcak su ilave edilip kıvamı ayarlanır.Süt,yumurta sarısı ve limon suyu karıştırılıp çorbaya yavaş yavaş eklenir ve biraz pişirilir.Sos için yağda salça kavrulup nane ve pulbiber eklenir.Bu karışım çorbaya eklenip karıştırılır.

16933952_1649947631687891_961169497_n.jpg

Ben her kesime hitap ediyorum aşkolsun.:KK53: İster diyet yap ister yapma yine de gel.:-)Hurmalı portakallı toplar nefis oluyor bak onu görmemişsin.Onu dene kesinlikle.Diyet ekmek de yaptım.Daha ne yapsın bu adra.
j8zanJ.gif
Ben de epeydir tarif eklememiştim baya birikmiş.Teşekkür ederim ayrıca benim için siteye geldiğin için.:KK200: İnanmış gibi yapayım bari.:KK53:
ya gerçekten ilk buraya geldim hatta gelmişken kurabiye ve sütlü çöreğine de baktım içim açılsın dedim :KK70: o portakallıyı görmedim hemen ona da bakayım:KK55:

Baya tarif birikti.Gelmişken birkaç tane ekleyeyim.

KIYMALI GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER

3 adet yufka
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta sarısı (Üzerine)
Susam,çörekotu

İÇİ

Kavrulmuş kıyma

YAPILIŞI

Yufka serilip dört parçaya bölünür ve üçgen şekil elde edilir.Süt,sıvıyağ,su ve kabartma tozu karıştırılıp üçgen yufkanın her tarafı bu karışımla yağlanır.Geniş kenarına iç harç koyulup kenarlar katlanmadan sıkıca rulo yapılıp kendi etrafında döndürülüp gül şekli verilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde yapılır.Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.200 derece fırında pişirilir.

17506367_1688602647822389_1439277771_n.jpg

ÇİKOLATALI PUDİNG

MALZEMELER

1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 adet bitter çikolata (160 gr.)
1 tatlı kaşığı tereyağ
Kek parçaları (İsteğe göre)

YAPILIŞI

Süt,şeker,un ve kakao tencereye koyulup karıştırılır ve kaynamaya başladıktan sonra içine çikolata ve tereyağ eklenir ve çikolata ve tereyağ eriyince kadar karıştırılır.Bir iki dakika sonra ocaktan alınıp arzuya göre dibine kek parçaları koyulup veya sade olarak kaselere paylaştırılır.Üzerine fındık,ceviz veya hindistan cevizi serpilip soğutulup servis edilir.

17474640_1688611947821459_1130865584_n.jpg

Nefis bir kek.:super:

HAVUÇLU TARÇINLI CEVİZLİ KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet havuç rendesi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker çırpılır.Sonra diğer malzemeler eklenip karıştırılır.En son kabartma tozu ve un eklenip karıştırılır.Yağlanmış kalıba dökülüp 180 derece fırında pişirilir.

16789776_410512482653269_5720992005589303296_n.jpg

Nefis bir tatlı.Kesinlikle deneyin.Şekli biraz uğraştırırsa poğaça şeklinde yapın gitsin nolacak.:KK14:

KALBURABASTI

MALZEMELER

125 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik
Yarım paket kabartma tozu
Bir fiske tuz (Çay kaşığının ucuyla)
3 su bardağı un (Kontrollü dökün.Hamur yumuşak olacak. )
Ceviz (İçine)

ŞERBET

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
8-9 damla limon suyu

YAPILIŞI

Önce şerbet yapılır.Su ve şeker tencereye koyulup kaynama derecesine geldikten sonra 25 dakika daha kısık ateşte kaynatılır.Son on dakikasında limon sıkılıp soğumaya bırakılır.

Tereyağ,sıvıyağ,süt,irmik,kabartma tozu ve tuz bir kaba koyulup karıştırılır.Sonra un eklenip yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp yuvarlanır.Kevgire (veya rendeye) koyulup açılır.Ortasına ceviz koyulup iki taraftan ortada birleştirilir.Elle hafif bastırılıp kapatılır.Kevgir ters çevrilip hamurun düşmesi sağlanır.Yağlanmış tepsiye dizilip önceden hafif ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür.Şerbet kaşıkla hepsine yedirilir.

17506438_1688642177818436_1023782037_n.jpg

Son düzenleme:
Bu yemeğin üzerine kavrulmuş kıyma da ekleyebilirsiniz.

KARNIBAHAR KAVURMA

MALZEMELER

Orta boy karnıbaharın yarısı
4 diş sarımsak (Karnıbahar için)
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak (Yoğurt için)
Tuz
Maydanoz

SOS MALZEMELERİ

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay bardağı su

YAPILIŞI

Karnıbaharlar yıkanıp ister çiçeklere ayrılarak ister bütün olarak bıçakla ince ince kıyılır.Tavaya sıvıyağ koyulup karnıbaharlar eklenir.Biraz soteledikten sonra tuzu ve sarımsağı eklenir.Piştikten sonra servis tabağına alınır.Yoğurda sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır.Tavada tereyağ eritildikten sonra salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.Sonra salçanın biraz açılması için su eklenir. Pulbiber ilave edilir.Tabaktaki karnıbaharların üzerine önce yoğurt sonra sos dökülüp ve maydanoz serpilip servis edilir.

17495731_1689713964377924_1310376081_n.jpg

TAVUK TANTUNİ

MALZEMELER

Yarım kilo küp doğranmış tavuk göğsü
1 adet soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ (İlave edilebilir.)
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

YAPILIŞI

Tavada tereyağ eritilip tavuklar atılır.Tavuklar suyunu çekince yarım ay şeklinde doğranan soğanlar ve biberler ilave edilir.Sıvıyağ eklenir.Biraz sotelenince tuzu ve kekik dışında baharatları eklenir.Almaya yakın kabukları soyulmuş küp domates,sarımsak ve kekik eklenir.5 dakika sonra altı kapatılır.Lavaşlar tavadaki tavukların üzerine bastırılıp biraz yağlanır.İçine tavuk,patates ve turşu veya istenilen malzemeler koyulup servis edilir.

17474526_1689725454376775_404298940_n.jpg

X