- 11 Mart 2016
- 11.345
- 49.014
Adracım merhaba
Bu tarifin kaçıncı sayfada ?
Yine döktürmüşsün ellerine sağlık
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Adracım merhaba
Merhaba canım.Bu resmin altına ekledim tarifi.Adracım merhaba
Bu tarifin kaçıncı sayfada ?
Yine döktürmüşsün ellerine sağlık
Unsuz,yağsız ve şekersiz mozaik pasta isterseniz işte tarif.Ben şekil verdim ama normal mozaik pasta gibi yapılıyor.Katı olursa su,sıvı olursa yulaf kepeği ekleyebilirsiniz.Az oluyor.Ben beğendim.Diyet yapanlar için ideal.
HURMALI MOZAİK PASTA
MALZEMELER
6 adet hurma
3 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
Yarım su bardağından biraz fazla yulaf kepeği
1 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı çekilmiş fındık
5 adet badem
1 çay kaşığı vanilya
3-4 yemek kaşığı su
YAPILIŞI
Fındık hariç tüm malzemeler robota koyulup iyice çekilir.Sonra fındık eklenip karıştırılır.Streç filmin üzerine dökülüp rulo yapılıp sarılır.Buzlukta bir iki saat bekletilir ve yenir.
Eki Görüntüle 1938129
adra tam olarak bu iki tarifin benzeri şeyler arıyordum dedimki neden bir adranın sayfaya bakmıyorun ben çok senden beklemesemde gelmediğim bir ara eklemişsin çok hoş duruyorlar eline sağlık ayrıca tarifine bereket baya zamandır siteye giremiyordum sırf senin için geldim bakYine sağlıklı bir kek daha.Bu güzel oldu ama tam buğday unundan bir poğaça yaptım resmen ekmek oldu.Tarifi veren de bir methediyor,bir methediyor sanırsın ortaya muhteşem bir şey çıkacak.Kokusu için komşulardan özür dileyin falan yazmış.O kokuyu duyan yolunu değiştirir bence.Valla bu sabah ekmek niyetine çemenle bile zor gitti.İnşallah burayı okumuyordur.Şaka şaka güzeldi ama ekmek olarak.Bu tarife gelirsek üzerine en son dökülen çikolatayı dökmeyip yerken dökerseniz daha iyi olur kanaatindeyim.Kek daha tatlanır.
BROWNİMSİ
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı keçiboynuzu özü veya pekmezi
Yarım çay bardağı süt
2/3 çay bardağı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı kavrulmuş fındık,ceviz veya file badem
50 gr.çikolata ( %70 'i bitter çikolata)
YAPILIŞI
Yumurtayı ve keçiboynuzu özünü köpük köpük olana kadar çırpın.Sütü,kakaoyu ekleyip elle karıştırın.Kabartma tozunu,unu,fındığı ve benvari usulü erittiğiniz çikolatanın yarısını ekleyip karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş küçük borcama döküp üzerine kalan fındık ve çikolatanın diğer yarısını ekleyin.(Kıvamı koyu oluyor.)Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin.(Ben 20 dakika pişirdim.)
Eki Görüntüle 1942039
Ben her kesime hitap ediyorum aşkolsun. İster diyet yap ister yapma yine de gel.Hurmalı portakallı toplar nefis oluyor bak onu görmemişsin.Onu dene kesinlikle.Diyet ekmek de yaptım.Daha ne yapsın bu adra.adra tam olarak bu iki tarifin benzeri şeyler arıyordum dedimki neden bir adranın sayfaya bakmıyorun ben çok senden beklemesemde gelmediğim bir ara eklemişsin çok hoş duruyorlar eline sağlık ayrıca tarifine bereket baya zamandır siteye giremiyordum sırf senin için geldim bak
ya gerçekten ilk buraya geldim hatta gelmişken kurabiye ve sütlü çöreğine de baktım içim açılsın dedim o portakallıyı görmedim hemen ona da bakayımBen her kesime hitap ediyorum aşkolsun. İster diyet yap ister yapma yine de gel.Hurmalı portakallı toplar nefis oluyor bak onu görmemişsin.Onu dene kesinlikle.Diyet ekmek de yaptım.Daha ne yapsın bu adra.Ben de epeydir tarif eklememiştim baya birikmiş.Teşekkür ederim ayrıca benim için siteye geldiğin için. İnanmış gibi yapayım bari.