- 26 Nisan 2007
- 4.812
- 3.576
Bende 39 yaşındayım.Tiroitler yavaş çalışıyor ve bağırsak sendromu rahatsızlığım nedeniyle yavaş kilo veriyorum.Bu arada doğum günün kutlu olsun.Sağlıklı, huzurlu, kolay kilo verebileceğin bir yıl olsun. Diyet yapmaya başladığım zaman devamlı yeme isteği geliyor. Yemek istemeyeceğim yiyecekler aklıma geliyor.O yüzden diyet yapmıyorum sadece yediklerimin yarısını ve akşam ekmek yemiyorum.Birde spor yapmaya çalışıyorum. Gram gram da olsa gidecekler inşallah. Ben doğum kilolarımı da gram gram verdim ama 72 kilodan 59 inmiştim.Şu an 56.5 kg dayım.Bir iki güne regl olacağım o yüzen tartılmıyorum. Çünkü vücut su tutuyor , moral bozmaya gerek yok.Kilo vermek cok zor bi surec heleki yas 35 i gectiyse metabolizma yavasliyor bazen pes edecek duruma geliyorum sonra opps noluyo kendine gel en basta saglik icin en az 65 olmalisin diyorum kendimi motive etmeye calisiyorum
Bu arada bugun dogum gunum 36 oldum dilerim 37 yasima fit bir vucutla girerim
Kilolarim yerlesmis gitmek istemiyolar bende onlari bedenjmde misafir etmek istemiorum eee o zsman daha cok hareket edip daha az yemek yiyerek defedicem onlari vucudumdan
Ben de aynıyım Nehir çok zor geliyor diyet yapmak. Pes etmeyi çok istiyorum ama sonra kendimi zayıf hayal ediyorum. Doğum günün kutlu olsun bu arada mutlu ve zayıf nice yillara inş. :) Sadece sabahları ve öğlenleri iyi gidiyorum akşama deli gibi acıkıyorum biraz fazla kaçırıyorum maalesef. Kendime kızıyorum sonra da asıl önemli olan akşamları az yemek ama başarcam inşallah onu da.Bugün kendime söz verdim sofradan akşam yarı aç kalkcam.Ben de uzun zamandır zayıflamaya çalışıp pes ediyorum tam bir sene oldu. 2 sene önce 53 kiloydum 56 dan 53 e inmiştim. Sonra bir bıraktım dikkat etmeyi kendimi en son 58 kg da buldum. Biraz sıkıntılarım vardı özel hayatımda iyice saldım kendimi ve sonra 60 kgı gördüm önceden de görmüştüm ve 54e geri indiğim için çok önemsemedim kendimi iyi hissedince inerim dedim. sonra bir sonraki tartılmam da 62 yi gördüm moralim bozuldu ilk defa 60 kgı geçmiştim ama yine önemsemedim sonraki tartılmam 64 ondan sonraki de 66 olunca moralmen çöktüm ara ara diyete başlayıp bıraktım en son 64 kg da sabitledim. 1 senedir de zayıflamaya çalışıyorum 1 hafta diyet yapıp 63e iniyorum sonra tekrar 64e çıkıyorum. Bu şekilde kendime güvenimi kaybettim tamamen kilo verme konusunda. Şimdi gözümde kilo vermek o kadar zor geliyor ki anlatamam. Sanki imkansız bir şeymiş gibi hissediyorum. İlk hedefim 60 kgın altını görmek. Belki bu şekilde kendime güvenim geri gelir diye düşünüyorum işte.
Bir yandan da kpssye hazırlanıyorum o yüzden spora da vakit ayırmak istemiyorum.Öyle olunca zayıflaması da daha zor oluyor.Bir senedir aynı kiloda olduğumdan sanki kalıcı hale geldiler gibi de hissediyorum açıkçası. Forumda zayıflayanların yazdıklarını okuyorum bakıyorum çoğu kişi ayda 1-2 kilo vererek 6 ayda ortalama 10 kg vermişler. Bende diyorum bak o kadar da zor değil demek ki tek yapmam gereken sabırlı ve istikrarlı olmak. 5 ay geçince 6-7 kg vermiş olcam diyorum. Bu beni biraz cesaretlendiriyor işte.
İnşallah 1 senede istediğimiz kilolara ineriz. Ben 51 kg olmak istiyorum boyum 157. Aslında 53-54 kg da iyi oluyor bana ama istiyorum ki fazladan zayıflayım ki 1-2 kg aldığımda geri inip kontrol altında tutabileyim. Bir de herkes fazla zayıflamışsın desin istiyorum bu beni çok mutlu ediyor. Ben de 29 yaşındayım 30 yaşıma zayıf girmek istiyorum inşallah.