- 21 Şubat 2022
- 1.776
- 2.766
- 63
- Konu Sahibi booksmoney
-
- #21
Neden istediniz merak ettik.Evli olmak zorunda değilim tabii ki ama alıştığım o düzeni ben bozdum ben istedim ama üzülüyorum yine de. Önceden böyle değildi şimdi böyle hissediyorum.
Bana değer vermiyordu arkadaşları daha önemliydi sürekli tartışıyorduk bu yüzden ve bana evlilik insanı olmadığını düzelmek istemediğini söyledi. Bende boşandım bu durumda maalesef.Neden istediniz merak ettik.
Umutsuz olmak istemiyorum ama yapamıyorum. Hikayeniz umut olur bana da umarım ne kadar güzel sizin adınıza çok sevindim.24 yaşımda 4 ay süren ve beni 4 ayda yerin dibine sokan bir evlilik yaşadım. Şiddet gördüm hem fiziksel hem ruhsal. Çok şükür boşandım bitti. Tek hayalim olan aile isteğim mahvolmuştu. Umutsuzdum. Kesinleşen boşanma kararımdan 2 ay sonra şimdiki eşimle tanıştım. 9 ay sonra da evlendik. Bana dünyada hala iyi insanlar olduğunu ispat etti. Ailem oldu. 31 gün önce de evladımızı aldık kucağımıza.
Asla olmaz demeyin. Umutsuzluk dipsiz bir kuyu. Tabii ki üzülebiliriz tüm duygular bizim için ama önemli olan bu duyguların esiri olmamak.
Çok haklısınız böyle yapmaya çalışıyorum.genceciksin. hayatın başındasın. dünyada kötü insanlar olduğu kadar iyiler de var. kendin için yaşa bundan sonra. kendine zaman ayır. hobiler edin, spor yap. bu akışta düzgün bir insanla da karşılaşırsın. muhakkak. evrene ne verirsek bize onunla geri dönüyor.
Çocuk yokken durum daha kolay atlatılır emin ol. Bir de çocuk için görüşmek zorunda kalıyorum hepten mahvediyor psikolojimi.Evet kesinlikle hissettiğim bu sanki onun yüzünden bir daha mutlu olamazmışım gibi geliyor. Yani illa hayatımda bi erkek olsun diye değil bu arada ama onun yüzünden yaşayamadığım ya da belki yaşayamayacağım şeylere üzlüyorum. Çocuğum yok olsa belki çok daha farklı düşünürdüm bilmiyorum.
Aynı şeyi hissediyorum sevilmemek. Hatta eşten zamanında gereken sevgiyi almadığım için bunun uzun zamandır yokluğunu hissetmem. Evliydim ama hiç sevilmedim ki başlangıçta yapılan herşey köprüyü geçene kadarmış. Keşke o köprüyü hiç geçmeseydik.Çünkü uzun zamandır sevildiğimi hissetmedim. Sevilen insanlara bakıyorum ve ister istemez iç geçiriyorum. Sorun aslında bu bi erkek bi evlilik değil sevilmemek.
Maşallah. Daha iyi günleriniz de olsun dilerim.24 yaşımda 4 ay süren ve beni 4 ayda yerin dibine sokan bir evlilik yaşadım. Şiddet gördüm hem fiziksel hem ruhsal. Çok şükür boşandım bitti. Tek hayalim olan aile isteğim mahvolmuştu. Umutsuzdum. Kesinleşen boşanma kararımdan 2 ay sonra şimdiki eşimle tanıştım. 9 ay sonra da evlendik. Bana dünyada hala iyi insanlar olduğunu ispat etti. Ailem oldu. 31 gün önce de evladımızı aldık kucağımıza.
Asla olmaz demeyin. Umutsuzluk dipsiz bir kuyu. Tabii ki üzülebiliriz tüm duygular bizim için ama önemli olan bu duyguların esiri olmamak.
Aynı böyle düşünüyorum işte evliyken bile o kadar sevilmiyordum ki.Aynı şeyi hissediyorum sevilmemek. Hatta eşten zamanında gereken sevgiyi almadığım için bunun uzun zamandır yokluğunu hissetmem. Evliydim ama hiç sevilmedim ki başlangıçta yapılan herşey köprüyü geçene kadarmış. Keşke o köprüyü hiç geçmeseydik.
En azından yalandan ağlayıp, zırlayıp, yalvarmamiş.böylesi daha alçakça geliyor bana.bu adamlarla nasıl evliliğe kadar gidiliyor onu hiç anlamıyorum.Bana değer vermiyordu arkadaşları daha önemliydi sürekli tartışıyorduk bu yüzden ve bana evlilik insanı olmadığını düzelmek istemediğini söyledi. Bende boşandım bu durumda maalesef.
Hepimizin inşallahMaşallah. Daha iyi günleriniz de olsun dilerim.
Yeterli sevgiyi alamadığımız için bu durumdayız bence. Bana hep senin sevgi anlayışın farklı ben hayatımda senin gibi insan görmedim tanımadım gibi cümlelerle geliyordu. Eve geldiğinde telefon ve kulaklık ile alakadar olup gerçek dünya ile bağlantısını kesiyordu. Lafa gelince sevmesem niye evleneyim yok sevmesem senin için il dışına niye taşınayım. Ama bu sevmek gibi gelmiyordu. İlgisiz olması. Uzak hissettirmesi. Uyguladığı fiziksel ve cinsel şiddet cabası. Hayatım karardı. Romantik biriyimdir üstelik. Çok üst düzey romantizm istemedim ama en azından sevgisini hissetmek istedim belli etsin istedim.Aynı böyle düşünüyorum işte evliyken bile o kadar sevilmiyordum ki.
Şuan beni sevdiği için benden vazgeçtiğini çünkü beni mutsuz ettiğini söylüyor. Bu daha da sinirimi bozuyor. Eğer beni gerçekten sevseydi çabalardı gitmemi beklemezdi diyorum.En azından yalandan ağlayıp, zırlayıp, yalvarmamiş.böylesi daha alçakça geliyor bana.bu adamlarla nasıl evliliğe kadar gidiliyor onu hiç anlamıyorum.
Yaşadığım üzüntüyü bilseniz.. o kapkara günler hiç bitmeyecek sanmıştım. Rüyalarjma giriyordu ağlayarak uyanıyordum. Bugünü değim hayal etmek aklımdan bile geçiremiyordum. Mart ayıydı evleri ayırdığımı Mayıs’ta mahkeme olmuştu Temmuz’da da karar kesinleşmişti. O 4 ayım sürekli kötü anları tekrar tekrar zihnimde yaşayarak geçmişti. Herşey geçmişte kaldı. Bugün mutluysam o gün yaşadıklarımdan ders almam sayesinde. Duam sizinleUmutsuz olmak istemiyorum ama yapamıyorum. Hikayeniz umut olur bana da umarım ne kadar güzel sizin adınıza çok sevindim.
Kesinlikle işte böyleydi bizimde. Seviyordu ama asla ilgilenmiyordu. Kuru kuru seviyorum demekle de olmuyor. Seven insanların neler yaptığını görüyordum çevremde ama adam bana karşıma geçip bana tabağını kaldır dedin şunu bunu yapma dedin soğudum uzaklaştım diyen adamdı.Yeterli sevgiyi alamadığımız için bu durumdayız bence. Bana hep senin sevgi anlayışın farklı ben hayatımda senin gibi insan görmedim tanımadım gibi cümlelerle geliyordu. Eve geldiğinde telefon ve kulaklık ile alakadar olup gerçek dünya ile bağlantısını kesiyordu. Lafa gelince sevmesem niye evleneyim yok sevmesem senin için il dışına niye taşınayım. Ama bu sevmek gibi gelmiyordu. İlgisiz olması. Uzak hissettirmesi. Uyguladığı fiziksel ve cinsel şiddet cabası. Hayatım karardı. Romantik biriyimdir üstelik. Çok üst düzey romantizm istemedim ama en azından sevgisini hissetmek istedim belli etsin istedim.
Olmayan şeyi hissetmek mümkün değildir. Adamın içinde yoktu. Benim hayatımı bitirdi sadece. Benimde normal bir insanla normal bir şekilde sevilme hakkım vardı. Elimden alınmış gibi hissediyorum.
Seven çabalar bozuk olan şeyi düzeltmeye çalışır birde marifet gibi yetersizliklerine rağmen yüreklerinin rahat olduğunu gösteriyorlar suç sanki tek kadına ait gibi.Şuan beni sevdiği için benden vazgeçtiğini çünkü beni mutsuz ettiğini söylüyor. Bu daha da sinirimi bozuyor. Eğer beni gerçekten sevseydi çabalardı gitmemi beklemezdi diyorum.
Ben de aynıyım seni çok iyi anlıyorum seven insan belli eder düzeltir iyi olmaya çalışır eften püften şeylerle hakaret etmez direk soğudumlu cümleler kurmaz. Bunlara ve daha fazlasına maruz kaldım. Hâlâ da utanmadan biz seninle mutlu değildik zaten diyor. Sen karını döv porno izlemek için arkanı dön karının ihtiyaçları için ayda bir gel onda da hayvan gibi davran. Kadın sevgiye aç kalsın ilgiye aç kalsın cinsel yönden aç bırakılsın sonra da çık karşısına ben senin sevgi anlayışını anlamadım desin yerine göre hakaret etsin. Ağıza alınmayacak küfürler etsin. Hep diyordu ki boşanırsak yanına gelen herkes cinsellik için gelir diye. Kafamda bunlar sürekli yankılanıyor. Ben sevilmediğim cinselliği de istemiyorum duygusuz hiçbir şeye gücüm kalmadı. Mutsuzum ve ilişkiler hususunda umutsuzum. Kendimle kavga ediyorum devamlı neden böyle bir adamı seçtim niye inandım niye evlendim hayatım bitti sanki daha kimse beni sevmeyecek böyle hissediyorum kötüyüm. Çocuğum da var onu da düşünüyorum es kaza biri sevse beni çocuğumu aynı ortama sokmak istemem böyle b.ktan bir durumdayım.Kesinlikle işte böyleydi bizimde. Seviyordu ama asla ilgilenmiyordu. Kuru kuru seviyorum demekle de olmuyor. Seven insanların neler yaptığını görüyordum çevremde ama adam bana karşıma geçip bana tabağını kaldır dedin şunu bunu yapma dedin soğudum uzaklaştım diyen adamdı.
Benim etrafım beşpara etmez erkeklerle evli kişilerle dolu.geri kalanı da bekar zaten.bence siz olayları abartıp algıda seçicilik yapıyorsunuz.aynı ülkede yaşıyoruz yani ne kadar kaliteli bir erkek denk gelebilir çevrenize.? Çok iyi görünenin de cinsel sorunu oluyor mesela.kocam dışarıdan herkesin kıskandığı biriydi falan diye anlatıp duruyorlar.bu ülkede ideal erkek olduğunu da düşünmüyorum.iyi niyetli hemcinslerimiz ballandıra ballandıra anlatmayı pek bir seviyor.kendini kandırmayı seviyor yani insanlar.bu forumda bile bakıyorsun 1 gün önce ballandıra ballandıra herkesi kıskandırmış, ertesi gün neyin konusunu açıyor.ben de alışamıyorum bu ülkedeki kalitesizliğe ama çevre de öyle değildir yani.her kadına yapışıp kalan da seviyor demek değil ki.etraf takıntılı adam kaynıyor.Kesinlikle işte böyleydi bizimde. Seviyordu ama asla ilgilenmiyordu. Kuru kuru seviyorum demekle de olmuyor. Seven insanların neler yaptığını görüyordum çevremde ama adam bana karşıma geçip bana tabağını kaldır dedin şunu bunu yapma dedin soğudum uzaklaştım diyen adamdı.
Bizim cinsel olarak hiç problemimiz olmadı tek iyi olan şeydi oydu zaten 2,5 3 sene sürmesinin sebebi de buydu evliliğimizin sanırım. Aam sonrasında artık onunda yetmeyeceğinek karar verdim.Seven çabalar bozuk olan şeyi düzeltmeye çalışır birde marifet gibi yetersizliklerine rağmen yüreklerinin rahat olduğunu gösteriyorlar suç sanki tek kadına ait gibi.
Ben de aynıyım seni çok iyi anlıyorum seven insan belli eder düzeltir iyi olmaya çalışır eften püften şeylerle hakaret etmez direk soğudumlu cümleler kurmaz. Bunlara ve daha fazlasına maruz kaldım. Hâlâ da utanmadan biz seninle mutlu değildik zaten diyor. Sen karını döv porno izlemek için arkanı dön karının ihtiyaçları için ayda bir gel onda da hayvan gibi davran. Kadın sevgiye aç kalsın ilgiye aç kalsın cinsel yönden aç bırakılsın sonra da çık karşısına ben senin sevgi anlayışını anlamadım desin yerine göre hakaret etsin. Ağıza alınmayacak küfürler etsin. Hep diyordu ki boşanırsak yanına gelen herkes cinsellik için gelir diye. Kafamda bunlar sürekli yankılanıyor. Ben sevilmediğim cinselliği de istemiyorum duygusuz hiçbir şeye gücüm kalmadı. Mutsuzum ve ilişkiler hususunda umutsuzum. Kendimle kavga ediyorum devamlı neden böyle bir adamı seçtim niye inandım niye evlendim hayatım bitti sanki daha kimse beni sevmeyecek böyle hissediyorum kötüyüm. Çocuğum da var onu da düşünüyorum es kaza biri sevse beni çocuğumu aynı ortama sokmak istemem böyle b.ktan bir durumdayım.
Öncelikle bu yeniden nasıl evlenicem düşüncesini kafandan at.Hatta birkaç yıl boyunca yenilişki düşüncesini at kafandan kendini topla kafanı topla kendine odaklan.Sen illaki bir erkeğe veya bir kadına herhangi bir insana muhtaç değilsin.Tek başına bir biirey olarakta hayatını sürdürebilirsin.Eğlenebileceğin şeylere odaklan kafanı dağıtabileceğin aktivitelerde bulun.Bunları yaparken ilk başta isteksiz olabilirsin fakat zamanla zevk aldığını göreceksin.İllaki evliliğe veya bir ilişkiye muhtaç değilsin.Ayrıca özellikle bu dönemde bir ilişkiden kaçın hassas dönemden geçiyorsun kolay kandırılabilirsin.Su an için kimseye ilişki anlamında güvenme arkadaşlarınla vakit geçir.Kendini dinle beyninin ve kalbinin dinlenmeye ihtiyacı var.Yaklaşık 3 4 ay önce eşimden boşandım. İlk ayrıldığım dönemlerde iyiyken terapi alıyor olmama rağmen şimdi daha mutsuz umutsuz hissediyorum kendimi. Kendimi insanlarla kıyaslamaya başladım. Tabii kimsenin evliliği mükemmel değil bunu biliyorum ama içimden de şunu düşünüyorum hiç mi çabalamaz bi insan hiç mi değişmeye değer değildi bizim ilişkimiz. Evli çocuklu insanlara bakıyorum şimdi bir daha ne zaman biriyle tanışıp evleneceğim diyorum sanki treni kaçırmış gibi hissediyorum.
Yaşım 27 daha bu yaşta insanlar evlenmemiş bile oluyorlar ama ben bi kere evlenip boşandığım için nedense her şeyin daha zor olacağını düşünüyorum. Karşıma hep amacı cinsellik olan adamlar çıkıyor daha şimdiden böyle ben nasıl bu adamların arasında düzgün insanı bulacağım ki diyorum. Biliyorum her şey için çok erken çok yeni daha ama ben bu düşüncelerden kurtulamıyorum hayatım hep böyle mi geçecek arkadaşlarımın çocuklarını görüyorum düzgün bi evllilğim olsa benimde olurdu diyorum.
Bu psikolojiden çıkmak için ne yapmak gerek? Bu arada çok sosyalim geziyorum, çalışıyorum ama günün sonunda eve gittiğimde bu düşünceler boğuyor artık beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?