adım adım birikim

Network marketing yapabilirsin canım. Sadece evde değil işyerinde de yapabilirsin rahatlıkla

Kimisi kredi kartına bedava para gözüyle bakıyor canım

Tüketim toplumu olduk ; her şeyin lüksünü istiyor insanlar. Krediler ve kredi kartları üzerine dönüyor dünya. Hep tüketiyor insanlar üretmek yok sıkıntı bunda bence. Sosyal medya resimlerden yıkılıyo ne yedik ne giydik nerede oturuyoruz, ne marka arabamız var. Eskilere bakmakta fayda var bu günlerde. Düşünün bir babanın maaşıyla her iş yapılıyordu çünkü annelerimiz üretkendi. Evlerde bereket vardı bu yüzden. Koca ay çalışıp tüm çalıştığını kuaföre, temizlikçiye verip , her yıl şişen kartlarını yeni kredilerle kaparatan arkadaşlarım var benim. Sırf desinler diye üzerinde markası yazan bir kabana 1.000 lira verenler gördüm. Tüm hayatları bankalarda ipotekli ama bilmem ne semtinde astronomik masraflarla yaşıyorlar. Son yılların televizyon furyasının bunda en önemli etken olduğunu düşünüyorum. Küçük yaşamak lazım alacaklar borçları karşılamalı, insanın mayası olmalı elinde. Maaşlı bir çalışanım borç yapacağım zaman ilk şunu düşünürüm, bugün işsiz kalsam bu borcu nasıl kapatırım. Borcum asla tazminatımı aşamaz. Ancak ev yada arsa gibi satılıp paraya çevrilecek bir şey alacaksam büyük borca girerim, yapmadığım borçlara arabada dahildir, arabayı asla bir yatırım aracı olarak görmüyorum. Çok şükür 23 yılda bankalarla hiç sorunum olmadı, hiçbir vadesi geçen borcum olmadı ama bunu dikkatli yaşamaya borçluyum

Bu ko

Bu konuda hiç bilgim yok, bana anlatabilit misin
Açıklaması şu şekilde. katalog işi aslında. Hem satış yapıyorsuN satışlarından %30 kar getiriyor sana. Hemde üye yaparsan altındaki uyelerde satış yaptığında sana hem puan hem prim kazandırıyor. Primlerini bankada hesabına yatırıyor şirket senin

Burda paylaşır mısın. ?

Bu sanırım yeni adı:)) amway ya da avon türü işler sanırım:)))

Çok güzel anlatıyorsun gerçekten.
O kadar akıcı ve gerçek ki tüm söylediklerin.Biz arabayı kullanıyorken hiç hesap yaptım Neredeyse yılda 4.000 tl sadece arabaya harcıyoruz yazık ya.
Ben ev almak istiyorum uzun vadede.
Nasıl bir yol izlemeliyim ama hiç bilmiyorum kendi adıma istiyorum
Oturduğumuz daire zaten kayınpederden eşime kalır.
Ben ayrı istiyorum.
Ben biraz bencil olmaya başladım
Önce tasarrufçu oldum şimdi bencil ve gaddar sanırım

Selam canlar nasilsiniz.Kandiliniz mübarek olsun.

karamelli_turta ,ben de cok ama cok istiyorum bi evimizin olmasini.Borclanda olsa bi arada aldik cok sükür evet masrafli ama arabamdan vazgecmek istemiyorum cocukla cok rahat ediyorum.
Ev. istiyorum-uz ama pesinat biriktirmem lazim ama Kira öderken Bu o kadar zor ki...
Anca kücük miktarlar bir gün olur mu Bu istegim bilmiyorum..hayirlisi diyelim.
Siz kira ödemiyorsaniz cok rahat birikim yaparsiniz,babadan kalan miras Peking garanti olmayabilir malum sonra kardesler anlasamayabiliyorlar.
Babam da ayni hataya düstü.Abisinin evinde oturuyordu hep masrafini tamirini yapti abim zengin bu kücük eve ihtiyac duymaz diye diye yillar gecti annemi dinleseydi simdilik kac evi vardi.kendinden baskasina bel baglamayacaksin Bu hayatta bunu gördüm bunu bilirim.

Şu an peşinat kadar var ama Yeterli değil yarısının fazlası olsun ki kalan ödeme kolay olsun.
Dediğin durumun ben de farkındayım
Aile apartmanı biz 2.kattayız müstakil ev.
Iki görümce var bir kat mutlaka kalır diye düşünüyorum vermezlerse de kendi bilir.
Ben ileriyi düşüneyim de ne olur ne olmaz.
Eşim çok gururlu valla öyle bir durumda alır bizi arkasına bile bakmaz.
Ben yatırımlık istiyorum çocuklarım için.

Hayat şartları insana herşeyi düşündürüyor maalesef ,gaddar falan değilsin:)
Ev almak istiyorsan olabildiğince çok para biriktirmen lazım. Tabi bir ev parası biriktirmek çok zor bu devirde ama ne kadar çok peşinat verirseniz o kadar rahat edersiniz. Eşinde sana destek olmalı bu konuda tek başına biriktir olmaz yani. Hayat şartları ağır faturalardan başla kısmaya, gereksiz sözleşmelerin varsa iptal ettir, harcamalarını gözden geçir gereksiz ne varsa temizle. Allahım inş nasip etsin gönlüne göre bir ev almayı

Allah gönlüne göre versin canim.zaten yarisi birimis biraz daha birikimle cok kolay alirsiniz insallah.

Günaydın Hanımlar =))))
Yeni bir hafta başlıyor, hayırlı bereketli olsun herkese
Haftaya kumbarama 7 lira atarak başladım, haydi herkes kumbaralara katkı yapsın
Tasarruf tedbiri 1 : kendime de eşime de işe götürmek üzere kahvaltı hazırladım, evde kahvaltı yapılmadığından işe taşıyoruz, hem temiz hem de kahvaltı masrafı yapmıyoruz ve de evde mevcut kahvaltılıklar durmaktan telef olmuyor =)))

Günaydın

Günaydın hoşgeldin ATTRAENTE
ne güzel yazmışsın hepsini okudum
bende karamelli_turta gibi 30'undan sonra akıllananlardanım
Ama bu konularda ailenin örnek olduğunu düşünüyorum
özellikle annesinden senin gibi tasarruf öğrenen arkadaşlarım bu konularla ilgili farkındalıkları fazla oluyor
ama olsun geç olsun güç olmasın ben şimdi anneme yol gösteriyorum
bende sabah eşime ve kendime kahvaltılık sandviç hazırladım
hem sağlıklı hem ekonomik akşamdan hazırlayıp atıyorum dolaba eşimde alıştı yapmazsam trip atıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…