- 19 Ağustos 2008
- 17.814
- 53.670
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
Evet bende bu arada boş durmuyorum
Ödemeleri harici mutfak masrafı için katkıda bulunuyor şimdilik az da olsa
Ne derler maymun gözünü açtı
Takibi bırakmıyorum
Canım senin farkındalıklarını ben yeni farkettim. Keşke bende az uyanık olsaydım Neyse tabi olan oldu geçen giden zamana yapacak birşey yok.Üzülme önemli olan fark etmiş olmak
30 yaş nedir kiii =))
Hayatın baharındasın daha
Eşini de teşvik et
Benim eşim nafaka ve daha çocukların bir çok gideri yüzünden pek birikim yapamıyor, yinede ayda 2 gr olarak 5.000 biriktirttim ona, bireysel emeklilik de yaptırdık onda da iki yılını doldurdu, bu ay kumbara da yaptım ona =)) atıyor ufak ufak dün akşam kumbarasından 70 lira çıktı =))) Bana pek faydası olmuyor eşimin çok ufak tefek ama önemsemiyorum elinde para olduğu zaman esirgemez benden. Ama şunu fark ettim ki erkekler savurgan ona göre tedbir almak lazım. Annem derdi ki ne yaparsan bekarken yaparsın, evlilikte olmuyor gerçekten öyle oldu her şeyimi bekarken yaptım. Şimdi daha zor birikiyor ama özellikte mutfakta ve evde aldığım tedbirlerle epey yol aldım. Küçük dokunuşlar büyük birikimler getiriyor.
Canım senin farkındalıklarını ben yeni farkettim. Keşke bende az uyanık olsaydım Neyse tabi olan oldu geçen giden zamana yapacak birşey yok.
Gelirimin yüzde 70 i şuan zorunlu gider.
Birikime yüzde 35 kadar ayırıyorum.
İlerisi için hedefim ev almak, kısmet.
Altına yatırım nasıl yapıyosun Fiziki mi Bankadan mı?
Çok güzel bir söz gerçektenBundan yıllar önce bir gazete yazısında okumuştum, maaşınızın dörtte birini tasarruf edemiyorsanız zarardasınız diye yazıyordu. Aklımda kalmış hep bunu dikkate aldım, ev borcu ödediğim dönemlerde yapamadım ama şimdi bu kurala dikkat ediyorum, tasarruf tedbiri olarak neler yapıyorsunuz mesela, bunları tartışırsak birbirimizi tamamlayabiliriz =)
Araştırdığım kadarıyla bende bu ay kuveyttürk te altın hesabı açtırdımBankada yapıyorum canım
Hayat şartları eskisi gibi değil, yastık altına güvenemiyorum o yüzden bankada biriktiriyorum
Bankanın bir avantajı var, mesela az bir para kaldı onunla alabiliyorsun, yani mesela 50 lira bile olsa 0, bilmem kaç gram olarak hesaba geçiyor, böylece küçük meblağlarda hesaba katılmış oluyor
Ve ben sadece araştırdığım kadar öğrendim
Hani tecrübem yok senin kadar
Keşke olsaATTRAENTE
Hep Yazılanları hatta eskileri okuyorum
Özlem denizmenin Videolarını falan seyrettim
Ben çok geç öğrendim ya
Araştırdığım kadarıyla bende bu ay kuveyttürk te altın hesabı açtırdım
2 gram aldım haftasına altın düştü.
Ama devam edersem uzun vadeli olacak
Aslında Fiziki daha sıcak canlı ama tabi saklaması problem
Merhabamerhabakaramelli_turta nasılsın?
pekı bu yıllar ıcınde ev araba vs. bırıkımıde mı yapmadınız canım?
Geçmiş olsun canım. Hem senin için hem baban için.. :)ee canım benım baksana hıcbır bırıkımım yok dıyorsun aslında bırazda kendıne haksızlık edıyorsun bak ıkı evladın var evınızı yenılemıssınız ve arabanız var bunlar az seyler degıl ve maaslarınızda astronomık rakamlar degılmıs en azından farkına varmıssın
bende daha bebş yok olmasını cok ıstıyorum hayırlısı ıle olur ınsallah
bırde bızım evın daha 7 yıl borcu var 1 yılı bıttı sadece 1 ayı kaldı tam yedı sene demek ıcın
onun dısında kendımde ev almak ıstıyorum bu ev eşimşn ustune tabıkı onun benım dıye bısey yok ama bende yatırımlık kucuk bısey almak ıstıyorum ınsallah Allah kısmet eder her seyden onemlısı saglık belkı okumussundur babam rahatsız bende rahatsızlandım Allah herseyden once saglık versın kı bırseyler yapabılelım canımkaramelli_turta
Sağol canımee canım benım baksana hıcbır bırıkımım yok dıyorsun aslında bırazda kendıne haksızlık edıyorsun bak ıkı evladın var evınızı yenılemıssınız ve arabanız var bunlar az seyler degıl ve maaslarınızda astronomık rakamlar degılmıs en azından farkına varmıssın
bende daha bebş yok olmasını cok ıstıyorum hayırlısı ıle olur ınsallah
bırde bızım evın daha 7 yıl borcu var 1 yılı bıttı sadece 1 ayı kaldı tam yedı sene demek ıcın
onun dısında kendımde ev almak ıstıyorum bu ev eşimşn ustune tabıkı onun benım dıye bısey yok ama bende yatırımlık kucuk bısey almak ıstıyorum ınsallah Allah kısmet eder her seyden onemlısı saglık belkı okumussundur babam rahatsız bende rahatsızlandım Allah herseyden once saglık versın kı bırseyler yapabılelım canımkaramelli_turta
Evde ne yapılabilir ben hiç bilmiyorum kiYemeklerimi yapıp geldim kızlar =)
Bu aralar yıllar sonra yine ek bir iş yapmak istiyorum
Çocuğum olmadığı için vaktim oluyor aslında ama ne yapabilirim bilemedim şimdi
Var mı aklınızda bir şey ?
Mevsim kış, çevrede hasta hayvanlar çok oluyor hem biraz tedavi giderine yardım eder hem de biriktirmeye katkısı olur diyorum