- 8 Temmuz 2016
- 3.804
- 12.234
- 208
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
-
Ne zaman paylaşacaksın bizimle
Bizimle de paylaşır mısın burda
Aileden gelen şeylerin buyuk avantajı oluyor..Mrb
bende az cok demeyip bir seyler yapiyorum calismiyorum esimle irlikte biriktiriyoruz evimiz kira deil uc bes demeden atiyorum
henuz kumbaram yok teneke agzi acilmayanlardan alicam buyuk boy 5 bin kadar biriktirmistik 3 binini dogumda harcadik heri kalaninida cumhuriyet yaptik bu ayda bir tane daha cumhuriyet yapicaz ins
calismasamda tasarruf yaparak esine destek okuyorum penir tereyagi bakliyat ve kurularimi annem ve kv ginderirler epey faydasi oluyor bize
İstanbul beşiktaş'ta iki ayrı patlama yaşandı hanımlar. Ölü sayısı şimdilik yok ama emniyet guçlerine yapılmış bir saldırı ve 20 polisimiz yaralı
Tecrubelerinizi paylasirsaniz çok memnun kalırız . . maşallah ne güzel tasarruflar yapmışsınız Allah daim etsinMerhaba hanımlar
Yıllardır birikim konusunda epey tecrübem oldu, sormak istediğiniz şeyler olursa yardım ederim size =))
Tasarrufun ilk ayağı giderleri düzenlemek bence, nerelere harcıyoruz, nereden kısabiliriz, ne daha tasarruflu olur bunları düşünmek lazım. İnancım gereği hiç faizli param olmadı , buna ihtiyaç duymadım. 23 yıllık çalışma hayatıma bir ev, bir bireysel emeklilik, altın hesabı, yarısı ödenmiş ikinci bir ev, komple yaşadığım evin tüm eşyalarını, giderlerini , yeme içmeyi, yüzlerce hayvanı, aylık rutin yardım işlerini sıkıştıdım. O kadar planlamışım ki eşime hiç bir masraf kalmadı evlenirken =)) Bu arada 40 yaşıma giriyorum, evliliğim 3.yılını doldurdu. Allah bereket veriyor çok şükür, bu aralar eşime biriktirme dersleri veriyorum, çok zor değil isteyen herkesle paylaşırım tecrübelerimi =)
Birikimi nasıl yaptınız altın mı tl mi?Merhaba hanımlar
Yıllardır birikim konusunda epey tecrübem oldu, sormak istediğiniz şeyler olursa yardım ederim size =))
Tasarrufun ilk ayağı giderleri düzenlemek bence, nerelere harcıyoruz, nereden kısabiliriz, ne daha tasarruflu olur bunları düşünmek lazım. İnancım gereği hiç faizli param olmadı , buna ihtiyaç duymadım. 23 yıllık çalışma hayatıma bir ev, bir bireysel emeklilik, altın hesabı, yarısı ödenmiş ikinci bir ev, komple yaşadığım evin tüm eşyalarını, giderlerini , yeme içmeyi, yüzlerce hayvanı, aylık rutin yardım işlerini sıkıştıdım. O kadar planlamışım ki eşime hiç bir masraf kalmadı evlenirken =)) Bu arada 40 yaşıma giriyorum, evliliğim 3.yılını doldurdu. Allah bereket veriyor çok şükür, bu aralar eşime biriktirme dersleri veriyorum, çok zor değil isteyen herkesle paylaşırım tecrübelerimi =)
Birikimi nasıl yaptınız altın mı tl mi?
Evlerinizi nasıl aldınız aile destegi oldu mu
Tecrubelerinizi paylasirsaniz çok memnun kalırız . . maşallah ne güzel tasarruflar yapmışsınız Allah daim etsin
Hoşgeldin canım.. :)pınarcım yetiştim
hayırlı olsun canım topiğin
sık giremiyorum çok yoğunum
ama girdikçe yazarım buraya
O anneler olmasa biz ne olurduk acaba. :) iyiki size böyle birşey için destek çıkmış. :)Teşekkür ederim, Allah razı olsun
Diğer arkadaşın mesajına uzunca bir cevap yazdım
Kabaca tasarruflarımı anlattım, sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım
Para işinde en büyük şey berekettir, Allah herkesin kazancına bereket versin öncelikle
O anneler olmasa biz ne olurduk acaba. :) iyiki size böyle birşey için destek çıkmış. :)
Çok kıymetli kadınmış anneniz. Rabbim gani gani rahmet eylesinRahmetli tasarruf ede ede 4 kız büyütmüş bir kadındı =))
Çok çalışkandı, ben onun kadar değilim
Bana para vermezdi ama verdiği bilgi paradan çok daha kıymetliydi
Bir de çalışıyorsun eve katkın olacak demezdi, ben evi zaten bakıyorum sen biriktireceksin derdi
Nurlarda yatsın, o olmasa napardım bilmem
Bak derdi sizi babanız bakmadı, kocaya hiç güvenmeyin, hayatta hep sağlam olun, eşiniz iyi olursa ne ala ama olmazsa para yüzünden üç kuruşluk adamların ağız kokusunu çekmeyin derdi. Bana çok şey öğretti, kimseden borç almamayı, dikkatli harcamayı hep ondan öğrendim. Borca takıntısı vardı annemin, kadın kimseden borç istemez, bakkaldan çakkaldan açık defter alış veriş yapmaz, yoksa aç oturacaksınız derdi, katı kuralları vardı bu konuda. Bende aynı disiplinle büyüdüm çok şükür ondan öğrendiklerimle bugün kimsenin beş kuruşu geçememiş bir hayatım var. Bir tek kocadan para istemeyi öğretmeyi unutmuş bana =)) O da sanırım kendi bilmediğinden =)) Bazen eşimle sıkıntıya düşüyorum bu konuda =))
Rahmetli tasarruf ede ede 4 kız büyütmüş bir kadındı =))
Çok çalışkandı, ben onun kadar değilim
Bana para vermezdi ama verdiği bilgi paradan çok daha kıymetliydi
Bir de çalışıyorsun eve katkın olacak demezdi, ben evi zaten bakıyorum sen biriktireceksin derdi
Nurlarda yatsın, o olmasa napardım bilmem
Bak derdi sizi babanız bakmadı, kocaya hiç güvenmeyin, hayatta hep sağlam olun, eşiniz iyi olursa ne ala ama olmazsa para yüzünden üç kuruşluk adamların ağız kokusunu çekmeyin derdi. Bana çok şey öğretti, kimseden borç almamayı, dikkatli harcamayı hep ondan öğrendim. Borca takıntısı vardı annemin, kadın kimseden borç istemez, bakkaldan çakkaldan açık defter alış veriş yapmaz, yoksa aç oturacaksınız derdi, katı kuralları vardı bu konuda. Bende aynı disiplinle büyüdüm çok şükür ondan öğrendiklerimle bugün kimsenin beş kuruşu geçememiş bir hayatım var. Bir tek kocadan para istemeyi öğretmeyi unutmuş bana =)) O da sanırım kendi bilmediğinden =)) Bazen eşimle sıkıntıya düşüyorum bu konuda =))
Eşiniz de maasindan bir kismi kendine ayirip kalanini size verse onu da biriktirin madem esiniz savuruyor biraz tirtiklayin elinden hepsini harcamasin :))Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
Evlendik hep borç ödedik eşim savurgan öyle olunca o harcıyor bana ne ben mi düşüncem diye bende harcadım.
Yaşım 29 a geldiğimde farkettim ki 12 yıllık çalışma hayatımda birikim Hayatım sıfırdı.
Çok savurgandım eşim de ben de.
O dönem başladım bütçemi hazırladım, gelir gider takibi yapmaya başladım.
Aylık birikim bile ayırabilmeye başladım bütçe yapmaya başladıktan 6 ay sonra.
Çünkü elden ve kk, kredi borçlarımız çoktu.
Sonra dedim ki bu adam çok savurgan ben değiştim, alışkanlıklarım değişti.
Maaşları ayırdık.
Onun başka borçları var şuan kendi ile ilgili Yaklaşık daha agustosa kadar maaşlar ayrı olacak.
Ama Keşke evlendiğimizde ayırsaydık, Ah Aptal kafam!
Şimdiye iki daire alırdım sanırım
Ama olsun 30 umda uyandım, geç oldu.
Biraz da gaddar olmaya başladım artık eşime karşı
Bence her kadın eşinden ayrı birikim yapmalı.
Şu an azımsanmayacak tl birikimi oldu bile.
Ama geçen yıllara üzülüyorum işte.
Evet bende bu arada boş durmuyorumEşiniz de maasindan bir kismi kendine ayirip kalanini size verse onu da biriktirin madem esiniz savuruyor biraz tirtiklayin elinden hepsini harcamasin :))
Benim eşim de para biriktiremez de harcayamaz da maasindan bir kisim ayirip kalanini bana veriyor.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
Evlendik hep borç ödedik eşim savurgan öyle olunca o harcıyor bana ne ben mi düşüncem diye bende harcadım.
Yaşım 29 a geldiğimde farkettim ki 12 yıllık çalışma hayatımda birikim Hayatım sıfırdı.
Çok savurgandım eşim de ben de.
O dönem başladım bütçemi hazırladım, gelir gider takibi yapmaya başladım.
Aylık birikim bile ayırabilmeye başladım bütçe yapmaya başladıktan 6 ay sonra.
Çünkü elden ve kk, kredi borçlarımız çoktu.
Sonra dedim ki bu adam çok savurgan ben değiştim, alışkanlıklarım değişti.
Maaşları ayırdık.
Onun başka borçları var şuan kendi ile ilgili Yaklaşık daha agustosa kadar maaşlar ayrı olacak.
Ama Keşke evlendiğimizde ayırsaydık, Ah Aptal kafam!
Şimdiye iki daire alırdım sanırım
Ama olsun 30 umda uyandım, geç oldu.
Biraz da gaddar olmaya başladım artık eşime karşı
Bence her kadın eşinden ayrı birikim yapmalı.
Şu an azımsanmayacak tl birikimi oldu bile.
Ama geçen yıllara üzülüyorum işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?