adım adım birikim

günaydın kızlar dün yine pazara uğradım patlıcan 50kuruştu 5 kilo aldım doğradım kurutmalık balkona serdim.
domates 0,75 kuruştan aldım 3 kilo onuda dildim tuzladım kurutmalık yaptım
kışın kiloları 4-5 tl oluyor yapabildiğim kadar yapacam devir ekonomi devri
siz neler yapıyorsunuz

Günaydın fonları nasıl yönetiyorsunuz acaba ben pek anlayamadım da değiştirmeye bile cesaret edemedim o yüzden?

Günaydın fonları nasıl yönetiyorsunuz acaba ben pek anlayamadım da değiştirmeye bile cesaret edemedim o yüzden?

merhaba hangi şirketten besiniz varsa onun internet sitesinden fon raporlarını inceleyebilirsiniz
ben geçen ay fon bültenine baktım yıl başından beri %400-500 kar getirisi sağlayan fonlar vardı
onlar arasında bölüştürdüm..
1 haftada 75 tl kar etti seçtiğim fonlar..
geçen ay çok iyiydi ama bu ay piyasalar karışıyor sanırım 1 haftada yaklaşık 100 tl zararım oldu.
farklı fonları araştırdım biraz daha düşük riskli fonlar aldm
ben bide uygulamasını indirdim ordan günlkte takip ediyorum.
müşteri hizmetlerini aradım fonla ilgili durumu anlattım telefonda siz uzun vadede bes ten ayrılmayacaksanız eğer fon seçimleriniz başarılı uzun vade de kar sağlarsınız günlük değişimler normaldir.
kafanızı takmayın dedi bakalım takipteyim

en çok korktuğum şey borsa.bi keresinde hisse senedi almıştım çok çıkmamıştı.geçen sene gerçi 500 tl ile almıştım belki de ondan.ne kadarlık bi para olmalı kı sizce iyi bi kar getirsin yanı siz ne kadarlık bi parayı böyle yapıyorsunuz.500 tl az dimi?

benim işveren katkısıyla şu an 7400 var canım.
100 tl zarar ettim geçen haftadan beri

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim inceleyeceğim ben de fon bülteni var ise. Benim açarken tamamı altına endeksli açılmış fon getirisi %2 diyor toplam getiri de %3 diyor. Ben anlayamadım pek. Mesela 1000 tl birikim varsa 16 tl fon getirisi imiş iyi mi kötü mü acaba?

bence iyi de aylık getiri mi o ne kadarlık getirisi 16 tl ?

canım bes hesabı mantıklı mı? 10 yılda ne kadar birikmiş acaba? bizde bes e girdik ama aylık 60 tl kesiliyor.çıksam mı diye zaman zaman düşünüyorum daha 6 ay olduk gireli.

canım bes hesabı mantıklı mı? 10 yılda ne kadar birikmiş acaba? bizde bes e girdik ama aylık 60 tl kesiliyor.çıksam mı diye zaman zaman düşünüyorum daha 6 ay olduk gireli.

60 TL çok az bes için
Düzgün prim ödersen, iyi bir birikim oluyor, benim bu ay bitti en son 400 TL idi ödemelerim
10 yıl önce 50 TL ile başladım, sonra müşteri temsilcilerinin yönlendirmesi ile düzenli olarak arttırdım, şu an 10 yıl sonunda 56.000 TL olmuş birikimim. Çok büyük paralar kazanmıyor ama ben burayı kenarda tutamazdım, şu an ki haliyle maaş bağlansa ortamala 650-700 lira arası maaş getirisi olur, benim amacımda buydu zaten, emekli maaşına destek olması için bes yaptırdım. Ama dediğim gibi küçük primler ancak on yıl sonunda bir miktar toplu para olur, çok randıman alınacak bir birikim olmaz

seninki iyi birikmiş canım ya. ama onu arttıramayız 2 yıllık evliyiz ev borcuna girdik maalesef 2 yıl içinde evi halletmemiz lazım.ama güzel para değerlendirlebilir gerçekten.kendim de atar mıydım aylık 60 atamazdım sanırım ya.çoğu ınsan da bes ten çıkıyor akın akın.senınkısı devlet katkılı olanmıydı?

Devlet katkısı son iki yılda geldi, yanlış hatırlamıyorsam bu tutarın 1.200 lirası devlet katkısı, insanlar çıkıyor, gerekçeler faize yatırsam şu kadar alırım , yok az değerleniyor bilmem ne, benim bes yaptırma amacım yaşlılıkta maaşa ek bir gelir elde etmekti, zaten günlük yaşamımda faizle yatırım yapmıyorum, benim için önemli olan gelecek için bir destek olması, malum emekli maaşları çok düşük, ek bir gelire ihtiyaç var. Ha az da olsa getirisi, ben o kadar parayı harcamadan bir kenarda tutamazdım, illa bir ihtiyaca giderdi, o yüzden bes bana biriktirmek için en sağlam yollardan biri gibi görünüyor.

Son düzenleme:
teşekkür ederim.aslında dediğiniz mantıklı.emekli maaşına katkıda bulunsun yeter.şu evımızı aldıktan sonra inşallah arttırırız:)bi de 10 yıl nıyeyse çok uzun geliyor bana :)sanki göremicekmişim gibi.yaş 30 40 da 10 yıl olacak da.40 da emeklı olmuyoruz ya daha ödemeye devam mı edeceğiz o zaman ya da çıkabılır mıyız?

Ödemeyi durdurup sizi sistemde tutuyorlar, istediğiniz zaman çıkabilir ya da emekliliğe kadar bekleyebilirsiniz
10 yıl nedir ki =) geçiyor hemen =)
1996 yılında ilk işe başladığımda, patronum bana dedi ki, karşıda Hocapaşa ssk var (sirkeci) git sigorta girişini yap hem de öğren nasıl yapıldığını, bundan sonra sen yapacaksın dedi. Gittim yaptım, çıkışta hiç unutmuyorum 3 Haziran'dı, evraklara baktım dolar mı bu be diye düşündüm =)) Sgk günlerim dolalı 1,5 yıl oldu, düşün 22 yıl geçmiş ben bir şey anlamadım =))))

ya kızlar insanların bes ten çıkma nedeni 10 yıl doldurmak + 56 yaşını da doldurmak lazım tam getiriyi alabilmek için. şimdi 30 küsür yaşındayım 56 yaşını mı beklicem o zamana kadar ölmeyeceğim ne malum. kendim biriktiririm yani diye düşünüyorum. buarada benim de bes im var 5 sene oldu ve biriken para iyi bir miktar gerçekten de. ama 56 yı beklemem arsa veya ev alacak olsam çıkarım yani şimdilik kenarda dursun diye çekmiyorum

Paranızı toplu almak için 56 yaşı beklemenize gerek yok, 10 yıl sistemde kalmış olmanız yeterli
56 yaş emeklilik için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…