adım adım birikim

Çok benziyor gidişatımız: ) Biz de sıfırdan başladık. Çok şükür bugünlerimize. İstanbul da iki evimiz(bırının borcu 3 sene daha var ), arsamız, kenarda birikmişimiz var. İki çocuğumuzla tatillere yurtdışı/yurtdışı çokça gezeriz. Allaha bınlerece kere şükürler olsun. Ben de 10 liralık döviz bile alırım. Çantamdaki bozukluklar beş lira olsa bile bir dolar-bir euro da olsa alırım. Gülerlerdi bana bazen ama öyle öyle neler oldu...
Kayınvalidem hep der; sen olmasaydın, tasarruftan anlamayan bir kadın olsaydı, oğlum bırak ev almayı, iki ev borcuyla kapıma gelirdi.

Rabbim bereketini içinde versin herkesin. Huzurumuzu bozmasın...
Amin arkadaşım,Allah azın bereketini versin diyorlar ya,ben ona çok inanıyorum.Ben arsa almaya içimde karar verdiğimde,eşimin, bu da yatırım olsun diye kenara koyduğu beş lirası bile yoktu.
Ben de genç kızken çalıştıklarımla çeyizimi yapmıştım.Eğer arsa niyetimi bilseler insanlar o günlerde,eminim bana gülerlerdi.Fakat sabır taşı deler dendiği gibi,gün geldi,oldu.Çocuklarıma da öğretirim şimdi,5 kuruşu da hor görmeyin,bir lokma ekmek alabiliyorsa, o ekmektir diye...Sizde güle güle harcayın,iyi günlerde kullanın birikimlerinizi.Böyle örnekleri duyduğumda çok mutlu oluyorum,herkes parasının kıymetini bilsin,değerlendirsin istiyorum.
Benim arsa param,dağbasındaki evlerin 1odasını bile alamıyordu o günlerde.Ama şimdi merkezden ara kat yeni güzel bir daire alıyor.Ama acelem yok,tapu masrafını,evin a dan z ye bütün eşya masrafını da karşılayacak kadar olunca.satıp bir daire alacağım,bu oturduğum evimi de eşyasıyla bırakacağım,kapatmayacağım.Allah herkese nasip etsin,kuruşlarına 500.000 bereket versin inşallah...

Çok benziyor gidişatımız: ) Biz de sıfırdan başladık. Çok şükür bugünlerimize. İstanbul da iki evimiz(bırının borcu 3 sene daha var ), arsamız, kenarda birikmişimiz var. İki çocuğumuzla tatillere yurtdışı/yurtdışı çokça gezeriz. Allaha bınlerece kere şükürler olsun. Ben de 10 liralık döviz bile alırım. Çantamdaki bozukluklar beş lira olsa bile bir dolar-bir euro da olsa alırım. Gülerlerdi bana bazen ama öyle öyle neler oldu...
Kayınvalidem hep der; sen olmasaydın, tasarruftan anlamayan bir kadın olsaydı, oğlum bırak ev almayı, iki ev borcuyla kapıma gelirdi.

Rabbim bereketini içinde versin herkesin. Huzurumuzu bozmasın...
Maşallah hanımlar imrendim size. Ne güzel birikimler yapmışsınız. Boşuna demiyorlar yuvayı dişi kuş yapar diye :). Ama gelirinizi merak ettim. Hem birikim yapıp bir yandan da gezmenizi de ihmal etmemek güzel birşey. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Maşallah hanımlar imrendim size. Ne güzel birikimler yapmışsınız. Boşuna demiyorlar yuvayı dişi kuş yapar diye :). Ama gelirinizi merak ettim. Hem birikim yapıp bir yandan da gezmenizi de ihmal etmemek güzel birşey. Bunu nasıl başarıyorsunuz?
ben öğrenciyim. aslında ne öğrenci ne de çalışanım.. belirsiz.. ama çalışmıyorumda. bir katalog işiyle filan uğraşıyorum daha yeni başladım. ondan öncede 2 yılda 6 çeyrek filan yaptım. bankada hedabım var ama orada pek akitf deeğilim son birkaç aydır.

Yaza kadar güzel bir birikimle geldim, hedefimiz sadece bi tık altında kaldım, yazın da devam etsem hedefe ulaşacağım ama şeytan dürttü yurtdışı uçak bileti aldım, tatil yapacağım. Yazın bir de taşınma var, çok sorumsuz hissediyorum :KK70:
arada sorumsuz olmak lazım.. hep birikim hep birikim olmuyo canım :)

Yaza kadar güzel bir birikimle geldim, hedefimiz sadece bi tık altında kaldım, yazın da devam etsem hedefe ulaşacağım ama şeytan dürttü yurtdışı uçak bileti aldım, tatil yapacağım. Yazın bir de taşınma var, çok sorumsuz hissediyorum :KK70:
Yap canım,biriktirmişsin,borç değil ya,yine birikir.Gençlikte yaşamak lazım bazı şeyleri...

Canım ben kendi adıma cevaplarsam eğer,doğrusu gezme hayallerimi gerçekleştiremedim öyle.Çünki geleceklerinden sorumlu olduğum 3 çocuğum vardı.Onlarda planladığım gibi doğdular.Hatta 2 çocuğum doğduğunda,şükür,bir bebeğim kaldı doğuracağım demiştim:KK70:Tabi Rabbimde nasip etti.Önceliğim onların geleceğiydi.Ama kendimden ettiğim fedakarlığı çocuklarımdan asla etmedim.Köy sütleri,yumurtaları,muzları vs hiç eksik olmadı.Kıyafetleri kuzenler arasında değiştiriyorduk.Neredeyse tek bayramlarda kıyafet alıyordum çocuklarıma...Fakat birikim işim çok disiplinliydi:cool:O gün eğer poğaça börek yaptıysam,o gün ekmek alsam vereceğim parayı bile kutuya atıyordum:KK70:
Kendim sırasında bir simiti bile hesapladım fakat çocuklarımla çıktığımda,alışveris sonrası onları yemege götürüyor,pastanede canlarının istediklerini alıyordum.Çocuklara fatura kesilmemeli benim gibi surlarla cebelleşilse bile...Gelir kısmına gelirsem,evimize giren para,şu anki değeriyle,3000 bile yoktu.ve dışarıdan bağkur primi ödüyorduk.Kendi yaptığım ufak tefek hediyeliklerden gelen cüzi kazancı hariç tutuyorum...

Canım ben kendi adıma cevaplarsam eğer,doğrusu gezme hayallerimi gerçekleştiremedim öyle.Çünki geleceklerinden sorumlu olduğum 3 çocuğum vardı.Onlarda planladığım gibi doğdular.Hatta 2 çocuğum doğduğunda,şükür,bir bebeğim kaldı doğuracağım demiştim:KK70:Tabi Rabbimde nasip etti.Önceliğim onların geleceğiydi.Ama kendimden ettiğim fedakarlığı çocuklarımdan asla etmedim.Köy sütleri,yumurtaları,muzları vs hiç eksik olmadı.Kıyafetleri kuzenler arasında değiştiriyorduk.Neredeyse tek bayramlarda kıyafet alıyordum çocuklarıma...Fakat birikim işim çok disiplinliydi:cool:O gün eğer poğaça börek yaptıysam,o gün ekmek alsam vereceğim parayı bile kutuya atıyordum:KK70:
Kendim sırasında bir simiti bile hesapladım fakat çocuklarımla çıktığımda,alışveris sonrası onları yemege götürüyor,pastanede canlarının istediklerini alıyordum.Çocuklara fatura kesilmemeli benim gibi surlarla cebelleşilse bile...Gelir kısmına gelirsem,evimize giren para,şu anki değeriyle,3000 bile yoktu.ve dışarıdan bağkur primi ödüyorduk.Kendi yaptığım ufak tefek hediyeliklerden gelen cüzi kazancı hariç tutuyorum...
Helal olsun valla :KK9:

Bizim gelirimiz biraz fazla onun için buradaki hanımlardan öğrenecek çok şeyim var. Ben kendi adıma öncelikle çevreme uymuyorum giyim, ev eşyası, gece hayatı vb. Eşimle ev oturması tarzı, çiftlerle tatil tarzı sosyalleşmiyoruz, kendimiz gidiyoruz, evimizde takılıyoruz.
Kış aylarını daha doğrusu ekim-haziran para biriktirme dönemi ve uzun vadeli taksitle ihtiyaç alma dönemi gibi düşünüyorum. Yazın birikimi bırakıyorum. Her hafta pazara gidiyorum, eylülde konserve-derindındurucu kışlığımı hazırlıyorum, bu çok faydalı oluyor. Kıyafet gerekmedikçe almıyorum ama yazın farklı bir tatil yapacaksam o zmn uygun mağazalardan ve pazardan alıyorum. Aracım var ama toplu taşıma kullanıyorum illa araba diye deli olmuyorum çünkü bunun park parası da var günümüzde.
Memur çocuğu olduğum için tasarrufu biraz öğrendim daha da disiplinli olmak istiyorum.

Ben biraz fazla almayı düşünüyorum yatırım amaçlı. Kenarda biraz param var eşim altın hesabı açmıştı ilk açılışı yapayım diyorum. İnşallah zarar etmem
Altın uzun vadede her zaman kar ettirir,küçük iniş çıkışları önemsemiyorum ben, meblağ biraz büyük diyorsunuz,kar zarar hesabıyla işe girişirseniz zarar etmezsiniz sanırım.Altın hesabınız hayırlı olsun,güzel birikimleriniz olsun...

Ben biraz fazla almayı düşünüyorum yatırım amaçlı. Kenarda biraz param var eşim altın hesabı açmıştı ilk açılışı yapayım diyorum. İnşallah zarar etmem
Eğer orta ve uzun vadede dokunulmayacaksa alınan gramlara fiyatına bakmayın derim... Bende fiyatına bakmadan alıyorum çeyrwk filan.. En son çeyrek aldığımda gramın fiyatı 150 idi

Eğer orta ve uzun vadede dokunulmayacaksa alınan gramlara fiyatına bakmayın derim... Bende fiyatına bakmadan alıyorum çeyrwk filan.. En son çeyrek aldığımda gramın fiyatı 150 idi
Genelde uzun vadeli alıyordum ama burda al sat yapanlar var. Altın hesabı açtık o yüzden. Hep fiziki alıyordum al sat yapmak için hesabı kullanmak istiyorum.

X