- 21 Ekim 2015
- 2.545
- 5.234
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
Bozdurunca sonradan zarara mi giriyordun canimBen gram altın işini geçtiğimiz senelerde denedim bana uygun değil gibi geldi çünkü bozdurma işini hemen telefondan yapabildiğim için bozdurma konusunda kendimi durduramıyorum. Benim için en iyisi fiziki kuyumcuya gitmek zor gelebiliyor o an için. Şimdi bi altın gününe girdim her ay altın yaptırıyorum zorunlu olduğum için. Tek birikimim kumbaram ve altın günüm
Zarar olmaz da şöyle bir durum var. 100 lira lazım olduğunda bir gr bozdurursun. Ancak altın Ne kadar büyük olursa 100 lira içiN kıyıp bozdurmazsın. Yani bileziğin varsa 20 gr lık 100 lira içiN bozulmaz ya da ata lirasıBozdurunca sonradan zarara mi giriyordun canim
Evet buna çok güldüm. Yani onlar dolar bozarken , biz büyük yatırımcılar buradan akıl veriyoruz birbirimize dolar alalım düştü diye :)Tanju Çolak mı ne futbolcu var ya... 80 bin dolarını bozdurmuş.
AynenBozdurunca sonradan zarara mi giriyordun canim
Zarar olmaz da şöyle bir durum var. 100 lira lazım olduğunda bir gr bozdurursun. Ancak altın Ne kadar büyük olursa 100 lira içiN kıyıp bozdurmazsın. Yani bileziğin varsa 20 gr lık 100 lira içiN bozulmaz ya da ata lirası
Altın Ne kadar büyük alırsan o kadar karlı, daha az kaybettirir. 4 çeyrek almak yerine bir bütün aldığında ya da kulpsuz ata daha karlı olur
Sagolun kizlarAynenSertSessiz e katılıyorum küçük paralar için bozduruyordum gidiyordu gram gram olduğu için istediğin kadarınıda bozabiliyorsun ya telefondan hemen o yüzden baktım bana göre değil
Saol deyip kaçılmaz. Her bilginin bir karşılığı olmalı. Misal sana danışmak, bilgi almak ücretli değil mi?Sagolun kizlar
bu tür paylaşımlar yasak biliyorsun. Ban yiyebilirsin. Yeni üyelik de almışsın bunun içiN ama bazı işler çevreyle yapılır buradan değilKızlar evden kazanç sağlamak isteyen var mi
Dimi... Yoksa adamda daha kaç 80 bin dolar vardır yani :)Evet buna çok güldüm. Yani onlar dolar bozarken , biz büyük yatırımcılar buradan akıl veriyoruz birbirimize dolar alalım düştü diye :)
Tabi ki Tanju için 80 bin hiç bir şey değil. Bir daire bile almaz. Doların düşme nedeni Tanju da değil
Misal bugün fetö dan dolayı kayyum atanan Koza holdinge ait 250 milyon dolarını kayyumlar tl ye çevirmiş. Bu da Türk lirasına yaramış tabi
Tanju gibi adamlar örnek olmak içiN sembolik bozuyor, onda fazlası vardır.
Ahh canım :) hoşgeldin sefa getirdin :)oldun Allah büyüktür... Bi kapı kapanır bi kapı açılır :)Kızlar merhaba,
Ben de aranıza katılmak istiyorum. Yaklaşık 1 aydır falan buraların takipçisiyim.Bensendetutuklukaldim 'u başka bir birikim konusunda görmüstüm, yeni konuyu görünce katılmak istedim. Malum bebek bekliyoruz, bir de eşimin işiyle ilgili bazı sıkıntılar var. Şu an tek maaşa düştük diyebilirim. Öyle olunca da birikim şart oldu. Önceden de birikim yapardık aslında ama şimdi daha dikkatli olmaya başladık.
Ben bu ara dolara yatırım yapanlardanım, birkaç hafta önce biraz almıştım, bugun düsünce yine aldım ama bugun aldıklarım cok kısa vadeli aslında. Yani cıktıgı zaman bozdurup yapılması gereken yerlere ödemeleri yapacagız. Tabi şu an ülkemizde dolar bozdurma egilimi var ama ben biraz ters gidiyorum galiba :)
Sagol canim :) Evet biz de oyle dusunuyoruz rizki veren Allah, bu zor gunleri de geçireceğiz insallah :)Ahh canım :) hoşgeldin sefa getirdin :)oldun Allah büyüktür... Bi kapı kapanır bi kapı açılır :)
Evde yaptığınız bir tasarruf yöntemi var mı peki... Hani sonuçta sadece para ayırıyım kenara atıyım demekte olmuyor.Sagol canim :) Evet biz de oyle dusunuyoruz rizki veren Allah, bu zor gunleri de geçireceğiz insallah :)
Onceden birikim yapmistik dedigim gibi onlarla idare edebilecegiz gibi gorunuyor ama bebek demek masraf demek tabi ona da ayrica birikim yapmak gerek :)
O işler dışında neden hiç tanımadıklarını üye yapsın ki. Eve iş veren fabrikalar hep tanıdıklara veriyorGerçi diyeceği işte network tarzı iştir... Yoksa evden kazanç sağlayan adam akıllı o işler var :)
Valla canim aslinda ev icinde bu duruma ben de yeni yeni alismaya calisiyorum. Onceden sadece kalani yatırım hesabina aktarirdik. Ama artik dikkat etmeye başlayınca kendi adima dışarıda yediğimiz yemek sayisini azaltmakla başladım. Bazen cok yogun calismam gerektigi icin evde yemek yapmaya mecalim kalmiyor ama artik iş başa dusunce ben kendi adima oradan basladim yani. Baya da fark ettigini gordum maalesef disarida yemeye cok para harciyormusuz megerEvde yaptığınız bir tasarruf yöntemi var mı peki... Hani sonuçta sadece para ayırıyım kenara atıyım demekte olmuyor.
Onlar için biraz uğraşmak gerekiyor. Bende teyzemin altında üyeyim amway'de. Daha yeni oldum ama hemen %3 luk basamağa çıktım.O işler dışında neden hiç tanımadıklarını üye yapsın ki. Eve iş veren fabrikalar hep tanıdıklara veriyor
Bu Titan Saadet zinciri tarzı dolandırıcılık işlerini hiç sevmiyorum. Herkes ürünü kullanmış bir memnun bir memnun hemen üye yapmak istiyor. Hepsi lafta bitkisel, her derde deva ürünleri var.
Şu anda LR diye bir şey moda. Arkadaş paylaşım yapıp duruyor. İlla ki almak zorunda değilsin üye ol. Birine de araba verip foto çekiyorlar. Sen de oturduğun yerden bu arabanın sahibi olabilirsin vs.
Bunun için buradaki ablalarımız hep kışlık hazırlayıp kullanılmayıp bozulacaksa mesela hemen buzluğa atıyorlar.. Kuru fasulye nohut gibi şeyleri başlayıp yine buzluğa atıyorlar. Kolaylık olsun diye. Gerçi buradaki ablalarımız daha iyi anlatır. Bende ailemle yaşadığımdan tecrübem yok. :) onun dışında elektrikte suda doğalgazda filan az bir tedbir bile faturaları baya aşağı çekmekte. :)Valla canim aslinda ev icinde bu duruma ben de yeni yeni alismaya calisiyorum. Onceden sadece kalani yatırım hesabina aktarirdik. Ama artik dikkat etmeye başlayınca kendi adima dışarıda yediğimiz yemek sayisini azaltmakla başladım. Bazen cok yogun calismam gerektigi icin evde yemek yapmaya mecalim kalmiyor ama artik iş başa dusunce ben kendi adima oradan basladim yani. Baya da fark ettigini gordum maalesef disarida yemeye cok para harciyormusuz megeronceden verdigimiz paraya acıdım diyebilirim.
Alisverise zaten cok gereksiz harcama yapan biri degildim oldum olasi, ihtiyacim neyse onu alirdim halen de bu sekilde devam ediyorum. Onun disinda sanirim su an aklima bir sey gelmedi. Gelirse yazarim yeniden :)
Ben mesaj yazip hemen derse dönüyorum ondan kacti gibi oluyorSaol deyip kaçılmaz. Her bilginin bir karşılığı olmalı. Misal sana danışmak, bilgi almak ücretli değil mi?
Özlem denizmen bunun içiN seminer veriyor para alıyor. Kitapları baskı üstüne baskı yapıyor.
Yukarıdaki bilgiyi ömür boyu kullanacaksın. Karşılığında tl hesabımıza 50 lira lütfen. Döviz hesabıma yatırtmıyorum bu günlerde tl destekliyorum