Bensendetutuklukaldim ,sagol canim.
Bir de hep soruyorsun ya arada tasarruf icin neler yapiyorsunuz diye.nacizace kendi uyguladiklarimi yazayim.
Mümkün oldugunca bütün fisleri prizlerden cekiyorum.
Su isiticisinda bir kahve icin su kaynattigimda kalanini Termosa döküyorum,böylece birdaha sicak su lazim olursa Ordan kullaniyorum.
Temizlik malzemelerini bayagi eledim.sirke ve banyo icin temizleme jeli disinda Peking birsey almiyorum.
Eskisi gibi her begendigim kozmetik ürününü almiyorum.cünkü aldiklarimdan sadece kaltem,maskara ve fondoten disinda Pek birsey kullanmayinca bütün farlar kötü olmustu.
Simdilerde maskara,kalem,fondoten ve toprak renklerinde far paletim var hep bunlari kullaniyorum yetiyor.iki adet ojem var ,yetiyor bitince alirim Gene.
Maske ve bakimlarimi evdeki bitki ve yaglarla yapiyorum.cok iyi sonuclar aliyorum hep.
Kis icin menemenlik ve tursu yapmistim cok faydasini gördüm pratik ve lezzetli.
Cok sükür gazli icecekleri hayatimizdan cikardim,abur cuburu da aza indirdik.
Yumusatici Artik Hic almiyorum.arada bir kutu alip perde ve örtüleri yikiyorum o kadar.
Ev temizlik ürünlerini cocuk olduktan beri almiyorum.sirke ve az bulasik deterjani damlattigim su ile toz alip yerleri siliyorum.
Bu aralar yemekleri az yapiyorum ki ayni gün bitsin ,cok yapinca yenmiyor.
Eve birsey alirken cok düsünüyorum,dolap bekleyen tabak canak istemiyorum ,kullanmadigim herseyi eledim.elimin altindakiler ise hep kullandiklarim.Almamaya calisiyorum ve uzun zamandir almiyorum da.
Esim,ise giderken yemegini evden alir.cok nadir disarida yer.
Yazin hep,gezmeye calistik ama hep sirt cantamizda suyumuz,yemegimiz vardi.
Kahvemizi cayimizi,kitabimizi alip acik havada cok güzel piknikler yaptik.özellikle cocuk icin muhtesem oluyor.
Alisverise liste yaparak ve Liste disinda birsey almamaya daha yeni basladim.faydali ve plansiz alisveris yapmamis oluyorsun.
Simdilik aklima gelenler bunlar .