adım adım birikim

Bunun için buradaki ablalarımız hep kışlık hazırlayıp kullanılmayıp bozulacaksa mesela hemen buzluğa atıyorlar.. Kuru fasulye nohut gibi şeyleri başlayıp yine buzluğa atıyorlar. Kolaylık olsun diye. Gerçi buradaki ablalarımız daha iyi anlatır. Bende ailemle yaşadığımdan tecrübem yok. :) onun dışında elektrikte suda doğalgazda filan az bir tedbir bile faturaları baya aşağı çekmekte. :)
Aslinda o tarz seyler yapmaya calisiyorum elimden geldigince, bi de annem gonderiyor sagolsun.. Ama daha da artirmaya calisiyorum iste :)

Su, elektrik de dedigin gibi cok etkiliyor. Onlara da dikkat etmek lazim :)

Selam canlar,

Bügün mutfak alisverisi yaptim 50 lira tuttu ve disaridan Pizza aldik 20 lira.

Kizimin kumbarasina 6 lira attim ve kendime de bir kumbarasina yaptim 23 lira attim Allah bereket versin.Biriktirip insallah ceyrek almayi düsünüyorum.
Maşallah. Bereketli olsun ablacım :)

Aslinda o tarz seyler yapmaya calisiyorum elimden geldigince, bi de annem gonderiyor sagolsun.. Ama daha da artirmaya calisiyorum iste :)

Su, elektrik de dedigin gibi cok etkiliyor. Onlara da dikkat etmek lazim :)
Evet bir faturada bir lira bile dûşürsek kar kardır..

Bir de o var avukatlik okudun diyorlar
Benim serbest avukatlik yapacak çevrem yok malesef
Yoksa serbest avukatlik bence cok daha iyi ama şartlar buna itiyor.
Devlete girme gibi imkan yok mu... Hani bu bazı durumlarda devlet sana avukat veriyor dedikleri kısım.

Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim ,sagol canim.

Bir de hep soruyorsun ya arada tasarruf icin neler yapiyorsunuz diye.nacizace kendi uyguladiklarimi yazayim.

Mümkün oldugunca bütün fisleri prizlerden cekiyorum.

Su isiticisinda bir kahve icin su kaynattigimda kalanini Termosa döküyorum,böylece birdaha sicak su lazim olursa Ordan kullaniyorum.

Temizlik malzemelerini bayagi eledim.sirke ve banyo icin temizleme jeli disinda Peking birsey almiyorum.

Eskisi gibi her begendigim kozmetik ürününü almiyorum.cünkü aldiklarimdan sadece kaltem,maskara ve fondoten disinda Pek birsey kullanmayinca bütün farlar kötü olmustu.
Simdilerde maskara,kalem,fondoten ve toprak renklerinde far paletim var hep bunlari kullaniyorum yetiyor.iki adet ojem var ,yetiyor bitince alirim Gene.

Maske ve bakimlarimi evdeki bitki ve yaglarla yapiyorum.cok iyi sonuclar aliyorum hep.

Kis icin menemenlik ve tursu yapmistim cok faydasini gördüm pratik ve lezzetli.

Cok sükür gazli icecekleri hayatimizdan cikardim,abur cuburu da aza indirdik.

Yumusatici Artik Hic almiyorum.arada bir kutu alip perde ve örtüleri yikiyorum o kadar.

Ev temizlik ürünlerini cocuk olduktan beri almiyorum.sirke ve az bulasik deterjani damlattigim su ile toz alip yerleri siliyorum.

Bu aralar yemekleri az yapiyorum ki ayni gün bitsin ,cok yapinca yenmiyor.

Eve birsey alirken cok düsünüyorum,dolap bekleyen tabak canak istemiyorum ,kullanmadigim herseyi eledim.elimin altindakiler ise hep kullandiklarim.Almamaya calisiyorum ve uzun zamandir almiyorum da.

Esim,ise giderken yemegini evden alir.cok nadir disarida yer.

Yazin hep,gezmeye calistik ama hep sirt cantamizda suyumuz,yemegimiz vardi.

Kahvemizi cayimizi,kitabimizi alip acik havada cok güzel piknikler yaptik.özellikle cocuk icin muhtesem oluyor.

Alisverise liste yaparak ve Liste disinda birsey almamaya daha yeni basladim.faydali ve plansiz alisveris yapmamis oluyorsun.
Simdilik aklima gelenler bunlar .

Devlete girme gibi imkan yok mu... Hani bu bazı durumlarda devlet sana avukat veriyor dedikleri kısım.
Cmk avukatligi oluyor o
Zorunlu müdafiilik gerektiren hallerde ya da kişiler istediginde barodan avukat tayin ediliyor o da serbest avukatlardan oluyor pinarcim.
Ben staji bitirirsem kamudaki avukatliklar icin sinava girerim belki bir ihtimal olursa.

Bir de hep soruyorsun ya arada tasarruf icin neler yapiyorsunuz diye.nacizace kendi uyguladiklarimi yazayim.

Su isiticisinda bir kahve icin su kaynattigimda kalanini Termosa döküyorum,böylece birdaha sicak su lazim olursa Ordan kullaniyorum.

Temizlik malzemelerini bayagi eledim.sirke ve banyo icin temizleme jeli disinda Peking birsey almiyorum.

Eskisi gibi her begendigim kozmetik ürününü almiyorum.cünkü aldiklarimdan sadece kaltem,maskara ve fondoten disinda Pek birsey kullanmayinca bütün farlar kötü olmustu.
Simdilerde maskara,kalem,fondoten ve toprak renklerinde far paletim var hep bunlari kullaniyorum yetiyor.iki adet ojem var ,yetiyor bitince alirim Gene.

Maske ve bakimlarimi evdeki bitki ve yaglarla yapiyorum.cok iyi sonuclar aliyorum hep.

Yumusatici Artik Hic almiyorum.arada bir kutu alip perde ve örtüleri yikiyorum o kadar.

Ev temizlik ürünlerini cocuk olduktan beri almiyorum.sirke ve az bulasik deterjani damlattigim su ile toz alip yerleri siliyorum.

Eve birsey alirken cok düsünüyorum,dolap bekleyen tabak canak istemiyorum ,kullanmadigim herseyi eledim.elimin altindakiler ise hep kullandiklarim.Almamaya calisiyorum ve uzun zamandir almiyorum da.

Kahvemizi cayimizi,kitabimizi alip acik havada cok güzel piknikler yaptik.özellikle cocuk icin muhtesem oluyor.

Alisverise liste yaparak ve Liste disinda birsey almamaya daha yeni basladim.faydali ve plansiz alisveris yapmamis oluyorsun.
Benim için ve Yeni birikime başlayan arkadaşlarımız için teşekkür ediyorum ablacım. Bende bilgilerimi tazelemiş oldum. Mesajını favorilerime attım en kısa zamanda kendime not defteri oluşturduğumda rahatlıkla bulmak için. :)

Herkese günaydınlar

Cok güzel ve pratik bilgiler var burada, cok tesekkurler. Merak ettigim; yumusatıcı kullanmıyorum demissin, yerine baska bir malzeme mi kullanıyorsun yoksa yumusatıcı yerine hicbir sey koymayıp mı yıkıyorsun?
Yumusatıcı kullanmamanın herhangi bir etkisi olmuyor diye anlıyorum burdan?

Dün oyuncak 15 tl
Market 9 tl
Artan 1 tl kumbaraya
Burayı takip edince kendimi zorunlu hissediyorum
Yoksa kumbarayı hep unutuyorum daha önce yaptıklarım hep yarım kaldı
Bende eğer ki burayı unutur da birikim uapmazsam diye bi arkadaşımla iddiaya giriyorum. Napıyorum mesela geçen sene nisanda anlaştık aralığa kadar iki parça kıyafete bağladık iddiayı.. Bu sefer yine iddiaya girdik bu seferki 1 yıllık yaptık. Yine bişeye bağladık. Dedik kaybeden kazanana yemek ısmarlıcak.. En azından kaybetmiyim diye az çık demeden atıyorum :)

Kizlar belki siz de yapiyorsunuzdur ama ben yine de yazayim
Kutu peynirlerin icindeki suyunu hamur yogururken kullaniyorum su yerine daha güzel oluyor.
Yemeklerde domateslerinizin kabuklarini soyuyorsaniz eger kabuklari toplayip elinize alin suyunu sıkın bir sürü su çıkıyor içinden :dondurma:

Kızlzlar hepimize hayırlı cumalar ayın 17 sinde günüm var altın alıcam beklesemmi acaba alsammı şimdiden onu düşünüyorum sabahtan beri Verilen önerileride kaydediyorum bi yandan favori listeme

X