- 18 Temmuz 2008
- 696
- 2.180
- 44
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
- #2.061
Merhaba herkese....
An itibari ile bir kez daha emin oldum ki, az maaş alıyorum nasıl biriktireyim diyenler var ya hiç öyle düşünmesinler. Bizim yemek yapan abla 1800 lira maaşı ile her ay 1000 lira bankaya altın alıyormuş. Biriktirdiği parayı duyunca şok geçirdim. Helal olsun dedim...
Azı çoğu değil, nasıl yönettiğin önemli imiş: )
abla ne yiyip içiyormuş kaç kişiler ailede bizede anlatın lüğtfen..
ben coşmuşum bu ay kredi kartı ekstrem 1400 tl geldi.. sinema dışarda yemek kuaför market alışverişi birsürü şey almışım
Vallahi ablayı tebrik ediyorum.. müsriflik yapmayınca bereketleniyor demekkiKuaförü filan yok gördüğüm kadarı ile. Sinemaya gittiklerini de düşünmüyorum, belki çocukları ayda bir kere. 3 çocuk var evde, eşim 2000 lira alıyor onun parasına 800 lira ben eklıyorum ve geçiniyoruz diyor. Hiç yemeleri eksik olmaz ama dışarda yemek yemezler. Bence sırrı bunlar. Hafta sonu dışarda yemek yedik 200 lira hesap ödedim, muhtemelen abla 200 lirayla bir hafta geçinir... Üstüne 500 lira konut kredisi ödüyorlar. Muhtemelen kredi kartları da yok. Hiç kart ödemesi yaptığına şahit olmadım. Bazı gelirler bereketli oluyor demek ki. Dilinden dua eksik olmaz buna şahidim sadece...
Hanımlar size bişey soracağım.. Ben iki haftadır pazardan dereotu ve maydanoz alırım haftası dolmadan bozuluyorlar. Siz nasıl muhafaza ediyorsunuz
Ben yikayip kurutup saklama kabina koyup o şekilde kaldırıyorum. Saklama kabının altına ve üstünede kağıt havlu koyuyorum ve bu şekilde 2 hafta bozulmadan kalıyor. Cunku pazara 2 haftada bir gidiyorum.Hanımlar size bişey soracağım.. Ben iki haftadır pazardan dereotu ve maydanoz alırım haftası dolmadan bozuluyorlar. Siz nasıl muhafaza ediyorsunuz
Dolabın Alt tarafına mı koyuyorsun :)Ben yikayip kurutup saklama kabina koyup o şekilde kaldırıyorum. Saklama kabının altına ve üstünede kağıt havlu koyuyorum ve bu şekilde 2 hafta bozulmadan kalıyor. Cunku pazara 2 haftada bir gidiyorum.
Bunu da Bi deniyim :)Sirkeye basıp güzelce yıkıyorum, sonra doğrayıp buzluğa atıyorum. Sabah kahvaltılarında taze olarak tükettiğimiz için yarım demet kadar yıkanmışı doğramadan saklama kabında muhafaza ediyorum bir kaç gün dayanıyor.
Evet alt tarafta saklıyorumDolabın Alt tarafına mı koyuyorsun :)
amann taksitle olunca çok olmuyor diye 100 tl lik bi kıyafeti 5 taksitle alıyorsun sonra devamı geliyor ha market alışverişi ha aburcubur ha kıyafet ha dışarda yemek derkeennn ay sonu maaşın kadar ekstre geliyor..Abla baya bereketliymiş... :) kredi kartını normal kullanana lafım yok da kredi kartına borç yakmayı nasıl beceriyorlar anlamıyorum... E haliyle faiz bindiği için bereketi ksçıyo kazandığın paranın.
Oyle oyle... Babamında kredi kartı var limiti 7 bin civarı... Ama aldığı maaş belli harcadığı yer belli... Kredi kartını da sadece çok buyuk bişey alırsa işte koltuk takımı gibi çamaşır bulaşık makinesi gibi şeyler alırsa kredi kartını çıkarır taksit yaptırır... Bir ay içinde 500 den fazla ödediğimizi bilmem. Grnelde 200-300 civarı extre gelir. :)amann taksitle olunca çok olmuyor diye 100 tl lik bi kıyafeti 5 taksitle alıyorsun sonra devamı geliyor ha market alışverişi ha aburcubur ha kıyafet ha dışarda yemek derkeennn ay sonu maaşın kadar ekstre geliyor..
ceza olsun diye 1400 ün hepsini ödedim maaştan elime kuş kadar bişey kaldı onunla geçinmeye çalışacağım
nitekim çok haklısınız
Katalog işleri ek gelir elde etmek için birebir... Bende başladım katalog işine ama sadece kozmetik üzerine değil... Ev ve genel temizlik üzerine genellikle.. 50-100 ne gelirse kar diyorum :)iş yerinde dışardan yemek yeme işini bıraktım şükür evden getiriyorum..
ve markete girdiğimde düşünüyorum abur cubur reyonlarına girmiyorum :)) günlük süt alıyorum hergün çocuklara..
katalogdan satışa başladım bi kozmetik firmasının..
Tebrik ederim:)Bugün iş görüşmesine gittim. Sonuç olumlu oldu.. Yarın 1 gunluk eğitim verecekler. 5 gunluk de deneme sureci var. İnşallah yapabilirim de alınırım. İş çağrı merkezi
İnşallah ablacım :)Tebrik ederim:)
Umarım içine siner ve çok mutlu olarak çalışırsın...
Bugün iş görüşmesine gittim. Sonuç olumlu oldu.. Yarın 1 gunluk eğitim verecekler. 5 gunluk de deneme sureci var. İnşallah yapabilirim de alınırım. İş çağrı merkezi