ya lutfen duzgunce tekrar okur musunuz. .. ayrica tanimadan esime de bi cacik olmaz diye laf edemezsiniz kusura bakmayin oyle bi hakkiniz yok. Esim annemin ahini alirim diye korktugu icin bisey diyemiyo pisirikliginda degil..o adamdan bı cacık olmaz hepsını bosver kendı aklıyla degılde cemaat denen 3 5 sakallla carsaflı adamdan akıl alığ senınle evlenıcekse kusura bakma sendede akıl yok kardesım bu adama derhal bırak
Bende tam olarak bunu diyorum esimde anliyor ama dedigim gibi karsi taraf muhtemeln oğlum ben nolucam diyo isler degisiyo. Elti de isteniuo ama abisi benim karim istiyor biz bakariz ama annem size gelmek istiyor diyor. Yani simdi suclu ben oluyorum onlara göreÖncelikle eltiniz 7 sene kv ile yaşamış. Ne kadar öz yeğeni de olsa dile kolay 7 sene biraz empati yapın lütfen. Siz ne kadar istemiyorsanız emin olun o da o kadar istemiyordur. Kvnizin geliri vardır illa ki. Kendine ev tutup geçindirebilecek durumda olduğunu düşünüyorum. Kp vefat ettiyse illa ki bir maaş bırakmıştır değil mi? Oğulları da aylık maddi bir yardımda bulunabilirler. Atıyorum kira masrafını bölüşebilirsiniz eşinizin abisiyle. Sizin eve yakın bir yerde ona bir ev tutmayı teklif edebilirsiniz. Hani bu durumda çok tercih etmesem de aynı apartman bile olabilir. Karşı daire olsun ama ayrı olsun. Orta yolu bulmaya çalışmalısınız bence. Fevri davranmayın. Siz ılımlı oldukça eşiniz de size destek olacaktır diye düşünüyorum. Yeterki net olun.
ya lutfen duzgunce tekrar okur musunuz. .. ayrica tanimadan esime de bi cacik olmaz diye laf edemezsiniz kusura bakmayin oyle bi hakkiniz yok. Esim annemin ahini alirim diye korktugu icin bisey diyemiyo pisirikliginda degil..
Tesekkur ederim anlayisiniz icin. Bende ayni sizin gibi dusunuyorum esimde aslinda istiyor ama ailesi ona bunu yapmasi gerektigini empoze etmiş. Fikir kolay degismiyo yanlis olabilir belki ama maalesef.yeni evliyim,ev ev üstüne olmuyor,bizim daha birbirimize alışma evremiz ,rahat edemiyorum,biraz başbaşa kalmak ve evliliğimin tadını çıkarmak istiyorum diyeceksiniz ..Çok allanıp budaklanmasın ..Biz katlandık derlerse katlanmasaydınız ,herkes bir değil ..Ben bunun için evlenmedim deyin ..Kararlı ve dik görünün ..Sinebileceğinizi düşünmesinler ..
Eşinize gelince ona ciddi anlamda sinir oldum ..Madem anasıyla hayal kuruyodu sizi dahil etmeyecekti.Kv pamuk olup yukardan düşse gelinin başı yarılır ..Muhtemelen o cemaat bunu söylemeyecek ..Ama saygısı olsun size ..Siz zordayken onun pembe hayallerini gerçekleştirmek zorunda değilsiniz ..
Herkes ister evde sere serpe dolaşmak ,öğlenlere kadar yatmak,kocasıyla bi şeyler yapmak ,ses çıkar huzursuz olursunuz ,banyo gerekir huzursuz ,karı koca bir film yok,bir özel yemek yok ,şakalaşma yok ,fingirdeşme yok ..Yemişim o evliliği ..Kv yaşını başını almış ama sizin bunları yaşamaya ihtiyacınız var ..
oooo allah sana kuvvet versin tarikatınlaa benden bu kadarya lutfen duzgunce tekrar okur musunuz. .. ayrica tanimadan esime de bi cacik olmaz diye laf edemezsiniz kusura bakmayin oyle bi hakkiniz yok. Esim annemin ahini alirim diye korktugu icin bisey diyemiyo pisirikliginda degil..
aynen arkadas kaynana sorunu acms ama bence baslıca sorun esin olcak cemaaatcıda o akıllı bi birey olsa en annesiyle nede tarikatcılara danısıpta karar almaz senin gözlerin kör canım kac yasındasın bu kadarmı asıksın ailen yokmu senin onlar ne diyobana ne çemkiriyorsunuz ya Allah Allah .Ben sizin tarafınızdayım ..Neden kendi fikrini kullanmıyor diye ..Kendinize ayar çekin ..Kv yi evden gönderemeyen ,kocasına söz geçiremeyen burda şarlıyor ..Sizin stres topunuz yok burda ,beğenmiyorsan konu açmayacaksın ..
buraya yazmışsın derdini ama bana öyle geliyo ki sen ne dersen de eşin yine ah almak istemicek öylede böylede kendini hazırla derim allah kolaylık versinBen o konusmada nasil bi yontem izlemeliyim ne demeliyim asil derdim bu benim. Yoksa esimle bu konu haricinde hic bir sıkıntımız yok cok şükür tek bir kere kalbimi kirmamistir ev islerinde yardimci olur istedigim herseyi yapmaya calisir ama dedigim gibi.. sadece annemin ahini almak istemiyorum yokse belim dogrulmaz diye düşünüyor. Annesini biseyleri farketmesi lazim iste o gun konusunca ne demeliyim ki kirmadan farkettireyim
Önce esinize bir bakin sonra kaynanaya geçin. Esinizin kafa yapisi akillara ziyanken kaynana ne yapsinMerhabalar. Kısa ve öz bi biçimde anlatmaya çalışıcam derdimi.. 9 aylik evliyim. Esimle birbirimizi cok seviyoruz ve annesi haric hic bir problemimiz yok.. kayinpederim 2 yil once vefat etmis. Kaynanamin ise ne elinden is gelir ne dilinden tatli söz.. Eşim ilk bas annemle yasayacagim dedi sevdigim icin bisey diyemedim birakamadim yani. Ama tanışma nisan zamanlarinda anladim ki hic de anlasilir bi kadin degil. Esime biraz beraber kalalim annen gelmesin bi muddet dedim hic bi sekilde öyle bi imkan uok dedi. Bi de düğünden önce eltiyle tartistik kaynana yüzünden ben istemiyorum diye eltim benle tartisti. Diger gelini oz yegeniymis onla 7 yil kalmislar simdi benimde kalmamis istiyolar. Bende kalamam israr etmeyin daha kötü oluruz dedikce abisi annesi yengesi bana karsilar ve muhtemelen sürekli esimi de dolduruyorlaresim ilk bas annem biraz abinlerde biraz bizde kalicak ama sonra annemin esyalari evden gider belki annem abimlerde yasamak ister derken simdi beni seviuosan anneme katlanacaksin ben annemi birakamam demeye basladi. Daha bir cok ayrinti var ama anlatip laf kalabaligi yapmiyayim.en son bi buyukleri ile konustuk onlar pek fazla karismak istemiyolar ama en son abisi annesi onlarin aile büyükleri ve benim abim oturup konusmaya karar verildi. Onumuzdeki pazar icin inşaallah. Simdi ben orda nasil davranmaliuim? Biraz fevri bi insanimdir pek sabredemem biri bisey deyince. Nasil anlatirim halimi düzgün, nasil ikna edilir? Esimin bide bağlı oldugu bi cemaat var onemli islerinde oraya danisir son kararı onlara göre verirmis ( elestirmeyin lutfen sadece bilgi vermek icin yaziyorum dogru buldugum ici degil) yani orasi annen ayri evde kalsin derlerse ayri ev acilirmis abinde kalsin derlerse abisinde kalirmis ama bosanin derlerse de bosanilirmis esim ben senden ayrilmayo dusunmuyorum diyo her seferinde ama sanirim ailesi kaybedecek biseyleri olmadigini dusunuyor ogullarinin napicami sasirdim artik. Sunu da soyleyeyim esim annesini cok seviyor hala bizim ayrilip ayri bi aile oldugumuzu kabullenemiyo sen ben annem bi evde yasamayi hayal ediyorum diyo keske yasayabilsem ama yok
genc iste be canın anlayamıyo göremiyo bence yoksa ben annenle yasayamam seninle evleniyorum yuvamı kapımı seninle acmak istıyroum dese bide böyle insanların aileleri yokmu yani bu kızın hadi gözü kör ee annesi babası neden demiyo ben kızımı kaynanan yanınan evlendirmek icin büyütmedin vs vskeşke o çok koruduğun eşinde seni bu kadar pamuklara sarsa ..Arkadaş doğru söylüyor ,cacık olmaz değil bence tam cacık olur ...
Ben o konusmada nasil bi yontem izlemeliyim ne demeliyim asil derdim bu benim. Yoksa esimle bu konu haricinde hic bir sıkıntımız yok cok şükür tek bir kere kalbimi kirmamistir ev islerinde yardimci olur istedigim herseyi yapmaya calisir ama dedigim gibi.. sadece annemin ahini almak istemiyorum yokse belim dogrulmaz diye düşünüyor. Annesini biseyleri farketmesi lazim iste o gun konusunca ne demeliyim ki kirmadan farkettireyim
genc iste be canın anlayamıyo göremiyo bence yoksa ben annenle yasayamam seninle evleniyorum yuvamı kapımı seninle acmak istıyroum dese bide böyle insanların aileleri yokmu yani bu kızın hadi gözü kör ee annesi babası neden demiyo ben kızımı kaynanan yanınan evlendirmek icin büyütmedin vs vs
Karsidan konusanlar umarim siz cok akilli davranirsiniz da bu duruma dusmezsiniz..