Adı üzerinde kaynana..

gokcenrug

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
17
2
Merhabalar. Kısa ve öz bi biçimde anlatmaya çalışıcam derdimi.. 9 aylik evliyim. Esimle birbirimizi cok seviyoruz ve annesi haric hic bir problemimiz yok.. kayinpederim 2 yil once vefat etmis. Kaynanamin ise ne elinden is gelir ne dilinden tatli söz.. Eşim ilk bas annemle yasayacagim dedi sevdigim icin bisey diyemedim birakamadim yani. Ama tanışma nisan zamanlarinda anladim ki hic de anlasilir bi kadin degil. Esime biraz beraber kalalim annen gelmesin bi muddet dedim hic bi sekilde öyle bi imkan uok dedi. Bi de düğünden önce eltiyle tartistik kaynana yüzünden ben istemiyorum diye eltim benle tartisti. Diger gelini oz yegeniymis onla 7 yil kalmislar simdi benimde kalmamis istiyolar. Bende kalamam israr etmeyin daha kötü oluruz dedikce abisi annesi yengesi bana karsilar ve muhtemelen sürekli esimi de dolduruyorlar esim ilk bas annem biraz abinlerde biraz bizde kalicak ama sonra annemin esyalari evden gider belki annem abimlerde yasamak ister derken simdi beni seviuosan anneme katlanacaksin ben annemi birakamam demeye basladi. Daha bir cok ayrinti var ama anlatip laf kalabaligi yapmiyayim.en son bi buyukleri ile konustuk onlar pek fazla karismak istemiyolar ama en son abisi annesi onlarin aile büyükleri ve benim abim oturup konusmaya karar verildi. Onumuzdeki pazar icin inşaallah. Simdi ben orda nasil davranmaliuim? Biraz fevri bi insanimdir pek sabredemem biri bisey deyince. Nasil anlatirim halimi düzgün, nasil ikna edilir? Esimin bide bağlı oldugu bi cemaat var onemli islerinde oraya danisir son kararı onlara göre verirmis ( elestirmeyin lutfen sadece bilgi vermek icin yaziyorum dogru buldugum ici degil) yani orasi annen ayri evde kalsin derlerse ayri ev acilirmis abinde kalsin derlerse abisinde kalirmis ama bosanin derlerse de bosanilirmis esim ben senden ayrilmayo dusunmuyorum diyo her seferinde ama sanirim ailesi kaybedecek biseyleri olmadigini dusunuyor ogullarinin napicami sasirdim artik. Sunu da soyleyeyim esim annesini cok seviyor hala bizim ayrilip ayri bi aile oldugumuzu kabullenemiyo sen ben annem bi evde yasamayi hayal ediyorum diyo keske yasayabilsem ama yok

ne kasiyosun ki kendini? olaya son noktayi cemaat koyacakmis nasil olsa. allaha sukret ki cileyi cekecek olan karisina resti cekip karari cemaatine birakan bir esin var. ne buyuk nimet..

Bu cemaat olayini yazarken cok dusundum hatta belirttimde yanlis anlasilmasin diye ama..esim oraya sormayi dusunmuyo ailes istiyor oraya sormayi esim ben senden ayrilmayo dusunmuyorum diyor zaten bana ben sadece orda nasil kendimi anlatmaliyim onu soruyorum

Evet yokmus akli!! Ben ne diyorum siz ne diyosunuz ya onu sormuyorum akil danisiyorum akil aklildan ustundur diye bilen ve ici sismeyen birilerine!

bana ne çemkiriyorsunuz ya Allah Allah .Ben sizin tarafınızdayım ..Neden kendi fikrini kullanmıyor diye ..Kendinize ayar çekin ..Kv yi evden gönderemeyen ,kocasına söz geçiremeyen burda şarlıyor ..Sizin stres topunuz yok burda ,beğenmiyorsan konu açmayacaksın ..

Bizim bir şey dememize gerek yok ki... Sizinde fikirlerinizin eşiniz için önemi yok... Eşiniz ailevi konuda hayat arkadaşının değil cemaatin dediklerini uygulayacak nasıl olsa....

Sen bisey yapamazsin ki ev üstüne ev olmaz birbirimizi kirariz gelsin misafirim olsun başımın üstünde yeri var ama ayni evde olmak iki tarafı da yipratir gibi bi konuşma yap sert çıkma ılımlı ol yoksa daha kötü olur :/

Esim birlikte asicaz diyor. Ayrilmayi dusunmuyorim diyor.Esim sadece ailesine bisey diyemiyo orasi da surekli dolduruyor. Benim o konusmada herseyi dogru bi sekilde aktarmam lazim cozum biraz ona bakiyor
Düşüncelerini söyle benim kimseyle bi alip veremedigim yok annem sayilir misafir ederim gelsin buyursun ama benim evim ayri olsun benim kötü bi niyetim yok hep birlikte yasarsak çok sorun olur de. Zaten esinin sirf bu yüzden ayrılacağını sanmıyorum ailesi ne kadar doldursada

Arkadas bisey danismis belli ki cikmazda.o sirada nasil davranayim diyo.cemaate takili kalinmis ama.
bence fikrinizi nazikce bildirin kavga etmeyin.durumlar daha kotuye gidebilir

Size cemkirmiyorum.. durumumu anlatip kendinizce yorum yapmanizi istemiyorum cunku disaridan herseyi soylemek o kadar kolaydir ki.. bi cok sey ordaki konusmaya bagli.. kaynanamda orda olucak abiside benden dinleyecekler ilk defa.. ne demeliyim diyorum ki dogru anlasilayim..evet aklimda bi sürü sey var diyecegim ama belki burdan tecrubeli birisinin bana verecegi bir akil nasihat olur diye yaziyorum. Kimseyi kirmak veya stres yopu yaomak degil derdim. Tam tersi yapmasaydin etmeseydin derken karsinizdakinin yerine koymanizi istiyorum kendinizi disaridan konusulduu gibi olmuyor

Allah yardımcın olsun canım, bi arkadaş nasıl konuşman gerektiğini yazmış bende katılıyorum buna. Allahın yolunda olduğunu iddia eden hiçbir cemaat zaten boşanma kararına ya da huzursuzluk olacağı yüksek ihtimal olan anneyle birlikte oturma konusunda karar kılamaz. Anlamadığım şey kayınvalide istenmediğini bile bile nasıl gelecek. Böyle bildiğin karar meclsleri kuruluyor ve o da buna katılıyor, anlamadım yaa. Halbuki yaşlı insan kendi başına kalmak ister evladına gitse evime bi gitsem diye gözü yollarda olur...

o adamdan bı cacık olmaz hepsını bosver kendı aklıyla degılde cemaat denen 3 5 sakallla carsaflı adamdan akıl alığ senınle evlenıcekse kusura bakma sendede akıl yok kardesım bu adama derhal bırak

Öncelikle eltiniz 7 sene kv ile yaşamış. Ne kadar öz yeğeni de olsa dile kolay 7 sene biraz empati yapın lütfen. Siz ne kadar istemiyorsanız emin olun o da o kadar istemiyordur. Kvnizin geliri vardır illa ki. Kendine ev tutup geçindirebilecek durumda olduğunu düşünüyorum. Kp vefat ettiyse illa ki bir maaş bırakmıştır değil mi? Oğulları da aylık maddi bir yardımda bulunabilirler. Atıyorum kira masrafını bölüşebilirsiniz eşinizin abisiyle. Sizin eve yakın bir yerde ona bir ev tutmayı teklif edebilirsiniz. Hani bu durumda çok tercih etmesem de aynı apartman bile olabilir. Karşı daire olsun ama ayrı olsun. Orta yolu bulmaya çalışmalısınız bence. Fevri davranmayın. Siz ılımlı oldukça eşiniz de size destek olacaktır diye düşünüyorum. Yeterki net olun.

Esim konusmada cozulecegini düşünüyor çünkü sen kendi kendini anlatiyosun herkesle beraber oturulup konusulunca herkes neyin dogru olduguna karar verir orta yol bulunur diyor. Cemaat olayini yazdigima pisman oldum aslinda. Zaten bosanin demezler eminim cunku dinimizde gelinin kayinvalideye bakma zorunluluu yok bakarsa kendi iyiliginden bakar. Dinen bile Allah yuklememis orasi bu secenegi sunmaz. Hata bende oldu ki oraya yazdim karsi tarafin dusuncesi diye. Ayrica boyle derlerse kesin boyle olur diye esim degil bu konudaki bilgisi olan baska arkadasim dedi

Senin için bir umudum yok kaynana seninle yaşayacak ki diıer eltide 7 yıl kalmış sıra sende

Senin için bir umudum yok kaynana seninle yaşayacak ki diıer eltide 7 yıl kalmış sıra sende

yeni evliyim,ev ev üstüne olmuyor,bizim daha birbirimize alışma evremiz ,rahat edemiyorum,biraz başbaşa kalmak ve evliliğimin tadını çıkarmak istiyorum diyeceksiniz ..Çok allanıp budaklanmasın ..Biz katlandık derlerse katlanmasaydınız ,herkes bir değil ..Ben bunun için evlenmedim deyin ..Kararlı ve dik görünün ..Sinebileceğinizi düşünmesinler ..
Eşinize gelince ona ciddi anlamda sinir oldum ..Madem anasıyla hayal kuruyodu sizi dahil etmeyecekti.Kv pamuk olup yukardan düşse gelinin başı yarılır ..Muhtemelen o cemaat bunu söylemeyecek ..Ama saygısı olsun size ..Siz zordayken onun pembe hayallerini gerçekleştirmek zorunda değilsiniz ..
Herkes ister evde sere serpe dolaşmak ,öğlenlere kadar yatmak,kocasıyla bi şeyler yapmak ,ses çıkar huzursuz olursunuz ,banyo gerekir huzursuz ,karı koca bir film yok,bir özel yemek yok ,şakalaşma yok ,fingirdeşme yok ..Yemişim o evliliği ..Kv yaşını başını almış ama sizin bunları yaşamaya ihtiyacınız var ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…