Çocuğumun ismi ve kaynanam

Bizimkiler laf sokar bana ama böyle şeyler onların haddi değil.esim onlara o yüzü vermez ama kaynımin çocuklarının ismini diğer kaynım koydu.cok saçma geliyo böyle şeyler anne baba dışında kimse isim koyma hakkına sahip değil.yengem sormuştu ikizleri için ben karışmam hangisini seçerseniz bizde onu begeniriz demiştim.sizde takmayın kızınız bile farkında kaynananiz söylesin dursun

Merhaba arkadaşlar
Bıtane kızım var 7 yaşında iki ismi var kaynanam tutturdu küslük cıkardı bizde daha doğrusu eşim onun ismini koydu bende kavga ettim ise yaramadı iki isim koydurabıldım şimdi kızım benım koydugum ismi kullanıyor babanneside yenı dogdugunda sadece kendı ısmıyle hitap ediyordu esimle tartistım esimde uyarmıs annesını ıkı ısmıyle çağır demiş o günden beri iki ismiyle cagırır dünde cocugum bana neden iki isimle çağırıyorsun bana ela de demiş tek ismimle cagır demiş oda anca ölürsem o isimle cagırırlar demiş görümcem de aslaaa demiş kızıma senı öyle cagıramayız dıye eve geldigimde kaynanam sinirliydi çok fena bi kızın var dedı boldu dedim bende kalsın dedi anlatmadı kızım anlattı bende bugün kızıma isimli kolye yaptırdım sadece benim koydugum ismi yazdırdım sinir oldum şimdi kızım babannesını hoşlanmadığını söylüyor bende yasli sev sen babanın annesi üzülür baban duymasın dedim eşime gelince haberi yok olanlardan sadece ailesi ne karşı gelmiyor gelemiyor onlara bısey olur korkusu var
Keşke en başta daha çok direnip koymasaydiniz ismini ama yine de iki isimle birden hitap etmek de mantıklı kvdeniz de inat yapmış gibi. Aynı şeyi erkek tarafı olarak biz de yaşadık çünkü iki taraf içinde çok kırıcı oluyor. En iyisi en başta koymamak olması lazımdı. Ama kızınızla konuşun dışarıda istediğin ismini kullan sadece babaannengilin yanında iki ismininde kullanılmasına müsaade et deyin kendi arkadaşları zaten o nasıl isterse öyle hitap ederler.

Merhaba arkadaşlar
Bıtane kızım var 7 yaşında iki ismi var kaynanam tutturdu küslük cıkardı bizde daha doğrusu eşim onun ismini koydu bende kavga ettim ise yaramadı iki isim koydurabıldım şimdi kızım benım koydugum ismi kullanıyor babanneside yenı dogdugunda sadece kendı ısmıyle hitap ediyordu esimle tartistım esimde uyarmıs annesını ıkı ısmıyle çağır demiş o günden beri iki ismiyle cagırır dünde cocugum bana neden iki isimle çağırıyorsun bana ela de demiş tek ismimle cagır demiş oda anca ölürsem o isimle cagırırlar demiş görümcem de aslaaa demiş kızıma senı öyle cagıramayız dıye eve geldigimde kaynanam sinirliydi çok fena bi kızın var dedı boldu dedim bende kalsın dedi anlatmadı kızım anlattı bende bugün kızıma isimli kolye yaptırdım sadece benim koydugum ismi yazdırdım sinir oldum şimdi kızım babannesını hoşlanmadığını söylüyor bende yasli sev sen babanın annesi üzülür baban duymasın dedim eşime gelince haberi yok olanlardan sadece ailesi ne karşı gelmiyor gelemiyor onlara bısey olur korkusu var
Madem koydunuz kızınızı neden kiskirtiyorsunuz 7 yaşındaki bebeye nefret tohumu ekmek nasıl bir mantık ya! Ya baştan kabul etmeseydiniz ,kabul ettiyseniz de sussaydiniz. Herkes 2 isimle cagirsinndiye kavga çıkartıp siz neden tek isimle cagiriyorsunuz! Kayınvalide ve görümce 7 yaşındaki çocukla kavga edecek kadar gerizekalı...

En başından kaynananızın ismini koyarak hata etmişsiniz kaynana milleti bu sonuçta sağı solu belli olmaz.

Kocan,kendi çocuğunun isim hakkını veremeyecek kadar pasif. Sen,o ya da kaynana farketmez. Çocuğu üzerinde ağırlığını koyamıyorsa cidden çocuk adına üzücü.

Benim kv her iki kizimin ismine de karismak istedi ama müsaade etmedik.Kücük kızımın ismini cevreye kendi istedigi isim diye söylemiş akrabalar cocugun adınin Ecem oldugunu duyunca sok oluyorlardi kendi kendine gelin güvey oldu simdi kendisi Ecem diye sesleniyor.Bastan müsaade etmeseydiniz keske kizinizin da akli eriyor madem o desin babaanne bana su isimle seslen diye

Benim görümcem de bu isim konusundan çok çekmiş. Kv kız doğurunca kendi kayınvalidesi oğlan bile doğurmayı beceremedi, isim koymaya ne hakkı var diye olay çıkarmış ve kv kabul etmemesine rağmen kp gidip kendi annesinin adını yazdırmış.
Görümcem isminden nefret ediyor ve asla da kullanmadı. Kv'de de asla o isimle ona hitap etmiyor zaten. Tabi bu olay baya 40 sene öncesinin olayı. Hala bu isim mevzuları olmasına biraz şaşırdım.
Benim doğurduğum çocuğa benden başka kimse isim misim koyamaz

Hani sizi ezip gecti, ama kizima bulasmaya kalkarlarsa böye agizlarinin payini da alirlar. Bastan böyle taviz vermek yalnis. Küsecekse küssün. Egosunu baska yerde tatmin etsin

Kızınız 18 yaşına gelince mahkeme kararıyla ismini değiştirsin sadece sizin koyduğunuz ismi yapsın. Çok sinir bozucu. 9 ay ben taşımışım neden kayınvalidemin gönlü oluyo ki. Kendi doğurduklarına koysaymış.

ya hadi kayınvalideyi çok seversin çok iyi anlaşırsın jest olsun diye koyarsın o bir nebze anlaşılır da, huyunu suyunu sevmediğiniz, ismini koyması için tutturup küslük çıkaran kayınvalidenin adını koymasaydınız keşke. olan olmuş yapacak bir şey yok. siz karışmayın, size soracak olurlarsa da benlik bir durum yok kendi sevmiyormuş deyin çekilin.

Merhaba arkadaşlar
İki isim koyarak zaten kızınıza bir tercih hakkı sunmuşsunuz,oda beğendiği ismi kullanıyor kimse karışamaz buna.Görümce ve Kv kullanıp dursunlar he he diyin geçin.

Çok pasifsiniz nasıl izin verdiniz o ismi koymalarına, benim kv de kendi ismini koymamızı ima etti ve ima etmekle yetinebildi, ne münasebet...

X