Adı üzerinde kaynana..

Merhabalar. Kısa ve öz bi biçimde anlatmaya çalışıcam derdimi.. 9 aylik evliyim. Esimle birbirimizi cok seviyoruz ve annesi haric hic bir problemimiz yok.. kayinpederim 2 yil once vefat etmis. Kaynanamin ise ne elinden is gelir ne dilinden tatli söz.. Eşim ilk bas annemle yasayacagim dedi sevdigim icin bisey diyemedim birakamadim yani. Ama tanışma nisan zamanlarinda anladim ki hic de anlasilir bi kadin degil. Esime biraz beraber kalalim annen gelmesin bi muddet dedim hic bi sekilde öyle bi imkan uok dedi. Bi de düğünden önce eltiyle tartistik kaynana yüzünden ben istemiyorum diye eltim benle tartisti. Diger gelini oz yegeniymis onla 7 yil kalmislar simdi benimde kalmamis istiyolar. Bende kalamam israr etmeyin daha kötü oluruz dedikce abisi annesi yengesi bana karsilar ve muhtemelen sürekli esimi de dolduruyorlar :KK43: esim ilk bas annem biraz abinlerde biraz bizde kalicak ama sonra annemin esyalari evden gider belki annem abimlerde yasamak ister derken simdi beni seviuosan anneme katlanacaksin ben annemi birakamam demeye basladi. Daha bir cok ayrinti var ama anlatip laf kalabaligi yapmiyayim.en son bi buyukleri ile konustuk onlar pek fazla karismak istemiyolar ama en son abisi annesi onlarin aile büyükleri ve benim abim oturup konusmaya karar verildi. Onumuzdeki pazar icin inşaallah. Simdi ben orda nasil davranmaliuim? Biraz fevri bi insanimdir pek sabredemem biri bisey deyince. Nasil anlatirim halimi düzgün, nasil ikna edilir. esim ben senden ayrilmayo dusunmuyorum diyo her seferinde ama sanirim ailesi kaybedecek biseyleri olmadigini dusunuyor ogullarinin :KK43: napicami sasirdim artik. Sunu da soyleyeyim esim annesini cok seviyor hala bizim ayrilip ayri bi aile oldugumuzu kabullenemiyo sen ben annem bi evde yasamayi hayal ediyorum diyo keske yasayabilsem ama yok :KK43:

bizde böyle bi konu olmadı evlenirken ama nişanlılık dönemimde ben babama dedim istemiyorum sen söyle diye istemediğim şeyleri, babam söyleyince ve kararlı görününce hiç biişi diyemediler bi de babam ilk istemeye geldikleri gün hepsine sakın aynı ev mevzusu yapmayın tek göz oda olsun kendi evleri olsun demişti ondandır belki de yapamamaları

Hem konu aciyosunuz hem laf ettirtmiyosunz kocaniza aynı cesaretle konusursaniz belki sorun çözülür. kimse burda cemaat e laf etmiyor cemaatin sözü son söz denmesine tepki gosteriliyor. Baştan kabul etmeyecektiniz başa gelen çekilir.

Ben eşimle evlendim annesiyle değil diyip o insanların karşısına çıkma bence ne hakla sen onlara ifade vereceksin ayrıca eltin de bakmasaymis sa ki senle anlasıp öyle mi baktı ayrıca kv istenmedigi halde geliyorsa bence kork çünkü iyi niyetli gelmiyor sana gıcık olduğu için geliyor bence yani benim tahminim öyle valla allah korusun ama ben olsam tek açıklamayı kocama yapar bir daha da konusunu açmaz dim ha eşim açarsa git anan la yasa ben yokum derdim annesi bakıma muhtaç olsa anlarım ama bu şekilde asla beraber kalma bence

baş edebilmen çok imkanlı değil..
onun ailesi ota boka karışıyor
senin ailen nerde pardon da ?
onlar da gelsin konussun.......

arkadaslar cemaat mevzusunu anladm ben. istihareden bahsediyor konu sahibi. bu konuda daha fazla uzerine gidilmesin. ve onu da arkadasi onerms.

Bu adamla evlenmekle bastan hata yapmissiniz zaten..
Ikinci hatanizda kv ile yasamayi kabul etmek.

Bunlari niye soyluyorum, cunku ne de soyleseniz ikna olmayacak bu insanlar.

Ailen nerde diyenler oraya yazdim dimi abimde gelicek konusmaya diye. Ayrinti anlatmadim abim sen sahipsiz degilsin biz arkandayiz senin deyip zaten bu konusnayi onlar talep etti. Yani onlarda kizimiz yalniz degil biz variz bizde boyle düşünüyoruz diyecekler. Kaynana benden duyacak istemedigimi ve onlarin fikrini yanlis oldugu u dogrusunin ayri ev olduğunu anlaticaz. Anlamalari biraz zor oluyo o yuzden aile meclisi toplanacak.Belki gec kalindi ilk gun denilecekti ama ilk gün kimsenin nasil bir mizaci olduğunu anlayamadik

Eltinizle konuşun bu yedi senede eşiyle neler yaptığını sorun, değerlendirin, metninize hazırlık olur. Biz çok iyi geçinirdik falan filanlara aldanmayın tabi ki, muhtemelen sadece bir odaya kıstırılmış yaşamı vardır eşiyle bunca senedir, siz de filminizin fragmanını izlemiş olursunuz tabi ki bu arada.

Bir yemeği bile hayat arkadaşımla başbaşa yemeyeceksem ve her gün her gün evdeki başka birinin varlığıyla evimdeki davranışlarıma dikkat edeceksem neden evleneyim, karşıdan bakan biri olarak ve bu duruma düşmeyen biri olarak benim düşüncem buydu, bundan sonra da aynı kalır. Ne istisna ne istişare kaidemi bozamaz, eşimin hayallerindeki insan ben değilim derim çekilirim aradan.

Cok sorun olucaksa en azından dubleks bir eve ciksaniz herkesin katı ayrı olsa olmazmi

ya lutfen duzgunce tekrar okur musunuz. .. ayrica tanimadan esime de bi cacik olmaz diye laf edemezsiniz kusura bakmayin oyle bi hakkiniz yok. Esim annemin ahini alirim diye korktugu icin bisey diyemiyo pisirikliginda degil..

Hep öyle olur zaten. Bu erkekler var ya bu erkekler, herseyi islerine geldigi gibi cevirmeyi o kadar iyi biliyorlar ki!!

Cok sorun olucaksa en azından dubleks bir eve ciksaniz herkesin katı ayrı olsa olmazmi
Aile meclisinin toplanma amaci bu zaten. Ben anlaticam o anlaticak halini orta yol bulunucak gerekirse ayri ev gerekirse dubleks gerekirse abisinin evi olacak bi sekilde halledilicek. Kimseye hesap vermiycem yani orta yol bulunacak

Buraya konu açıyorsanız öncelikle her türlü yorumu, eleştiriyi göze almanız gerekir. İşinize gelmeyen yorumlarda çemkiremezsiniz.

Ayrıca tüm bu yaşadıklarınızın tek sorumlusu sizsizniz başka kimse değil. Baştan kabul etmişsiniz sonrasında zoru görünce caymışsınız. İster aile meclisini toplayın konuşun, isterseniz konsey oluşturun eşiniz anneciyse bu konuşmaların hiç birinden sizin lehinize sonuç çıkmaz..! Adam ben annemi bırakmam diyorsa bırakmaz. Size kalan iki seçenek "ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin" :KK14:

Aile meclisinin toplanma amaci bu zaten. Ben anlaticam o anlaticak halini orta yol bulunucak gerekirse ayri ev gerekirse dubleks gerekirse abisinin evi olacak bi sekilde halledilicek. Kimseye hesap vermiycem yani orta yol bulunacak
Siz anlatınca sizi anlayacaklarını hakikaten düşünüyor musunuz? Bu konunun sizin lehinize sonuçlanacağına inandırmayın kendinizi, siz niye konuşma yapmak zorundasınız? Bu konuşmaya çok bel bağlamayın. Orta yol bulunmayacak onlar size beraber yaşanılmasını kabul ettirecekler o kadar. Hazırlıklı olun, boşanın madem bile diyebilirler. Pembe gözlüklerinizi ve naifliğinizi bir kenara bırakın. Üzüleceksiniz.

X