Adanalı olan yada adanalı tanıdığı olan ses versin :D

özellikle hangi mahallede oturuyorlar adanada ve adananın neresinden canım her adanalı adanalı değil çünkü çok fazla doğudan gelen kesim var adanada
ben adanalıyım yani kozanlıyım,
Kozan mi? Imamoglu mu)? Bide bise sorcam Kivanc tatlıtuğ orali mi? Orda muhacirlar göçmenler var cunku kendisi de göçmen ya ...

Sen nerelisin mutsuzkedi ?? Adanayi iyi bilirim.adanalilari da yardimci olcam sana sacimi kurutup :) beni bekleee

Adanada tatli yeme adeti var. Kız istemeye giderken tepsi tepsi baklava götürülür.( 4 5 tepsi) Yüzükler kesilince,baklavanin ortasındaki yani tepsinin ortasindaki baklavayi çift 2 ye böler (1 tanesini) birbirlerine yedirirler. Digerleri misafirlere ikram edilir.

Diger tepsilerdeki baklavalarda konuya komsuya,esedista dağıtılır. Buna da "kızın tatlısını yedik derler"
Bu adet hatay,kilis,osmaniye ve yanlis bilmiyorsam gaziantepte de var.

Ayrıca nişan,düğün,kına erkek tarafından yapılır,ama bazi aileler nişanı biz yapalim diyor (kiz tarafı) ve kiz tarafı yapıyor.

Gelin çıkarma adeti de var. Evden davulla zurnayla gelin çıkıyor gelin arabasina biniyor ve dugun yerine gidiyor. Bu adet son zamanlarda trakyada da var. Belki de önceden de vardi bilemiyorum. Kiz cikarma töreni.

Adanaya kadar gitmisken hatay a da uğrasaydınız. Daha evvel gittiniz mi bilmem ama mustakbel nişanlınıza söyleyin gidin bir ara. O yemekleri dunyanin hiçbir yerinde bulamazsiniz:)
Imkaniniz dogrultusunda gaziantepe de ugrayin derim
Bu 2 mutfak birbiriyle yarışır.

Adana nin yemek konusuna gelince evet yemekleri gercekten güzeldir ama o taraflar mesela iskembeyi cok bilmezler. Daha cok kelle paca ve gaziantepde de beyran corbasi. Iskembeyi batı biliyor. Kokoreçi de. Kokorec zaten yunanistandan gelme belki bilirsin.

Adanalilara gelince cook adanali tanıdığım var genel olarak Cukurova yöresi rahattır,rahatina düşkündür. Cok eski senelerde Istanbulda 01 plakadan korkarlarmis :)

Cok yakin aile dostumuz adanali oglu erken evlendi, erken evlilikler suanda moda oldu gerci.. eskiye bir dönüş var

Adanalilar neseli,rahat,sakin insanlar. Delikanlilar genel olarak kolay kolay yamuk olmaz. Biliyorsun adana büyükşehir ama mersin daha karışık. Hatay da daha karisik.hatay mesela bircok kültürün kardeşce bir arada yaşadığı bir yer Adana ve osmaniye biraz daha kendi halkindan olusuyor ama adana da da dışardan göç olayi fazla mersin kadar olmasa da.
Yayla olayi var yazlikcilarda bir de..

Adanadaki adetler sizi zorlamaz genel adetler yani ama damada nisanda damatlik saat bilmemne alındığını gormedim geline daha fazla yapiliyor altındı maddi durum varsa ev verenlerde var gelinlerine düşkün oluyorlar,zalim degiller ama adanaliyik Allah in adamıyık diye bir soz var :) damarina basmayin gerci bunun adanayla alakasi yok ben Adanali degilim damarima basanla yolusurum ama cok cirkefim malesefff

Adanalilar eglenceyi dugunlere gitmeyi severler yardimsever insanlar.dostlarini kotu gunde yalniz birakmazlar. Bi akrabalarina bi dostlarina biseu olsun hemen birlik olurlar. Destek olurlar kotu günde benim ailem cok iyiliklerini gördü Allah var
Ben adana hakkinda olumsuz bise konuşamam bilmeyenlerin onyargisi vardir ama cevremde coook adanali var ceyhanli kozanli kadirlili
Hatta bi soz daha var
Kadirli kozan adanayi bozan :)

Adana ayri bir cumhuriyettir :)

Bu sozler cok komik ama ya adanaliyik salgam icerik bici bici yerik diye

Bici bici de leziz birsey..ona karsambac diyenlerde var ama o daha farkli sanirim bici bici haytali pudra seker olur gul suyu icinde beyaz nisasta off ben herseyi biliyorum galiba :)))

Adanalilar,ozellikle.osmaniyeliler zengin olur.
Irgat derler,pamuk işçisi
Babadan dededen kalma tarlalar vs olur
Dikkat et nisanlin nasilsa babamda para var deyip yan gelip yatmasin hee :)
Tabi isin sakasi ama ailesinin eli uzerinizde olabilir maddi olarak
Birde aileye düşkün oluyor bu yöre genel olarak Cukurova yoresi

Oyle anne babayla senelerce küs kalan görüşmeyen ben ne yazikki bu ornekleri en cok trakya bölgesinde gördüm ama cukurovada boyle bisey görmedim pek nadir anneci oluyorlar aileci oluyorlar bence bu guzel birsey

Dogu da da görmedim

Bu arada nisanda senin giyecegin abiye ayakkabi ic camasiri kuaforun vs onların hepsi erkek tarafina ait nisani sen kendin mekan tutup yapacak olsan bile abiyeni falan erkek aliyor sen almayın desende kaynanan kabul etmez sanirim :)

Bu arada nisanda senin giyecegin abiye ayakkabi ic camasiri kuaforun vs onların hepsi erkek tarafina ait nisani sen kendin mekan tutup yapacak olsan bile abiyeni falan erkek aliyor sen almayın desende kaynanan kabul etmez sanirim :)
Yaaa ne güzel anlatmışsın ya o kadar mutlu oldumki anlatamam zaman ayırıp uzun uzun yazmışsın böyle çok kocaman bir teşekkür ederim ne güzel ya resmen geline tek düşen gelip düğünde bulunmak ya çok sıcakkanlı lar bu konuya kesinlikle katılıyorum Hatay ve Antep mutfağını deneme şansım oldu gidip gezdim Hatay güzeldi ama ben çok İskenderuna aşık olmuştum o gezide resmen şu dünyada adanaya gelin olmak varmış ya

Mutlu ol tabiki.. mustakbel nisanlinlada mutlu olursun insallah bir ömür boyu canim
Sen rahat ol,zaten basak burcuymussun rahatsindir :) seni severler sahiplenirler herseyi de onlar halledecek :)
Sormak.istedigin birsey olursa yardımcı olurum
Bu arada iskenderun evet cok guzel bir yer adanada yasayacaksaniz gidersiniz orayada adanada eglence gece hayati gezme tozma anlaminda da cok yer var avmler bilmemne sonucta büyükşehir zaten :)

Çok çok çok teşekkür ederim çok faydalı oldu bu yazınız bana Allah razı olsun güzel dualar içinde minnettarım :))

Esim Adanali ....sadece uzak diyorum ...

Adanali bulmussun sukret bence yemeklerinde zorlanabilirsin zamanla ogrenirsin tabi neresinden oldugu da cok onemli göçle gelen cok

Bende adanalıyım ama yerli olandan bizde kız tarafı yatak odası almaz ayıplarar , beyaz eşyayı erkek alır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…