Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Adana'da yaşayan anneler bebeklerimizin gelişimi ve doktor seçimilerimiz

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
arkadaslar işinize karısmak gibi olmasın ama kiloyu neden takıosun sağlıklı olsun gerisi önemli değil benim kızım 8.5 aylık olacak 3 gün sonra 7 kilo doktorum eğer sağlıklı besleniosa gerisii öemli değil dediii

arkadaslar işinize karısmak gibi olmasın ama kiloyu neden takıosun sağlıklı olsun gerisi önemli değil benim kızım 8.5 aylık olacak 3 gün sonra 7 kilo doktorum eğer sağlıklı besleniosa gerisii öemli değil dediii

canım bizim doktorumuz takıyor ben kilosunun çok iyi olduğunu düşünürken bana mamaya başla dedi ki sütüm var ve hala sadece süt ile beslenerek aldı bu kiloyusanırım benimkinin doğum kilosuna bakarak karar veriyor 2,5kilo doğsa normal diyecekti belki ama yinede birçok yerden araştırdım doğum kilosunun iki katına 5. ayda çıkması gerekiyormuş.

merhaba benim bebeğimde 2 buçuk aylık aynı hastanede cemal beye götürüyorum bende.deniz hanıma gittiğimizde bize metsil gaz ilacını vermişti pek işe yaramadı.cemal bey nurse ilacını verdi oda pek yaradığı söylenemez. yalnız biogaia ilacını duydum ama doktorlar yazp öneriyormu bilmiyorum.size deniz hanımmı yazdı siz mi araştırıp aldınız ? onu merek ettim

canım doktor hanım yazdı bize metsilide biogaida çok faydasını gördüm ben biogai hala kullanıyorum.

Kızlar yine süpersiniz valla.Sizden geride gelmek deneyimlerinizi okumak ve uygulamak süper oluyor gerçekten.Biz sizden 1,5 2 aycık küçüküz:)Nisan 17 de medline da doğum yaptım.Doktorum Cenap Beydi.Sezeryan oldum.Süper geçti(Cenap Bey'in sayesinde)Kızım 3800 gr ve 50 cm doğdu.Adı ipek:)hastanede hepatit ve topuk kanı aldılar bebişimden bir hafta sonra da sağlık ocağında topuk kanı aldılar.Bir hafta sonra yine aşımız var.Çocuk doktorumuz Cemal bey medlinedan.Bebişim ilk hafta kilo almamıştı hatta anne sütü yaramıyo mu acaba dedi doktor.Bir hafta sonra gittik doğum kilosuna ulaşmıştı.Anne sütüne devam:)Bence bebişler kilo alıyosa az ya da çok anne sütünden başka birşey vermemek lazım.İnatla emzirmeli.Çünkü beyin bebişlerin emmesini ve sütün sağılması arasındaki farkı algılıyormuş.Mesela memişler yumuşayınca biz süt kalmadı diye zannediyoruz ya işte biz sütü bebişlerin o ilk açlıklarına bastıracak kadar süt depo ediyormuşuz sonra beyin bebişin emişinden süt salgılaması gerektiğini algılayıp süt salgılamaya devam ediyormuş.bu arada nasıl giydireceğimi şaşırdım kızımı hava çok sıcak hergün yıkıyoruz iyi mi kötü mü bilmem ama bizimki seviyo:)Çok terliyo isilik bile oluşmaya başladı terden hastalanır diye korkum.Gaz sancılarımız yavaştan başladı Cemal bey bizede nurse verdi.onu kullanıyoruz birde ben rezene içiyorum ve sanırım soğan süt yaptığı kadar gaz da yapıyor bebişlere.bizimkinde yapıo:(Birde vitamin verdi oda nurse günde 1 ml bana fazla geldi ama veriyorum.İpek hanımda çok seviyo zaten yalanıp yalanıp duruyo onu verince:)İpeğin gazı geldiğinde sürekli emmek istiyo kızlar sizde de oluyor mu aynısı?Cemal bey sütü morfin gibi kullanıyo yalancı memeye alıştır dedi ama bizimki ne zaman emzik versek öğürüyor evde 10 tane farklı farklı emzik oldu diyebilirim ama almıyo maalesef.Memede 45 dk oyalandığı oluyo kendimi yalancı meme gibi hisseder oldum:)Canı sağolsun napalım:)Şimdilik bu kadar arkadaşlar.paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

canım bizim doktorumuz takıyor ben kilosunun çok iyi olduğunu düşünürken bana mamaya başla dedi ki sütüm var ve hala sadece süt ile beslenerek aldı bu kiloyusanırım benimkinin doğum kilosuna bakarak karar veriyor 2,5kilo doğsa normal diyecekti belki ama yinede birçok yerden araştırdım doğum kilosunun iki katına 5. ayda çıkması gerekiyormuş.

canım bence kiloya çok takma dün doktor kontrolümüz wardı suan tam 8.5 aylıyız 69 cm 7 kilo çıkdı kızım doğum kilosuda 3.250 idi doktor neden kilo almıo istersen tahlil yapalım dedi bende yapalım aklımızda kalmasın dedim herşeyine bakıldı hormon testi bile yapıldı hersey normal çıkdı boyu uzadğı ve baş çewresi gelişdiği için gerisi önemli değil dedi sanırım bazı doktorlar löp löp yapmak istiyor bence aldığı kadar anne sütü alsın mamadan çok daha ii tabi sen bilirsin ama çok istiyosan sadece gece yatarken mama werebilirsin bence mamaya alışınca anne sütünü bırakıyorlar benimki öyle yaptı

Kızlar yine süpersiniz valla.Sizden geride gelmek deneyimlerinizi okumak ve uygulamak süper oluyor gerçekten.Biz sizden 1,5 2 aycık küçüküz:)Nisan 17 de medline da doğum yaptım.Doktorum Cenap Beydi.Sezeryan oldum.Süper geçti(Cenap Bey'in sayesinde)Kızım 3800 gr ve 50 cm doğdu.Adı ipek:)hastanede hepatit ve topuk kanı aldılar bebişimden bir hafta sonra da sağlık ocağında topuk kanı aldılar.Bir hafta sonra yine aşımız var.Çocuk doktorumuz Cemal bey medlinedan.Bebişim ilk hafta kilo almamıştı hatta anne sütü yaramıyo mu acaba dedi doktor.Bir hafta sonra gittik doğum kilosuna ulaşmıştı.Anne sütüne devam:)Bence bebişler kilo alıyosa az ya da çok anne sütünden başka birşey vermemek lazım.İnatla emzirmeli.Çünkü beyin bebişlerin emmesini ve sütün sağılması arasındaki farkı algılıyormuş.Mesela memişler yumuşayınca biz süt kalmadı diye zannediyoruz ya işte biz sütü bebişlerin o ilk açlıklarına bastıracak kadar süt depo ediyormuşuz sonra beyin bebişin emişinden süt salgılaması gerektiğini algılayıp süt salgılamaya devam ediyormuş.bu arada nasıl giydireceğimi şaşırdım kızımı hava çok sıcak hergün yıkıyoruz iyi mi kötü mü bilmem ama bizimki seviyo:)Çok terliyo isilik bile oluşmaya başladı terden hastalanır diye korkum.Gaz sancılarımız yavaştan başladı Cemal bey bizede nurse verdi.onu kullanıyoruz birde ben rezene içiyorum ve sanırım soğan süt yaptığı kadar gaz da yapıyor bebişlere.bizimkinde yapıo:(Birde vitamin verdi oda nurse günde 1 ml bana fazla geldi ama veriyorum.İpek hanımda çok seviyo zaten yalanıp yalanıp duruyo onu verince:)İpeğin gazı geldiğinde sürekli emmek istiyo kızlar sizde de oluyor mu aynısı?Cemal bey sütü morfin gibi kullanıyo yalancı memeye alıştır dedi ama bizimki ne zaman emzik versek öğürüyor evde 10 tane farklı farklı emzik oldu diyebilirim ama almıyo maalesef.Memede 45 dk oyalandığı oluyo kendimi yalancı meme gibi hisseder oldum:)Canı sağolsun napalım:)Şimdilik bu kadar arkadaşlar.paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

canım hayırlı olsun bebişin.allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.bir ipeğimiz daha mı oldu:))hergün yıka tabiki çok rahat eder bebiş.hem de byür derler:)bizimki de gece birterliyor ki.baş çevresi sırıl sıklam.

ahhh ahhhh o gaz sancılarını en iyi ben bilirim.inanki daha iki hafta oluyor geçeli.yani tam 3 ay çektik.gaz sancısı ilaçla geçiyor onun dışında ne denesem de faydası olmadı.sen yemene dikkat etsende emerken zaten yeterince gaz yutuor bir de çıkaramayınca işte sana sıkıntı.biraz çekeceksin.yalancı memeyide carmenin bebişi de almıyordu onun yengesi alıştırmış.memeyi bebeğin ağız çevresine hiç deyirmeden direk ağzına verecekmişin.yoksa öğürürmüş.bi dene bakim

canım hayırlı olsun bebişin.allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.bir ipeğimiz daha mı oldu:))hergün yıka tabiki çok rahat eder bebiş.hem de byür derler:)bizimki de gece birterliyor ki.baş çevresi sırıl sıklam.

ahhh ahhhh o gaz sancılarını en iyi ben bilirim.inanki daha iki hafta oluyor geçeli.yani tam 3 ay çektik.gaz sancısı ilaçla geçiyor onun dışında ne denesem de faydası olmadı.sen yemene dikkat etsende emerken zaten yeterince gaz yutuor bir de çıkaramayınca işte sana sıkıntı.biraz çekeceksin.yalancı memeyide carmenin bebişi de almıyordu onun yengesi alıştırmış.memeyi bebeğin ağız çevresine hiç deyirmeden direk ağzına verecekmişin.yoksa öğürürmüş.bi dene bakim

Teşekkür ederim canım:)Evet bir ipeğimiz daha oldu:)Çok seviyor bizim kız banyo yapmayı zaten bol bol yıkanıyor...Gaz olayında biz daha yolun başındayız bir ay olmadı bile.Allah yardımcımız olsun napalım annelik kolay değilmiş:)Birde öyle deneyim yalancı memeyi bakalım ama bizimki uyanık bayaa yalancı memeyi anlayınca ağzını bile açmıyor:)ama inat ettim alışacak:)

aay dejavu yaşadım resmen:) boyu posu kilosu adı doğduğu hastane aynı şaka gibi:) hayırlı uğurlu olsun allah analı babalı büyütsün canım benim.

kızlar selam ipeğim 4. ay sonu doktor randevusuna gitti kilosu 6900 boyu 64 cm doktor iyi olduğunu söyledi aşılarını da sağlık ocağında oldu iki bacaktan bir ağızdan:) rota virüsü aşısını da bitirmiş olduk herhangi ateş kusma sinirlilik hali olmadı aşıdan sonra rahat olun, yalnız ilginç birşey oldu deniz hanım kızımı oturttu ben çok şaşırdım nerdeyse koşup alıcaktım kucağından napıyorsunuz deyince 'kasları iyi gelişmiş oturabiliyor oturta bilirsin' dedi ben hep zararı olabileceğini düşünüyordum ama araştırdığıma göre ve deniz hanım dediğine göre bebekler 4 ila 6 ay arası oturur hatta 6. ayda oturmaz ise sorun olabilir dedi genelde de böyle yazıyor her yerde yani çOcuğun bu aylarda başını gövdesini dik tutabilir halde olması gerekiyormuş bir de şöyle bir yazı buldum eski konulardan;

Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekiyor. doktorlar dördüncü aya kadar çocuğu zorlayıcı herhangi bir hareket yapılmamasını öneriyor. Çünkü bebeğin kafasını tutabilmesi, sırtını düz tutabilmesi en erken dört aylıkken mümkün oluyor. Altı aylıkken de yanına destekler koyulduğunda yarı oturur vaziyette birkaç dakika geçirebiliyor. Sekizinci ayda ise tamamen desteksiz oturabiliyor.
Klinilk Bebek, Çocuk ve Genç Sağlığı Merkezi’nden çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, çok yaygın mitlerden biri olan “Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” inanışının bebekte yol açabileceği sorunlar ve neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verdi:
“Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” lafını çok sık duyuyoruz. Bu nedenle bebeklerin oturması engelleniyor ve dolayısıyla da bebeğin gelişimine bazı engeller konulmuş oluyor.
Beli eğrilmez
Başını iyi tutan, kafasını iyi kaldıran, kendini öne getirmeye çalışan ya da ana kucağından atmaya çalışan, yarı yatar pozisyonda bile rahatsız olduğunu belli eden bebekleri destekleyerek kucağımızda oturtmanın hiçbir sakıncası yok, beli eğrilmez. Bu durumdaki bebekler genellikle dört aylıktır. Bebekler yaşamlarının her döneminde yeni kademelere geçiyorlar. Bu oturmayla ilgili dönem, bebeklikte üçüncü dördüncü ayda başlayan bir gelişimsel nokta. O nedenle bebeğin oturmasını yedinci ve sekizinci ayına kadar bekletmek, bebeklerin gelişimini engelleyici bir davranış oluyor.
Bebeğin oturması neden önemli? Oturmaya kadarki dönemde bebekler hep tavana bakıyor. Tavana bakarken aldıkları stimülasyon çok az, renk az sadece ışık var, hareket yok ve bu, bebeğin görsel ve sosyal gelişimi için yeterli değil. Bebek büyümeye başladığı zaman bir iki ayını geçirdikten sonra kendini öne doğru kaldırmaya başlayan hareketler yapar. Yüzükoyun koyduğunuz zaman kafasını dirseklerinin üzerine çıkacak kadar yükseltmeye başlar. Bu demektir ki boyun kasları ve sırt kasları artık hazırlanıyor. Bu durumda bebeklerin mutlaka ve mutlaka oturur ve etrafına bakar pozisyonlara getirilmeleri lazım. Kendi kendine oturamayan bir bebeği oturtursanız pat diye düşer. O nedenle ilk üç-dört ayında oturur pozisyona getirirken her zaman için destek verip arkasının dik olduğundan emin olunmalı. Ama dik de olsa oturur tarzda annenin kucağında kalabilir. Daha sonraki beşinci ve altıncı aylar içinde bebek desteklendiği zaman, mesela bir koltuk kenarına konulduğunda durabiliyorsa destekli şekilde oturtulabilir.
Oturuyorsa ek besine hazırdır

Bebek en erken yedinci ve sekizinci ayında desteksiz bir şekilde oturabiliyor. Yine bu oturma durumuna göre de ek besinlere geçiyoruz. Altıncı ve yedinci aya gelip de sırt kaslarını iyi koruyup, destekli bir şekilde tuttuğunuz zaman iyi oturabilir bir durumdaysa o zaman bebek artık yemeye de hazır demektir.

Bebeklere oturur pozisyonda dünya çok daha enteresan geliyor. Bebek, dışarıya çıkarıldığında arabaları seyredebilir, etrafta yürüyen insanları takip edebilir. Bebek oturduğu zaman çevresindeki kişilerle göz göze gelecektir. Bu göz göze gelmesi çok önemli, çünkü o gözlerden çok fazla mesaj alacaktır.

Yine oturan çocuk başka şeylere daha kolay ilgi gösterebiliyor. Yakalaması için, eline alması için merak edebilmesi için bir şekilde uzanıp etrafındakileri elde etme çabası daha erken başlamış oluyor.
Oturtulmaması sorun yaratabilir

Oturtulmayan, yatırılan bebeklerde bakış anomalileri olabiliyor. Mesela çok yatırılmış ve bir nedenle tek tarafa bakmayı tercih etmiş bebeklerde görme odaklanması bile değişebiliyor.

aay dejavu yaşadım resmen:) boyu posu kilosu adı doğduğu hastane aynı şaka gibi:) hayırlı uğurlu olsun allah analı babalı büyütsün canım benim.
Teşekkür ederim:)Sizin ipeğininiz abla olmuş artık:)Maşallah adı gibi güzel ipek gibi bir kız olsun adıyla yaşasın inşallah.

ben 21 yaşndaym 10 yaşndayken iç kanaması geçirdim 6ay marsa hastanesinde yattım bütün dktrlar umudu kesin demiş ama mualla potas gerçekten çok ii bi dktr şimdi özel adana hastanesinde çalışıyor onu şiddetle tavsiye ederim ikiz kardeşlerim oldu şu an 5e girecekler onlarında doktoru oydu ben maalesef adanada olmadığım için çocuklarımı ona götüremedim kadın doğum olarakta muzaffer şengülü öneririm aynı hastane.. ama metro hastanesininde kadın doğumcularına çok ii diolar

kızlar selam ben girmiyordum ne zamandır malum koşusturmaca bu aralar misafirleri çoktu iş güç derken epey olmuş... biz kızımla iyiyiz pzt 4.5 aylık olacak inşallah anne sütüne devam ek gıdaya geçmeye başlıyoruz yavas yavaş...
ben semih beye götürüyorum bence dr.ların görünüşüne samimiyetine bakmaktansa dr.luna bakın derim o çok samimi biri olmayabilir ama dr.luğu harika ben çok memnunum gece 3te ara acar tlf.nu..hemen ilaç verme taraftarı değil,insanı paniık yapmıyor..

adana da yaşayan anneler kızamık aşısı yaptırdınız mı? yaptırdıysanız bebeğiniz kaç aylıktı ve ateş yaptı mı?[/QUOTE

yaptırmadım dr.um gerek görmedi ayrıca salgın olsa hastaneler dolar tasar daha hiç vaka gelmedi diyor dr.mumz

merhaba benim bebeğimde 2 buçuk aylık aynı hastanede cemal beye götürüyorum bende.deniz hanıma gittiğimizde bize metsil gaz ilacını vermişti pek işe yaramadı.cemal bey nurse ilacını verdi oda pek yaradığı söylenemez. yalnız biogaia ilacını duydum ama doktorlar yazp öneriyormu bilmiyorum.size deniz hanımmı yazdı siz mi araştırıp aldınız ? onu merek ettim

biogaia da olur sap ta alabilirn denemeden olmuyor her bebek farklı ilaca tepki veriyor.. ben ayaklarının altına karnına elma yağı sürdüm o iyi geldi mesela nurse işe yaramamıştı.
gazı en iyi tutaste bilir çok çekti..

hayırlı olsun canım..
bnm emzik için çok mücadele verdim evde yok yok marka anlamında..3.ay bittiğinde aldı çok rahatladım sabaah kadar beni emiyordu kusuyordu vss...zorla ağzına koyma agzına değdir yalasın sadece sabırla yalat bir haftanın sonunda azıcık çekip geri bırakıyo üsteleme devam et sonra kendi alıyor..

Son düzenleme:
Kızlar bebişleri klimada mı yatırıyorsunuz?benim kız çok terliyor yastık sırılsıklam oluyo.klimada yatırıyorum artık yatağının üstüne bi çarşaf gerdim üstünede penye uzun kollu tulum giydiriyorum 28 de çalışıyor klima ama tedirginim hasta olur diye korkuyorum.Siz ne yapıyorsunuz?

Kızlar bebişleri klimada mı yatırıyorsunuz?benim kız çok terliyor yastık sırılsıklam oluyo.klimada yatırıyorum artık yatağının üstüne bi çarşaf gerdim üstünede penye uzun kollu tulum giydiriyorum 28 de çalışıyor klima ama tedirginim hasta olur diye korkuyorum.Siz ne yapıyorsunuz?

yeni gördüm çok sıcak ben üzerine yarım kollu altına pijamaa giydiriyorum klimayı 25 26 da çalışdırıorum yalnız kapıyı kapatmıyorum aralık bırakıyorum yada ara kapıyı kapatıp koridoru açık bırakıorum böylelikle hava sirklsyonu oluyor sürekli kapalı ortamda kalmıo doktorum önermişdi çokda mantıklı geldii

klima açınca didemin de dediği gibi kapıyı tam kaopatma hiçbir sorun olmuyor, asıl beni araba kliması korkutuyor gir çık arabadan çocuk hasta olucak diye korkuyorum:(

evet canım görüşemedik. kızım 11 aylık oldu. artık bebeklikten çıktı benimki. seninkide büyümüştür şimdi. nasıl iyi mi, sen nasılsın.

sık giremiyorum kusura bakma canm.. valla bizde kocaman olduk 6.5 aylığız artık..kudurmacalar başladı yavastan

ben 27de kapı acık çalıştırıyorum..sort ve yarım kollu t-shirt oluyor genelde uyursa uzerine pike örtüyorum o kadar..alıştı serin yere..

klima açınca didemin de dediği gibi kapıyı tam kaopatma hiçbir sorun olmuyor, asıl beni araba kliması korkutuyor gir çık arabadan çocuk hasta olucak diye korkuyorum:(

haha sen mi korkuyorsunn güldürdün beni sabah sabah..çocugu yıkayıp arabaya bindirip klimayı sona kadar acan bir arkadastır kendisi kızlar:))) özledim bebeğimi yarın göüşüyoruz di mi?

teşekkür ederim kızlar.Bizim ipek hanım yatmıyo zaten sıcakta:)Bizde her türlü tedbiri alıp klimada yatıyoruz.Şimdi ki problemim de şu arkadaşlar:))Ek gıdaa!!!İpek 4,5 aylık sadece anne sütü ve su veriyorum havalar sıcak olduğu için.siz ne zaman başladınız meyve püresine başliim mi acaba!!!

Back