Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Adana'da yaşayan anneler bebeklerimizin gelişimi ve doktor seçimilerimiz

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
canım kraft aldıkbizim kociş biraz hızlıdır da:)) zaten gezecek vakit yoktubaşka da tercih edeceğim ürün yoktu.kkraftı aldıkbizimkinin rengi de aynı.ama gri lila.daha denemedik.ama rahat görünüyor.gayet geniş içi var.bakalım kullanınca belli olacak.

güle gule eskitsin bebeğimm..

ben bazen gündüzleri odasına alışsın diye yatırıyorum canım.ama geceleri küçük yatağında yatıyor.ara sıra mutfağa felan giderken de ev tipi ana kucağına yatırıyorun.bizim kız her yerde yata yata yatak aramayacak herhalde .dün mesela koltuğun üzerinde yüzüstü yatırdım.bu arada yüz üstü çok rahat uyuyor.sabah bir ara benim yastığın üstünde yattı yüzüstü)).yaza kadar odasına yatmasını istiyorum aslında.inşallah alışır.

senin evin heryeri aynı sıcaklıkta galiba gezdiğinize göre:))

kızlar buluşma için benim ev uygun olur gibi.ikinizi de orta noktada buluşturmuş olurum:))hem heryer sıcacık.emzirme alt değiştirme derdinden de kurtuluruz.kafamız rahat uzun uzun otururuz.size de uyarsa.haberleşiriz

hımm evet heryer aynı ısıdaymışş:)) ev daha uygun dışarıdan sanki havalar serin gidiyorr size uyarsa bana ev daha mantıklı gibi geldi banada gelebilirsiniz nasıl dersenizz ...

tatlım biz gezmeye başladık dışarda emzirme alt değişme çok çok zor o yüzden en fazla 2 saat oturabiliyoruz:))) evde buluşmak daha kolay ve bizim için daha rahat olur stres olmayız:)

merhaba taze anneler.

benim ev kaloriferli canlar.heryer sıcak yani.ben her zaman müsaitim.malum dışarı bu aralar soğuk.ama ilk defa reale gittik dünden.gerçi sadece şöyle bi dolanıp çktık.hiçbir mağazaya uğramadık.sürekli uyanacak korkusu vardı içimde.neyse uyandı bu sefer de emzirmem gerekti mescidi aradık bulamadık ve hemen çıktık.yani dışarı çıkmak bende sadece stres yaptıoradan da kayınvalideme çıktık.kızımın ilk ev gezmesiydi.ama orada da emzirme derdi vardı.oturma odası sıcaktı ve hiç çıkmadık.emzirme zamanları da kayınbabam sürekli çıkmak zorunda kaldı.hiç rahat olamadım.bilmiyorum.napcaz.

ben ilk haftalar süt sağdım.ama bu aralar hiç sağmıyorum.sütünüz ve zamanınız oldukça sağın.sonradan gerek olacak

merhaba taze anneler.

benim ev kaloriferli canlar.heryer sıcak yani.ben her zaman müsaitim.malum dışarı bu aralar soğuk.ama ilk defa reale gittik dünden.gerçi sadece şöyle bi dolanıp çktık.hiçbir mağazaya uğramadık.sürekli uyanacak korkusu vardı içimde.neyse uyandı bu sefer de emzirmem gerekti mescidi aradık bulamadık ve hemen çıktık.yani dışarı çıkmak bende sadece stres yaptıoradan da kayınvalideme çıktık.kızımın ilk ev gezmesiydi.ama orada da emzirme derdi vardı.oturma odası sıcaktı ve hiç çıkmadık.emzirme zamanları da kayınbabam sürekli çıkmak zorunda kaldı.hiç rahat olamadım.bilmiyorum.napcaz.

ben ilk haftalar süt sağdım.ama bu aralar hiç sağmıyorum.sütünüz ve zamanınız oldukça sağın.sonradan gerek olacak

o zaman sana gelelim sonrada bizlere gelirsinız ne zaman müsait olursan haber ver canım..

bizde optımuma gittik dun nil uyudu ama asırı kalabalıktı puset oldugu için asansör gerekti 40 saat gelsin diye bekledik kabustu bi daha gitmem real paklar benii..

o zaman sana gelelim sonrada bizlere gelirsinız ne zaman müsait olursan haber ver canım..

bizde optımuma gittik dun nil uyudu ama asırı kalabalıktı puset oldugu için asansör gerekti 40 saat gelsin diye bekledik kabustu bi daha gitmem real paklar benii..

olur canım.haftaya bir gün belirleyelim buluşalım.telefonla ararım ben sizi

biz de pazar günü optimuma gidecektik sonra düşündüm orası çok katlı ve bebek arabası ile oldukça zor olacak.ben de ondan vazgeçtim.real tek kat üstüne olunca dolanmak daha kolay hem koridorlar çok daha geniş.bir de mescidi bulsaydık saatlerce dolanabilirdik.hem emzirir hem altını değiştirirdim.neyse yavaş yavaş alışacağız:))

kızlar selam daha önce yazdım ama bi sorun olmuş görünmüyor hemen özet geçeyim 7 martta ikinci ay aşılarımız için sağlık ocağına gittik sağ baldır sol baldır sol kol olmak üzere 3 adet aşı olduk birde ağızdan rota virüsü oldu 4 aşı çok korkunçtu bebem ağlamaktan sırılsıklam oldu neyse ki geçti rota virüsü aşısına 142 tl verdik sonra deniz hanıma hastaneye gittik boyu 59 cm kilosu 5500g olmuş bir sorun yok dedi ve bizi kalça usg si için yönlendirdi bir sorun yok tedbir amaçlı gönderiyorum dedi bende önemsemedim çok çünkü doğumdan öncede tutaste ile konuşmuştuk hatta ben ne gereksiz bir şey boşu boşuna bebe rezil oluyor bizde stres oluyoruz belki yaptırmam demiştim ama deniz hanım yapılması gerek deyince yaptırdık. sabahları randevu vermiyorlar bebekler için ultrasona öğlen başlanıyor bizde 12 mart günü akşam 6:30da randevu aldık gittik gayet mutluyuz bebemiz mutlu sonra girdik ultrasona deniz hanım karın ultrasonuda istemiş önce karnına organlarına bakıldı bunun için 30 tl ödedik sanırım kalça ücretsiz tam bilgim yok sonra kalçasını hem sağ hem soldan iki kere ölçüm aldı bu şekilde açıları ölçmüş daha sonra bebeğin bezini açtı ve bacaklarını birleştirdi ultrason doktoru muayeneyi yaparken bu arada asistanı not alıyor bir asimetri lafı geçti ben ne olduğunu anlamadım doktorda çıktı gitti hemen eşime doktora sor ne olmuş dedim tam bebeğimi giydirdim doktorla kapıda karşılaştık nasıl sorun var mı dedik bize şunu dedi tabi ben o anı stresten hatırlamıyorum bile sonrada eşim tercüme etti bana 'ultrasonda bir sıkıntı yok ama bacak katları eşit değil asimetrik dedi yani bacağındaki et katlarının çizgileri birbirine denk değilmiş!!' ne dedi şimdi bu ben birşey anlamadım dedim eşimde anlattı bu şekilde. eve gittik yemek yiyemedik ben mutfağa gidiyorum eşim arkamdan bebeğin bacaklarını kontrol ediyor ben gelince kalkıyor korkmayayım diye, 'sence bir sorun var mıdır ki dedim o sakin adam çökmüştü resmen inşallah yoktur ama doktorun konusması hiç hoşuma gitmedi dedi. sonra ben deniz hanımı aradım durumu anlattım keşke bana söylesen beklerdim dedi yarın sabah erkenden gelin yanıma ama benim için ultrason önemli dedi.

13 mart yani dün sabah hiç uyumadan deniz hanımın yanına gittik bebeğimi koktu öptü sevdi inşallah birşey yoktur çıkmayacak dedi önemli olan ultrason ama bacak katlarının eşit olmaması da kalça çıkığı için bir bulgudur dedi ben sizi ortopediste göndereceğim onun muayene etmesi gerek dedi ve biz yusuf beye gittik yine medlınedayız hemen bizi aradan aldılar bebeğimi soydum yine bacaklarına baktı ve balerinler gibi 180 derece bacaklarını açtı ve dedi ki kalça çıkında klik klik diye sesler gelir o sesi duymaya çalışıyorum dedi ama ses yok iyi dedi bu arada bana sorular soruyor ilk bebek mi sezeryan mi ailede var mı bende beni sakinleştirmek için sohbet ediyor sanıyorum meğer bunların hepsi risk faktörüymüş. neyse sonra yine giydirdim kızımı oturduk yusuf bey dedi ki şimdi ultrasonu çeken doktor açılar iyi asimetri görüldü mutlaka röntgen çekilsin diye not düşmüş bencede röntgen çekilsin faydalı olur dedi çıktık indik aşağıya bu arada eşim bu nasıl şey şimdi bu çocuğun birşeyi yok dedi neden 2 aylık bebeğe röntgen çektiricez deniz hanıma soralım eve götürücem ben sizi yeter çocuk kaç kere giyindi soyundu bıdı bıdı ben sanki anne değilim bir stresli kendi gibi bütün stresini benden çıkardı, deniz hanıma sorduk çektirelim mi mutlaka dedi indik aşağıya röntgene girdim yine soydum bebeğimi yumurtalıklarının üzerine bir kurşun plaka koyduk ben tuttum bir taraftan kızımı tutuyorum bir taraftan sessizce ağlıyorum çünkü bir başlarsam susamayacağım tutyorum kendimi ama şiştim, röntgeni çeken bayanda çok içerledi halime giydirirken kızımı yardım etti üzülme dedi sonra yukarı çıktık yusuf beye yeniden baktı röntgene birşeyler ölçtü baktı ben tabi gidip geliyorum o arada neyse yok bir şey dedi!!! ama o kadar donuk söylüyor ki bir sorun yok dedi yani dedim birşey yapmıcaz mı birşey yazmıcakmısınız dedim yooo dedi sadece istersen iki bez üst üste tak yeni doğan bebeklerde ben hep öneririm sorun olmasada iyidir dedi birde bacaklarını ayrı tut birleştirme dedi sonra çıktık ama ben okadar kötüyüm ki havalara uçmadım hala ikna olmadım çünkü 1 ay sonra bir daha gel bir bakalım iyidir dedi, neden öyle dedi anlamadım ama birşey olsada söylerdi diye düşünüyorum, deniz hanımın yanına gittik o bizden daha çok sevindi ben bi taraftan röntgene girdi acaba zararı olmuşmudur diyorum felan saçmalıyorum eve geldik başladım ağlamaya bağıra bağıra ağladım sonra sakinleştim tutasteyi aradım sağolsun o da baya rahatlattı beni.şimdide araştırdım biraz

neden acaba 3 doktorda şüphelendi bu nasıl birşey diye araştırdım. bizler yüksek risk grubu oluyoruz allah hiçbirimizin başına vermesin uzak olsunda. ilk doğumlar kız çocukları sezaryen doğumlar riskli. kız bebeklerde 600 de 1 erkek bebeklerde 3000 de 1 görülüyormuş.ayrıca bu bacağındaki katların eşit olmamasına baktım bebeklerin %50sinde katlar eşit olmazmış zaten normal sayılacak bir durum ayrıca kalça çıkığı olan bebeklerin %50sinde katlar eşit olurmuş. neyse kötü 2 gün geçirdim umarım birdaha böyle birşey yaşamam sizlerde yaşamayın insan çok kötü oluyor allaha şükürler olsun bir şey çıkmadı bebeğimde.buarada benim katlar mmlik bir fark var nasıl farkettiler hayret ultrasonu çeken doktor inanılmaz dikkatli bir adam.

iyi akşamlar kızlar.baktım kimseler girmemiş kaçgündür.
neler yapıyorsunuz.bizim kız bugün inatla uyumadı.sabah altıda kalktı öğleye doğru onbirbuçukta yattı bir saat uyudu.sonra üçte yattı 40dk yattı.en son yedibuçukta yattıttoplasan iki saat bile olmamış.neyseki şimdipes etmmiş durumda.inşallah iyi uyur da biz de rahat ederiz::)) kızlar ne zaman bebişler bize karşılık verecek yav.ara sıra söylediklerime sırıtıyor ama tam bir iletişime geçemedik dahha.üçüncü ayda olacak sanırım.

bu cuma kontrolümüz var.bakalım neler olacak.aynı gün bacak ultrasonu da var.inşallah herşey yolunda gideer.

neler yapıyorsunuz.bizim kız bugün inatla uyumadı.sabah altıda kalktı öğleye doğru onbirbuçukta yattı bir saat uyudu.sonra üçte yattı 40dk yattı.en son yedibuçukta yattıttoplasan iki saat bile olmamış.neyseki şimdipes etmmiş durumda.inşallah iyi uyur da biz de rahat ederiz::)) kızlar ne zaman bebişler bize karşılık verecek yav.ara sıra söylediklerime sırıtıyor ama tam bir iletişime geçemedik dahha.üçüncü ayda olacak sanırım.

bu cuma kontrolümüz var.bakalım neler olacak.aynı gün bacak ultrasonu da var.inşallah herşey yolunda gideer.

ahh canım ben kendimde değilim geçen haftadan beri daha yeni düzeldim çok canım sıkıldı doktorun şüphe etmesine ama düşününce röntgende bile çıkmadı daha neyi kafaya takıyorum diyorum annemlerin senin ve carmenin başını şişirdim ama anca rahatladım:) bu arada doktor sitesi.com diye bir site var ordan sercan akpınarı buldum medlıneda ortopedi prof.u detaylı bir şekilde anlattım durumu cevap yazmış ultrason ve muayenede çıkmadıysa yoktur düşünmeyin rahat olun yazmış:) benim bebiş bize tepki veriyor seninkide buaralar başlar, doktora gidince banada haber ver buarada sercan bey pli asimetrisi kalça çıkığı için kesin bir bulgu değildir her bebekte görülebilir demiş

biizimkide başladı ufaktan ufaktan özell,kle sabah uyandığında çok gülüyor..

ahh canım ben kendimde değilim geçen haftadan beri daha yeni düzeldim çok canım sıkıldı doktorun şüphe etmesine ama düşününce röntgende bile çıkmadı daha neyi kafaya takıyorum diyorum annemlerin senin ve carmenin başını şişirdim ama anca rahatladım:) bu arada doktor sitesi.com diye bir site var ordan sercan akpınarı buldum medlıneda ortopedi prof.u detaylı bir şekilde anlattım durumu cevap yazmış ultrason ve muayenede çıkmadıysa yoktur düşünmeyin rahat olun yazmış:) benim bebiş bize tepki veriyor seninkide buaralar başlar, doktora gidince banada haber ver buarada sercan bey pli asimetrisi kalça çıkığı için kesin bir bulgu değildir her bebekte görülebilir demiş

rahatla artık yok bişeyi prensesin..

selam kızlar benim oğluşum yedi aylık olmak üzere. aşırı bir iletişim içindeyiz ama biberon tutma ve beslenme problemimiz var. bütün gün neredeyse aç bir şekilde beni bekliyor ne yapacağımı bilmiyorum.

selam kızlar benim oğluşum yedi aylık olmak üzere. aşırı bir iletişim içindeyiz ama biberon tutma ve beslenme problemimiz var. bütün gün neredeyse aç bir şekilde beni bekliyor ne yapacağımı bilmiyorum.

allah bağışlasın canım, bende 10gün içinde işe başlayacağım sütümü bırakıcam ve biberon ile verilecek benim ki 1 hafta sonra 3aylık olucak bakalım beni neler bekliyor, benimkide gündüz uykusunu bırakmak üzere dün neredeyse hiç uyumadı.

benimkide ben evdeyken sabah 10 dakika öğleden sonra 10 dakika olmak üzere iki kere uyuyordu. merak etme sen çalışmaya başlayınca oda yorulacak ve uyumaya başlayacak. zaten önemli olan gece uykuları..

herkese meraba topiği daha yeni gördüm bende adanadayım kızım 24 ağustosda medline da dünyaya geldi.. suan 7 ay 1 haftalığız çalışıyorum ama işe başlayınca zaman içinde emmeyi bıraktı malesef yaklaşık 1,5 aydır anne sütü işi bitti:43::43:

herkese meraba topiği daha yeni gördüm bende adanadayım kızım 24 ağustosda medline da dünyaya geldi.. suan 7 ay 1 haftalığız çalışıyorum ama işe başlayınca zaman içinde emmeyi bıraktı malesef yaklaşık 1,5 aydır anne sütü işi bitti:43::43:

benimde en büyük korkum o emmeyi bırakması , inatla emzirmeyi düşünüyorum işten biraz fedakarlık edicem geç gidip erken gelicem bakalım ne yapıcak benim kuzu umarım bırakmaz emmeyi daha çok küçük.

benimde en büyük korkum o emmeyi bırakması , inatla emzirmeyi düşünüyorum işten biraz fedakarlık edicem geç gidip erken gelicem bakalım ne yapıcak benim kuzu umarım bırakmaz emmeyi daha çok küçük.

ayy ne güzel işten erken çıkma imkanın filan varsa mutlaka değerlendir. benim oğlan tam 7-8 saat beni aç bir şekilde bekliyordu. daha yeni yeni bir şeyler yemeye başladı ama gene de yeterli değil tabiiki

Back