Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Adana'da yaşayan anneler bebeklerimizin gelişimi ve doktor seçimilerimiz

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benimde en büyük korkum o emmeyi bırakması , inatla emzirmeyi düşünüyorum işten biraz fedakarlık edicem geç gidip erken gelicem bakalım ne yapıcak benim kuzu umarım bırakmaz emmeyi daha çok küçük.

işden fedakarlık etme olanağı warsa süper.. benim öyle bir imkanım yoktu malesef.. iyi düşün iyi olsun umarım bırakmaz

merhaba arkadaşlar topiği yeni gördüm. bizde 9.ayımızı bitirdik. kızımı Semih Demirkıran'a götürdüm birkaç kez ama şimdi Billur Gülek'e götürüyorum. Semih bey bir ara sgk ile anlaşması bitince tamgün hasta bakmamaya başladı. sabah medline öğleden sonra doğuşta bakıyordu. şimdi gene anlaşması yokmuş ama medlineda tüm gün özel bakmaya başlamış.

selam kızlar bugün sabah medlıne da deniz hanım da randevumuz vardı, bebeğim 6100g 62cm olmuş geçen ay 59cm 5500g dı deniz hanım az kilo aldığını söyledi çok moralim bozuldu, kendimi suçlu hissettim nerdeyse 10 gündür hiç uyumuyor gündüzleri, onu söyledim 'ondandır kilo alması için uyuması gerekiyor' dedi ayrıca 'sık sık emzirme 3 saatte bir emzirki sütün yoğun ve kaliteli olsun' dedi. sık sık emzirince süt üretimi tam olmuyormuş. bu bebek beslenmesi konusunda kafam o kadar karışık ki birisi diyor sık sık ver birisi diyor 3 saatte ver birisi diyor elini kolunu yerse acıkmıştır felan bayılıcam!!!! benim kızım uyumaz ise yarım saat 1 saate emmek istiyor sıkıntıdan kollarına kadar elini kolunu yiyor conk conk diye emme sesleri geliyor şaşırdım ne yapacağımı deniz hanım 4 ay dan sonra zaten az kilo alıcak ama ilk 4 ayda en azından ayda 1 kilo almalı dedi. buarada sercan akpınardan da randevu almıştım kalçası için onunda ameliyatı varmış ertelendi randevu, deniz hanım kalçasını da kontrol etti 'hiç birşey yok kalçasında maşallah' dedi zaten geçen ay ultrason röntgen elle muayene hepsi yapıldı ama buayda gösterin diyor ee birşey yoksa götürmeyeyim dedim sercan beye, olmaz sen haftaya götür banada getir kilosuna bakayım eğer iyi artmamışsa kan hapı verelim dedi bebeklerde 4. aydan sonra kansızlık başlar dedi biz belki erken başlatırız dedi. kızlar her doktora gitmeye asabım bozuluyor zaten geçen ay ki bu kalça çıkığı şüphes ve yersiz tantana beni yok yere çok yıprattı nerdeyse çocuğu doktora götürmekten vazgeçicem.kalçasında birşey yok diyorlar hala ee sen bi daha götür diyor ultrason doktoru baktı deniz hanım baktı ortopedist baktı daha ne yani yok yok birşey yok neden tekrardan götüraceğim anlamadım gitti.

Kız Bebek Hangi Ayda Kaç Kilo ve Boyda Olmalı

En düşük kilo En düşük boy En yüksek kilo En yüksek boy

1 aylık bebek 2950 gr 50 cm 5400 gr 59 cm

2 aylık bebek 3500 gr 52 cm 6400 gr 62 cm

3 aylık bebek 4000 gr 54 cm 7200 gr 65 cm

4 aylık bebek 4500 gr 56 cm 8000 gr 68 cm

5 aylık bebek 5000 gr 57 cm 8700 gr 70 cm

6 aylık bebek 5400 gr 59 cm 9250 gr 72 cm

7 aylık bebek 5800 gr 61 cm 9800 gr 73 cm

8 aylık bebek 6150 gr 62 cm 10350 gr 75 cm

9 aylık bebek 6500 gr 63 cm 10800 gr 77 cm

10 aylık bebek 6750 gr 64 cm 11200 gr 79 cm

11 aylık bebek 7000 gr 65 cm 11700 gr 80 cm

12 aylık bebek 7200 gr 66 cm 12000 gr 81 cm

merhaba arkadaşlar topiği yeni gördüm. bizde 9.ayımızı bitirdik. kızımı Semih Demirkıran'a götürdüm birkaç kez ama şimdi Billur Gülek'e götürüyorum. Semih bey bir ara sgk ile anlaşması bitince tamgün hasta bakmamaya başladı. sabah medline öğleden sonra doğuşta bakıyordu. şimdi gene anlaşması yokmuş ama medlineda tüm gün özel bakmaya başlamış.

ben semih beyden hiç haz almıyorum bence ii olmuş bırakman billur hanıma burda birçok arkadasım götürüyor çok övüyorlar bence dewam et hem çok ilgili hemde çok ii bir dr diyorlar bence iyi bir karar wermişsin

selam kızlar bugün sabah medlıne da deniz hanım da randevumuz vardı, bebeğim 6100g 62cm olmuş geçen ay 59cm 5500g dı deniz hanım az kilo aldığını söyledi çok moralim bozuldu, kendimi suçlu hissettim nerdeyse 10 gündür hiç uyumuyor gündüzleri, onu söyledim 'ondandır kilo alması için uyuması gerekiyor' dedi ayrıca 'sık sık emzirme 3 saatte bir emzirki sütün yoğun ve kaliteli olsun' dedi. sık sık emzirince süt üretimi tam olmuyormuş. bu bebek beslenmesi konusunda kafam o kadar karışık ki birisi diyor sık sık ver birisi diyor 3 saatte ver birisi diyor elini kolunu yerse acıkmıştır felan bayılıcam!!!! benim kızım uyumaz ise yarım saat 1 saate emmek istiyor sıkıntıdan kollarına kadar elini kolunu yiyor conk conk diye emme sesleri geliyor şaşırdım ne yapacağımı deniz hanım 4 ay dan sonra zaten az kilo alıcak ama ilk 4 ayda en azından ayda 1 kilo almalı dedi. buarada sercan akpınardan da randevu almıştım kalçası için onunda ameliyatı varmış ertelendi randevu, deniz hanım kalçasını da kontrol etti 'hiç birşey yok kalçasında maşallah' dedi zaten geçen ay ultrason röntgen elle muayene hepsi yapıldı ama buayda gösterin diyor ee birşey yoksa götürmeyeyim dedim sercan beye, olmaz sen haftaya götür banada getir kilosuna bakayım eğer iyi artmamışsa kan hapı verelim dedi bebeklerde 4. aydan sonra kansızlık başlar dedi biz belki erken başlatırız dedi. kızlar her doktora gitmeye asabım bozuluyor zaten geçen ay ki bu kalça çıkığı şüphes ve yersiz tantana beni yok yere çok yıprattı nerdeyse çocuğu doktora götürmekten vazgeçicem.kalçasında birşey yok diyorlar hala ee sen bi daha götür diyor ultrason doktoru baktı deniz hanım baktı ortopedist baktı daha ne yani yok yok birşey yok neden tekrardan götüraceğim anlamadım gitti.

cnm bişe yoksa neden götüryorsun ki bu arada kötülemek istemem ama ben medline da doğum yaptım arkadasımın kardeşi orda sekreter her gitmeme b irsürü tahlil istiyorlardı ve çarpıntım war hop kalbe boğazım ağrıo hop kulak burun boğaza sürekli biryerlere gönderdi durdu doğumdan sonra arkadasımn kardeşi geldiğinde söyledim oda kardiyoloji de keşke bana söyleseydin gitme her yönlendirdiğine burdaki doktorların kotası war o yüzden sürekli dönüşümlü yolluyorlar kotası dolsun die demişdi :26: şaşdım kaldım senin için rahat etsin tabikide götür bu arada benim kızm 7.5 aylık suan 68 cm kilosu 6.600:18: doktorum bütün testleri yaptı çok şükür temiz çıkdı yazık çocuğa zarar wermeyelim daha fazla yapısal bişe demekki bünyesi böyle her çocuk bir olmaz önemlki olan gelişimi kilosu değil dedi

ben semih beyden hiç haz almıyorum bence ii olmuş bırakman billur hanıma burda birçok arkadasım götürüyor çok övüyorlar bence dewam et hem çok ilgili hemde çok ii bir dr diyorlar bence iyi bir karar wermişsin

banada medlineda çalışan bir tanıdığımız en iyi doktorları semih beyin olduğunu söylemişti, ama bende senin gibi hiç haz almıyordumi robot gibi geliyordu. genelde deniz hanımdan daha memnun kalıyorlar daha ilgiliymiş.

bende bir ara takmıştım bu kalça olayına, gerçi usg de normal yazıyordu, doktoruda normal demişti. kendiside elle muayene yapıyordu her gittiğimde iyi diyordu ama radyolog bir tanıdığımız rapora bakınca alfa açısının en az 60 olması lazım demişti benimkide sağ sol 55-56 derece. bacağınada bakıyordum bazı boğumları asimetrikti. onuda duyunca bayağı kafaya takmıştım. sonra neyse bir ortapedi doktoruna sordum 2 aylıkken yapılan ölçümlerde bu değerler normal kabul ediliyor dedi, öyle rahatladım.
bebeğin kaç aylık senin. genelde 800-1000 arası alması gerekiyormuş ilk 4 ay ama 500 gr alan bir bebektede kilo alımı normal kabul edilirmiş.

banada medlineda çalışan bir tanıdığımız en iyi doktorları semih beyin olduğunu söylemişti, ama bende senin gibi hiç haz almıyordumi robot gibi geliyordu. genelde deniz hanımdan daha memnun kalıyorlar daha ilgiliymiş.

ben şu an metro hastanesinde götüryorum nejat narlı adam prof olduğu halde hiç kasıntı değil çok ilgili çok güveniyor we sewiyorum akşam 10 da bile arasam hemen bilgi weriyor

bende bir ara takmıştım bu kalça olayına, gerçi usg de normal yazıyordu, doktoruda normal demişti. kendiside elle muayene yapıyordu her gittiğimde iyi diyordu ama radyolog bir tanıdığımız rapora bakınca alfa açısının en az 60 olması lazım demişti benimkide sağ sol 55-56 derece. bacağınada bakıyordum bazı boğumları asimetrikti. onuda duyunca bayağı kafaya takmıştım. sonra neyse bir ortapedi doktoruna sordum 2 aylıkken yapılan ölçümlerde bu değerler normal kabul ediliyor dedi, öyle rahatladım.
bebeğin kaç aylık senin. genelde 800-1000 arası alması gerekiyormuş ilk 4 ay ama 500 gr alan bir bebektede kilo alımı normal kabul edilirmiş.

benim kızım 3 aylık 3750 doğdu 1. ay 4500 2. ay 5500 3. ay6100 son ay tam 1 kilo almamış ama bugünlerde yine gündüz uyumaya başladı sanki aldı kilo gibi bakalım, ben geçen ay ultrason çektirdim açıları normal 70lerde doktorda normal dedi elle muayenede normal 3 doktor baktı birde röntgende çektirdik o da normal bacağındaaki boğum sayısı eşit sadece bir boğum diğerinden bir iki mm ince diye bütün bu tantana, hepsi normal dedi ama deniz hanım birdaha bir gösterelim dedi ben artık anlamıyorum ne diyeyim bilmiyorum.

benim kızım 3 aylık 3750 doğdu 1. ay 4500 2. ay 5500 3. ay6100 son ay tam 1 kilo almamış ama bugünlerde yine gündüz uyumaya başladı sanki aldı kilo gibi bakalım, ben geçen ay ultrason çektirdim açıları normal 70lerde doktorda normal dedi elle muayenede normal 3 doktor baktı birde röntgende çektirdik o da normal bacağındaaki boğum sayısı eşit sadece bir boğum diğerinden bir iki mm ince diye bütün bu tantana, hepsi normal dedi ama deniz hanım birdaha bir gösterelim dedi ben artık anlamıyorum ne diyeyim bilmiyorum.

bence artık kalça olayını takma. baksana 3 doktorda normal demiş. sana gariplik var diyorlarsa benimde kızımdan şüphelenmem gerekir.
son ay 1 kilo almamış ama kilosu gayet iyi normal sınırlarda. benim yiğenim 3 aylıkken 5750 gr dı doktor normal dedi.

Bebeğin Boy ve Kilo Artışları
Ağırlık: Yeni doğan çocuk, 3-4 gün içinde, normal şartlarda doğum kilosunun % 10′unu verir. 28 günlük ile 12 ay arası olan süt çocukluğu döneminde, gelişme ve büyüme çok hızlıdır.
Doğum ağırlığı, genellikle iki buçuk ile beş kilogram arasındadır. Kız çocukları erkeklere göre daha düşük kiloludurlar. Kız ve erkek çocuklara göre ağırlık ölçüleri aşağıda sunulmuştur.

Bazen türlü faktörlerin etkisiyle, çocuklar, normal olmalarına rağmen, bu genellemenin dışında kilo alabilirler. Kilo alımı, ilk iki üç ayda, ayda bir kilo civarındadır. 0-6 ayın ortalaması, ayda 750 gramdır. Sonra bir yaşına kadar ayda 500 gram artabilirler. Normal bir çocuk 12 aylığa geldiğinde, 10 kilo kadar olmalıdır. Bunun % 10 altı ve üstü normal sayılır. Bir yaşından sonra, yılda iki kilogram kadar alınması normaldir.

0-6 Yaş grubunda kilo alma formülü şöyledir.
Yaş x 2+8 = olması gereken kilo

Çocuk ağırlıkları için, belirli kurallar vardır:

1- Doğum ağırlığı kız-erkek ortalaması 3200 gram,
2- Beş ay bitiminde çocuk, doğum kilosunun iki katı,
3- Bir vaşındaki çocuk, doğum kilosunun 3 katı,
4- Üç vaşındaki çocuk, doğum kilosunun 4 katı,
5- Beş vaşındaki çocuk, doğum ağırlığının 6 katı,
6- On yaşındaki çocuk, doğum ağırlığının 10 katı olur.

Boy: Bir yaşma kadar çocuklarda boy uzaması cok hızlıdır. İki vas sonunda bu hız azalır. Erkek çocukların boyu, kız çocuklarının boyundan biraz fazladır.

Boy Uzamaları :
Birinci Üç Ay 8-10 cm.
İkinci Üç Ay 6-8 cm.
Üçüncü Üç Ay 5-6 cm.
Dördüncü Üç Ay 4 cm dir.

adana da yaşayan anneler kızamık aşısı yaptırdınız mı? yaptırdıysanız bebeğiniz kaç aylıktı ve ateş yaptı mı?

evet yaptırdık. aslında 1 yaşında yapılıyormuş ama bu salgın nedeni ile ek doz yapıyorlarmış. ateş çıkmadı. aşıdan 3 gün sonra çıkabilir dediler ama çıkmadı bizde.

adana da yaşayan anneler kızamık aşısı yaptırdınız mı? yaptırdıysanız bebeğiniz kaç aylıktı ve ateş yaptı mı?

Canım bende neden sorduğunu anlamamıştım, yani zamanı gelince yaptıracağız ama salgın varmış şok oldum sana sağlık ocağından birşey söylediler mi? ben yarın sağlık ocağını arayacağım senin bebek 7,5 aylık ben senin yerinde olsam doktora sorar ve yaptırırdım, ama benim ki 3,5 aylık daha biz ne yapacağız en az 6 aylık olması gerekiyormuş.Ben de şaşırdım şimdi ne yapacağımı ama ne hastanede ne sağlık ocağında ne de çevremde kızamık olmuş birisi hiç görmedim.

‘Kızamık salgını var halkın haberi yok’ - Hürriyet GÜNDEM

evet yaptırdık. aslında 1 yaşında yapılıyormuş ama bu salgın nedeni ile ek doz yapıyorlarmış. ateş çıkmadı. aşıdan 3 gün sonra çıkabilir dediler ama çıkmadı bizde.

canım senin bebeğin kaç aylık? sağlık ocağımı yaptır dedi yok sa hastane mi?

kızlar selam delirmek üzereyim deniz hanım kızım bu ay 600g aldı diye önce gündüz uyumuyor sık emziriyorsun uyut 3 saattebir emzir dedi sonra gece çok uyuyor uyumasın uyandır emzir dedi sonra reflüsü var kusuyor gaviscon içsin dedi ve günde 3 kere kaka yapan çocuk çatlayacak 4 günde bir kaka yapar oldu aradım deniz hanımı bırakacağım ilacı dedim sakın dedi 2 tane daha ilac verdi ben şimdi ne yapayım deliricem işteyim annemle konuştum diyor ki kaka yapmaya çalışıyor çatlayacak çocuk ter içinde kaldı verme bu ilacı artık diyor ne yapayım ben şimdi??

kızlar selam delirmek üzereyim deniz hanım kızım bu ay 600g aldı diye önce gündüz uyumuyor sık emziriyorsun uyut 3 saattebir emzir dedi sonra gece çok uyuyor uyumasın uyandır emzir dedi sonra reflüsü var kusuyor gaviscon içsin dedi ve günde 3 kere kaka yapan çocuk çatlayacak 4 günde bir kaka yapar oldu aradım deniz hanımı bırakacağım ilacı dedim sakın dedi 2 tane daha ilac verdi ben şimdi ne yapayım deliricem işteyim annemle konuştum diyor ki kaka yapmaya çalışıyor çatlayacak çocuk ter içinde kaldı verme bu ilacı artık diyor ne yapayım ben şimdi??

oyy canım ipeğim neler olmuş kuşuma benim.canım ya bi dr a daha götürsen olmaz mı:( bebeği uykusundan uyandırırsan delirir ya.ben bi kere yaptım da çıldırdı zaten memeyi de almadı.o ne zaman acıkırsa o zaman alıyorbizimki de bir haftadır düzgün emmiyor:(üç dört saate bir zorla ağlayarak alıyor.ben de şaşırdım valla.bu arada sen kilo için de bi dra daha sor canım.belki gerçekten de azdır alımı.ben de bilemedim.çünkü bizim kız da 6200 olmuş.tabi bu bir kriter değil.ama yine de ben de şimdi endişelendim.hele o kaka yapmaması ne kadar sıkar bebeği.bizimki dünden beri yapmadı bugün çok mızmızdı sürekli ıııı ıııı diye gezdi.dört gün çok uzun bir süre.herşeye de ilaç vereceksek bunlar ne hale gelir.sen birine daha danış.inşallah hiç bişeye gerek kalmadan rahatlar bebişim ya

oyy canım ipeğim neler olmuş kuşuma benim.canım ya bi dr a daha götürsen olmaz mı:( bebeği uykusundan uyandırırsan delirir ya.ben bi kere yaptım da çıldırdı zaten memeyi de almadı.o ne zaman acıkırsa o zaman alıyorbizimki de bir haftadır düzgün emmiyor:(üç dört saate bir zorla ağlayarak alıyor.ben de şaşırdım valla.bu arada sen kilo için de bi dra daha sor canım.belki gerçekten de azdır alımı.ben de bilemedim.çünkü bizim kız da 6200 olmuş.tabi bu bir kriter değil.ama yine de ben de şimdi endişelendim.hele o kaka yapmaması ne kadar sıkar bebeği.bizimki dünden beri yapmadı bugün çok mızmızdı sürekli ıııı ıııı diye gezdi.dört gün çok uzun bir süre.herşeye de ilaç vereceksek bunlar ne hale gelir.sen birine daha danış.inşallah hiç bişeye gerek kalmadan rahatlar bebişim ya

canım her doktor birşey diyor genelde mama yemesinin gerektirecek kadar az kilo almamış dediler başka doktorada sordum, şuan tam 3 ay 3 haftalık 6900olmuş heralde ayını doldurduğunda 7100g felan olur diye tahmin ediyorum bu da normal. annemin arkadaşının torunu 4300g bebek doğmuştu 4 ayını tamamladığında 6500g ve 59cm di.annesiyle konuşmuştum hani tombiş doğunca daha da kilolu olur diye bekliyordum hiç bir ay 700gdan fazla almadı demişti kadın bana doktorda hep normal demiş,ilk 6 ayın ortalama kilo alımı 750g olucakmış ipek doğdu doğalı 3 kilo aldı zaten doğunca da zayıfladı 350g. bakalım haftaya doktora gidince ne diyecek.

kızlar selam bebemden vakit bulup giremiyorum nete:) 12 şubatta önce doktorumuz deniz hanıma daha sonra sağlık ocağına gittik. tam 1 ay 4 günlük olan bebeğim 55 cm 4600g olmuştu deniz hanım iyi bir sorun yok dedi fakat ben gaz problemini söyledim bebem mosmor oluyor kaka yapıcam diye normal olur böyle dedi ve 30. günden sonrada artarmış zaten bize iki damla verdi birisi metsil günde 4 kere 8damla diğeride biogaia odaa 1 kere 5 damla çok iyi geldi canım uyuyaabiliyor 3-4 saat aralıklsız yoksa yarım saat uyuyamıyordu. birde bizim a-c-d vitaminini 20damlaya çıkarttık doktor hanım. sağlık ocağına gittimizde saat 10:30du çok sakindi bizden başka kise yoktu diyebilirim aşısını bacağından oldu kuzum evde uyumayan ipek evden çıkınca uyanmadı aşıdan önce uyandırmaya çalıştım ama yok uyanmadı aşıyla beraber sıçradı çocuk tabi sonra hemen geri uyudu:) 14 marta gün verdi verem aşısı için gün verdi yanlış anlamadıysam rota virüsü aşısınıda o gün yapıcaklar ve bebeğini yıkayıp gel 3 gün yıkamayacaksın dedi bilginiz olsun.

merhaba benim bebeğimde 2 buçuk aylık aynı hastanede cemal beye götürüyorum bende.deniz hanıma gittiğimizde bize metsil gaz ilacını vermişti pek işe yaramadı.cemal bey nurse ilacını verdi oda pek yaradığı söylenemez. yalnız biogaia ilacını duydum ama doktorlar yazp öneriyormu bilmiyorum.size deniz hanımmı yazdı siz mi araştırıp aldınız ? onu merek ettim

Back