Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Adana'da yaşayan anneler bebeklerimizin gelişimi ve doktor seçimilerimiz

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
kızlar bizim kz da amaçsız ağlamaları yapıyor::))) demek öyle.çünkü bende anlamıyorum sonunda emiyor uyuyor.biraz önceye kadar öyleydi.şükür uyudu.
bizim kızında göbeği hafif kanamıştı.ssemih bey riske atmayalım k vitamini vuralım dedi.biz vurdurdukondan sonra da olmadı..,

sağlık ocağındaki hemşire rotavirüsü siz eczaneden alın biz vururuz dedi.iki dozluk olandan almanız yeterli tek farkı markası dei.üçüncü ayda yapacağız çünkü ikinci ayda çok fazla aşı yapılıyor vücudunu zorlamanın anlamı yok dedi.bir de verem ve rota canlı aşılar olduğu için ateş felan yaparmış.ben de mantıklı buldum.üçüncü ayda birini beşinci ayda da diğerini alacak.hem o aylarda da aşı olmadığı için rahat eder.

bir de unutmuşum siz de kan verdiniz mi.hemşire kanına bakalım sayım düşükse kan hapı kullan dedi.gayet ilgili çok memnn kaldım

bir de unutmuşum siz de kan verdiniz mi.hemşire kanına bakalım sayım düşükse kan hapı kullan dedi.gayet ilgili çok memnn kaldım

yok biz kan vermedik topuktan mı aldılar sağlık ocağında mı aldılar hastanede mi? ben deniz hanıma kan grubuna bakıcakmısınız dedim deniz hanımda kan grubu için damardan alınması gerek ben çok gerekmedikçe damar yolu ile kan alınması taraftarı değilim dedi zaten gerekir ise kan grubu hemen belirlenir dedi. sağlık ocağında da sormadılar banada rota virüsü için 2. ay dedi aslında sana söyleyen çok mantıklı söylemiş karma aşı olucak 2. ayda birde rota ağır gelir mi gelir yani ben önce deniz hanıma kontrole gideceğim artık o ne derse sonra sağlık ocağına gideceğim.

merak etme canım bie de aynı durumdayız.arasıra bakıp hemen çıkıyoruz.ben de ilk başta nurse harveysi kullandım hiç işe yaramadı.metsile başladık.maşallah çok iyi geldisen de semih beye söyle onu al.ben söyledim tamam ver dedi.yine senin iyiymiş akşam ağlıyor.bizimki ilk başta gece 3 te başlayıp sabah 10da bitiyordu.metsildensonra da sabahları huysuzlanır oldu.ama normal bunlar.geçer inşallah:))

geçmiş olsun canım.gözleri iyileşir inşallah.

maşallah kuzuya iyi büyümüş.biz de bugün tam bir ayı doldurduk.sabah aşı vurulduk.minik kuşum bir feryadıbastı ama hemen sustu.hemşire herşeyine baktı.çok gaz var annesi masaj yap dedibaya bir masaj yaptı.bizim kız da 53 cm 4030gr olmuş çok şükür.

maşallah senin kide bayağı tombiş olmuş valla iyi besliyorsun kuzuyu:) maşallah nazar değmesin. ay benim kine dün bi ağlama geldi metsilde susturamadı sıkıntıdan mı anlamadık şimdi iyi gece zor uyandırıp emzirdim benimkide bazen normal insan gibi bıraksan 8 saat uyuyacak saatlerce ağlamanın ardına çok derin uyuyor. buarada bende artık rezene içmeye başladım ilk başlarda burnumu kapatıp içiyordum kokusu başımı döndürüyordu şimdi alıştım inşallah faydası olur ipeğede 1 çay kaşığı verdim bir sorun olmaa dimi?

rezene çok kötü yaaaaaaa:))) elma yağı alın aktardan ayak altlarına sürün sanırım işe yarıyor.:))
k vit ne kadara yaptırdınız??
rota virüs aşısına banada 2.ay dedile sorayım bende 3.ay olsun çok mantıklı..
bizim kırkımız cuma günü çıkyıro 15-20 gün sonra bi buluşma ayarlayalım kızlar...

yok biz kan vermedik topuktan mı aldılar sağlık ocağında mı aldılar hastanede mi? ben deniz hanıma kan grubuna bakıcakmısınız dedim deniz hanımda kan grubu için damardan alınması gerek ben çok gerekmedikçe damar yolu ile kan alınması taraftarı değilim dedi zaten gerekir ise kan grubu hemen belirlenir dedi. sağlık ocağında da sormadılar banada rota virüsü için 2. ay dedi aslında sana söyleyen çok mantıklı söylemiş karma aşı olucak 2. ayda birde rota ağır gelir mi gelir yani ben önce deniz hanıma kontrole gideceğim artık o ne derse sonra sağlık ocağına gideceğim.

bebişim kanı ben verdiiiiiiiim:)) doğumdan sonra kan kaybediyoruz ya eğer düşükse kan ilacı kullan dedi.ama ben daha sonucu almaya bile gidemedim:)) allahtan çok yakınım sağlık ocağına:)) bir ara gider bakarım napim. sen de gittiğinde bi sor bakim aşı zamanını.ben sağlık ocağında yaptır derim.çünkü biz ikinci k vitamini için inanki bir saatten fazla acilde bekledik.düşün oranın halini.hasta dolu.kalabalık.kızım ağlaya ağlaya mahvoldu.bir k vitamini alt kattan bir saatte gelmedi.hast. yaptırıcaksan inşallah acilde yaptırmaazsın

maşallah senin kide bayağı tombiş olmuş valla iyi besliyorsun kuzuyu:) maşallah nazar değmesin. ay benim kine dün bi ağlama geldi metsilde susturamadı sıkıntıdan mı anlamadık şimdi iyi gece zor uyandırıp emzirdim benimkide bazen normal insan gibi bıraksan 8 saat uyuyacak saatlerce ağlamanın ardına çok derin uyuyor. buarada bende artık rezene içmeye başladım ilk başlarda burnumu kapatıp içiyordum kokusu başımı döndürüyordu şimdi alıştım inşallah faydası olur ipeğede 1 çay kaşığı verdim bir sorun olmaa dimi?

yaaa teyzesi benim fındık lahmacunum büyüdü:))

ara sıra oluyor işte.ne kadar da ilaç versen yine de bağırsaklardan inene kadar kıvrandırıyor.maşallah canım öyle güzel uyuyorsa.bizimki kurulu saat gibi 1,5-2 saatte bir uyanıyor.bir emiyor ki görme sanki günlerdir hiç bişe yememiş.

eveet sen de rezeneye başladın demekki.iyi olur canım seni de rahatlatır.hem de kilo verditiyormuş.dün doktorumda vardı.bişe olmaz kıza da verebilirsin.ben de arada bir veriyorum.hem de 6-7 çay kaşığı.

rezene çok kötü yaaaaaaa:))) elma yağı alın aktardan ayak altlarına sürün sanırım işe yarıyor.:))
k vit ne kadara yaptırdınız??
rota virüs aşısına banada 2.ay dedile sorayım bende 3.ay olsun çok mantıklı..
bizim kırkımız cuma günü çıkyıro 15-20 gün sonra bi buluşma ayarlayalım kızlar...

allahallah ya ben niye seviyorum ki:)) bana güzel geliyor.gerçi ben bir çok bitki çayını içerim.elma yağını denemedim.sen bir kaç gün düzenli kullan bakim.iyi gelirse biz de deneriz.ama benim kız baya bi rahatladı.artık gaz çıkarırken ağlamıyor.sağlık ocağındaki hemşire masaj gösterdi onunda çok faydası var.bir çıkıyor ki zort zort:)).sırt üstü yatırıyorsun ayaklarını ilk önce düz uzatıyorsun sonra büküp karnına bastırıyorsun bu şekilde çıkarıyor gazları.ama bastırıyorsun öyle yumşak yumşak olmuyor.
k vitaminie para vermedik.acilde yaptırdık.tavsiyem sakın acilde yaptırma.perişan oluyorsun
hadi bakalım bizimde salı günü çıkıyor kırkımız.evet artık buluşma zamanı geliyor.bebişleri sıralayıp fotolayalım.

bebişim kanı ben verdiiiiiiiim:)) doğumdan sonra kan kaybediyoruz ya eğer düşükse kan ilacı kullan dedi.ama ben daha sonucu almaya bile gidemedim:)) allahtan çok yakınım sağlık ocağına:)) bir ara gider bakarım napim. sen de gittiğinde bi sor bakim aşı zamanını.ben sağlık ocağında yaptır derim.çünkü biz ikinci k vitamini için inanki bir saatten fazla acilde bekledik.düşün oranın halini.hasta dolu.kalabalık.kızım ağlaya ağlaya mahvoldu.bir k vitamini alt kattan bir saatte gelmedi.hast. yaptırıcaksan inşallah acilde yaptırmaazsın

ayy bende bebekten kan aldılarsandım benim kafa iyice gitti birde anneme anlattım tutastenin bebeden kan almışlar kanına bakıp hap verceklermiş bizden niye almadılar dedim annemde dediki sen anlamamışsın tutasteden kan almışlardır dedi:))))))))))))))))))))) sağlık ocağından memnun kaldım tüm aşıları devam edicem ordan ama acaba deniz hanım rotayı biz yapalım der mi?

biz bebek arabası almaya karar verdik.dün biraz acelece bakındık ama benim içime sinen olmadı.her yerde kraft var.benim de gezecek vakit yoksanırım onun travelini alacaz gibi.siz naptınız

carmen sen almıştın kullnmaya başladın mı memnunmusun,

siderolites sen naptın bakıyordun aldın mı bir şeye karar verin mi.

artık dışarı çıkma vakti yaklaşıyor.mecbur bir araba lazım.kızımla market pazar park demeden gezecez::::))))))))))))))

dün biraz çıktık daa kendime geldim.ama daha kesmedi.biraz daha gezseydim iyiydi neyse.

allahallah ya ben niye seviyorum ki:)) bana güzel geliyor.gerçi ben bir çok bitki çayını içerim.elma yağını denemedim.sen bir kaç gün düzenli kullan bakim.iyi gelirse biz de deneriz.ama benim kız baya bi rahatladı.artık gaz çıkarırken ağlamıyor.sağlık ocağındaki hemşire masaj gösterdi onunda çok faydası var.bir çıkıyor ki zort zort:)).sırt üstü yatırıyorsun ayaklarını ilk önce düz uzatıyorsun sonra büküp karnına bastırıyorsun bu şekilde çıkarıyor gazları.ama bastırıyorsun öyle yumşak yumşak olmuyor.
k vitaminie para vermedik.acilde yaptırdık.tavsiyem sakın acilde yaptırma.perişan oluyorsun
hadi bakalım bizimde salı günü çıkıyor kırkımız.evet artık buluşma zamanı geliyor.bebişleri sıralayıp fotolayalım.

eveetttt buluşalııım buluşalıımm :))

buluşma ayarlamasını sizden bekliyorum ben her türlü uyarım ama haftaiçi olursa sevinirim bnm eşim cmt pazar çalışmıyor biriken bütün işeri 2güne sığdırmaya calışıyoruz koştur koştur..her zaman nete giremiyorum kararlaştırınca arayın ya da msj atın olur mu buraya yazarsanız göremeyebilirim canlarım..

biz bebek arabası almaya karar verdik.dün biraz acelece bakındık ama benim içime sinen olmadı.her yerde kraft var.benim de gezecek vakit yoksanırım onun travelini alacaz gibi.siz naptınız

artık dışarı çıkma vakti yaklaşıyor.mecbur bir araba lazım.kızımla market pazar park demeden gezecez::::))))))))))))))

dün biraz çıktık daa kendime geldim.ama daha kesmedi.biraz daha gezseydim iyiydi neyse.

bence traveli alma bnm bikaç arkadasım aldı memnun kalmadılar onundeki koruyucu sapı varya dikkat et bak o çok geride duruyor bebiş azcık büyüdüğünde zor girdirip çıkaracaksın bize satıcı takmazsının demişti ama o zamanda çirkin durur...

ben mamma papas aldım mor rengini link atarım birazdan suan koltuğunu üzerinden cıkardık oto koltuğunu taktık onunla çıkıyoruz cok memnunuz tekerlekler falan süper tavsiye ederim bi bak e-bebektenten aldım ben

Eki Görüntüle 649392 $lCYB-512101030_1.jpg

bunlar canım oto koltuğumun rengi siyah değil çok kir,toz gösterebilir..

canım ben internetten baya araştırdım sonra salih bebeye baktım hoşuma gitmedi kraftlar çok ağır kocaman pıerrecardınlerde çok hafif kırılacak gibiydi çocukistana gittim kenan evrendeki chicco simplicıty diye bir modeli var çok dayanıklı görünüyor ağırlığı gayet iyi kullanımı rahat açılıp kapanması kolay 36 aya kadar kullanıyor 15kg taşıyor max sepeti büyük anne çantası bile var ben aldım memnun kalacağımıda düşünüyorum çok baktım araştırdım en iyisi buydu fiyatıda uygundu 360tlydi sanırım bi çok şey aldım karıştı herşey birbirine park yatağınıda aldım kraft direkt annemlere götürdüm.benim bebede rezil rezil pusette uyumaya alıştı odasına girmek istemiyor gibi artık akşamları bırakıyorum odasına alışsın yatağına diye.

kızlar evde mi buluşalım dışarı mı çıkalım martın son haftası iyi bence haftaiçi benim için de çok uygun pastabahçesine gidebilirz dışarda buluşacaksak haberleşelim havanın sıcak olduğu bir gün ayarlarız.

kızlar siz bebekleri odalarında yatırmaya başladınız mı? ya ben pusette yatırdım baya yanımda gezdiriyordum evin içnde nereye gitsem odasına maddi manevi o kadar uğraştık aylarca yok yatağı yok perdesi:) ama kuzucuğumu ne zaman yatağına yatırsam zırlıyorr tesadüf mü acaba anlıyormu benim yanında olmadığını çünkü odaya yatırıp çıkıyorum öyle pusette ki gibi saatlerce uyumuyor.annemlerde kalınca da park yatakta yatırıcam ona da alışır mı acaba?

kızlar evde mi buluşalım dışarı mı çıkalım martın son haftası iyi bence haftaiçi benim için de çok uygun pastabahçesine gidebilirz dışarda buluşacaksak haberleşelim havanın sıcak olduğu bir gün ayarlarız.

uygun bana canım, gerçi pasta pahçesine 2 dolmuş gelmem lazım ama halledebilirim heralde daha hiç binmedimde dolmuşa:)) bizimkiler acıkırsa ne yapacaz peki emzirme olayın??

kızlar siz bebekleri odalarında yatırmaya başladınız mı? ya ben pusette yatırdım baya yanımda gezdiriyordum evin içnde nereye gitsem odasına maddi manevi o kadar uğraştık aylarca yok yatağı yok perdesi:) ama kuzucuğumu ne zaman yatağına yatırsam zırlıyorr tesadüf mü acaba anlıyormu benim yanında olmadığını çünkü odaya yatırıp çıkıyorum öyle pusette ki gibi saatlerce uyumuyor.annemlerde kalınca da park yatakta yatırıcam ona da alışır mı acaba?

anammm ne odasııı ben bırakıp yan odaya bile geçemedim henüz eve biri geldi mi jet hızıyla temizlik yapıyorum onun dışında hep odada beraberiz..gteceleride yanımda beşiğim var orda yatırıyorum eylül ayında odasına geçirmeyi planlıyorum bakalım nasıl olacaksa:))

ben bazen gündüzleri odasına alışsın diye yatırıyorum canım.ama geceleri küçük yatağında yatıyor.ara sıra mutfağa felan giderken de ev tipi ana kucağına yatırıyorun.bizim kız her yerde yata yata yatak aramayacak herhalde .dün mesela koltuğun üzerinde yüzüstü yatırdım.bu arada yüz üstü çok rahat uyuyor.sabah bir ara benim yastığın üstünde yattı yüzüstü)).yaza kadar odasına yatmasını istiyorum aslında.inşallah alışır.

kızlar buluşma için benim ev uygun olur gibi.ikinizi de orta noktada buluşturmuş olurum:))hem heryer sıcacık.emzirme alt değiştirme derdinden de kurtuluruz.kafamız rahat uzun uzun otururuz.size de uyarsa.haberleşiriz

Back