- Konu Sahibi siderolites
-
benimde en büyük korkum o emmeyi bırakması , inatla emzirmeyi düşünüyorum işten biraz fedakarlık edicem geç gidip erken gelicem bakalım ne yapıcak benim kuzu umarım bırakmaz emmeyi daha çok küçük.
merhaba arkadaşlar topiği yeni gördüm. bizde 9.ayımızı bitirdik. kızımı Semih Demirkıran'a götürdüm birkaç kez ama şimdi Billur Gülek'e götürüyorum. Semih bey bir ara sgk ile anlaşması bitince tamgün hasta bakmamaya başladı. sabah medline öğleden sonra doğuşta bakıyordu. şimdi gene anlaşması yokmuş ama medlineda tüm gün özel bakmaya başlamış.
selam kızlar bugün sabah medlıne da deniz hanım da randevumuz vardı, bebeğim 6100g 62cm olmuş geçen ay 59cm 5500g dı deniz hanım az kilo aldığını söyledi çok moralim bozuldu, kendimi suçlu hissettim nerdeyse 10 gündür hiç uyumuyor gündüzleri, onu söyledim 'ondandır kilo alması için uyuması gerekiyor' dedi ayrıca 'sık sık emzirme 3 saatte bir emzirki sütün yoğun ve kaliteli olsun' dedi. sık sık emzirince süt üretimi tam olmuyormuş. bu bebek beslenmesi konusunda kafam o kadar karışık ki birisi diyor sık sık ver birisi diyor 3 saatte ver birisi diyor elini kolunu yerse acıkmıştır felan bayılıcam!!!! benim kızım uyumaz ise yarım saat 1 saate emmek istiyor sıkıntıdan kollarına kadar elini kolunu yiyor conk conk diye emme sesleri geliyor şaşırdım ne yapacağımı deniz hanım 4 ay dan sonra zaten az kilo alıcak ama ilk 4 ayda en azından ayda 1 kilo almalı dedi. buarada sercan akpınardan da randevu almıştım kalçası için onunda ameliyatı varmış ertelendi randevu, deniz hanım kalçasını da kontrol etti 'hiç birşey yok kalçasında maşallah' dedi zaten geçen ay ultrason röntgen elle muayene hepsi yapıldı ama buayda gösterin diyor ee birşey yoksa götürmeyeyim dedim sercan beye, olmaz sen haftaya götür banada getir kilosuna bakayım eğer iyi artmamışsa kan hapı verelim dedi bebeklerde 4. aydan sonra kansızlık başlar dedi biz belki erken başlatırız dedi. kızlar her doktora gitmeye asabım bozuluyor zaten geçen ay ki bu kalça çıkığı şüphes ve yersiz tantana beni yok yere çok yıprattı nerdeyse çocuğu doktora götürmekten vazgeçicem.kalçasında birşey yok diyorlar hala ee sen bi daha götür diyor ultrason doktoru baktı deniz hanım baktı ortopedist baktı daha ne yani yok yok birşey yok neden tekrardan götüraceğim anlamadım gitti.
ben semih beyden hiç haz almıyorum bence ii olmuş bırakman billur hanıma burda birçok arkadasım götürüyor çok övüyorlar bence dewam et hem çok ilgili hemde çok ii bir dr diyorlar bence iyi bir karar wermişsin
selam kızlar bugün sabah medlıne da deniz hanım da randevumuz vardı, bebeğim 6100g 62cm olmuş geçen ay 59cm 5500g dı deniz hanım az kilo aldığını söyledi çok moralim bozuldu, kendimi suçlu hissettim nerdeyse 10 gündür hiç uyumuyor gündüzleri, onu söyledim 'ondandır kilo alması için uyuması gerekiyor' dedi ayrıca 'sık sık emzirme 3 saatte bir emzirki sütün yoğun ve kaliteli olsun' dedi. sık sık emzirince süt üretimi tam olmuyormuş. bu bebek beslenmesi konusunda kafam o kadar karışık ki birisi diyor sık sık ver birisi diyor 3 saatte ver birisi diyor elini kolunu yerse acıkmıştır felan bayılıcam!!!! benim kızım uyumaz ise yarım saat 1 saate emmek istiyor sıkıntıdan kollarına kadar elini kolunu yiyor conk conk diye emme sesleri geliyor şaşırdım ne yapacağımı deniz hanım 4 ay dan sonra zaten az kilo alıcak ama ilk 4 ayda en azından ayda 1 kilo almalı dedi. buarada sercan akpınardan da randevu almıştım kalçası için onunda ameliyatı varmış ertelendi randevu, deniz hanım kalçasını da kontrol etti 'hiç birşey yok kalçasında maşallah' dedi zaten geçen ay ultrason röntgen elle muayene hepsi yapıldı ama buayda gösterin diyor ee birşey yoksa götürmeyeyim dedim sercan beye, olmaz sen haftaya götür banada getir kilosuna bakayım eğer iyi artmamışsa kan hapı verelim dedi bebeklerde 4. aydan sonra kansızlık başlar dedi biz belki erken başlatırız dedi. kızlar her doktora gitmeye asabım bozuluyor zaten geçen ay ki bu kalça çıkığı şüphes ve yersiz tantana beni yok yere çok yıprattı nerdeyse çocuğu doktora götürmekten vazgeçicem.kalçasında birşey yok diyorlar hala ee sen bi daha götür diyor ultrason doktoru baktı deniz hanım baktı ortopedist baktı daha ne yani yok yok birşey yok neden tekrardan götüraceğim anlamadım gitti.
banada medlineda çalışan bir tanıdığımız en iyi doktorları semih beyin olduğunu söylemişti, ama bende senin gibi hiç haz almıyordumi robot gibi geliyordu. genelde deniz hanımdan daha memnun kalıyorlar daha ilgiliymiş.
bende bir ara takmıştım bu kalça olayına, gerçi usg de normal yazıyordu, doktoruda normal demişti. kendiside elle muayene yapıyordu her gittiğimde iyi diyordu ama radyolog bir tanıdığımız rapora bakınca alfa açısının en az 60 olması lazım demişti benimkide sağ sol 55-56 derece. bacağınada bakıyordum bazı boğumları asimetrikti. onuda duyunca bayağı kafaya takmıştım. sonra neyse bir ortapedi doktoruna sordum 2 aylıkken yapılan ölçümlerde bu değerler normal kabul ediliyor dedi, öyle rahatladım.
bebeğin kaç aylık senin. genelde 800-1000 arası alması gerekiyormuş ilk 4 ay ama 500 gr alan bir bebektede kilo alımı normal kabul edilirmiş.
benim kızım 3 aylık 3750 doğdu 1. ay 4500 2. ay 5500 3. ay6100 son ay tam 1 kilo almamış ama bugünlerde yine gündüz uyumaya başladı sanki aldı kilo gibi bakalım, ben geçen ay ultrason çektirdim açıları normal 70lerde doktorda normal dedi elle muayenede normal 3 doktor baktı birde röntgende çektirdik o da normal bacağındaaki boğum sayısı eşit sadece bir boğum diğerinden bir iki mm ince diye bütün bu tantana, hepsi normal dedi ama deniz hanım birdaha bir gösterelim dedi ben artık anlamıyorum ne diyeyim bilmiyorum.
adana da yaşayan anneler kızamık aşısı yaptırdınız mı? yaptırdıysanız bebeğiniz kaç aylıktı ve ateş yaptı mı?
adana da yaşayan anneler kızamık aşısı yaptırdınız mı? yaptırdıysanız bebeğiniz kaç aylıktı ve ateş yaptı mı?
evet yaptırdık. aslında 1 yaşında yapılıyormuş ama bu salgın nedeni ile ek doz yapıyorlarmış. ateş çıkmadı. aşıdan 3 gün sonra çıkabilir dediler ama çıkmadı bizde.
kızlar selam delirmek üzereyim deniz hanım kızım bu ay 600g aldı diye önce gündüz uyumuyor sık emziriyorsun uyut 3 saattebir emzir dedi sonra gece çok uyuyor uyumasın uyandır emzir dedi sonra reflüsü var kusuyor gaviscon içsin dedi ve günde 3 kere kaka yapan çocuk çatlayacak 4 günde bir kaka yapar oldu aradım deniz hanımı bırakacağım ilacı dedim sakın dedi 2 tane daha ilac verdi ben şimdi ne yapayım deliricem işteyim annemle konuştum diyor ki kaka yapmaya çalışıyor çatlayacak çocuk ter içinde kaldı verme bu ilacı artık diyor ne yapayım ben şimdi??
oyy canım ipeğim neler olmuş kuşuma benim.canım ya bi dr a daha götürsen olmaz mıbebeği uykusundan uyandırırsan delirir ya.ben bi kere yaptım da çıldırdı zaten memeyi de almadı.o ne zaman acıkırsa o zaman alıyorbizimki de bir haftadır düzgün emmiyor üç dört saate bir zorla ağlayarak alıyor.ben de şaşırdım valla.bu arada sen kilo için de bi dra daha sor canım.belki gerçekten de azdır alımı.ben de bilemedim.çünkü bizim kız da 6200 olmuş.tabi bu bir kriter değil.ama yine de ben de şimdi endişelendim.hele o kaka yapmaması ne kadar sıkar bebeği.bizimki dünden beri yapmadı bugün çok mızmızdı sürekli ıııı ıııı diye gezdi.dört gün çok uzun bir süre.herşeye de ilaç vereceksek bunlar ne hale gelir.sen birine daha danış.inşallah hiç bişeye gerek kalmadan rahatlar bebişim ya
kızlar selam bebemden vakit bulup giremiyorum nete:) 12 şubatta önce doktorumuz deniz hanıma daha sonra sağlık ocağına gittik. tam 1 ay 4 günlük olan bebeğim 55 cm 4600g olmuştu deniz hanım iyi bir sorun yok dedi fakat ben gaz problemini söyledim bebem mosmor oluyor kaka yapıcam diye normal olur böyle dedi ve 30. günden sonrada artarmış zaten bize iki damla verdi birisi metsil günde 4 kere 8damla diğeride biogaia odaa 1 kere 5 damla çok iyi geldi canım uyuyaabiliyor 3-4 saat aralıklsız yoksa yarım saat uyuyamıyordu. birde bizim a-c-d vitaminini 20damlaya çıkarttık doktor hanım. sağlık ocağına gittimizde saat 10:30du çok sakindi bizden başka kise yoktu diyebilirim aşısını bacağından oldu kuzum evde uyumayan ipek evden çıkınca uyanmadı aşıdan önce uyandırmaya çalıştım ama yok uyanmadı aşıyla beraber sıçradı çocuk tabi sonra hemen geri uyudu:) 14 marta gün verdi verem aşısı için gün verdi yanlış anlamadıysam rota virüsü aşısınıda o gün yapıcaklar ve bebeğini yıkayıp gel 3 gün yıkamayacaksın dedi bilginiz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?