Acilmayan kumbara

aslında kredi kartlar ek hesap esnek hesap kapatıldgında daha fazla paramız kalıcak cebimizde ama o borcları bitirdimek mesele

aslında kredi kartlar ek hesap esnek hesap kapatıldgında daha fazla paramız kalıcak cebimizde ama o borcları bitirdimek mesele

Ben cok sukur kredi kartını bıtırdım, 10 bını gecık para odedım, taşınırken çok yüklenmiştik karta. Şimdi 0 borç ile geçiyor: ) İki aydır da hıc harcamadım cok sukur, ıhtıyac da olmadı.
Tek ek hesabım kalmıştı, onu da bu ay maasımla kapatınca bırsey kalmayacak. Ama gıderlerımız cok fazla. Onlardan nasıl kısacagımı sasırdım. Hepsı zorunlu...

faiz ödemektense nakit olarak giderlere vermeyi tercih ederim. bende ceyiz alısverişim için kredi kartı kullanıyodum ama kapatıp koyucam bi kenara şimdilik dursun.
giderlerin neler mesela nerelere harcıyosun

6 bın konut kredisi,
1 bın tuketıcı kredısı (ağustosta bıtıyor)
500 faturalar
500 annemın ev faturaları
350 okul servisi
400 çocuklara okul bursu
280 temizliğe gelen bayana
125 bına aıdat
250 oğlumun kursu
400 ıkı cocuk okul yemekhanesi
575 bugün çocukların etüd parasını ve okul aıdatını verecegım

Bunlar sabıt gıderler, hıcbırınden kısamıyorum (arada temızlıgı kendım yapıyorum ama uc gun belımın agrısından yataktan kalkamıyorum )
Daha yemedık-gıyınmedık-gezmedık-ekstra hıcbırsey yapmadık...

hesaplayınca Allah daha cok versin ki maaslarınız cok iyi galiba :) gelir ne kadarsa giderde o kadar oluyo yazın rahatlıcaksınız gibi duruyo belki o zaman birikim yapabilirsiniz kış için en azından cocukların servis parası etüdler falan kalkıcak ortadan

Evet ben de öyle diyorum, rabbim hepimize çalışma gücü versin, rızkımızı helalinden kazanmayı nasip etsin.
Çokluk azlığından ziyade bereketi önemli bence...

Ufak ufak birikime devam, bugün 15 tl lik dolar aldırdım: )

Temizliğe ayda 2 kez mi alıyorsunuz ?

Temizlik sonrası ağrılar niye oluyor , Bel fıtığınız mı var ?

Kizlar Günaydın iki gundur cebimde 1lira bile yok. Allah korusun bisey olsa parasizim yani

benim de 10 tl var belki bir haftadır maaşı alınca eşimden harçlık alıp kumbaraya atıcam sanırım harcamıyorum çünkü evdeyim hep.maaş mı bekliyorsun sende
haftalık beklıyodu bgun aldım ama 150 tl. 100 ünü gecen gun almıstım. eşim ay başı alıcak onu beklıyorum

Bu gün tunik aldım kendime kilo aldım azcık evde bişey olmuyor. 85 TL ödedim. 10 TL de ekmek lavaş falan aldım 95 TL gitti. Altın için ayırdığım paranın 100 TL si gitmiş oldu. 100 de gün parası verdim. Bu gün bitti günümüz. Nisanda tekrar başlayacağız inşallah. İyi oluyor gün ya mecbur kalınca para birikiyor.

Bugün nişanlım 1tl bende 50 kuruş attım kumbarama bu kadarcik
Kızlar nasıl biriktiriyosunuz siz yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…