Acilmayan kumbara

Bugün terziye uğradım. Bir amca 5 bozuk 1 lirayı 5 lira ile tümletmek istedi. Ben veririm dedim. Kağıt 5 lira verip bozuk 5 lira aldım. Doğruca kumbraya gittiler bile

ben de hiç takip etmedim. Çok denedim ama ayın ortasında bıraktım. Bu sefer bi bakacağım bakalım.
bu sefer bırakmayalım bakalım
ben fişleri atmıyorum , yeni açtığım bişey olursa tarihini not alıyorum , kuru bakla deterjan gibi . bezli oğlum var , bezi indirime girince 3-4 koli alıyorum , en son 23 ocakta 4 koli aldım , markette bana ait genelde oda aylığa vurunca 250 arası gidiyor genelde stok yaparak gidiyorum deterjan olunca biraz fazla oluyor tabi , 2.5 aydır temizlik malz. almıyorum , pazar parası eşimden o çıkar pazara , haftalık 60-100 arası gider ( balık salata mazl. patetes soğan meyve ) . aylık 100 tl de süt paramız var , yogurt yaparım evde manda sütüde alıyorum o pahalı biraz . bu ay yemek kartı olan birisinin kartını kullandım , 200 tl gıda alıiverişine 150 tl ödedim , kalvaltılık , tereyağı çay falan aldım . her ay kullanıcam kartı , hem 50 tl kar hem kk , hemde ne zaman param olursa o zaman istiyor , liste yapmadan çıkmam , sürekli tüketilenleri fazla alırım ,
çok düzenlisiniz bravo,fişleri saklamaya başladım bende.tarih not etmek iyi fikir.bez bizde fazla fazla alıyoruz.eşim kurumsal bir markette müdür bazen aylık bazen duruma göre bittikçe alıyoruz.indirimli şeyleri kaçırmıyoruz
Maas alir almaz ben onceden belirlediğim birikim tutarini kenara ayiririm kalan ile kira faturalari internetten oder kalanini da cekerim ve maasi aldigimiz gun aylik alis verisimizi yapariz yaklasik 200_300 arasi olur kalanida ay içinde küçük market alisverisleri genel giderlere ayrilir bizim bebek henuz yok o nedenle ek masraflarimizda yok...sigara filan gibi aliskanliklarimz da yok cok sukur
bebek olmadan biriktirmek en güzeli sonra daha zor oluyor ama yine de isteyince oluyor tabi
Bugün terziye uğradım. Bir amca 5 bozuk 1 lirayı 5 lira ile tümletmek istedi. Ben veririm dedim. Kağıt 5 lira verip bozuk 5 lira aldım. Doğruca kumbraya gittiler bile
hem amcanın işini görmşsün hem kumbara sevinmiş :)
bende netten kendime yaz için terlik aldım kargoyla 31 tl tuttu.şoktan da alez ve makyaj organizer aldım 20 onlar 23 te yumurta aburcubura gitti.kumbaraya 10 tl attım

Bu ay hiçbir indirime kanmadım ama bugün çok para harcadım, pişman da değilim sevdiklerimi sevindirince mutlu olmayı hiçbir paraya da değişemem, huzur bunun adı. :)

Ayrıca maaşlar erken yatmış, kumbarama elimde önceki maaştan kalan tüm parayı attım.

Güne girmiştim Nisan ayında sıra bende olacak kumbaramı da açacağım o zaman vadeli hesap açmayı düşünüyorum, evde tutmak istemiyorum parayı. Altın da yapsam döviz de yapsam evde durdukça harcayasım gelir :(

Geçen yıl bir kare kutuyu kumbara yapıp etrafını cilt ile kaplamıstim. İçini göremiyorum. Her maaşı aldığımda 100 TL ben 100 TL eşim hemen atardık. Ay içerisinde de atmaya devam ederdik. Markete gittik 40 TL mı tuttu 10 TL direk kumbaraya. 4-5 ay sonunda 1200 civarı para birikmişti. Bir adette kavanozdan bozuk para kumbaraya vardı o da kilitliydi ondan da 200 civarı çıkmıştı. Biriktirmek bir süre sonra alışkanlık haline geliyor. Şu an çalışmıyorum gelirimiz azaldığı için çok birikimde yapamıyorum. Ama bir adet küçük pet şişeye 1 TL atıyorum dolunca 300 TL civarı oluyor. Bir de bebeğimin kumbarası var. Ona gelen harçlıkları ve kağıt birikimi orda yapiyoruz.
Kumbara candır, çok bereketlidir. Devam edin. Herkese güzel birikimler.

birikimler yapılmıyor galiba buralar cok boş kalmış :skandal: Bismillah hadi yeniden başlayalım :D yaz geldi daha cok dısarı cıkıyoruz daha cok para harcıyoruz maalesef :KK11: ama ne kurtarsak kar arkadaslar su yaz donemini az masraflaaa atlatırız inşallah :S benim birikimler aynen devam şimdilik her ay 700 atıyorum kenara aslında biraz artırmak istiyorum belki dogalgaz fat.na verilen kısmı ekleyebilirim cok guzel olur. :eğlence:

Ben de hamile olduğumu ögrenince hemen bi bebek kumbarası yaptım :) 5 6 ay sonra açıp ihtiyaclarinin bi kismini karsilayalim diye. Konu bebek olunca 1 tlyi bile boşa harcamiyorum artik cunku bi amacimiz var esimi tirtikliyorum resmen. Bi tanede gram altin koyduk kumbaraya bakalim ne kadar birikecek kuzumun sansina :):anneadayı::KK200:

Back
Yukarı