Acilmayan kumbara

Günaydın, evet cok gercekten, ben günlük 70 lira veriyorum, bazen de 80 oluyor(iş çok olunca). Yıllardır geliyor, içim çok rahat o yönden...

Bugün 10 liram var,acaba dolar alsam mı? Çok sevdim bu durumu : )

Aa çok uygunmuş , hangi şehir ?
Ben yarım güne 80 veriyorum

yılda 1 -2 kez alıyorum cam için ..

Düzenli almam lazım aslında

Yaa amip gibi çoğaldıklarını bilmiyordum

Ben de kim bilir kaç tane var

Yok etmenin ya da artmamasının çaresi yok mu ameliyatsız

İşte artmaması için ağır kaldırmayacaksın oturmana yatmana dikkat edeceksin gibi şeyler var ama bende mümkün değil ağır kaldırmamak falan.

kumbara çok dolmuyor çünkü harcamıyorum bozukta olmuyor :)22,75 gitti bugün ama habersiz misafirim geldi kızıma 20 tl verdiler 2,75 de eşimde kalan bozuklar :)

Eşim de bana bu ay 1000 ayır da sadece markete harca bakalım yetecek mi dedi. 1000 sadece markete ayırdım. Bu gün toplu alışvriş yaptık 180 tuttu. Deterjan bakliyat falan yok içinde. Nasıl yetecek 1000 bakalım.

Günaydın, bence yeter aslında, eğer ki çok kalabalık aile değilseniz. Biz haftalık en fazla 150 markete harcıyoruz, o da içinde deterjan pirinç filan varsa. Genelde 90-100 arası bişi ödüyoruz. Buzluk işimi çok rahatlatıyor, yazdan bayağı doldurmuştum.

İşte artmaması için ağır kaldırmayacaksın oturmana yatmana dikkat edeceksin gibi şeyler var ama bende mümkün değil ağır kaldırmamak falan.

Ne mumkun? Koşturmaktan bazen topuklarımın sızladığını hissediyorum yattığımda: ( Belimi hiç saymıyorum bile. Benimle bütünleşti ağrısı...

5 kişiyiz. Çocukların 2 si bezli. Biri okula gidiyor. Kalanı da bende zaten de 1000 yetirmeye çalışacağım bakalım. Pazara çıkma ihtimalim olsa daha uyguna bulurum ama çıkamıyorum çocuklardan.

Ne mumkun? Koşturmaktan bazen topuklarımın sızladığını hissediyorum yattığımda: ( Belimi hiç saymıyorum bile. Benimle bütünleşti ağrısı...
Rabbim şifa versin canım

Eşim de bana bu ay 1000 ayır da sadece markete harca bakalım yetecek mi dedi. 1000 sadece markete ayırdım. Bu gün toplu alışvriş yaptık 180 tuttu. Deterjan bakliyat falan yok içinde. Nasıl yetecek 1000 bakalım.
Biz ne kadar harcıyoruz markete hiç bilmiyorum bende de iki bezli bebek var.4 kişiyiz.Takibini yapayım bakalım bende.

cuma günü oğlumun kumbarasını bütünleştirdim 220 bozuk , 200 tl de kağıt para çıktı , allah bereket versin ,
20 tl atarak başladım yine ,
Oh süper maşallah bereketli olsun.

ben fişleri atmıyorum , yeni açtığım bişey olursa tarihini not alıyorum , kuru bakla deterjan gibi . bezli oğlum var , bezi indirime girince 3-4 koli alıyorum , en son 23 ocakta 4 koli aldım , markette bana ait genelde oda aylığa vurunca 250 arası gidiyor genelde stok yaparak gidiyorum deterjan olunca biraz fazla oluyor tabi , 2.5 aydır temizlik malz. almıyorum , pazar parası eşimden o çıkar pazara , haftalık 60-100 arası gider ( balık salata mazl. patetes soğan meyve ) . aylık 100 tl de süt paramız var , yogurt yaparım evde manda sütüde alıyorum o pahalı biraz . bu ay yemek kartı olan birisinin kartını kullandım , 200 tl gıda alıiverişine 150 tl ödedim , kalvaltılık , tereyağı çay falan aldım . her ay kullanıcam kartı , hem 50 tl kar hem kk kullanmıyorum , hemde ne zaman param olursa o zaman istiyor , liste yapmadan çıkmam , sürekli tüketilenleri fazla alırım ,

maşallah hayran kaldım
inşallah evlenince bizimde böyle düzenimiz olur

maşallah hayran kaldım
inşallah evlenince bizimde böyle düzenimiz olur

inşallah , ilk zamnlar alışması düzen oturtmak biraz uzun sürüyor ama zamanla oluyor inan , zamanında benim de fazladan alıp ziyan ettiğim şeyler olmuştur ama şimdi hiç birşeyi araya vermiyorum , çöpe atılan herşey inan bereketi de götürüyor .

tecrube ede ede öğrenicez zamanla bizde ama inşallah birazn öne alışır birikime başlarz düğün olayları cok masraflı oluyo

Kizlarr bu basligi da sevdim
Bende harcanan alinan herseyi kontrol ederim market alisverisi sonrasi kesinlikle faturalari incelerim elektrik dogalgaz faturalarına bile bazen kalem kalem bakarim bir onceki ile karsilastirim birim miktarlari toplarim filan hosuma gidiyor bunlarla ugrasmak biz iki kişiyiz ikimizde calisiyoruz benim topigime de ugrayin kredi ödememiz filan bitti bir tane kredi kartimiz var...

Maas alir almaz ben onceden belirlediğim birikim tutarini kenara ayiririm kalan ile kira faturalari internetten oder kalanini da cekerim ve maasi aldigimiz gun aylik alis verisimizi yapariz yaklasik 200_300 arasi olur kalanida ay içinde küçük market alisverisleri genel giderlere ayrilir bizim bebek henuz yok o nedenle ek masraflarimizda yok...sigara filan gibi aliskanliklarimz da yok cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…