- 19 Ocak 2017
- 7.289
- 21.332
- 348
- 38
- Konu Sahibi nonicknameno
-
İsteyen istediği gibi kapanır. Kimse de oturduğu yerden kim nasıl davranmalı, kim ne giymeli diye konuşmamalı. Başkalarının hayatı ile ilgili ne çok yorum yapılıyor bu ülkede. Beğenmeyen yapmasın, giymesin! Örtünen de açılan da kimseyi ilgilendirmez. Kişinin ailesi de dahil. İsterse şort giyip saçını kapatır. Kime ne!
Nickinizin big babol olup fotonuzun şıpsevdi olmasıBen de öteki türlü açılmak sanıp cesaret vermeye gelmiştim. Şimdi geri gidiyorum
Yani yerinde olsam cahil insanlarla bisey tartismam. Eve gelince kapanirim universiteye dönünce açılırım. Ki kizlarin %70 i falan böyle yapıyor. Evle bagimi tamamen kesince de tamamen açılırım. Başkasına zorla biseyleri diretenler her türlü ikiyüzlülüğü hak ediyor için rahat olsun.
Vakti zamanında örtünürken sizi zorlamamışlar.6 yıldır kapalıyım ailem dindar ve tarikatlı bir aile , ve acilanlara kötü gözle bakıyor . imamhtabie gidicem diye kapanmistim ama annem ve babam zorlamadi. Son zamanlarda artık hiç içimden gelmiyor bunu aileme nasıl açıklayacağını düşünüyorum gece mi söylenmeli gündüz mu. Ve nasıl bir dille ? Önerilerinze ve tecrübelerinize ihtiyacım var
Hangi sözüm empoze etmek size göre. Kız müslüman bir kardeşim ve ben uyardim o kadar. Saygı duymam gereken görüş ne size göre kafirim dedi ben zorla İslam'a mi gel diyorum. Lütfen biraz daha dikkatli okuyup yazınSize açılayım mı diye sormamış. Kendi seçimlerinizi başkalarına empoze etmeye çalışmaktan, siz bir şeyleri doğru kabul ettiniz diye herkes için de doğrunun o olduğunu düşünmekten vazgeçin. Bu ülke insanı gerçekten tam manasıyla ne zaman her görüşe saygı duyup anlayabilecek merak ediyorum. Taklit ederek din yaşanmaz.
Size göre bu uyarım taciz mi oldu gerçekten.İnternet denilen nimetle herkes her türlü bilgiye erişiyor. Kimseyi uyaracak bir pozisyonda değilsiniz ki bu çağda uyarı değil taciz oluyor. Forumun kurallarına da uygun değil, görgü kurallarına da. Doğum kontrol yöntemlerini araştıran birine çok çocuk iyidir nasihatı vermek gibi yersiz.
Peki amaİsteyen istediği gibi kapanır. Kimse de oturduğu yerden kim nasıl davranmalı, kim ne giymeli diye konuşmamalı. Başkalarının hayatı ile ilgili ne çok yorum yapılıyor bu ülkede. Beğenmeyen yapmasın, giymesin! Örtünen de açılan da kimseyi ilgilendirmez. Kişinin ailesi de dahil. İsterse şort giyip saçını kapatır. Kime ne!
İkindi vakti söylenmeli6 yıldır kapalıyım ailem dindar ve tarikatlı bir aile , ve acilanlara kötü gözle bakıyor . imamhtabie gidicem diye kapanmistim ama annem ve babam zorlamadi. Son zamanlarda artık hiç içimden gelmiyor bunu aileme nasıl açıklayacağını düşünüyorum gece mi söylenmeli gündüz mu. Ve nasıl bir dille ? Önerilerinze ve tecrübelerinize ihtiyacım var
Size göre bu uyarım taciz mi oldu gerçekten.
Çok teşekkür ederimmmNickinizin big babol olup fotonuzun şıpsevdi olması
İkisini de pek severdim
Kafa takmak değil bu uzun süredir düşündüğüm bı seyBence sen bı önce atan
Kâh açılmaya kafa takiyosun
Kâh arkadasina kafa takiyosun
Var bı haller sende
Şu “Ben kendimi kurtarmış cennetlik biriyim ve size acıyıp sizi kurtarmaya çalışıyorum”yaklaşımı ne kadar da itici! Uyarının istenmediği yerde yorum yapmamak daha iyi olur! Şu kültürdeki uyarma merakı da başka kimsede yoktur herhalde.Sakin olun biraz. Ben bir kardeşimi uyardım sadece fetva değildir bu. Uyarmak dini bir vazife. Ayrıca tartışmıyorum farkında iseniz görüş yazdım sadece. İtici oluyorsa da siz okumayin daha kolay olur
Yürek yediren konular
Ahretliğim affetmez anında tıkar mapısaNolcak abla birazdan ahretliğin gelir hepimizi cımbızlar
Suya bir kez atladığında kolay oluyor yüzmesiBanlandık bir kez zaten bundan sonrası koymaz herhalde
Evet taciz, konu sahibesi zaten ailesinin baskısından muzdarip. Tepkilerinden çekiniyor o yüzden konu açmış. Siz de kızın ailesinden kim bilir kaç kere dinlediği ikazları yazarak bunaltıyorsunuz. Sigara içmek objektif şekilde zararlı mesela hiç sevmem ama gidip de tanımadığım insanları uyarmam. Çünkü bu rahatsız etmektir. Çok basit anlaması.Size göre bu uyarım taciz mi oldu gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?