Açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte uyarmayın lütfen artık din konusu öyle bir duruma geldi ki,incce bir çizgide artık..
Hassas konular bunlar,çoğu zamanda ters tepiyor.
Kusura bakmayın anlayamadım ben. yani uzatmak istemiyorum kusura bakmayın ama ince bir çizgi de diye susmayı tercih etmem. Burada yasak olduğu için sus derseniz tabiki anlayışla karşılarim teşekkür ederim cevap için

Annene ve babana, onlarla "ailemiz için özel bir konu hakkında"konuşmak istediğini söyleyeceksin kahvaltı masasında, masayı sen hazırla. Kahvaltıdan sonra size kahve yapacam o vakit konuşalım diyeceksin, Tabii onlar bir kısmetin çıktı zannediyorlar olacak.
Kahvaltı bitti sen kahveyi yap getir, güler yüzlü ol üzgün korkak yada tedirgin görünümlü olma, biraz şirin takıl.

Konuya başlarken, "babacığım anneciğim lütfen ani çıkışlar yapmayın beni sonuna kadar dinleyin ve sonra biraz düşünün ve bana sonra fikrinizi söyleyiniz, sizleri çok seviyorum, siz benim canlarimsiniz fakat ben 6 yıldır sırf sizi üzmemek için baş örtüsü takıyorum, ve ben bundan hiç hoşlanmıyorum, ama sizi utandirmamak ve üzmemek adına bu eylemi bu güne kadar devam ettirdim. Fakat artık bu durum benim için çok zorlaştı.
Ben yine namazımı kılarım yine orucumu tutarım bunu sizler için değil cenabı Allah'a borcum olduğu için yaparım, ama kapalı olmak istemiyorum. Bunu size bu dille anlatmayı seçtim. Açılmadan önce sizinde rizanizi almak istedim...."

Biraz karışık olmuştur belki ama az çok hangi üslubu kullanman gerektiği hakkında bir fikrin olmuştur en azından.
Bol şanslar

Çok teşekkür ederim

Hepiniz bir aradayken söyleyin, ailenizin ılımlı yaklaşmayacağını siz de çok iyi biliyorsunuz ama zamanla kabulleneceklerdir.

Diyorum ki din konusunda kimse kimseyi uyarmasın diyorum.
Birde konu hassas zaten kapanır konuda,farklı cevaplar oluyor her zaman buda tartışmaya kadar gidiyor işte.

Bacim anlasilmayacak ne var ya. Kimse bana dinimi ogretin dememis. Bunun dogrusu ne diye sormamis. Kimseye sen kapalisin tam muslumansin, sen aciksin yarim muslumansin diyemeyiz dimi. Kaldi ki adi ustunde bdv bolumu. Burada bunlari yazmak zaten yasak.

Varlığı yokluğu belli olmayan hayali bir gelecek için içinde bulunduğu dünyada istediği gibi yaşamasın kendine zulmetsin dimi. Evet bu daha mantıklı gerçekten de.
sevgili samantha, herkesin inancı kendine, o yüzden nasıl ki bazı yorumlarda açılma - açıl diye dayatma yapılması hoş değilse,bence sizin yaptığınız da hoş değil. inanmayabilirsiniz, müslüman,yahudi,hristiyan vb olmayabilirsiniz, vs, ama başka insanların kutsal bulduğu bir şey hakkında bu şekilde yorum yapmanız hoş değil.

aynısı tüm dinler ve inanışlar için geçerli. böylesi hassas konularda kırıcı olmadan konuşmak lazım.

muhtemelen yorumum umrunuzda olmayacak ama yine de yazmak istedim. içimde kalmasın.

**zaten böylesi konularda son hep aynı oluyor. buralarda sorulacak konular değil bunlar.

bence bu bakış açısı da yanlış,yapmak isteyip de yapamayanların uydurması..her açık aynı derecede mi açık..kimi bikini giyer kimi mayo kimi mini etek kimi diz altı,herkes istediğini giyiyor ama kapalılıkta sıkıntı oluyor şu an belki dar pantolon tunik ile mutlu o kadarını yapabiliyor belki ilerde daha iyisini yapar ama şu an o kadar geliyor elinden amannn ne biçim kapalı mantığı yanlış saçını yarıya kadar açmıyorsa

"Bundan sonra böyle babuşş hadi eyvallah"

Sizce bu kadar basit mi söyleyip geçmek?
Yani çok çok basit bir yorum olmuş. Bu yorumla sadece yazdığınız mesaj sayısını bir sayı daha artırmışsınız yani o kadar içi boş

Konu sahibi beni taciz ediyorsunuz demedi bu size göre böyle.ben konu sahibini bunaltmiyorum siz bunu nereden çıkardıniz sadece uyarı olarak söyledim ben . Sizde bu kadar dert etmeyin, kız rahatsızsa yazsin yazmam bende
Birisi kapanmak istediğini ne yapacağını sorsa, buna karşılık bazıları da "kapanma bak şöyle böyle" vs vs diye yazsa çok iyi biliyoruz ki müdahale edeceksiniz.
Ayrıca bu ülkede yaşayıp giyimine karışılmayan kadın neredeyse yoktur. En son ananemin komşusu kadın bana nişanlandığım için daha kapalı giyinmemin daha uygun olacağını nasılsa hevesimi almış olacağımı söyledi mesela. Benim kadının çarşafıyla bir sıkıntım yok ama o benim giyimimi kendine sıkıntı ediyor. Neden? Çünkü tebliğ çünkü sorsan benim iyiliğimi istiyor. Bense sinir oluyorum, herkes gibi. Kimsenin uyarıya ihtiyacı yok.

Gece gündüz veya bayram seyran fark etmez. İçinizden gelenleri ne zaman söylerseniz söyleyin büyük tepki alacağınızı düşünüyorum. Bu sebeple hayat sizin hayatınız yol sizin yolunuz. Söyledikten sonra baskıya veya sonuçlarına katlanabileceğinizi düşünüyor musunuz? Belki de kendi hayatınızı kurunca bu kararınızı uygulamak daha doğru olur.

En son ananemin komşusu kadın bana nişanlandığım için daha kapalı giyinmemin daha uygun olacağını nasılsa hevesimi almış olacağımı söyledi mesela.
Okurken daral bastı. Bunlar zannediyor ki biz herifler için giyiniyoruz. Herif bulununca değişeceğiz. Bu eski neslin her halta karışma huyu kendileri gibi toprak olur umarım.

Okurken daral bastı. Bunlar zannediyor ki biz herifler için giyiniyoruz. Herif bulununca değişeceğiz. Bu eski neslin her halta karışma huyu kendileri gibi toprak olur umarım.
Sırf eski nesilde olsa keşke....
Kaç yorumdur anlatıyorum böyle uyarmak rahatsiz edici diye hala kabul edilmiyor....

Valla söyler geçer kızcağız,kime ne, kimin haddine karışmak. Onun hayatı,onun seçimi. Açılmak istiyor açılsın. Kapanmak isteyene niye kapandın demiyorsak açılmak isteyene de neden denmez.

Ah çok üzüldüm yorumumu boş bulmanıza bu arada

Sakin olun biraz. Ben bir kardeşimi uyardım sadece fetva değildir bu. Uyarmak dini bir vazife. Ayrıca tartışmıyorum farkında iseniz görüş yazdım sadece. İtici oluyorsa da siz okumayin daha kolay olur

O zaman biz de kapanmak istiyorum ailem baski yapiyor izin vermiyor diyene sakin kapanma bir dusun diyelim? Nasil gorunuyor disardan bakinca?

O zaman biz de kapanmak istiyorum ailem baski yapiyor izin vermiyor diyene sakin kapanma bir dusun diyelim? Nasil gorunuyor disardan bakinca?
Sizin dinde nasıl buyruluyor kapanma mi demeniz gerekiyor size göre. Siz bilirsiniz deyin isterseniz. Müslüman bir kardeşime dedim ben . Kendisi müslüman diye uyardım. Sizin dinde nasılsa sizde ona göre davranın ama kurallarınizin olduğunu sanmıyorum

Herzaman olduğu gibi önce annemle konuşurdum.
Onun nabzını yoklar, fikrimi belirtirdim.
Kararlı olduğumu, sadece uygun zamanı beklediğimi belirtidim
Annemde yolunu yapar ya konuyu babama açardı yada babamın yanında konuyu açar benim niyetimden bahsederdi.
O zor kısmı geçtikten sonra yavaş yavaş açılırdım
Örnek normalde şal/eşarp takıyorsanız daha böyle bone tarzı takardım, kıyafetlerimi değiştirirdim
Sonrada komple açardım. Okula gitmeden açardım ama, bidaha geldiğimdede açık dönerdim kapat biyerde aç çok saçma geliyor bana
Bazı kapalılar düğünlerde saçını açıp abiye giyorlar saç baş yaptırıyor, ertesi gün bakıyorsun yine eşarp takmış. Yada tatilde açıp tatil dönüşü kapatıyorlar. Çok komik geliyor.
Aileniz için kapalı olduğunuzu idrak ederseniz daha kolay olur
Allah rızası için olsa açılmayı düşünmezdiniz zaten.

Hanımefendi son zamanlarda gözüme çarpıyor yorumlarınız, herhangi bir kötü niyet gözetmeksizin şunu söylemek istiyorum, sizin de bu tarz konularda dayatmacı yorumlarınız bence hoş olmuyor. Daha önce de böyle yorumlarınızı görmüştüm ve söylemek istedim. Kötü bir niyetiniz yok belki ama, yargılar ve dayatır tarzda yorumlar yapıyorsunuz. O yüzden tepki alıyorsunuz diye düşünüyorum.

Dini konular bu yüzden yasak zaten, çok farklı inançlara sahip üyelerden oluşan bir site burası. İster istemez böyle konularda başkalarının hoşuna gitmeyecek sözler telafuz ediliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…