- 1 Eylül 2014
- 26.003
- 30.434
- 798
- 35
- Konu Sahibi nonicknameno
-
Ben de öyle sanmıştımBen de öteki türlü açılmak sanıp cesaret vermeye gelmiştim. Şimdi geri gidiyorum
Kusura bakmayın anlayamadım ben. yani uzatmak istemiyorum kusura bakmayın ama ince bir çizgi de diye susmayı tercih etmem. Burada yasak olduğu için sus derseniz tabiki anlayışla karşılarim teşekkür ederim cevap içinİşte uyarmayın lütfen artık din konusu öyle bir duruma geldi ki,incce bir çizgide artık..
Hassas konular bunlar,çoğu zamanda ters tepiyor.
Annene ve babana, onlarla "ailemiz için özel bir konu hakkında"konuşmak istediğini söyleyeceksin kahvaltı masasında, masayı sen hazırla. Kahvaltıdan sonra size kahve yapacam o vakit konuşalım diyeceksin, Tabii onlar bir kısmetin çıktı zannediyorlar olacak.6 yıldır kapalıyım ailem dindar ve tarikatlı bir aile , ve acilanlara kötü gözle bakıyor . imamhtabie gidicem diye kapanmistim ama annem ve babam zorlamadi. Son zamanlarda artık hiç içimden gelmiyor bunu aileme nasıl açıklayacağını düşünüyorum gece mi söylenmeli gündüz mu. Ve nasıl bir dille ? Önerilerinze ve tecrübelerinize ihtiyacım var
Çok teşekkür ederimAnnene ve babana, onlarla "ailemiz için özel bir konu hakkında"konuşmak istediğini söyleyeceksin kahvaltı masasında, masayı sen hazırla. Kahvaltıdan sonra size kahve yapacam o vakit konuşalım diyeceksin, Tabii onlar bir kısmetin çıktı zannediyorlar olacak.
Kahvaltı bitti sen kahveyi yap getir, güler yüzlü ol üzgün olma, biraz şirin takıl.
Konuya başlarken, "babacığım anneciğim lütfen ani çıkışlar yapmayın beni sonuna kadar dinleyin ve sonra biraz düşünün ve bana sonra fikrinizi söyleyiniz, sizleri çok seviyorum, siz benim canlarimsiniz fakat ben 6 yıldır sırf sizi üzmemek için baş örtüsü takıyorum, ve ben bundan hiç hoşlanmıyorum, ama sizi utandirmamak ve üzmemek adına bu eylemi bu güne kadar devam ettirdim. Fakat artık bu durum benim için çok zorlaştı.
Ben yine namazımı kılarım yine orucumu tutarım bunu sizler için değil cenabı Allah'a borcum olduğu için yaparım, ama kapalı olmak istemiyorum. Bunu size bu dille anlatmayı seçtim. Açılmadan önce sizinde rizanizi almak istedim...."
Biraz karışık olmuştur belki ama az çok hangi üslubu kullanman gerektiği hakkında bir fikrin olmuştur en azından.
Bol şanslar
Rica ederim inşallah üstesinden geleceksin.Çok teşekkür ederim
Diyorum ki din konusunda kimse kimseyi uyarmasın diyorum.Kusura bakmayın anlayamadım ben. yani uzatmak istemiyorum kusura bakmayın ama ince bir çizgi de diye susmayı tercih etmem. Burada yasak olduğu için sus derseniz tabiki anlayışla karşılarim teşekkür ederim cevap için
Kusura bakmayın anlayamadım ben. yani uzatmak istemiyorum kusura bakmayın ama ince bir çizgi de diye susmayı tercih etmem. Burada yasak olduğu için sus derseniz tabiki anlayışla karşılarim teşekkür ederim cevap için
sevgili samantha, herkesin inancı kendine, o yüzden nasıl ki bazı yorumlarda açılma - açıl diye dayatma yapılması hoş değilse,bence sizin yaptığınız da hoş değil. inanmayabilirsiniz, müslüman,yahudi,hristiyan vb olmayabilirsiniz, vs, ama başka insanların kutsal bulduğu bir şey hakkında bu şekilde yorum yapmanız hoş değil.Varlığı yokluğu belli olmayan hayali bir gelecek için içinde bulunduğu dünyada istediği gibi yaşamasın kendine zulmetsin dimi. Evet bu daha mantıklı gerçekten de.
bence bu bakış açısı da yanlış,yapmak isteyip de yapamayanların uydurması..her açık aynı derecede mi açık..kimi bikini giyer kimi mayo kimi mini etek kimi diz altı,herkes istediğini giyiyor ama kapalılıkta sıkıntı oluyor şu an belki dar pantolon tunik ile mutlu o kadarını yapabiliyor belki ilerde daha iyisini yapar ama şu an o kadar geliyor elinden amannn ne biçim kapalı mantığı yanlış saçını yarıya kadar açmıyorsaDüşünmek, bilmek ayrı yapabilmek ayrı. Taşıyamayacaksa takmasın. Yüzünde dünyanın boyası. Altında streç pantolon, üstünde dap dar gömlekle saçında olan örtü komik duruyor. Kapanmak bu değil, olmamalı.
"Bundan sonra böyle babuşş hadi eyvallah"Kocaman kızsınız,hani orta okulda olsanız tamam da,şu anda canınızın istediği gibi giyinmekte özgürsünüz,açıklamaya da gerek yok. İstediğinizi giyip çıkın karşılarına bundan sonra böyle deyin geçin
Birisi kapanmak istediğini ne yapacağını sorsa, buna karşılık bazıları da "kapanma bak şöyle böyle" vs vs diye yazsa çok iyi biliyoruz ki müdahale edeceksiniz.Konu sahibi beni taciz ediyorsunuz demedi bu size göre böyle.ben konu sahibini bunaltmiyorum siz bunu nereden çıkardıniz sadece uyarı olarak söyledim ben . Sizde bu kadar dert etmeyin, kız rahatsızsa yazsin yazmam bende
Gece gündüz veya bayram seyran fark etmez. İçinizden gelenleri ne zaman söylerseniz söyleyin büyük tepki alacağınızı düşünüyorum. Bu sebeple hayat sizin hayatınız yol sizin yolunuz. Söyledikten sonra baskıya veya sonuçlarına katlanabileceğinizi düşünüyor musunuz? Belki de kendi hayatınızı kurunca bu kararınızı uygulamak daha doğru olur.6 yıldır kapalıyım ailem dindar ve tarikatlı bir aile , ve acilanlara kötü gözle bakıyor . imamhtabie gidicem diye kapanmistim ama annem ve babam zorlamadi. Son zamanlarda artık hiç içimden gelmiyor bunu aileme nasıl açıklayacağını düşünüyorum gece mi söylenmeli gündüz mu. Ve nasıl bir dille ? Önerilerinze ve tecrübelerinize ihtiyacım var
Okurken daral bastı. Bunlar zannediyor ki biz herifler için giyiniyoruz. Herif bulununca değişeceğiz.En son ananemin komşusu kadın bana nişanlandığım için daha kapalı giyinmemin daha uygun olacağını nasılsa hevesimi almış olacağımı söyledi mesela.
Sırf eski nesilde olsa keşke....Okurken daral bastı. Bunlar zannediyor ki biz herifler için giyiniyoruz. Herif bulununca değişeceğiz.Bu eski neslin her halta karışma huyu kendileri gibi toprak olur umarım.
Valla söyler geçer kızcağız,kime ne, kimin haddine karışmak. Onun hayatı,onun seçimi. Açılmak istiyor açılsın. Kapanmak isteyene niye kapandın demiyorsak açılmak isteyene de neden denmez."Bundan sonra böyle babuşş hadi eyvallah"
Sizce bu kadar basit mi söyleyip geçmek?
Yani çok çok basit bir yorum olmuş. Bu yorumla sadece yazdığınız mesaj sayısını bir sayı daha artırmışsınız yani o kadar içi boş
Sakin olun biraz. Ben bir kardeşimi uyardım sadece fetva değildir bu. Uyarmak dini bir vazife. Ayrıca tartışmıyorum farkında iseniz görüş yazdım sadece. İtici oluyorsa da siz okumayin daha kolay olur
Sizin dinde nasıl buyruluyor kapanma mi demeniz gerekiyor size göre. Siz bilirsiniz deyin isterseniz. Müslüman bir kardeşime dedim ben . Kendisi müslüman diye uyardım. Sizin dinde nasılsa sizde ona göre davranın ama kurallarınizin olduğunu sanmıyorumO zaman biz de kapanmak istiyorum ailem baski yapiyor izin vermiyor diyene sakin kapanma bir dusun diyelim? Nasil gorunuyor disardan bakinca?
Hanımefendi son zamanlarda gözüme çarpıyor yorumlarınız, herhangi bir kötü niyet gözetmeksizin şunu söylemek istiyorum, sizin de bu tarz konularda dayatmacı yorumlarınız bence hoş olmuyor. Daha önce de böyle yorumlarınızı görmüştüm ve söylemek istedim. Kötü bir niyetiniz yok belki ama, yargılar ve dayatır tarzda yorumlar yapıyorsunuz. O yüzden tepki alıyorsunuz diye düşünüyorum.Sizin dinde nasıl buyruluyor kapanma mi demeniz gerekiyor size göre. Siz bilirsiniz deyin isterseniz. Müslüman bir kardeşime dedim ben . Kendisi müslüman diye uyardım. Sizin dinde nasılsa sizde ona göre davranın ama kurallarınizin olduğunu sanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?