Açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nonicknameno

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2022
33
4
6
23
6 yıldır kapalıyım ailem dindar ve tarikatlı bir aile , ve acilanlara kötü gözle bakıyor . imamhtabie gidicem diye kapanmistim ama annem ve babam zorlamadi. Son zamanlarda artık hiç içimden gelmiyor bunu aileme nasıl açıklayacağını düşünüyorum gece mi söylenmeli gündüz mu. Ve nasıl bir dille ? Önerilerinze ve tecrübelerinize ihtiyacım var

En çok üzüldüğüm durumlardan biri. Ailesi açık olduğu için kapanamayanlar gibi...
Yani insanı neden kendi kalıplarına sokmaya çalıştıklarını bir türlü anlayamıcam herhalde.

Vakit farketmez söylemeniz için ailenizin büyük tepki vereceğine eminim. Çünkü her yurdum insanı çocuğunu tapulu malı zanneder. İsteklerini dinlemez, duymaz.

Dini bir mesuliyet bu . Aile emri değil. Böyle bakarsanız daha iyi olur. Yapmayın derim bu hayatınız için çok da iyi bir karar olmayacaktır. Herşey bu dünya değil neticede.dini vazifelerimiz var müslümansak yani. Biraz daha düşünün aklınız karışmış sanırım. Yorumu beğenmeyen olabilir herkes her görüşü beğenmek zorunda değil, ben sadece dini bir mesele olarak baktim

Varlığı yokluğu belli olmayan hayali bir gelecek için içinde bulunduğu dünyada istediği gibi yaşamasın kendine zulmetsin dimi. Evet bu daha mantıklı gerçekten de.

Bence önce annenizle konuşun yada kardeşiniz varsa onunla tepkisini ölçün ne kadar katı bir aileden bahsediyoruz şimdi.Yani üniversiteyi başka bir ilde okuyormuşsun kızımızı okul bozdu diyip eğitimini yarıda bıraktıracak kadar katı bir ailen varsa ki maalesef hala böyle aileler var.İyice ölç tart kararını ona göre ver bence.

Boyle bir aile bunu kabul eder mi bilemedim. Kendi isteginizle kapanmissiniz belki bir ihtimal olumlu bakarlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…