Açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İsteyen istediği gibi kapanır. Kimse de oturduğu yerden kim nasıl davranmalı, kim ne giymeli diye konuşmamalı. Başkalarının hayatı ile ilgili ne çok yorum yapılıyor bu ülkede. Beğenmeyen yapmasın, giymesin! Örtünen de açılan da kimseyi ilgilendirmez. Kişinin ailesi de dahil. İsterse şort giyip saçını kapatır. Kime ne!

Peki 😂

Benim bir akrabamı zorla kapatmışlardı. Kızda ailesinin yanında kapalı diğer yerlerde açılıyormuş. Bunu onu zerre ilgilendirmeyen bir akraba görmüş ve ailesine bildirip kavga dövüş çıkarttırmıştı. 🤬 Kız bunların stresinden gencecik yaşta kanser oldu öldü. Hep aklıma gelir.

Yani yerinde olsam cahil insanlarla bisey tartismam. Eve gelince kapanirim universiteye dönünce açılırım. Ki kizlarin %70 i falan böyle yapıyor. Evle bagimi tamamen kesince de tamamen açılırım. Başkasına zorla biseyleri diretenler her türlü ikiyüzlülüğü hak ediyor için rahat olsun.

Verdiğiniz fikir çok kötü. Bu durum hem öz saygısını yitirmesine hem de kendisini başka iki insan gibi hissetmesine yol açar. İki ortamda farklı iki insan gibi olmanın psikolojisi üzerinde hiç iyi etkileri olacağını düşünmüyoru. Bir aile veya kişi ikiyüzlülüğü hak etse bile, insanın kendi kalitesi ve hayattaki duruşu ile alakalıdır ikiyüzlü davranıp davranmayacağı. Yüzde yetmişin öyle yapması da bu davranışı yapılabilir kılmaz.

Konu sahibinin bu durumda yapabileceği en iyi şey tüm cesaretini toplayıp aile ile açıkça konuşmasıdır.

6 yıldır kapalıyım ailem dindar ve tarikatlı bir aile , ve acilanlara kötü gözle bakıyor . imamhtabie gidicem diye kapanmistim ama annem ve babam zorlamadi. Son zamanlarda artık hiç içimden gelmiyor bunu aileme nasıl açıklayacağını düşünüyorum gece mi söylenmeli gündüz mu. Ve nasıl bir dille ? Önerilerinze ve tecrübelerinize ihtiyacım var
Vakti zamanında örtünürken sizi zorlamamışlar.
Belki örtünüzü çıkarmak isteyince fazla tepki vermezler.
Aslında en iyi siz bilirsiniz.
Anneniz mi daha çok tepki verir babanız mı?
Verecekleri en üst tepki ne olur? Söverler mi döverler mi, yoksun mu bırakırlar, küserler mi?
Bunları düşünün ona göre hareket edin.

Sizin arkadaş konunuzdan anladığım kadarıyla ya yaşınız küçük ya da henüz olgun değilsiniz.
Vereceğiniz karardan emin misiniz, onu da iyi düşünün. Tesettür sizin için ne ifade ediyor, gerçekten başı açık olmak sizi tatmin edecek mi? Mutlu olmama nedeniniz gerçekten başınızdaki örtü mü yoksa çevreniz mi?
Vs vs kendinizden eminseniz, bir akşam yemeğinde söyleyebilirsiniz, sonra top onlarda.

Size açılayım mı diye sormamış. Kendi seçimlerinizi başkalarına empoze etmeye çalışmaktan, siz bir şeyleri doğru kabul ettiniz diye herkes için de doğrunun o olduğunu düşünmekten vazgeçin. Bu ülke insanı gerçekten tam manasıyla ne zaman her görüşe saygı duyup anlayabilecek merak ediyorum. Taklit ederek din yaşanmaz.
Hangi sözüm empoze etmek size göre. Kız müslüman bir kardeşim ve ben uyardim o kadar. Saygı duymam gereken görüş ne size göre kafirim dedi ben zorla İslam'a mi gel diyorum. Lütfen biraz daha dikkatli okuyup yazın

İnternet denilen nimetle herkes her türlü bilgiye erişiyor. Kimseyi uyaracak bir pozisyonda değilsiniz ki bu çağda uyarı değil taciz oluyor. Forumun kurallarına da uygun değil, görgü kurallarına da. Doğum kontrol yöntemlerini araştıran birine çok çocuk iyidir nasihatı vermek gibi yersiz.
Size göre bu uyarım taciz mi oldu gerçekten.

Ben sizin tam aksinize 30 lu yaşların basında, ailemin tüm tepkilerini göze alıp tesettüre girdim.Fikrini sordugum tek kişi eşimdi çünkü beni tanıdıgında böyle bir hayat tarzının içerisinde değildim,tesettürlü biriyle hayatına devam etmek istemeyebilirdi.Eğer bu konuda kararıma saygı göstermeseydi,yollarımızı ayırmamız gerektiğini idrak ederek yaptım bu konuşmayı.
Bunlar çok kişisel kararlar,üzerinde iyi düşünülüp öyle hareket etmenizi öneririm.Ne istediğini ve neden istediğini bilen bir tavır içerisinde kararlı bir şekilde kendinizi ifade edecekseniz,aileden baskı görseniz dahi kararınızdan caymayacaksanız mesela sizi harçlığınızı kesmekle,okula göndermemekle tehdit edemeyecekler ise ben bir an önce konuşup ferahlayın derim.

Tepki göstermeleri çok muhtemel,bunu göze alabiliyor musunuz? Alamıyorsanız ailenizin presinden geri adım atacaksanız bu konuşmayı kendi ayaklarınızın üstünde duracagınız güne kadar erteleyin.

İsteyen istediği gibi kapanır. Kimse de oturduğu yerden kim nasıl davranmalı, kim ne giymeli diye konuşmamalı. Başkalarının hayatı ile ilgili ne çok yorum yapılıyor bu ülkede. Beğenmeyen yapmasın, giymesin! Örtünen de açılan da kimseyi ilgilendirmez. Kişinin ailesi de dahil. İsterse şort giyip saçını kapatır. Kime ne!
Peki ama 😂
Ben yazımda herhangi bir kimseye şöyle giyin böyle yap demedim diye düşünüyorum. Orda yazdıklarım benim kişisel fikrim ve düşüncem. Sadece bana komik geliyor. Gidip birine şöyle giyin, böyle yap, doğrusu bu dememde sonuçta Bana Ne.. Kime Ne...
Haklısınız yani başkasının hayatı hakkında olduğu gibi fikri hakkında da çok yorum yapılıyor bu ülkede...

6 yıldır kapalıyım ailem dindar ve tarikatlı bir aile , ve acilanlara kötü gözle bakıyor . imamhtabie gidicem diye kapanmistim ama annem ve babam zorlamadi. Son zamanlarda artık hiç içimden gelmiyor bunu aileme nasıl açıklayacağını düşünüyorum gece mi söylenmeli gündüz mu. Ve nasıl bir dille ? Önerilerinze ve tecrübelerinize ihtiyacım var
İkindi vakti söylenmeli

Sakin olun biraz. Ben bir kardeşimi uyardım sadece fetva değildir bu. Uyarmak dini bir vazife. Ayrıca tartışmıyorum farkında iseniz görüş yazdım sadece. İtici oluyorsa da siz okumayin daha kolay olur
Şu “Ben kendimi kurtarmış cennetlik biriyim ve size acıyıp sizi kurtarmaya çalışıyorum”yaklaşımı ne kadar da itici! Uyarının istenmediği yerde yorum yapmamak daha iyi olur! Şu kültürdeki uyarma merakı da başka kimsede yoktur herhalde.

Kimse lütfen beni yargilamasın siz de üzerinize alinmayın ama bası kapatıp sacları 1 karış gösterenlerin kapanmasindansa açık olmasi daha iyi eğer o tarz bir tesettüre sahipseniz hic düşünmeyin..O sekilde tesettürü temsil etmis olmuyorlar zaten bu moda fenomenlerle hayatimiza girdi

Nolcak abla birazdan ahretliğin gelir hepimizi cımbızlar 😂
Suya bir kez atladığında kolay oluyor yüzmesi 🤭 Banlandık bir kez zaten bundan sonrası koymaz herhalde 😂😂😂
Ahretliğim affetmez anında tıkar mapısa :olamaz: bana bile acımıyr hiç,bu kadın yaşlı napar mapısta hasta filan olurmu hiç yok direk atıyor :KK70:banın tadını aldıysan sıkıntı yok o zaman hadi ben alışığımda.

Size göre bu uyarım taciz mi oldu gerçekten.
Evet taciz, konu sahibesi zaten ailesinin baskısından muzdarip. Tepkilerinden çekiniyor o yüzden konu açmış. Siz de kızın ailesinden kim bilir kaç kere dinlediği ikazları yazarak bunaltıyorsunuz. Sigara içmek objektif şekilde zararlı mesela hiç sevmem ama gidip de tanımadığım insanları uyarmam. Çünkü bu rahatsız etmektir. Çok basit anlaması.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X