Açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversite de ne okuyorsun? Yaşın kaç? Ailen okurken maddi yardım yapıyor mu? Ve açılırsan desteği keserler mi? Cevap evetse üniversite bitene kadar sabretmeni öneririm. Okul bittikten sonra işe başlar istedigini yaparsın. Okurken ailene muhtaçken şu an onları karşına alma derim.

Üniversite okuyorum zaten yaz tatili için eve geldim
Yani yerinde olsam cahil insanlarla bisey tartismam. Eve gelince kapanirim universiteye dönünce açılırım. Ki kizlarin %70 i falan böyle yapıyor. Evle bagimi tamamen kesince de tamamen açılırım. Başkasına zorla biseyleri diretenler her türlü ikiyüzlülüğü hak ediyor için rahat olsun.

Bi akşam yemeği sonrası sofrada hep beraberken söyleyin. "Ben başımı açmak istiyorum, kendimi böyle mutlu hissetmiyorum" diyin. Kızacak olan aile amuda kalkıp söyleseniz de kızar. Sadece kararlı olmalısınız. Karşılarında ezilip büzülmemelisiniz.
Aileniz sizi zorlarsa da içten gelmeyen şeyin ne hayrı ne sevabı olur diyin..

Varlığı yokluğu belli olmayan hayali bir gelecek için içinde bulunduğu dünyada istediği gibi yaşamasın kendine zulmetsin dimi. Evet bu daha mantıklı gerçekten de.
Varlığı yokluğu derken ahireti mi kastettiniz?
Evet eğer müslüman isek sorumluluklarımız var herşey bu dünyada istediğin gibi keyfini sürmek mi gerçekten.ki zulüm dediğiniz ne başörtü takmak zulüm mu size göre?
Müslümansiniz veya değilsiniz ben müslümanim o yüzden böyle yorum yaptım. Ayrıca ahirete de inandığım için bu dünyada başörtüyu veya tesettüru zulüm olarak görmüyorum saçını göstermeden de keyifle yaşayan insanlar var sonuçta

Dini bir mesuliyet bu . Aile emri değil. Böyle bakarsanız daha iyi olur. Yapmayın derim bu hayatınız için çok da iyi bir karar olmayacaktır. Herşey bu dünya değil neticede.dini vazifelerimiz var müslümansak yani. Biraz daha düşünün aklınız karışmış sanırım. Yorumu beğenmeyen olabilir herkes her görüşü beğenmek zorunda değil, ben sadece dini bir mesele olarak baktim

Dini bir mesuliyet olarak görüp kapanmış olsa burda böyle bir konu açmazdı eminim. Aklına bile gelmezdi.
Bu baskıyla yapılmış olan durum. İçi kapanmadıktan sonra dışı kapansa ne olacak. Hal ve hareketleri örtüşmeyecek. Örtüye saygıyı azaltmaktan başka bir işe yaramaz yani 🤷‍♀️

6 yıldır kapalıyım ailem dindar ve tarikatlı bir aile , ve acilanlara kötü gözle bakıyor . imamhtabie gidicem diye kapanmistim ama annem ve babam zorlamadi. Son zamanlarda artık hiç içimden gelmiyor bunu aileme nasıl açıklayacağını düşünüyorum gece mi söylenmeli gündüz mu. Ve nasıl bir dille ? Önerilerinze ve tecrübelerinize ihtiyacım var
Açık görsünler direk

Dini bir mesuliyet olarak görüp kapanmış olsa burda böyle bir konu açmazdı eminim. Aklına bile gelmezdi.
Bu baskıyla yapılmış olan durum. İçi kapanmadıktan sonra dışı kapansa ne olacak. Hal ve hareketleri örtüşmeyecek. Örtüye saygıyı azaltmaktan başka bir işe yaramaz yani 🤷‍♀️
Zorla olmuş veya olmamış kendisi artık dini sorumluluklarinin farkında bir birey. Baskıyla oldu diye açılsın mi herkes. İçinde olmayan için dışını da mi yok etsin. Herkes bu açıdan bakıyor ve hiçbir şey kalmıyor islama dair. Tesettüru farz olduğunu arastirsa içine sinse bu durum zaten zorla değil severek takar başörtüyu. Yani içimde yok diye üniversite okumayayim demedikleri gibi içimde yok diye mesul degilim olmuyor. Sözüm size değil böyle düşünen gerçekten çok.

Kız açılayım mi sizce diye sormamış. Kararını zaten vermiş. Aileme nasıl söyleyeyim diye sormuş. Dini konularla ilgili forumda tartışmak yasak. Talep edilmediği halde kimse fetva vermesin lütfen, itici oluyor.
Sakin olun biraz. Ben bir kardeşimi uyardım sadece fetva değildir bu. Uyarmak dini bir vazife. Ayrıca tartışmıyorum farkında iseniz görüş yazdım sadece. İtici oluyorsa da siz okumayin daha kolay olur

Zorla olmuş veya olmamış kendisi artık dini sorumluluklarinin farkında bir birey. Baskıyla oldu diye açılsın mi herkes. İçinde olmayan için dışını da mi yok etsin. Herkes bu açıdan bakıyor ve hiçbir şey kalmıyor islama dair. Tesettüru farz olduğunu arastirsa içine sinse bu durum zaten zorla değil severek takar başörtüyu. Yani içimde yok diye üniversite okumayayim demedikleri gibi içimde yok diye mesul degilim olmuyor. Sözüm size değil böyle düşünen gerçekten çok.
Herkes açılsın mi demişler?

Düşünmek, bilmek ayrı yapabilmek ayrı. Taşıyamayacaksa takmasın. Yüzünde dünyanın boyası. Altında streç pantolon, üstünde dap dar gömlekle saçında olan örtü komik duruyor. Kapanmak bu değil, olmamalı.

Dini bir mesuliyet bu . Aile emri değil. Böyle bakarsanız daha iyi olur. Yapmayın derim bu hayatınız için çok da iyi bir karar olmayacaktır. Herşey bu dünya değil neticede.dini vazifelerimiz var müslümansak yani. Biraz daha düşünün aklınız karışmış sanırım. Yorumu beğenmeyen olabilir herkes her görüşü beğenmek zorunda değil, ben sadece dini bir mesele olarak baktim
Size açılayım mı diye sormamış. Kendi seçimlerinizi başkalarına empoze etmeye çalışmaktan, siz bir şeyleri doğru kabul ettiniz diye herkes için de doğrunun o olduğunu düşünmekten vazgeçin. Bu ülke insanı gerçekten tam manasıyla ne zaman her görüşe saygı duyup anlayabilecek merak ediyorum. Taklit ederek din yaşanmaz.

Yani yerinde olsam cahil insanlarla bisey tartismam. Eve gelince kapanirim universiteye dönünce açılırım. Ki kizlarin %70 i falan böyle yapıyor. Evle bagimi tamamen kesince de tamamen açılırım. Başkasına zorla biseyleri diretenler her türlü ikiyüzlülüğü hak ediyor için rahat olsun.
ailesinin cahil olduğu varsayımına nereden vardınız bir tek buna takıldım çok merak ettim.

Düşünmek, bilmek ayrı yapabilmek ayrı. Taşıyamayacaksa takmasın. Yüzünde dünyanın boyası. Altında streç pantolon, üstünde dap dar gömlekle saçında olan örtü komik duruyor. Kapanmak bu değil, olmamalı.
İsteyen istediği gibi kapanır. Kimse de oturduğu yerden kim nasıl davranmalı, kim ne giymeli diye konuşmamalı. Başkalarının hayatı ile ilgili ne çok yorum yapılıyor bu ülkede. Beğenmeyen yapmasın, giymesin! Örtünen de açılan da kimseyi ilgilendirmez. Kişinin ailesi de dahil. İsterse şort giyip saçını kapatır. Kime ne!

Sakin olun biraz. Ben bir kardeşimi uyardım sadece fetva değildir bu. Uyarmak dini bir vazife. Ayrıca tartışmıyorum farkında iseniz görüş yazdım sadece. İtici oluyorsa da siz okumayin daha kolay olur
İnternet denilen nimetle herkes her türlü bilgiye erişiyor. Kimseyi uyaracak bir pozisyonda değilsiniz ki bu çağda uyarı değil taciz oluyor. Forumun kurallarına da uygun değil, görgü kurallarına da. Doğum kontrol yöntemlerini araştıran birine çok çocuk iyidir nasihatı vermek gibi yersiz.

Ortada bir tarikat da söz konusu olduğu için aileniz sırf onlarlar ters düşmemek için onaylamayacaktır.

Yani aileniz çok mu katı ya da ılımlı İslam denilen bakış açısına mı sahip bilemiyorum ama öyle olsa buraya yazma ihtiyacı duymadan konuşursunuz zaten.. ağızlarını yoklayip sonradan saçını açanlar için ne düşündüklerini sorabilirsin belki..

Ortada bir tarikat da söz konusu olduğu için aileniz sırf onlarlar ters düşmemek için onaylamayacaktır.

Yani aileniz çok mu katı ya da ılımlı İslam denilen bakış açısına mı sahip bilemiyorum ama öyle olsa buraya yazma ihtiyacı duymadan konuşursunuz zaten.. ağızlarını yoklayip sonradan saçını açanlar için ne düşündüklerini sorabilirsin belki..

Acilanlara kotu gozle bakiyorlar demis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X