Acil Toplanın Kızçeler(BabaNasihatı)

Ailem bu konuda fazlasıyla haklı mı ?

• Evet ,ailen haklı

OY: 50 90,9%
  • Hayır , vazgeçme

OY: 5 9,1%

• Ankete Katılan
    55
Kalbini bi kenara birak smdi bi.
Babanin haklilik payi varmi sence mantiken?
Haklı tabi ki haklı yönleri olmaz olur mu .
Haksızlıği olmuş olsa muhakkak konuşurdum fakat doğru diyosun baba demekten başka pek bişey diyemedim çoğunlukla sustum .

Tabikide muhtaçlığı Rabbim kimseye göstermesin.
Çocuk Gelişimi ve eğitimi mezunuyum universitem bitti şimdi başka bir bölüm okuyorum Önlisans .
Avantaj olsun , ek olsun ,faydası olur diye 4 yıllık bitirip 2 yılda farkli bölüm okumak istedim onlisans eğitimi almaktayım.

1 yılım kaldı bitmesine .

Ben simdi babama istemiyorum reddebilirsiniz diye fikrimi mi bildireyim yoksa erkek arkadaşımla konuşup durumu izah edip babamın gönlünü almaları için erkek arkadaşıma soyliyeyim.

Aman ya, ne zormuş

4 yıl çocuk gelişimi ve eğitimi mezunuyum. Okulum bitince direk 2 yıllık başka bir bölüm okuyorum onlisans. 1 yıl kaldı bitmesine.
Babam muhakkak doğruları ve iyi olacağım şeyler ister tabii ki .

Ben aileme 'karar verdim ,gelmesinler istemiyorum' mu diyim ?
Yoksa erkek arkadaşıma durumu belirtip babamin gönlünü alması veya almaları için bişeyler yapmalarını mi .

bu ne ya almaklar vermekler falan
hiç bana göre değil
hem tek maaş falan demiş baban ee sen de çalış mezunmuşsun zaten
bence 6436462732 kere gelinip aranmak istemek saçma
hem neden 2 ay nişanlı kalmak zorundasınız? o sevgilinle sizin kararınız ne zaman hazır hissederseniz o zaman evlenirsiniz
evlenmeden zaten gelin vs diye tanıtmışlar seni bence bu da yanlış

Bunun kararını sen vereceksin erkek arkadaşının karakterine duruşuna sevgisine saygısına ne kadar güveniyorsun ? Ailesiyle senin Aran'da denge kurabileceğine inanıyor Musun ? Bugün yüzüne gülüp yarın küçücük bişey de ailem derse çok üzülürsün neler var İnan. Bi de ne bileyim borç harç varmış galiba bir sürü evlilik sevgililik gibi değil inan sevgiliyken gözüne batmayan olsun idare olur dediğin şeyler evliliğin sonunu getirecek sorunlara dönebiliyor. Bunları hesapla öyle adım at sırf seviyorsun diye evlenme sakın

6 7 yildan fazla süren bir ilişki için 5 sene nişanlı kalmak mi mantıklı ?

Konuya tam olarak hakim olamadiniz sanırım .
Anlattığım, izah ettiğim, belirttigim durumlar farklı yorumunuz farklı yönde .

Evet çok sevdiği için öyle tanıttı ve neden hala uzadı ,uzaması sıkıntı yarattı diye yorumlasiyoruz.

Yine de Teşekkürler :/

Ailesiyle özel günlerde, bayramda seyranda görüşmek istediğini bu zamana kadar hep onları düşünüp faydasını görmediğini artık kendimi ve Evimi düşünüp sorumluluk almak istiyorum şeklinde konuşuyor hep .
Ailesinin böyle olması ya da nasıl desem bu tarz yaklaşmaları ciddi anlamda onuda çok üzdü .
Hemen hemen bunları babamda bahsetti bana ..
Sevgisinden şüphe etmiyorum ama cabalamaktan yorulduk onun hiç bir suçu yok ailesi hadi oğlum deseydi çoktan olurdu fakat büyükleri on ayak olmadılar .

Ahh ..

Şunu da düşünüyorum . Olur ya ? Kavga olur tartışma olur .
Baban istemedi ama sen istedin sen arzu ettin niye şikayet ediyorsun ?
Bu sekilde laf çarpmalar olur mu diye bunu bile düşünüyorum yani öyle eleyip sık dokuyorum. .

Bence erkek arkadaşımla konuşup babamın dusuncelerinin ne yönde olduğunu ve düzeltmesi için konuşmam gerek sanırım . Ya da olmazsa bitecek ..

yaşınız müsaitse kalınabilir 1-2 sene
ben 6.5 sene sevgililikten direkt evlenmeye atladım
atandığım gibi evlendik nişan vs gerekli görmedik
okudum bütün sayfaları aslında babanız benim babam gibi gelenekçi bir baba

babanızın sizi düşünmesi çok normal
siz de sevgilinizle konuşacaksınız aklınızdaki soru işaretlerini yok edebiliyorsa ve mutlu olacağınıza inanıyorsanız devam edeceksiniz.
yoksa bitireceksiniz.
ben olsam zor yolu seçip devam ederdim çünkü gerçekten aşk varsa çabalar her şeyi istediğim hale getirebilirim sevdiğim kişiyle beraber.

şu yorumdan sonra ben de bitirmen gerektiğini düşündüm
sevgilinin sen istedin gibi yüzüne vurma ihtimali olduğunu düşünüyorsan zaten sana o güveni verememiş demektir
bu durumda baban haklı çıkar zaten
hayırlı olsun senin için

Der küçücük bir kavga da bile sırf canını acıtmak için herşeyi kullanıp der. Zorla mı evlendik der ben buyum böyle kabul edeceksin der. Hatta ileride gurur yapar küçücük bişey de fırsatını buldu mu zaten baban beni ailemi istemedi bende onları istemiyorum gelmeyecekler der. Der yani. Erkekler böyledir daha anasının sokacağı laflarsan bahsetmiyorum bile. Bakma sen şimdi öyle şirin göründüğüne evlenince anlayacaksın herşeyi. Ben hislerime güvenirim sizin iş pek hayırlı görünmüyor. Umarım en doğru kararı verirsin

Baban haklı...

Ne hikmet bilmiyorum inan...
Belki sadece tesadüf
Ama yazmak istiyorum...

Etrafımda baba sözü dinlemeyen
Çoğu kız arkadaşımin
Ömrü de yaşantısı da
Bereketsiz ve mutsuz geçiyor...

Hep aynı söz dillerinde
" keşke anne babamın sözünü dinleseydim"

Ne karar verirsen ver...
Baban sana Hayır demez..
Onlar zaten sen mutlu ol ister...

Babanız hem "1,5 yıldır neden gelmediler" diyor hem de uzun nisanliliga iyi bakmadigini söylüyor. Bu durumda evlenmeye hazır olmadan gelmemis olmalari mantıklı değil mi?

Ayrıca evi yok demis, ev almak kolay bir şey mi ya? Genelde eşler birlikte çalışıp alıyorlar. Burada olaya maddiyatcı yaklaştığını düşündüm.

Tek bir konuda haklı. Okulunuzu bitirip, mesleğinizi edinip evlenin derim. Ama bunun için sevgilinizden ayrılmanız gerekmiyor.

Yalnız başlığa bakılırsa siz babanıza hak vermişsiniz bile. Üzüldüm sevgiliniz adına.

Son düzenleme:
Walla şunu bilir söylerim kardeşim annemin babamın söylediği ve dinlemediğim herşeyi tek tek yaşadım hepsi doğru çıktı..uzun ilişki emek verdim falan deme zaten bunlar haram mevzular bişey kaybetmezsin kazanırsın ayrılınca..öyle ailesinin sevgi sözlerine de inanma evlendikten sonra herkes değişiyor emin ol ve de erkek tarafı ilgisiz tarafsa çok daha kötü onlarla uğraşmaktan aşkın falan kalmıyor evlilikte..ben babanı dinle derim sonuçta mutlu olmak değil mi evlenmekteki amacın mutlaka ailenin de senin de razı olacağın biri çıkacak karşına ve mutlu olacaksın, geçmişe takılıp kendini zorunlu hissetme..buralarda ne hikayeler okuyoruz ne aşklarla evlenip sonra bir sürü olaylarla karşılaşanlar kayınvalide derdiyle yananlar .....ve önceliğin her zaman okumak ilim öğrenmek olsun evlilik sünnetse ilim öğrenmek de farzdır aileni üzme üzdüğün kadar üzülüyorsun tecrübeyle sabit..umarım hayırlı bi karar alırsın kal sağlıcakla

Eger zamaninda babamin sozunu dinleseydim su an esimle evli olmazdim ve bu hayatimin hatasi oldurdu.
Babama gelince, su an esimi beni sevdiginden cok seviyor, bazen takiliyorum hani şöyleydi böyleydi, hani 1 yil dayanamayip kapina gelecektim diyorum, yav ne bileyim he he he diyor.
Yani babalar da insandir, onlar da yanilir, hele onyargili yaklasirlarsa yanilma paylari bizimkinden yuksek.

Ama bu babana katılmadığım anlamina gelmez. Baksana simdiden nisanlinin basina kalkmasi ihtimalini dusunuyorsun demek ki onda bu potansiyeli goruyorsun. Babanin da senin de olumsuz gozlemleriniz varken uzatmanin manasi yok.

Karakterleriniz bilmiyorum.
Sevgilim iken babamla tanıştığında babam biraz kaygılı gelmisti. Babam taa kac ay sonra ısındı. Simdi benden bile 1-0 onde babamin gözünde.
Kayinvalidemler de isi olmadan gelmek istemedikleri icin coook uzatmislardi. Babam bana da böyle bir konusma yapmıştı.
Bem sevdigim adamdan emindim. Güveniyorum ben ona dedim.
Isteme aksami da kayinvalidem acikca düğün hemen olmaz ancak islerini bulup hayatlarini yoluna koyduklarinda olur demisti. Hala nisanliyiz 9 ay oldu :)
Diyecegim o ki.. gercekten güveniyor musun sevdigim adama

Canim önce okulu bitirip is bulmam lazım diyeceksin sevgiline. Isterseniz bu dönemde söz nişan olabilir ama iş sahibi olmadan evlenmek aptal işi. Esin değil işin senin hayat garantin. Önce bir iş sahibi olup hayatını kurtar şimdi babana yarın kocaman mi bağımlı olacaksın. Kendi ayaklarının üzerinde dur bakalım bir. Kazandığın paranın keyfini sür.

Ögrenci misin ? Ögrenciysen önce okulun bitsin istiyordur. Babaniz ne kadar hüzel konusan babacan bir beymis. Allah basinizdan eksik etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…