Acil Toplanın Kızçeler(BabaNasihatı)

Ailem bu konuda fazlasıyla haklı mı ?

• Evet ,ailen haklı

OY: 50 90,9%
  • Hayır , vazgeçme

OY: 5 9,1%

• Ankete Katılan
    55
Normalde ailesi bana bal börek davranan insanlar kızım kızım özen gösteren tiplerdir. Alışveriş, kıyafet , yemek içmek vs eksik bırakan insanlar değillerdir özen gösterirler böyle şeylere el üstünde tutarlar topluma girdiğimizde övmeler vs .
Is bu durum olunca neden böyle niye bu kadar uzadı bir tek hastalık,sağlık sorunu olduğu için mi ?
Kız isteyen bir taraf ,kızın ailesiyle sürekli irtibat halinde ve sıcak davranmaları gerekmez mi ?
Ahbaplik da söz konusu ve babam bu duruma çok kırıldı ayrıca .
genelde erkek aileleri kız ailelerine soğuk oluyor.
erkek ailesine yakın olunmasını, hep orada vakit geçirilmesini, sık sık onlara gidilmesini isterler ve oğullarından gelinlerinden bunu beklerler.
mesela sen her hafta kv ye gidersin, eşinin de aynı şekilde her hafta ailene gitmesini istersin değil mi doğal olarak?
kv her gün aranmak ister mesela, eşine her gün ailemi ara desen tartışma sebebi olur.

şu anda seninle araları iyi çünkü kız "alıyorlar", ailesini değil. standart Türk ailesi kız alır, oğlan verilmez kafasında olduğu için onlarla içli dışlı olmanı isterken, kendi ailenle mesafeli olmanı beklerler.
şu anki davranışları bence bu yüzden.
bdv konularına bir bak istersen, ben hep eşimin ailesi ile iç içeyim, eşim her gün onları aramamı bekliyor, kv her hafta sonu bizi çağırıyor, her akşam onlardayız vs gibi bir sürü konu görürsün. hepsinin ortak noktası kv ve kocanın kızın ailesini dışlaması ve kızı da uzak tutmak istemeleri.

babanı bu yüzden haklı buluyorum. sevgi çoğu şeyi çözmüyor maalesef. aşkla değil mantıkla bak bunlara.

Normalde ailesi bana bal börek davranan insanlar kızım kızım özen gösteren tiplerdir. Alışveriş, kıyafet , yemek içmek vs eksik bırakan insanlar değillerdir özen gösterirler böyle şeylere el üstünde tutarlar topluma girdiğimizde övmeler vs .
Is bu durum olunca neden böyle niye bu kadar uzadı bir tek hastalık,sağlık sorunu olduğu için mi ?
Kız isteyen bir taraf ,kızın ailesiyle sürekli irtibat halinde ve sıcak davranmaları gerekmez mi ?
Ahbaplik da söz konusu ve babam bu duruma çok kırıldı ayrıca .
çünkü senden kendilerine yakın, ailene uzak olmanı bekliyorlar/istiyorlar.

Senin yerinde ben olsam sevgilime aynen bunları anlatır şu şu durumdan dolayı böyle düşünüyorlar
Konuştuk ve verecek cevabım yok derdim
Çaba gösterir babamın gönlünü alır ikna ederlerse ne ala
Yoksa babamı dinlerdim
+1
bence de. bu zamana kadar onlar sizi bekletmiş. bundan sonra da baban ikna olana kadar onlar beklesin.
sakın babanı ezip geçme.

Ailesiyle özel günlerde, bayramda seyranda görüşmek istediğini bu zamana kadar hep onları düşünüp faydasını görmediğini artık kendimi ve Evimi düşünüp sorumluluk almak istiyorum şeklinde konuşuyor hep .
Ailesinin böyle olması ya da nasıl desem bu tarz yaklaşmaları ciddi anlamda onuda çok üzdü .
Hemen hemen bunları babamda bahsetti bana ..
Sevgisinden şüphe etmiyorum ama cabalamaktan yorulduk onun hiç bir suçu yok ailesi hadi oğlum deseydi çoktan olurdu fakat büyükleri on ayak olmadılar .

Ahh ..
% 90 ı evlenince ah canım ailem diye kucağına koşuyor :) iyi düşün.

Bence babani dinle sevgiy ask evlendikten sonra korelecek ayni evin icine girince hersey alışkanlık haline geliyo bi tek saygi kaliyo para konusuda onemli ac birakmam ney faturalar kira bunun gibi bir sürü sey sana garanti veririm evlendikten snra cok pisman olursun baba evini cok ararsin

Düşüncelerin için teşekkür ederim :)
Gerçekten çok iyi bir babam var allah başımdan eksik etmesin onu ..
Yaklaşımı ve konuşması çok iyiydi benimle .
Normalde agresif, sinirli bir yapıya sahip olmasına rağmen bu kadar sessiz kalışına hayret ettık doğrusu. Yaşı itibariyle de çok sansliyim. Ah canım babam kanım kaynadi bi an :KK70:a
Bir yandan erkek arkadaşım arayip duruyor çok heyecanlı ve cok istekli :/ merak ediyor yarın gelin desek hemen gelecekler açamıyorum onun telefonlarını :^
Anlıyorum zor bi durum hayaller verilmiş sözler var belki ama diyorumki aceba istemeye gelmeden önce konuşsan babamin gönlü yok ikiniz bi konuşsanız desen evinize gelsin bi odada basbasa konussunlar belki babanin kalbini kazanır gönlü rahat tamam der

Babanızın sözünü dinleyin ve bundan emin olun ki babalar herşeyi hissediyorlar 6 yıl önce babam evlenme bu adamla dediğinde keşke dinleseydim diyorum simdi

Valla ben 27 yaşındayım hala annem ne derse sözünden çıkmam. Benim iyiliğimi düşüneceğine eminim. Eğer babana güveniyorsan babanı dinle..

Gerçekten öyle konuşması, tavrı ,kelimeleri , bana yaklaşımı beni çok mutlu etti ..
Çok seviyorum babamı
Ben gerçekten Üzgünüm bu konuda..
Bi o kadar zaman geçirip vakit harcadığım, çabaladigimiz, evlilik hayali kurduğumuz bir ilişki, bir yandan ailesi , bir yandan ailemin böyle düşünmesi ..

Pişman olmak ,keşke demek istemiyorum :KK43:
En iyi sevgili bile evlenince Ailesine dönüşüyor. Annemin bir lafı vardı "soydur çeker b.k dur kokar" derdi.

Hatta evlenmeden once ailesi ile milyon tane fikir ayrılığı olan adamlar bile eşine karşı ailesi ile ittifak kuruyor burda aç oku konuların yarısından fazlası böyle adamlar ile dolu.

Sen bilirsin tabiki. Bende senin yerinde olsam sevgilimi seçer evlenirdim. Ama dedim ya ben artık evliyim. Arabam balkabağına, uşaklarım fareye dönüştü 8 yıl önce :KK66: bu yuzden artık duygusal değil gercekci bakmak gerektiğinin farkındayım böyle şeylere. Önce bir karşına al hesap sor derim. Sevgilinden önce senin sinirlenmen gerekenler yokmu sencede. Ailesinin bu vurdumduymazlığına ses eymeyip ileride bir çaba sarfedeceğine inanıyormusun

Ah canim babam. Keske ben seni dinleseydim. Kizim sen bu aileyle yapamazsin dediğinde ailesini napicam ben xxxx ile gayet iyi anlasiyorum demeseydim. Derim bem eşimin ailesiyle her sorun yasadigimda

Çok benzerlerini yaşadım, baştan ister gibi oluyorlar, sonra kendilerini çekiyorlar, oğlanı paylaşamıyorlar.

Ailesiyle mi evleniyorum ki diye düşünebilirsin, ülkemizde erkeklerin çok büyük kısmının anacı olduğunu unutma, resti çekip senin arkanda durucak bir kişilikteyse evlen, değilse kaçarak uzaklaş.

Bizimkiler de hiç aramaz sormaz, babası zaten tutuk bir adam, çok iyi ama tutuk, anası bir tuhaf. görünce veya eşim zorlayınca yüze güler, benle övünmeye gelince bir taneyim güzel kızlarıyım, anlata anlata bitiremez, ama her gün kıyafetime saçıma başıma kulp takar birebir görüşünce... Evlenmenize daha 9-10 sene var demeye başladı nişandan sonra.

Muhtemelen aynılarını yaşayacaksınız, onlar olmadan bir hayat kuracaksanız -ki ülkemizde erkeklerin %90'ı anasına tapıyor- olur. Yoksa uzak durun.

Ne oldu? Evlendik ve eşim annesiyle görüşmüyor. Eşimin annesini çağırmadan, kendimiz yapabildiğimiz kadarıyla her şeyi hazırladık, yaptık evlendik. Haberi vardı ama davetli değildi. Çünkü bunu haketmedi. Şimdi bebeğimiz olacak, içi içini yiyor biliyorum, bebeğe hediyeler aldı, hazırlık yaptı bunu da biliyorum, eşimin kuzenlerinden duyuyorum. Aramaya yüzü tutmuyor, kalkacak doğumda gelecek, ama evime giremez. Falcıdan büyücüden çıkmayan, beni istemeyen bir kadının adım attığı evde benim tek saniye durmayacağımı eşim benden daha iyi biliyor.

Ama anlamadım, okulunuz bitmeden borç kira ve krediyle mi evleneceksiniz?

Evet , belirttiği bir kaç şeyden haz etmediğini 'açıkçası vermek istemiyorum kızım , benim de 1 tane değerli evladım var ve mutsuz olmasına evet diyemem ,sen sahipsiz birisi değilsin değersiz değilsin onlar senin için çok uğraşmaları gerekirdi ne akıla hizmet bu kadar rahat davranırlar ?."diye söyledi . :KK43:

Şunu da düşünüyorum . Olur ya ? Kavga olur tartışma olur .
Baban istemedi ama sen istedin sen arzu ettin niye şikayet ediyorsun ?
Bu sekilde laf çarpmalar olur mu diye bunu bile düşünüyorum yani öyle eleyip sık dokuyorum. .

Bence erkek arkadaşımla konuşup babamın dusuncelerinin ne yönde olduğunu ve düzeltmesi için konuşmam gerek sanırım . Ya da olmazsa bitecek ..

ne kadar yanlış düşünceler bunlar farkında mısın? yaşın kaç merak ettim?

öncelikle baban çok güzel konuşmuş.
almış seni karşına tüm şüphelerini konuşmuş.
kararı sana bırakmış.
ama ''benim de 1 tane değerli evladım var ve mutsuz olmasına evet diyemem ,sen sahipsiz birisi değilsin değersiz değilsin onlar senin için çok uğraşmaları gerekirdi ne akıla hizmet bu kadar rahat davranırlar ?.'' söylemine itimat etmene çok şaşırdım. bilmelisin ki her anne baba kendi evladına böyle der, böyle yaklaşır. karşındaki çocuk da bir anne baba evladı. onlar da çocuklarını sokakta bulmadılar.

yani kardeşimi düşünüyorum en basiti. evlenme yoluna girse, kız tarafı bize böyle dese herhalde atlar derim dua edin oğlumuzun kızınızı aldığına. kimse kimseye çok uğraşması gerekmez, insan gider huyunu suyunu sevdiği insanı seçer, yoluna bakar.

ikinci olarak yazında ''Baban istemedi ama sen istedin'' derse diyorsun.
ee desin, zaten normal olan bu değil midir?
siz evlenme yoluna girecek kadar büyümüşsünüz ama kendi kararını veremiyor musun da babanın istemediğini isteyince hata olsun?
bu yüze çarpılacak bir şey değil, aksine gurur duyulacak bir şey.
kararınızın arkasında duracak olgunlukta değilseniz bence de evlenmeyin.
aşk iki kişiliktir...

babana hak verdiğim tek konu, okul okurken evlenmenin sağlıklı olmadığı.
kusura bakma diğer şeyler çok ters geliyor bana.
sanırım daha önce de yazmıştım, çok fazla beklenti içindesiniz.
yok evi bile yok falan.
erkek tarafı didinsin etsin peşinizde dolansın istiyorsunuz ama zamane evlilikleri öyle sayılmaz.
iki kişi anlaşıyorsa, ailelerini ilişkilerinden uzak tutabiliyorsa ancak o zaman mutlu olurlar.
aile yüzünden bozulan evliliklerin %90 ında, genelde aile değil, onu ilişkisinden uzak tutmayı beceremeyen taraf suçludur.
bu işe girebiliyorsan ileride babanın haklı çıkma ihtimalini de göze alıp gireceksin bu işe zaten.
hiçbir şeyin garantisi yok ki bunun olsun?

karşındaki erkek yapsa aynı şeyi burda herkes saydırırdı ona babasına karşı sevgisinin arkasında duramıyorsa defolsun gitsin sana erkek mi yok derlerdi. ben şuan öyle düşünüyorum. baba nasihatı dediğin için milleti ince karnından vuruyorsun.

bence bu düşüncelerinle evlenmemelisin.
karşısında bu kadar tereddütte biri varsa o çocuğa çok yazık olur.

Okulunu bitirene kadar nişanlı kalsanız babanda daha bi tanımış olsa ısınsa babnız bilemiyorum herşeye yok demiş olmaz demiş vardır bi bildiği sonuçta evlilik bu kaç yalındasınız?

İki tane okumuş etmiş, yetişkin insanın evlenmesi bence şu şekilde olmalı. İkisi de artık zamanın geldiğinin bilincinde olmalı. İkisi de istemeli. Erkek bir evlenme teklif etmeli önce. Sonra ailelere haber verilebilir. Belki aileler de biliyorlardır. O zaman bu adım geçmiştir. Çiftler ne zamana düğün yapmak istediklerine karar verirler. Bu yaz mı, bu kış mı, önümüzdeki yaz mı? Sonra erkek ailesi gelir tanışırlar sonra ona göre bir zamanda isteme olur. Sonra da çiftler kendi bütçelerine göre düğünlerini planlamaya girişirler.
İnanın 9 yıldır birlikte olduğunuz biri değil de 20 yaşında 2 aydır tanıdığınız toy bir delikanlıdan bahsediyor gibisiniz. Evlenmeniz ailelerinize bu kadar bağlı ise evliliğinizin gidişatı da ilerde ailelerinize bu kadar bağlı olur. Bağımsız kendi kararlarınızı alan ve olaylara da bu şekilde yön verebilen bir çift olmazsanız. Evliliğiniz ailelerinizi de müdahale ettiği karman çorman bir forma bürünür.

Son düzenleme:
Arkadaslar ;

Daha once de belirttim 4 yıllık üniversite mezunuyum.

Şuan 2 yıllık önlisans başka bir bölüm okuyorum .

Söz konusu ailesinin rahat olmasi ..

Yazıda da belirttigim gibi çok laflandirip dallanip budaklandirip ortada olmaları.

Ilk görüşmek için geldiklerinde babam olumsuz konusmuyordu.

Örnek veriyorum 5 sene içinde 1 kere gel daha sonra hiç irtibatta olma veya gelip gitme .Zaman sonra biz gelelim mi hangi gün musaitsiniz?

Ne kadar doğru ?

Benim sevgi ,geçim kaygısı, iletisimsizlik vb gibi sorunum yok erkek arkadaşımla.

Bu durumda onunda pek olumsuz yanı yok ..
Bu zamana kadar onunla birlikte çok emek verdik gram şüphe etmiyorum 'sevgi,sadakat,bağlılık 'konusunda.

Ailesi rahatt, onemsizmis gibi davranması, oğlum benim istiyor mu ? Tamam bakalım Bismillah gibi düşünmuyorlar.

Istiyorlar ama sadece istiyorlar 'hee istiyozz 'gibi . Lafta sanki . Bu nedir ya .

Babamin sinir olduğu ailesi konusu . Tabikide benimde kızım olsa maddiyatini huzurunu refahını düşünmek zorundayim ve uğraş veririm kararlarimi beyan ederim
26 yıllık evlilikleri var ve aşık olarak deli divane severek evlenmiş bir ailemin dusunceleri bu yönde .
Babam kof bir insan değildir bilerek ve deneyimlerine nazaran konuştu benimle ve asla kötülük düşünmeden. .
Eğer ki olursa sayet; ailesinden uzakta özel günlerde bayramda vs gorusurum fazla sıkı fiki olmam ve bunun da bilincinde erkek arkadaşım .
O da benimle uzak bir yerde oturup ailesiyle daha fazla yakın olmak istemediğini belirtti.
Işin iç kısmı gerçekten farklı sıkıntı yaratan cinsten. Empati yapın demiyecegim bu olmaz olsa da bir yere kadar ..

Ev almak ,çalışmak konusuna gelince 2011 yılından beri çalışmisligim var gerek farklı işler gerek okuduğum bölümle ilgili .

Insan isteyince tabi ki yapar fakat gönül raziligi olmadan bir baba veya annenin o yuva da ne kadar mutluluk huzur olur ?

Hersey tatlı hoş güzel bir şekilde olsa inanin hiç kötü olmaz tam aksine bereket huzur mutluluk eksik olmaz .

Bir aile büyüğü böyle birşey diyorsa haklılık payı %99 dur. Bu yönde benim kanaatim ..

Annesi hala olmuş geçenlerde , hastaydi Babamız boyleydi soyleydi kelime türetmekte üzerine yoktur ama iş erkek arkadaşımın konusuysa bi rahatlik bi Relax haller .

Kizlarida var kendi kızı için böyle düşünmüyor ama ?

Şimdiden plan proje yapıyor eksisiyle artisiyla kiziyla plan kuruyor.

Benim erkek çocuğum olucak ve bir kızı sevip çok isteyecek? Ben alana kadar kızi baş tacı eder ailesiyle sürekli irtibatta kalırım . Aldıktan sonra da el üstünde tutmaya devam ederim .

Evlat sahibi değilim fakat bir öğretmenim, teyzeyim ..

Annesi ve babası üstüne düşen vazifeyi yapmadiklari için biz seven çift olarak ceremesini çekiyoruz ..

Babamlık her hangi bir sorun yok .

ben ailemi bir kez dinlemedim çok üzüldüm.
ikinci sefer ailemi de dinledim yine üzüldüm.
ben de artık bu konuda neyi nasıl yapıp ne düşüneyim bilmiyorum ama baban iyi ve güzel konuşmuş ben olsam geri plana itmezdim :KK42:

Bak ben yeni evliyim. Esimle elhamdülillah cok güzel bir evliligimiz var. Annesi konusunda babam da beni boyle uyardi. Vr hakikaten kaynanam babamin dedigi gibi.biri cikti.

O kadar degisik davranirdi ki insanlarin yaninda -hala oyle- bana ayy seni ne kadar seviyor filan derlerdi. Ama gel bana sor. İnanilmaz sıkıntılı bir kadin. Sarilip opup canim filan diyr ugurlayip arkamdan facrbooktan whatsapptan engeller. Gider eşimi doldurmaya calisir filan bi suru sey.

Niyr anlatıyorum bunu. Ben evlendim. Babamin dediklerine rağmen. Pisman miyim? ASLAA! Yine olsa yine esime evet derim. Ama evliligimizin tek kabusu kaynanam. Surekli bir sekildr yipratiyor bizi. Sevgi saygi ve ask adina sabir gosteriyoruz tabi ki. Ama bil. Yipratirlar. Akilli olurum, ortami toplarim, sevdigim adama güveniyorum diyorsan devam et. Anne baba bile bir yerde uzak kaliyor cunku. Ama yok şüphelerim var diyorsan ama vazgrcemiyorsan once baban karsi tarafa biz dusunmek istiyoruz desin. Nisan isini biraz oteleyin. Biraz da onlar beklesin. Nisanli iki ay bırakırım demis ya baban. O zamani biraz uzatin. Aileler isin icine dahil olunca ne olur onu gor.

Sonra karar ver evlenmeye. Nr hemen vazgec ne de gozu kara ol. Cok mantikli bir kizsin. Duygularina yenik dusme.

Bak ben yeni evliyim. Esimle elhamdülillah cok güzel bir evliligimiz var. Annesi konusunda babam da beni boyle uyardi. Vr hakikaten kaynanam babamin dedigi gibi.biri cikti.

O kadar degisik davranirdi ki insanlarin yaninda -hala oyle- bana ayy seni ne kadar seviyor filan derlerdi. Ama gel bana sor. İnanilmaz sıkıntılı bir kadin. Sarilip opup canim filan diyr ugurlayip arkamdan facrbooktan whatsapptan engeller. Gider eşimi doldurmaya calisir filan bi suru sey.

Niyr anlatıyorum bunu. Ben evlendim. Babamin dediklerine rağmen. Pisman miyim? ASLAA! Yine olsa yine esime evet derim. Ama evliligimizin tek kabusu kaynanam. Surekli bir sekildr yipratiyor bizi. Sevgi saygi ve ask adina sabir gosteriyoruz tabi ki. Ama bil. Yipratirlar. Akilli olurum, ortami toplarim, sevdigim adama güveniyorum diyorsan devam et. Anne baba bile bir yerde uzak kaliyor cunku. Ama yok şüphelerim var diyorsan ama vazgrcemiyorsan once baban karsi tarafa biz dusunmek istiyoruz desin. Nisan isini biraz oteleyin. Biraz da onlar beklesin. Nisanli iki ay bırakırım demis ya baban. O zamani biraz uzatin. Aileler isin icine dahil olunca ne olur onu gor.

Sonra karar ver evlenmeye. Nr hemen vazgec ne de gozu kara ol. Cok mantikli bir kizsin. Duygularina yenik dusme.
Hakkınızda olanları anlattığınız ve destek oldugunuz için ayrıca teşekkür ederim ..

Ilk aradiklarindan sonra ki günlerde; gün içinde 3 4 kez daha aramislar.

Daha bugün yeni oldu tekrar aradılar. .

Annesi çok lafci, hazır cevap ,baskın karakter ama eglenmeyi arkadaş edinmeyi bi kahve içip saatlerce lak lak etmeyi seven bir kadın .. Inatçı yapıya da sahip .
Anlatıyorum az çok canlandirabilin gözünüzde diye.

Yeri gelir evladına bile rest çeken bir tip ..

Babam aradıkları günden beri geceleri uyumuyor ya da uyuyamıyor bu durum beni çok üzüyor ..
Çekinmeye de başladım göz göze gelmemeye vs evde saklambac oynuyorum desem yeridir çünkü onun sözlerini ve benimle konuştuğu şeyleri göz ardı edemem.
Onun da bi karakteri duruşu haysiyeti söz konusu.
Biz ailesine okey desekte bunlar kim bilir daha ne zamana gelirler .
Erkek arkadaşıma da bunu söylüyorum.
Ya sıcaklık kurup babamın gönlünü hoş tutarsıniz hersey razılıkla olur ya da ben babamin dediklerini, düşüncelerini görmezden gelemem onu dinlerim diye söyledim ..

Madem ki bu kadar ısrarla arayip istiyorsunuz, beni istiyorsunuz bunun da bir yolunu bulur halledersiniz..
Eğer ki annen alayım kahvemi gideyim komsuya nasıl olsa olur bi adım atalimda diye dusunuyorsa boşa düşünme sende diye de ekledim .
Oldu ki isteme Merasimi vs oldu bu süre içinde de ailen bi zahmet sana destek çıkıp esyasiydi altiniydi bi yandan uğraşsinlar artık bu zamana kadar çok yatıp umursamadilar
Ailenle bunları konuş seninde bilinçli oldugunun ve kendilerininde zahmete girmesi gerektiklerini belirt diye görüşmeyi sonlandirdim ..

Hevesim gitti bir kere ha tekrardan heyecan istek olur mu bilmiyorum geldiklerinde kendimi tartmam gerek .
Olumsuz olursam da belirtirim.
Zaten yüzük veya ciddi her hangi birsey olmucagi için ornegin nişan, kutlama ,bohçası Çeyizi 'nişanı attı 'gibi bir durumda olmaz .
Böyle arada derede kalmış gibi hissediyorum sanki olmayacakmis gibi . Bayagi kara bulutlar var üzerimde :KK43:

Hakkınızda olanları anlattığınız ve destek oldugunuz için ayrıca teşekkür ederim ..

Ilk aradiklarindan sonra ki günlerde; gün içinde 3 4 kez daha aramislar.

Daha bugün yeni oldu tekrar aradılar. .

Annesi çok lafci, hazır cevap ,baskın karakter ama eglenmeyi arkadaş edinmeyi bi kahve içip saatlerce lak lak etmeyi seven bir kadın .. Inatçı yapıya da sahip .
Anlatıyorum az çok canlandirabilin gözünüzde diye.

Yeri gelir evladına bile rest çeken bir tip ..

Babam aradıkları günden beri geceleri uyumuyor ya da uyuyamıyor bu durum beni çok üzüyor ..
Çekinmeye de başladım göz göze gelmemeye vs evde saklambac oynuyorum desem yeridir çünkü onun sözlerini ve benimle konuştuğu şeyleri göz ardı edemem.
Onun da bi karakteri duruşu haysiyeti söz konusu.
Biz ailesine okey desekte bunlar kim bilir daha ne zamana gelirler .
Erkek arkadaşıma da bunu söylüyorum.
Ya sıcaklık kurup babamın gönlünü hoş tutarsıniz hersey razılıkla olur ya da ben babamin dediklerini, düşüncelerini görmezden gelemem onu dinlerim diye söyledim ..

Madem ki bu kadar ısrarla arayip istiyorsunuz, beni istiyorsunuz bunun da bir yolunu bulur halledersiniz..
Eğer ki annen alayım kahvemi gideyim komsuya nasıl olsa olur bi adım atalimda diye dusunuyorsa boşa düşünme sende diye de ekledim .
Oldu ki isteme Merasimi vs oldu bu süre içinde de ailen bi zahmet sana destek çıkıp esyasiydi altiniydi bi yandan uğraşsinlar artık bu zamana kadar çok yatıp umursamadilar
Ailenle bunları konuş seninde bilinçli oldugunun ve kendilerininde zahmete girmesi gerektiklerini belirt diye görüşmeyi sonlandirdim ..

Hevesim gitti bir kere ha tekrardan heyecan istek olur mu bilmiyorum geldiklerinde kendimi tartmam gerek .
Olumsuz olursam da belirtirim.
Zaten yüzük veya ciddi her hangi birsey olmucagi için ornegin nişan, kutlama ,bohçası Çeyizi 'nişanı attı 'gibi bir durumda olmaz .
Böyle arada derede kalmış gibi hissediyorum sanki olmayacakmis gibi . Bayagi kara bulutlar var üzerimde :KK43:

Seni çok iyi anlıyorum.

Bu noktada erkek arkadaşının duruşu çok önemli. Kendini biraz bekleme moduna al. Zaten çok güzel konuşmuşsun. Eğer o uğraşıyorsa destek olmaya başlarsın.

Önceki mesajımda yazmayı unutmuşum. Bu tip konularda onun duruşu da çok önemli aslında. Mesela sen bunları söylediğinde tepkisi ne oldu. Sadece susup dinledi mi? Haklısın ben çözeceğim mi dedi? Ne alakası var moduna mı girdi. Hepsi çok önemli.

Seviyorsun ama gözü kara bir aşık değilsin. Bu halin çok hoşuma gitti. Allah'ın izniyle yanlış bir karar almazsın zaten.

Hani hep derler ya "işin içine aileler girince.." diye, aynen o durumdasın şu an. Hevesin kaçmasın. Olur ya da olmaz, bu nasip.

İnşallah doğru olan bir karar alabilirsin.

X