- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
genelde erkek aileleri kız ailelerine soğuk oluyor.Normalde ailesi bana bal börek davranan insanlar kızım kızım özen gösteren tiplerdir. Alışveriş, kıyafet , yemek içmek vs eksik bırakan insanlar değillerdir özen gösterirler böyle şeylere el üstünde tutarlar topluma girdiğimizde övmeler vs .
Is bu durum olunca neden böyle niye bu kadar uzadı bir tek hastalık,sağlık sorunu olduğu için mi ?
Kız isteyen bir taraf ,kızın ailesiyle sürekli irtibat halinde ve sıcak davranmaları gerekmez mi ?
Ahbaplik da söz konusu ve babam bu duruma çok kırıldı ayrıca .
erkek ailesine yakın olunmasını, hep orada vakit geçirilmesini, sık sık onlara gidilmesini isterler ve oğullarından gelinlerinden bunu beklerler.
mesela sen her hafta kv ye gidersin, eşinin de aynı şekilde her hafta ailene gitmesini istersin değil mi doğal olarak?
kv her gün aranmak ister mesela, eşine her gün ailemi ara desen tartışma sebebi olur.
şu anda seninle araları iyi çünkü kız "alıyorlar", ailesini değil. standart Türk ailesi kız alır, oğlan verilmez kafasında olduğu için onlarla içli dışlı olmanı isterken, kendi ailenle mesafeli olmanı beklerler.
şu anki davranışları bence bu yüzden.
bdv konularına bir bak istersen, ben hep eşimin ailesi ile iç içeyim, eşim her gün onları aramamı bekliyor, kv her hafta sonu bizi çağırıyor, her akşam onlardayız vs gibi bir sürü konu görürsün. hepsinin ortak noktası kv ve kocanın kızın ailesini dışlaması ve kızı da uzak tutmak istemeleri.
babanı bu yüzden haklı buluyorum. sevgi çoğu şeyi çözmüyor maalesef. aşkla değil mantıkla bak bunlara.