genelde erkek aileleri kız ailelerine soğuk oluyor.Normalde ailesi bana bal börek davranan insanlar kızım kızım özen gösteren tiplerdir. Alışveriş, kıyafet , yemek içmek vs eksik bırakan insanlar değillerdir özen gösterirler böyle şeylere el üstünde tutarlar topluma girdiğimizde övmeler vs .
Is bu durum olunca neden böyle niye bu kadar uzadı bir tek hastalık,sağlık sorunu olduğu için mi ?
Kız isteyen bir taraf ,kızın ailesiyle sürekli irtibat halinde ve sıcak davranmaları gerekmez mi ?
Ahbaplik da söz konusu ve babam bu duruma çok kırıldı ayrıca .
çünkü senden kendilerine yakın, ailene uzak olmanı bekliyorlar/istiyorlar.Normalde ailesi bana bal börek davranan insanlar kızım kızım özen gösteren tiplerdir. Alışveriş, kıyafet , yemek içmek vs eksik bırakan insanlar değillerdir özen gösterirler böyle şeylere el üstünde tutarlar topluma girdiğimizde övmeler vs .
Is bu durum olunca neden böyle niye bu kadar uzadı bir tek hastalık,sağlık sorunu olduğu için mi ?
Kız isteyen bir taraf ,kızın ailesiyle sürekli irtibat halinde ve sıcak davranmaları gerekmez mi ?
Ahbaplik da söz konusu ve babam bu duruma çok kırıldı ayrıca .
+1Senin yerinde ben olsam sevgilime aynen bunları anlatır şu şu durumdan dolayı böyle düşünüyorlar
Konuştuk ve verecek cevabım yok derdim
Çaba gösterir babamın gönlünü alır ikna ederlerse ne ala
Yoksa babamı dinlerdim
% 90 ı evlenince ah canım ailem diye kucağına koşuyor :) iyi düşün.Ailesiyle özel günlerde, bayramda seyranda görüşmek istediğini bu zamana kadar hep onları düşünüp faydasını görmediğini artık kendimi ve Evimi düşünüp sorumluluk almak istiyorum şeklinde konuşuyor hep .
Ailesinin böyle olması ya da nasıl desem bu tarz yaklaşmaları ciddi anlamda onuda çok üzdü .
Hemen hemen bunları babamda bahsetti bana ..
Sevgisinden şüphe etmiyorum ama cabalamaktan yorulduk onun hiç bir suçu yok ailesi hadi oğlum deseydi çoktan olurdu fakat büyükleri on ayak olmadılar .
Ahh ..
Anlıyorum zor bi durum hayaller verilmiş sözler var belki ama diyorumki aceba istemeye gelmeden önce konuşsan babamin gönlü yok ikiniz bi konuşsanız desen evinize gelsin bi odada basbasa konussunlar belki babanin kalbini kazanır gönlü rahat tamam derDüşüncelerin için teşekkür ederim :)
Gerçekten çok iyi bir babam var allah başımdan eksik etmesin onu ..
Yaklaşımı ve konuşması çok iyiydi benimle .
Normalde agresif, sinirli bir yapıya sahip olmasına rağmen bu kadar sessiz kalışına hayret ettık doğrusu. Yaşı itibariyle de çok sansliyim. Ah canım babam kanım kaynadi bi ana
Bir yandan erkek arkadaşım arayip duruyor çok heyecanlı ve cok istekli :/ merak ediyor yarın gelin desek hemen gelecekler açamıyorum onun telefonlarını :^
En iyi sevgili bile evlenince Ailesine dönüşüyor. Annemin bir lafı vardı "soydur çeker b.k dur kokar" derdi.Gerçekten öyle konuşması, tavrı ,kelimeleri , bana yaklaşımı beni çok mutlu etti ..
Çok seviyorum babamı
Ben gerçekten Üzgünüm bu konuda..
Bi o kadar zaman geçirip vakit harcadığım, çabaladigimiz, evlilik hayali kurduğumuz bir ilişki, bir yandan ailesi , bir yandan ailemin böyle düşünmesi ..
Pişman olmak ,keşke demek istemiyorum
Evet , belirttiği bir kaç şeyden haz etmediğini 'açıkçası vermek istemiyorum kızım , benim de 1 tane değerli evladım var ve mutsuz olmasına evet diyemem ,sen sahipsiz birisi değilsin değersiz değilsin onlar senin için çok uğraşmaları gerekirdi ne akıla hizmet bu kadar rahat davranırlar ?."diye söyledi .
Şunu da düşünüyorum . Olur ya ? Kavga olur tartışma olur .
Baban istemedi ama sen istedin sen arzu ettin niye şikayet ediyorsun ?
Bu sekilde laf çarpmalar olur mu diye bunu bile düşünüyorum yani öyle eleyip sık dokuyorum. .
Bence erkek arkadaşımla konuşup babamın dusuncelerinin ne yönde olduğunu ve düzeltmesi için konuşmam gerek sanırım . Ya da olmazsa bitecek ..
Yaşım 23 .Okulunu bitirene kadar nişanlı kalsanız babanda daha bi tanımış olsa ısınsa babnız bilemiyorum herşeye yok demiş olmaz demiş vardır bi bildiği sonuçta evlilik bu kaç yalındasınız?
Hakkınızda olanları anlattığınız ve destek oldugunuz için ayrıca teşekkür ederim ..Bak ben yeni evliyim. Esimle elhamdülillah cok güzel bir evliligimiz var. Annesi konusunda babam da beni boyle uyardi. Vr hakikaten kaynanam babamin dedigi gibi.biri cikti.
O kadar degisik davranirdi ki insanlarin yaninda -hala oyle- bana ayy seni ne kadar seviyor filan derlerdi. Ama gel bana sor. İnanilmaz sıkıntılı bir kadin. Sarilip opup canim filan diyr ugurlayip arkamdan facrbooktan whatsapptan engeller. Gider eşimi doldurmaya calisir filan bi suru sey.
Niyr anlatıyorum bunu. Ben evlendim. Babamin dediklerine rağmen. Pisman miyim? ASLAA! Yine olsa yine esime evet derim. Ama evliligimizin tek kabusu kaynanam. Surekli bir sekildr yipratiyor bizi. Sevgi saygi ve ask adina sabir gosteriyoruz tabi ki. Ama bil. Yipratirlar. Akilli olurum, ortami toplarim, sevdigim adama güveniyorum diyorsan devam et. Anne baba bile bir yerde uzak kaliyor cunku. Ama yok şüphelerim var diyorsan ama vazgrcemiyorsan once baban karsi tarafa biz dusunmek istiyoruz desin. Nisan isini biraz oteleyin. Biraz da onlar beklesin. Nisanli iki ay bırakırım demis ya baban. O zamani biraz uzatin. Aileler isin icine dahil olunca ne olur onu gor.
Sonra karar ver evlenmeye. Nr hemen vazgec ne de gozu kara ol. Cok mantikli bir kizsin. Duygularina yenik dusme.
Hakkınızda olanları anlattığınız ve destek oldugunuz için ayrıca teşekkür ederim ..
Ilk aradiklarindan sonra ki günlerde; gün içinde 3 4 kez daha aramislar.
Daha bugün yeni oldu tekrar aradılar. .
Annesi çok lafci, hazır cevap ,baskın karakter ama eglenmeyi arkadaş edinmeyi bi kahve içip saatlerce lak lak etmeyi seven bir kadın .. Inatçı yapıya da sahip .
Anlatıyorum az çok canlandirabilin gözünüzde diye.
Yeri gelir evladına bile rest çeken bir tip ..
Babam aradıkları günden beri geceleri uyumuyor ya da uyuyamıyor bu durum beni çok üzüyor ..
Çekinmeye de başladım göz göze gelmemeye vs evde saklambac oynuyorum desem yeridir çünkü onun sözlerini ve benimle konuştuğu şeyleri göz ardı edemem.
Onun da bi karakteri duruşu haysiyeti söz konusu.
Biz ailesine okey desekte bunlar kim bilir daha ne zamana gelirler .
Erkek arkadaşıma da bunu söylüyorum.
Ya sıcaklık kurup babamın gönlünü hoş tutarsıniz hersey razılıkla olur ya da ben babamin dediklerini, düşüncelerini görmezden gelemem onu dinlerim diye söyledim ..
Madem ki bu kadar ısrarla arayip istiyorsunuz, beni istiyorsunuz bunun da bir yolunu bulur halledersiniz..
Eğer ki annen alayım kahvemi gideyim komsuya nasıl olsa olur bi adım atalimda diye dusunuyorsa boşa düşünme sende diye de ekledim .
Oldu ki isteme Merasimi vs oldu bu süre içinde de ailen bi zahmet sana destek çıkıp esyasiydi altiniydi bi yandan uğraşsinlar artık bu zamana kadar çok yatıp umursamadilar
Ailenle bunları konuş seninde bilinçli oldugunun ve kendilerininde zahmete girmesi gerektiklerini belirt diye görüşmeyi sonlandirdim ..
Hevesim gitti bir kere ha tekrardan heyecan istek olur mu bilmiyorum geldiklerinde kendimi tartmam gerek .
Olumsuz olursam da belirtirim.
Zaten yüzük veya ciddi her hangi birsey olmucagi için ornegin nişan, kutlama ,bohçası Çeyizi 'nişanı attı 'gibi bir durumda olmaz .
Böyle arada derede kalmış gibi hissediyorum sanki olmayacakmis gibi . Bayagi kara bulutlar var üzerimde