Merhaba kızlar ; Dün bir kaç bir şey anlattım yardım istedim bir türlü düşüncelerimin içinden çıkamadım.
1-2 gun once erkek tarafı temsilen babası aradi hayirli bir is icin gelmek istediklerini hangi gun gelebiliriz diye konusuldu .
Ben dusunmeye basladim onceki konularda az cok durumu izah etmiştim .
Bu akşamda babam benimle konuşmak istedi ve aldı karşına .
Dedikleri hala aklımda direk yazmak istiyorum ...
Konuşmak istediğini belirtti ve bahçede konuşmaya başladık. .
" Geldiklerinde söyleyecek çok lafım var, ki gelsinler diyorsan eğer .Bana soracak fikir alacaksan eğer olumlu bakmıyorum açıkçası istemiyorum kızım .1 aydır sağlık durumları iyi değil peki ya öncesi ? .
1 buçuk sene oldu buraya taşınalı, 1 kere hayırlı olsun demek için gelmediler, gelmeyi bırak telefonla görüşme yapmadılar.
Ben herşeyin farkındayım çocuk ailesini sıkıştırdigi için ariyorlar. Isteme söz konusunu bu kadar uzatan bir aile düğün veya nikah kaç seneye yaparlar ben uzun süreli nişanlı tutmam en fazla 2 ay çünkü bayagi senedir konustugunuzu biliyorum .
Bu olanlar için bu kadar rahat davraniyorlarsa ilerisi nasıl olur bilemiyorum. Umursamaz anne babası var yarın bi gün evlendiginde mutlu olacagini veya anlasacagini sanmıyorum.
Karar yine senin kararın 'baba ben istiyorum evet diyin ' dersin ilerde mutsuz olursun beni kötü bilirsin.
Zamanında babasına çok kızan ve boş yere kizdigini baba sözünün çok değerli ve haklı olacağını gün geldiğinde babasına hak veren biri olarak konuşuyorum babam çok hakliymis dediğim şeyler hala var bu yaşımda diye belirtti.
Onemsemediklerini, değer vermediklerini biliyorum ve hissediyorum bunca zaman sonra telefonla arayip 'biz gelmek istiyoruz hangi gün musait olursunuz? ' ve ertesi gun 3 kere daha arayip merak ettiklerini sordular .
Bu beni çok sinirlendirdi. Hasta olmadan önce ve ya sonra akılları nerdeydi? Biz mi kız alicaz onlar mi ? Nedir bu sorumsuzluk? 1 aydir mi israrlari tuttu?gibi gibi diger sikayetlerini hakli oldugu yonlerini soyledi..
Aşırı sinirlendiğini de tabi ..
Ben vermek taraftarı değilim mantıksız bir kız değilsin istiyorum dersin okeylerim fakat mutsuz ve rahat olamayacaksın kanaatindeyim.
Okul yaşantını bir kere unut evlendiginde okuyabilcegini sanmıyorum borç ödemek ve çalışmaktan.
Evi yok ,kredi borclariniz olacak, gecinmeniz için para gerekecek ,tek maaş bir evi gecindirmiyor çünkü nasıl okuyacağını dusunuyorsun stres altına girdiğinde?
Ben baba olarak sana ölene kadar bakmak durumundayım başım üstünde yerin var ama senin için senin rahatligini ve yaşam standartlarini belirlemekte hakkım var diye düşünüyorum vs şeklinde uzun konuştuk .
Onca zaman her ne neden olursa olsun aramadilar, cok sevildigimi ve erkek arkadaşımin beni mutlu edecegini biliyorum.
Ama bir baba da boş yere böyle konuşmaz sonuçta hangi aile cocugunun kötülüğünü ister ki ??
Düşün taşın yarın arayalım net bir cevap verip öyle böyle bakalım yolumuza kızım diye sonlandı konuşmamız.
Ne yapmalıyım?
Uzun süren birlikteligimi , hayallerle inançla bagliligimizi, beraberligimi sonlandırmalı mıyım?
Istemiyor ve ya razılıginiz olmamış olabilir ama ben istiyorum mu demeliyim?
Kafam çok karışık !
Bu arada diğer actigim konularda da bu durumdan bahsettim az çok bilgisi olanlar var
Normalde flört halindeyken bal börek davranırlardı gerçi hala öyleler.
Topluma girdiğimizde Övmeler vs .
Yemek içmek olsun ,giyim kuşam vs bunlara önem gösteren insanlardır.
Çok istediklerini eşe dosta gelinim benim diye tanıştırdigi çok sevdiğini soylemisligi vardir erkek annesinin yani .
Ciddi bir iş olduğundan dolayı bu kadar özen gösteriyorum o kadar zaman harcadığım emek verdigimiz bir iliskiydi böyle durumlara gelmesi için çok cabalamistik fakat ailesi gereken önemi göstermediği için bu tadsizliklar yaşanmakta ..
Lütfen , sizlerden yorum bekliyorum