Acil Toplanın Kızçeler(BabaNasihatı)

Ailem bu konuda fazlasıyla haklı mı ?

• Evet ,ailen haklı

OY: 50 90,9%
  • Hayır , vazgeçme

OY: 5 9,1%

• Ankete Katılan
    55
Bence bu konuşmayı baban birde damat ile yapsın belki onu dinleyince fikri değişir

Birde ilk geldiklerinde tamam verdik demek zorunda değil ki

Bi konuşsun bakalım karşı tarafın tutumu ne olacak
Ilk geldiklerinde verdik gibi bir şey söz konusu olmadı niyetlerini isteklerini belirttiler sadece bir daha ne zaman gelelim musait olursunuz diye sorduklarinda ramazandan her hangi bir gün sonra olabilir dendi biz tarafından.

Gelmedikleri için rahat davrandiklari için sinir oldu babam .

Damat ile konuscagini sanmıyorum babamın agresif yapılı biridir bu zamana kadar bu kadar sessiz kalması bizi sasirtmadi değil .
Daha fazla babamla bu durumu açamam ona karşı .
Sürekli biz sessiz kaldık ve bekledik .
Onların gelip konuşması ,açılması, sohbet ,kaynaşma gibi düşünceleri olmasi gerekirdi.
Babam cidden bayagi sabır gösterdi .

Baban çok güzel konuşmuş ve medeni birisi belli secim yapmak tabiki zor ama boşa konuşmadığına inanıyorum illaki yaşayıp gormen gerekmez bazı şeyleri senin için önceden gören bilen tecrübe sahibi bi baban var
Düşüncelerin için teşekkür ederim :)
Gerçekten çok iyi bir babam var allah başımdan eksik etmesin onu ..
Yaklaşımı ve konuşması çok iyiydi benimle .
Normalde agresif, sinirli bir yapıya sahip olmasına rağmen bu kadar sessiz kalışına hayret ettık doğrusu. Yaşı itibariyle de çok sansliyim. Ah canım babam kanım kaynadi bi an :KK70:a
Bir yandan erkek arkadaşım arayip duruyor çok heyecanlı ve cok istekli :/ merak ediyor yarın gelin desek hemen gelecekler açamıyorum onun telefonlarını :^

Benimde niyese babana hak veresim geldi.. Bende babami cok ama cokkkk seviyorum rabbim Basimizdan eksik etmesin aminnnnn:KK200:

Merhaba kızlar ;
Dün bir kaç bir şey anlattım yardım istedim bir türlü düşüncelerimin içinden çıkamadım.
1-2 gun once erkek tarafı temsilen babası aradi hayirli bir is icin gelmek istediklerini hangi gun gelebiliriz diye konusuldu .
Ben dusunmeye basladim onceki konularda az cok durumu izah etmiştim .
Bu akşamda babam benimle konuşmak istedi ve aldı karşına .
Dedikleri hala aklımda direk yazmak istiyorum ...
Konuşmak istediğini belirtti ve bahçede konuşmaya başladık. .

" Geldiklerinde söyleyecek çok lafım var, ki gelsinler diyorsan eğer .Bana soracak fikir alacaksan eğer olumlu bakmıyorum açıkçası istemiyorum kızım .1 aydır sağlık durumları iyi değil peki ya öncesi ? .
1 buçuk sene oldu buraya taşınalı, 1 kere hayırlı olsun demek için gelmediler, gelmeyi bırak telefonla görüşme yapmadılar.

Ben herşeyin farkındayım çocuk ailesini sıkıştırdigi için ariyorlar. Isteme söz konusunu bu kadar uzatan bir aile düğün veya nikah kaç seneye yaparlar ben uzun süreli nişanlı tutmam en fazla 2 ay çünkü bayagi senedir konustugunuzu biliyorum .
Bu olanlar için bu kadar rahat davraniyorlarsa ilerisi nasıl olur bilemiyorum. Umursamaz anne babası var yarın bi gün evlendiginde mutlu olacagini veya anlasacagini sanmıyorum.

Karar yine senin kararın 'baba ben istiyorum evet diyin ' dersin ilerde mutsuz olursun beni kötü bilirsin.

Zamanında babasına çok kızan ve boş yere kizdigini baba sözünün çok değerli ve haklı olacağını gün geldiğinde babasına hak veren biri olarak konuşuyorum babam çok hakliymis dediğim şeyler hala var bu yaşımda diye belirtti.
Onemsemediklerini, değer vermediklerini biliyorum ve hissediyorum bunca zaman sonra telefonla arayip 'biz gelmek istiyoruz hangi gün musait olursunuz? ' ve ertesi gun 3 kere daha arayip merak ettiklerini sordular .
Bu beni çok sinirlendirdi. Hasta olmadan önce ve ya sonra akılları nerdeydi? Biz mi kız alicaz onlar mi ? Nedir bu sorumsuzluk? 1 aydir mi israrlari tuttu?gibi gibi diger sikayetlerini hakli oldugu yonlerini soyledi..
Aşırı sinirlendiğini de tabi ..
Ben vermek taraftarı değilim mantıksız bir kız değilsin istiyorum dersin okeylerim fakat mutsuz ve rahat olamayacaksın kanaatindeyim.
Okul yaşantını bir kere unut evlendiginde okuyabilcegini sanmıyorum borç ödemek ve çalışmaktan.

Evi yok ,kredi borclariniz olacak, gecinmeniz için para gerekecek ,tek maaş bir evi gecindirmiyor çünkü nasıl okuyacağını dusunuyorsun stres altına girdiğinde?
Ben baba olarak sana ölene kadar bakmak durumundayım başım üstünde yerin var ama senin için senin rahatligini ve yaşam standartlarini belirlemekte hakkım var diye düşünüyorum vs şeklinde uzun konuştuk .

Onca zaman her ne neden olursa olsun aramadilar, cok sevildigimi ve erkek arkadaşımin beni mutlu edecegini biliyorum.

Ama bir baba da boş yere böyle konuşmaz sonuçta hangi aile cocugunun kötülüğünü ister ki ??
Düşün taşın yarın arayalım net bir cevap verip öyle böyle bakalım yolumuza kızım diye sonlandı konuşmamız.
Ne yapmalıyım?
Uzun süren birlikteligimi , hayallerle inançla bagliligimizi, beraberligimi sonlandırmalı mıyım?
Istemiyor ve ya razılıginiz olmamış olabilir ama ben istiyorum mu demeliyim?
Kafam çok karışık ! :KK43:

Bu arada diğer actigim konularda da bu durumdan bahsettim az çok bilgisi olanlar var
Normalde flört halindeyken bal börek davranırlardı gerçi hala öyleler.
Topluma girdiğimizde Övmeler vs .
Yemek içmek olsun ,giyim kuşam vs bunlara önem gösteren insanlardır.
Çok istediklerini eşe dosta gelinim benim diye tanıştırdigi çok sevdiğini soylemisligi vardir erkek annesinin yani .

Ciddi bir iş olduğundan dolayı bu kadar özen gösteriyorum o kadar zaman harcadığım emek verdigimiz bir iliskiydi böyle durumlara gelmesi için çok cabalamistik fakat ailesi gereken önemi göstermediği için bu tadsizliklar yaşanmakta ..
Lütfen , sizlerden yorum bekliyorum
Bende evli biri olarak sana diyorum ki. Seni karşısına alıp böyle tatlı tatlı konuşan bir baba kadar hiçbir erkek mutlu edemez seni.

Ah babalar onlari cok seviyorum.babanin konusmasini okurken duygulandim inan.baba cok ozel bir insan bir kiz cocuk icin.neyse konunuza gelelim,senin anlattiklarina gore onlar cok iyi insanlar ama baban hoslanmamis.bir sebebi var mutlaka.baban onlara gerekni soyleyecektir bakalim nsail tepki verecekler,o duruma gore davranirsin sen de

Bende evli biri olarak sana diyorum ki. Seni karşısına alıp böyle tatlı tatlı konuşan bir baba kadar hiçbir erkek mutlu edemez seni.
Gerçekten öyle konuşması, tavrı ,kelimeleri , bana yaklaşımı beni çok mutlu etti ..
Çok seviyorum babamı
Ben gerçekten Üzgünüm bu konuda..
Bi o kadar zaman geçirip vakit harcadığım, çabaladigimiz, evlilik hayali kurduğumuz bir ilişki, bir yandan ailesi , bir yandan ailemin böyle düşünmesi ..

Pişman olmak ,keşke demek istemiyorum :KK43:

Ah babalar onlari cok seviyorum.babanin konusmasini okurken duygulandim inan.baba cok ozel bir insan bir kiz cocuk icin.neyse konunuza gelelim,senin anlattiklarina gore onlar cok iyi insanlar ama baban hoslanmamis.bir sebebi var mutlaka.baban onlara gerekni soyleyecektir bakalim nsail tepki verecekler,o duruma gore davranirsin sen de
Evet , belirttiği bir kaç şeyden haz etmediğini 'açıkçası vermek istemiyorum kızım , benim de 1 tane değerli evladım var ve mutsuz olmasına evet diyemem ,sen sahipsiz birisi değilsin değersiz değilsin onlar senin için çok uğraşmaları gerekirdi ne akıla hizmet bu kadar rahat davranırlar ?."diye söyledi . :KK43:

Ilk geldiklerinde verdik gibi bir şey söz konusu olmadı niyetlerini isteklerini belirttiler sadece bir daha ne zaman gelelim musait olursunuz diye sorduklarinda ramazandan her hangi bir gün sonra olabilir dendi biz tarafından.

Gelmedikleri için rahat davrandiklari için sinir oldu babam .

Damat ile konuscagini sanmıyorum babamın agresif yapılı biridir bu zamana kadar bu kadar sessiz kalması bizi sasirtmadi değil .
Daha fazla babamla bu durumu açamam ona karşı .
Sürekli biz sessiz kaldık ve bekledik .
Onların gelip konuşması ,açılması, sohbet ,kaynaşma gibi düşünceleri olmasi gerekirdi.
Babam cidden bayagi sabır gösterdi .
Ben ilk kez gelecekler sandım
Ramazan geçeli çok oldu yahu
Gerçekten ayıp etmişler

Ben ilk kez gelecekler sandım
Ramazan geçeli çok oldu yahu
Gerçekten ayıp etmişler
Durum böyle :/
Bu aksam babam benimle yaptığı konuşma sonrası , "yarın bana kararını söyle kizim ben veya annen arasın belirtsin böyle uzatmakla olmaz. Iyi ve ta kötü her kararında arkandayim,cekinip her hangi agir sorumluluk duyma.. Olmazsa yoluna bakarsın okuluna , işine ,kariyer ve geleceğine ben ölene kadar yanındayım" diye ekledi. .
Kalktik masadan. .

Durum böyle :/
Bu aksam babam benimle yaptığı konuşma sonrası , "yarın bana kararını söyle kizim ben veya annen arasın belirtsin böyle uzatmakla olmaz. Iyi ve ta kötü her kararında arkandayim,cekinip her hangi agir sorumluluk duyma.. Olmazsa yoluna bakarsın okuluna , işine ,kariyer ve geleceğine ben ölene kadar yanındayım" diye ekledi. .
Kalktik masadan. .
Senin yerinde ben olsam sevgilime aynen bunları anlatır şu şu durumdan dolayı böyle düşünüyorlar
Konuştuk ve verecek cevabım yok derdim
Çaba gösterir babamın gönlünü alır ikna ederlerse ne ala
Yoksa babamı dinlerdim

Babanı dinle.
Benim babam ne ongorduyse yasadık :)
Eşim konusunda da haklıydı, ailesi konusunda da.
Eşimle her şey yolunda gitti, gerçekten beni uzmedi hiç saolsun.
Ailesi de evlendigimizden beri birbirini yedi. En sonunda aldatma, boşanma vs.
Babam eşime de bana da aynı şeyi soyledi. Ben sizi birbirinize emanet ediyorum. Ve ne olursa olsun kızım benimdir.
Bugün yine secim yapsam eşimle evlenirdim.
Ama bu ailesi ile yaşanılan süreçte yipranmadigimiz anlamına gelmiyor. Zor zamanlar geçirdik, ve yasları ilerledikce daha da zoru bizi bekliyor.
Ben sever tamam derim de hiç bir baba kizina bunu layık görmez.
O yüzden sana senden daha cok deger vereni kulak ardı etme derim :)

Erkek arkadaşına istediğin kadar güven saygısına sevgisine istediğin kadar güven babam haklı çıkar. Anne babaların hisleri çol kuvvetlidir mesela bizimkiler.. Eşimin ailesi sorumsuz para delisi diğer konularda bol bol yakınmıştım evi yok maaşı az sıkıntıda çekecektim amaaa babam annem beni karşılarına aldıkşarında dedikşeri şuydu. Ailesi gibi biri değil çok haşır neşir olmazsın ailesiyle ama bu çocuk evine bakar sanada sadık kalır seni manen mutlu eder maddi amlamda da berabee çabalamanız gerekir sen karar ver dediler. Ki ozaman aileside çok iyiydi herşeyle ilgileniyorlardı beni çok seviyorlar falan. Ama dedikleri çıktı.

Baban bana çok negatif geldi, bilemiyorum. Açıkçası ben kendimden örnek vereyim, abimin eşini sevmiyorum aramadım, annem de aramamıştır.
Hele isteme misteme, hiç bana göre değil.
Öyle kız alma adetlerini falan sevmem

E biz de gitmedik. İstemedik yani. Ne yani bu mu sebep?
Abimin eşiyle ben tanıştıktan sonra bir kere dahi konuşmadım.
Aynı ortamda dahi konuşmam.
Aramadım da, ama abimle çok mutlu.

Baban çok gelenekçi bence.
Nedenini merak ettim ben?

Saskın, baban seni çok ama çok seviyor. Sözlerini dikkate almalısın. Belki red kararınızı bildirirseniz aile kendine çeki düzen verir.

Nedenini merak ettim ben?
:)
Anlaşamayacağım biri.
Kafa yapısı, dünya görüşü, hayat beklentisi, siyasi görüş.
Tamamen zıt iki kutup gibiyiz. Onun beni tiksindiren görüşleri var benim de onun.
Ben de o yüzden sevmiyorum ve konuşmuyorum.

Hayır konuşsam illa bir yerde patlak verecek ister istemez laflar sokacağız birbirimize. Öyle görümcelik de yapasım yok hiç

O yüzden hiç konuşmuyorum o kendi hayatına bakıyor ben de kendi.

Evlendikten sonra okulunu bırakabileceğini söylemiş baban Cidde'n böyle bi durum varsa asla evlenme. İnan bana bu hayatta koca da baba da ana da dostta bir yere kadar kimseyle iyi olacağının garantisi yok. Bu yüzden okulun bitmeden kendine tek başına bakabilecek duruma gelmeden sakın ola evleneyim deme. Kimse ama kimse için kendi geleceğinden vazgeçme. Bugün sana iyi gelen Ada'mın 5 yıl sonra ne olacağını bilemezsin. Çok vurursun başını inan vazgeçtiklerin için. Önce iş iş iş ne kocana ne babana muhtaç olmadan yaşayacak duruma gel ne olur sakın okulunu bırakma sakın.

Okul bitmeden bu işlere bulasmayin bence. Bir meslek sahibi olun bir işiniz olsun. Ben unide okurken evlencem de evlencem telaşı yaşanmasına akıl erdiremiyorum. Önce bir Okulu bitirip meslek sahibi olun. Para kazanın. Sonra aşk meşk mutluluk gelir zaten. Tek maaş ile ev gecindiremeyeceginiz ortada günü birlik saçma sapan işlerde mi çalışacaksınız.
Babanız çok haklı. Adam geleceğinizi görmüş üstüne imza da atmış.

Hem sizi okutup bu yasiniza kadar getiren bir aile uniden mezun olup is guc sahibi olduğunuzu da görmek istemez mi? Bir sorun yaşayıp baba evine döndüğünuzde Ömür boyu aileniz mi size bakacak.
Burada eşi kendisini aldattığı için baba evine dönüp mutsuz olan çok insan var. Biraz aklınızı çalıştırın.

X