- 6 Ocak 2014
- 1.682
- 1.766
-
- Konu Sahibi Vanilya Bitter
Merhaba hanımlarrr
Ben açık liseyi bitirdim seneye üniversite okumak istiyorum açıktan okuyacağım Allah’ın izniyleŞimdi sizlere sorum açıktan üniversite okumak kolay mı (yüzyüze eğitim olarak gitme şansım varsa bile gidemem oğlum 14.5 aylık onu büyütüyorum) ?
Birde ben sağlık alanında okumak istiyorum.
Aranızda olay yeri inceleme de çalışan var mı ?
Bunu nasıl başardınız ?
Açıktan okumanın avantajları, varsa dezavantajları neler ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kendimi geliştirmek istiyorum gönlüme göre istediğim yerde ve alanda çalışmak istiyorum.
Ben de şu kenarda durayım,merak ediyorum bu konuyu.
Olay yeri inceleme bana da hep cazip geliyor.
Az önce Kanıt izlemiş olabilir misiniz ?
Ben onu izlediğimde gaza geliyorum da hep.
Maşallah umarım sizde hedeflerinize ulaşabilirsinizBende takipteyim konuyu, 2020 Haziran’da sınavlar var, 4 yıllık istediğim için hem tyt hem ayt sınavlarına gireceğim, işletme veya kamu yönetimi istiyorum, bende evliyim şimdiden çalışmaya başladım eşim kitap defter alıyor sağolsun
Yurt dışına çıkma imkanımda var kendim çift vatandaşım ama tabi ki o zamanda burdaki aldığım eğitim, belge ne kadar geçerli olur nasıl bir yol izlenir bilmiyorumBende Fringe izleyip özeniyordum olay yeri inceleme ekiplerine ama Türkiyede iş bulabilir misiniz bilmiyorum yani. Hiç bilgim yok bu konuda.
Üni konusuna gelince gidip kaydoluyorsunuz derslere çalışıp oraya gidip (emin değilim İnternet üzerinden de sınav olabilir) sınavlara giriyorsunuz bu kadar diye biliyorum.
Tesekkür ederiim, burda birbirimize destek versek güzel olur, benimde cok bilgim yok sonrası için, açıktan okuyan arkadaşlar bilgilendirse iyi olurMaşallah umarım sizde hedeflerinize ulaşabilirsiniz
Açıköğretimin puanları normale göre çok daha düşük. O yüzden girersiniz. Ama yurtdışında geçerliliği olmayan bir okuldan mezun olursanız buradan aldığınız diploma orada geçmez diye biliyorum.Yurt dışına çıkma imkanımda var kendim çift vatandaşım ama tabi ki o zamanda burdaki aldığım eğitim, belge ne kadar geçerli olur nasıl bir yol izlenir bilmiyorumOkuduğuma göre sınavdan 150 puan üstü yapan üniye gidebiliyormuş açıktan ama nasıl bir yol izleniyor ne oluyor bilmiyorum
Büroya ne zaman kayıt olmalıyım peki ? Benimde bebeğim büyüyene kadar yüzyüze eğitim almama imkan yokBüroya gidip kayıt yaptiriyorsunuz. Size ders kitapları veriyolar. Belirlenen sınav tarihlerinde vize ve finallere giriyorsunuz. Hatta bütünleme sınavı da var. Ben adalet okumuştum. O sırada başka bir bölümü örgün okuyordum. Hiç zorlanmadım. Verdikleri ders kitaplarını okumanız ve testlerini çözmeniz gerek. Derslere çalışabilirseniz başarılı olursunuz. Ama bazı dersler var ki ön bilginiz yoksa okuyarak anlaşılmaz. Oyle dersler için birilerinden yardim isteyebilirsiniz. Ben yuz yüze eğitim almadım ama aöf kapsamında mümkün olabilir. Aöf bürolarına sorabilirsiniz
Bu arada sınav sonrası yani aöf programına yerlestiginizi varsayarak anlattım. Lisans okuyanlar ve mezun olanlar istediği bölüme sınavsız kayıt yapabiliyor. Ben öyle yaptım. Yerleşme puanları düşük diye biliyorumBüroya gidip kayıt yaptiriyorsunuz. Size ders kitapları veriyolar. Belirlenen sınav tarihlerinde vize ve finallere giriyorsunuz. Hatta bütünleme sınavı da var. Ben adalet okumuştum. O sırada başka bir bölümü örgün okuyordum. Hiç zorlanmadım. Verdikleri ders kitaplarını okumanız ve testlerini çözmeniz gerek. Derslere çalışabilirseniz başarılı olursunuz. Ama bazı dersler var ki ön bilginiz yoksa okuyarak anlaşılmaz. Oyle dersler için birilerinden yardim isteyebilirsiniz. Ben yuz yüze eğitim almadım ama aöf kapsamında mümkün olabilir. Aöf bürolarına sorabilirsiniz
Once sinava girmeniz, tercih yapmaniz ve istediginiz programa yerlesebilmeniz gerek. Yüz yüze eğitim alma zorunluluğunuz zaten yok. Zorlandığınız zaman konuya hakim tanıdık birilerinden yardim alırsınızBüroya ne zaman kayıt olmalıyım peki ? Benimde bebeğim büyüyene kadar yüzyüze eğitim almama imkan yok
Aslında kolay bir yol diyorsunuz yani1- YKS Sınvalarına Başvurun ve Sınavlara katılın
Açıktan üniversite okuyabilmeniz için sınavlara başvuruda bulunun.
2- Sınav Sonuçlarınızı İnceleyin ve Tercih Yapın
- İki yıllık ön lisans bölümleri için sadece TYT sınavına girin bu sınavdan en az 150 puan almanız gerekiyor.
- Dört yıllık lisans bölümleri için TYT ve AYT sınavlarına girin bu sınavlardan en az 180 puan almanız gerekiyor.
ÖSYM tarafından yapılan sınav daha sonra https://sonuc.osym.gov.tradresinden sınav sonuçlarınızı öğrenin ve sonuçlarınıza göre tercih yapın.
3- Yerleştiğiniz Açık Öğretim Bölümlerine Kayıt Yaptırınız
Kayıt tarihleri zamanında belirtilen banklara harç ücretini yatırdıktan sonra, bulunduğunuz ildeki açık öğretim bürolarında veya internet üzerinden açık öğretim üniversite kaydınızı yapabilirsiniz.
4- Üniversiteden Mesaj Gelecek
Bütün işlemleri bitirdikten sonra üniversitelerin açılmasına yakın sizin cep telefonunuza gelecek kısa mesaj ile Açık Öğretim bürosuna giderek kitaplarınızı ve öğrenci kimlik kartınızı alabilirsiniz.
YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 13 Haziran 2020 (Cumartesi), 10.15, 135 dakikaAslında kolay bir yol diyorsunuz yanipeki bu YSK sınavlarına ne zaman başvurabilirim tarihlerini tam olarak nerden takip edebilirim araştırdım ama o kadar sayfaya girdim çıktım ki herşey karıştı
Peki şunu da sorabilir miyim adalet okuyunca size artıları neler oldu ? Yada şöyle diyeyim iş alanları olarak siz bir etkisi oldu mu ?Bu arada sınav sonrası yani aöf programına yerlestiginizi varsayarak anlattım. Lisans okuyanlar ve mezun olanlar istediği bölüme sınavsız kayıt yapabiliyor. Ben öyle yaptım. Yerleşme puanları düşük diye biliyorum
Yaaa çok teşekkür ederimYKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 13 Haziran 2020 (Cumartesi), 10.15, 135 dakika
YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 14 Haziran 2020 (Pazar), 10.15, 180 dakika
Sınav ücreti yatırma parasıda 2020 Şubat-Mart
Yanlışsa bilgilendirin benide
Ben ilgim olduğu için okudum. O alanda iş bulmak için uğraşmadım. Çünkü hayal ettiğiniz mesleği icra ediyorum zatenPeki şunu da sorabilir miyim adalet okuyunca size artıları neler oldu ? Yada şöyle diyeyim iş alanları olarak siz bir etkisi oldu mu ?
1. Oturum yani 2 yıllık bölümleri fazlaydı açıktan, 4 yıllık için fazla bölüm seçeneği yok bilgim yok malesefYaaa çok teşekkür ederimAllah hepimizin gönlüne göre versin inşallah Artık diplomalı olmak bir şeyleri başarmış olarak kendimi görmek istiyorum acaba hangi bölüm okununca olay yeri inceleme ekiplerinde çalışabilirim bu alanda çalışan arkadaşlarımız var mı bu platformda