- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
ben de ilahiyat 2. sınıftayım...geçen sene ben de islam sanatlarına çalışırken kafayı yemiştim...size tavsiyem camileri,türbeleri,külliyeleri...vb..kodlayarak çalışın..bi de mutlaka geçen senenin sorularını çözmüş olarak sınava girin..geçen sene bize final sınavında, çıkan sorulardan baya çıkmıştı..
temel bilgi teknolojileri de sürekli çıkan sorulardan çıkıyor..ben hiç teknoloji dersine çalışmadan çıkan sorulara çalışarak AA almıştım..
gözünüzde çok büyütmeyin,çünkü zor derslerin çan eğrisi düşük oluyor...bi de en kolay dönemdesiniz..dersler gittikçe ağırlaşacak...ortalamayı yüksek tutmaya çalışın...
inş. yazdıklarımın bi faydası olur..
canım çok teşekkürler cevabın için, ama kodlayarak çalışmaya biraz örnek versen...mesela atıyorum konya beyşehir eşrefoğlu camini nasıl kodlayabilirim? bu bi örnekti..
ya okadar çok cami külliye medrese türbe varki, kodla falan ne bileyim ezberlemek imkansız gibi yaa..inan tüm moral sıfıra indi...
defalarca okuyorum yok, soru çözereken hiç aklıma gelmiyor..aslında kolay kavrayan bi yapım vardır, diğer derslerde pek sorun olmadı hiç..ama bu ders mahvetti beni..
mesela bir külliye ismi veriyor soruda, kim yaptırmıştır diye soruyor, şıklara bakıyorum hepsi birbirine karışıyor...okurken azcık aöğrenmiş gibi oluyorken, sorulara geçince bütün şıklar doğru gibi görünüyorbu dersten kalırsam diye korkuyorum, düzenli çalışıyorum ama defalarca okusam bile zberlemek mümkün değil gibi yaa
mesela konyalı eşref dersin..
ben bütün hepsini aklımda kalacak şekilde komik yada saçma ama kodladım...ve camiyi görünce hemen hemen kimin yaptırdığını hatırlıyordum..çünkü başka türlü akılda kalmaz..bi de geçen senenin sorularına mutlaka bak..
ben kitaptan çalışmadım..nette üniteler soru,cevap şeklinde var..onlara çalıştım..bilgisayarımdan silmediysem özeline istresen yollayabilirm..
eskişehir anadolu üni açıköğretim ilahiyat di mi???
yanlış not yollamayayım da:))
bi bakıcam,inş. silmemişimdir
evet canım eskişehir anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi, ilahiyat önlisans...
inşallah duruyordur canım yaa, şu kodladığın cami türbe durumları olsa bile yeter canım, ona çok moralim bozuluyor...tezhip hat sanatı gibi fuzuli şahıslar eserler... kodladığın şekli bi görebilsem, çok yardımcı olacak, o şekilde ezberlemek çok mantıklı hakkaten...
bekliyorum canım çok teşekkürler..
dört gözle bekliyorum :)
Bana da bana da :18: Bende geçemicem gibi geliyor okuduğum hiçbişeyi hatırlamıyorum :18:kodlama olayını çalışma esnasında yaptım,yazılı değil yanionu sen artık kendin uyduracaksın...
sanat tarihi notlarını da arıyorum,hangi klasöre attığımı henüz bulamadım..şuan işim var,çıkmam lazım...
bekletmeyeyim seni,bulduğum an yollarım...emin ol
Bana da bana da :18: Bende geçemicem gibi geliyor okuduğum hiçbişeyi hatırlamıyorum :18:
Selamün Aleykum,
Rabbimiz eğitim hayatınızda başarılar versin inşallah.
Benimde bir sorum olacaktı.
Açık öğretim okuyan kardeşlerimizin online ders gördüklerini duymuştum.
Herhangi bir kayıdım yok ancak
Değerli hocalarımızın verdiği bu değerli derslerden, ilme susamış acizane bendeniz gibi taliplerinde faydalanma imkanı varmıdır?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
kızlar ilahiyat önlisans ilk senesi olanlarla dertleşelim...kabul edelim ki en zor ders birinci sınıfta...
bu sanat tarihi beni bitirdi vallahi, içimdeki ders çalışma aşkını öldürdü resmen..ne yapsam da anlayamaıyorum, ezber ezber anladık da nasıl ezberlencek onca cami külliye kervansaray türbe bıdı bıdı bıdı :....okadar çokkki, bin kere okusam da aklımda kalmıyor..delirceemmmm :)
aranızda benim gibi sanat tarhinden kafayı sıyırmak üzere olan varsa, azcık dertleşelim..rahatlayalım....
fikir verelim ezberleme akılda tutma yöntemlerimizi paylaşalım...
akılda kalıcı ezberlediğiniz camileri türbeleri vs. paylaşalım...
sınavda direk aklımıza gelir, çok etkili olur bu paylaşım...burdan ezberlediğimiz kodlamaları paylaşalım...ne dersiniz....saçma olabilir absürd olabilir komik olabilir hiç farketmez...önemli olan aklımızda kalması...ve şu bir gerçek ki, burdan aklımıza direk gelecek sınavda...birbirimize yardımı olur..
sadece sanat tarihi de değil, diğer derslerden sıkıntısı olanlar da paylaşabiliriz..
He he haklısın valla..ben direk ezberlemeye çalışıyom valla..bi de sadece isim değilki kim yaptırdı nezaman yaptırdı..bukadarda ayrıntıya girilmezki..bide camileri içine girip geziyomuşuz gibi ayrıntılı anlatıyo..amaç kafa karıştırmak herhalde
kızlar ilahiyat sınavına girenler hiçbişey yazmamış nasıl geçti sınavınız...
aklımızda kalan soru tartışmalı şeyleri konuşsak...kimler nerelere takıldı bakalım...
Sorular açıklanınca kontrol ettim..hepsinden geçtim..ama şimdi onun verdiği rehavetle bi gevşedim..elime kitap almak gelmiyor içimden..ikinci sınavda napçam bilmem..yine geçmiş sorulardan sorsalar bari...
sınav idare eder geçti çıkmış sorulara çalışmıştım biraz onlar çok yardımcı oldu çalıştıklarımda ama çalışmayınca olmuyor arkadaş resmen sayısal loto oynadım atatürk ve türk dilindeama çalıştıklarım mesela günümüz fıkıh problemleri çok iyiydi maşallah diyim inş. geçeriz ya ilitamda düşünüyorum inş. kalmadan sağ salim atlatırım hepimize başarılar
bende ilitam düşünüyorum ama okuyan arkadaşlarım var çok zor diyorlar çoğu pişman sefil olduk ders çalışmaktan keşke başlamasaydık ilitama diyorlar...
onlardan böyle duyunca gözüm korktu valla....ilitam kredili sistemden sonra çok aşırı zorlaşmış hepsi aynı şeyi söylüyor...[/QUO
evet doğru söylüyosun çok zordur muhakkakda ilitamı kazandıktan sonra gerisini yaparım die düşünüyorum çünkü ilitam başlı başına bi olay zaten dgsye girmek, istediğin üniyi tutturmak, bunların hepsi çok zor inşallah yapabiliriz kazanırsakda derslerde zorlanmayız inşallah allah yardımcımız olsun