- 2 Kasım 2011
- 610
- 0
Her akşam facebookta ilahiyat önlisans 1.sınıflar sayfasında ders çalışılıyor..oraya gel..mutlaka faydası olucaktır..bende ordan çalışıcam..mesela bu akşam islam inanç esasları dersinden imanın oluşumuna(sayfa12) kadar çalışıp akşam buluşup soru cevap yapılcak..kızlar bende bu sene 2. üniversite olarak hak tanıdılar ordan başvurdum ne yapıcam nasıl yapıcam hiç bilemiyorumburdan birbirimize destek olalım inişallah olurmu
Her akşam facebookta ilahiyat önlisans 1.sınıflar sayfasında ders çalışılıyor..oraya gel..mutlaka faydası olucaktır..bende ordan çalışıcam..mesela bu akşam islam inanç esasları dersinden imanın oluşumuna(sayfa12) kadar çalışıp akşam buluşup soru cevap yapılcak..
merhaba bayanlar sizlere bir sorum olacak ;
ben örgün eğitimden 2 yıllık bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum.ikinci üniversite kapsamında ilahiyata kayıt olmak istiyorum gelecek yıla inş. ama sorum şu;
2 yıllık aöf den ilahiyat mezunu oldugumda nasıl lisansa tamamlıcam direk kayıtmı olucam sınava bişeye girmeden? yoksa dgs ye girip açıköğretim ilahiyat fakültesinimi tercih edicem? cevap verirsenin çok memnun olurum yoksa öss ye girip tercih yapıcam?
DGS'ye girip yeterli puanı alıp ilitam denilen ilahiyat tamamlamayı okuyorsun
peki ilitam da açıköğretim var mı örgün mü seçmek zorundayız araştırdım ama açıköğretim bulamadım?
Eşimin okuyan arkadaşlarından biliyorum, sadece sınavlara gidiyorlar, hatta 3 sınavın 2 tanesine internet üzerinden girip, 1 tanesine hangi ilin ilitamını okuyorsan orada girerekte okuyabiliyorsun. Yani ilitam zaten açıköğretim gibi
2 tercih yapmıştım. 1. Eskişehir Aöf. ilahiyat önlisans
Diğeride Erzurum Atatürk Aöf. İlahiyat önlisans.
1. tercihime 280 puanla yerleşmişim. Bugün netten ön başvurumu yaptım. Bikaç günede gidip bürodan kayıt olurum inşallah.
Giriyorum bir yola, Rabbim sonumu açık eylesin
Hem imamhatip çıkışlı değilim, hem bebeğim olsun istiyorum, böyle olumsuz sebeplerim varken nedir bendeki bu ilahiyat okuma aşkı anlamadımBaşarılı olurmuyum bilmiyorum ama denicem napiyim
Tecrübeli arkadaşlar şuraya bişeyler karalasalarda okusak
uzaktan eğitim gibi bişey olabilir bu :) çok sagol canım benı aydıtlattıgın için allah razı olsun:)
Anammm kafam iyice karıştı...tam yok yapamıcam zor bu dersler diye düşünürken arkadaşım aradı..kendisi a.ö ilahiyatı bitirdi..şimdi bir lisede ücretli öğretmenlik yapıyo..onu dinleyince biraz gaza geldim..Ama yardımcı kitapsız olmaz diyor..bol bol soru çöz diyor başka türlü olmazmış...vaktimmi var sanki:26:
uzaktan eğitim gibi bişey olabilir bu :) çok sagol canım benı aydıtlattıgın için allah razı olsun:)
erzurum atatürkün de mi aöf ilahiyatı var?başka hangi üniversitelerin var acaba? bir de aöf ilahiyattan mezun olduktan sonra dgs ile 4 yıllık ilahiyata geçmek nasıl oluyor bilen var mı acaba?
ben de bu konuyu merak ediyordum acaba bu ilitamı hangi üniversiteler veriyor?her ilde var mı?
Evet kesinlikle bol soru çözmek lazım, sadece konulara çalışıp okumak yeterli değil :106:
Evet uzaktan eğitim olarak geçiyo zaten yanılmıyorsam :) Rica ederim canım, her zaman için elimden geldiğince yardımcı olurum
Evet, bu sene açılmış sanırım :26: Başka yok. 2 tane, eskişehir ve erzurum. DGS'ye giriyosun, şöyle bi en az 250 puan ve üzeri alman lazım rahat yerleşebilmek için. Tercih yapıyosun, yerleşirsen +2 sene daha okuyup lisans mezunu olmuş oluyosun.
Sadece aşağıdaki üniversitelerde var. Her üni.de olmuyor.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS)
DİCLE ÜNİVERSİTESİ (DİYARBAKIR)
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)
FATİH ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA)
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
Anammm kafam iyice karıştı...tam yok yapamıcam zor bu dersler diye düşünürken arkadaşım aradı..kendisi a.ö ilahiyatı bitirdi..şimdi bir lisede ücretli öğretmenlik yapıyo..onu dinleyince biraz gaza geldim..Ama yardımcı kitapsız olmaz diyor..bol bol soru çöz diyor başka türlü olmazmış...vaktimmi var sanki:26:
merhaba bayanlar sizlere bir sorum olacak ;
ben örgün eğitimden 2 yıllık bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum.ikinci üniversite kapsamında ilahiyata kayıt olmak istiyorum gelecek yıla inş. ama sorum şu;
2 yıllık aöf den ilahiyat mezunu oldugumda nasıl lisansa tamamlıcam direk kayıtmı olucam sınava bişeye girmeden? yoksa dgs ye girip açıköğretim ilahiyat fakültesinimi tercih edicem? cevap verirsenin çok memnun olurum yoksa öss ye girip tercih yapıcam?
s.a arkadaşlar
ben 4 yıllık örgün üni mezunuyum
bu sene sınavsız 2. üniversite kapsamında ilahiyata kaydoldum
ben öylesine okuyorum aslında ama
çok merak ediyorum daha kitaplar gelmemiş
okuyanlara sorum çok zor mu?
destek olalım birbirimize...
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.siz bu bilgileri nereden ediniyorsunuz.ben netten araştıtıyorum ama çok net bilgilere ulaşamıyorum.
aöf 2 yıllık ilahiyatı okuduktan sonra 2 yıl daha lisans tamamlama eğitimi yine açıköğretimden mi örgün eğitimle mi veriliyor?
bir de aöf ilahiyatın düz lise mezunu için taban puanı ya da sıralaması nedir acaba?
2 yıllık aöf ilahiyat mı bitirdi arkadaşınız yoksa ilitamla 4 yıllığa tamamladı mı?
2 yıllıkla öğretmenlik yapmaya başladıysa çok iyi.ama daha sonradan kadroya geçme şansı var mı yok mu? o da önemli.
2 yıllık aöf ilahiyat mı bitirdi arkadaşınız yoksa ilitamla 4 yıllığa tamamladı mı?
2 yıllıkla öğretmenlik yapmaya başladıysa çok iyi.ama daha sonradan kadroya geçme şansı var mı yok mu? o da önemli.