• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bilgisi olan cevap versin!! gelecek kaygısı öğretmenlik

Bakın kırıcı olmak istemiyorum ama göz göre göre olmayacak şeylere emek verip sonra ‘ben üç üniversite bitirdim vs’ diyerek tezgahtarlık yapıyorsunuz.
Pdr zaten güzel bir bölüm, öğretmenlik yapılmasa dahi önü açık, farklı eğitimlerle desteklenip yeni iş kollarına açılmaya müsait. Coğrafya öğretmenliği dediğiniz şey en son 5 seneydi. Yıllar önce öldü o bölüm. Bunu okumayı düşünürken hiç mi ataması nasıl, bitirirsem ne iş yaparım diye düşünmüyorsunuz?
Ona harcayacağınız emekle mevcut bölümünüzde kendinizi geliştirmeye bakın.
Ya da farklı bir alan düşünün. 2 tane öğretmenlik okumak da nedir, daha neler

Ben Türkçe öğretmeniyim. Açıktan coğrafya bölümü bitirdim. Alan değişikliği olduğu dönemde coğrafya öğretmenliğine geçebilirim. Formasyon derslerini bir kere alman yeterli

kızlar biliyosunuz ki artık neredeyse her meslekte gelecek kaygısı var. ben üniversite 4. sınıfım pdr okudum rehber öğretmen olarak atanmak istiyorum. ancak merak ettiğim bir şey var lütfen bilgisi olan cevaplasın. diyelim ki açıköğretimden coğrafya okudum, coğrafya öğretmeni olmak için formasyona ihtiyacım olacak ama ben zaten pdr okurken formasyon derslerini aldım. bunun için ekstra formasyon almama gerek var mı yoksa bu yeterli mi
Gerek yok. Ben de beden eğitimi öğretmenliği bitirdim. Öğretmenlik olduğu için formasyon almıyorsun

• Beğen
Reactions: zxx
Diğer sorun hakkında bilgim yok fakat yukarıda yazan Bi üye var ben de onun gibi düşünüyorum, ona vereceğim emek yerine atanmak için sınava daha çok çalışmayi tercih ederdim. Dilerim gönlünüzce olur😊
çok teşekkür ederim, sizin de her şey gönlünüzce olsun💙

kızlar biliyosunuz ki artık neredeyse her meslekte gelecek kaygısı var. ben üniversite 4. sınıfım pdr okudum rehber öğretmen olarak atanmak istiyorum. ancak merak ettiğim bir şey var lütfen bilgisi olan cevaplasın. diyelim ki açıköğretimden coğrafya okudum, coğrafya öğretmeni olmak için formasyona ihtiyacım olacak ama ben zaten pdr okurken formasyon derslerini aldım. bunun için ekstra formasyon almama gerek var mı yoksa bu yeterli mi
Merhaba mezun olunca rehber öğretmen oluyorsunuz doğru mu anladım, eğer öyleyse formasyona ihtiyacınız yok ki zaten ags geldi formasyon kalktı. Branş mezunu olanlar fa formasyonsuz ags sımavına girip akademiye yerleştikten sonra eğitim alıp öyle atanacak. Daha önceden formasyon varsa ya da eğitim fak mezunuysanız 3 dönem, brsnş mezunuysanız 4 dönem eğitim alıyorsunuz

Bi dakka bi dakika 15 yıllık öğretmenim artık takip edemiyorum bunları ags ye hangi bölüm mezunları girebiliyor fen edebiyat ve eğitim fakültesi mi
Öğretmenlikte baglantisi kurulabilecek tüm bölümler desem...eğitim fakültelerinin hiçbir anlamı kalmadı desem...denecek çok şey var da yapacak bir şey yok!

Pdr çalışma alanlarına çok hakim değilim ama şu ortamda neden öğretmenlikte ısrar?

Psikolojik danışmanım. Psikolojik danışma dururken coğrafyayı araştırma gereği duymazdım açıkcası. Hem atanma sıkıntısından dolayı, hem çalışma düzeni- şartlarından dolayı. Enerjinizi buna harcayacağınıza sınava harcayın derim.

• Beğen
Pdrden atanmak daha kolay diye biliyorum. Kuzenim atandı benim de. Bence siz KPSS’ye yoğunlaşın tekrar öğretmenlik okumak yerine. Zaten KPSS’ye girerken hangi bölüm için girdiğinizi seçmiyor musunuz. İki bölümün atamasına da birden tercih verebilecek misiniz. Anlamadım ben pratikte size yararı ne olacak.

Pdr çok iyi bir bölüm. Üniversite okuyacsğınıza sertifika edinin. Oyun terapisi gibi tonla sertifika programı var sizin için. İlk KPSS baktınız olmuyor sertifikalar özel bürolar yada kollejlrr.

Oğlumun kolejindeki pdryi çok seviyorum. zaman zaman ailelere ders veriyor. Ayrıca oğlumun halası vefat ettiğinde çok destek olmuştu.

• Beğen
Bi dakka bi dakika 15 yıllık öğretmenim artık takip edemiyorum bunları ags ye hangi bölüm mezunları girebiliyor fen edebiyat ve eğitim fakültesi mi
Başka bir üye cevaplamış sizin sorunuzu zaten ben görene kadar😅 konu sahibinin attığı Bi belge var dediği gibi orda yazan tüm lisans bölümleri girebilir

Back