Çok teşekkür ederim cevabın için :)
Peki ben bu 2 YILLIK ilahiyatı bitirip inş yeterlilik belgeside alırsam eğer kadrolu bi şekilde mi Kuran kursu hocası olmaya hak kazanırım?
Müftülük bu konular hakknda bilgi veriyorsa oraya mı gitsem ben ne yapsam?
canım imam hatip mezunusun dimi...çünkü yeterlik belgesi için imam hatip şartmış....önce bunu soryaım sana ....
sonra eğer ihl mezunuysan ve ilahiyatı da bitirdiysen yeterlik belgeni alıp hoca olabilirin...kadro olayı ise hemen bismillah ile alması zor biraz canım....fahri olarak çalışanlar daha kolay kadroya geçiyor....
her memuriyette olduğu gibi belli bi dönem sabır lazım...mesela öğretmen olan biri nasıl görevi biter bitmez atanamıyorsa, hocalıkta da bu durum benzer...
gerçi biraz kısmet işi....benim bi arkadaşım 8 ay fahri olarak görev yaptı ondan sonra kadroya geçti...
bi başka arkadaşımda, yeterlik belgesini aldı hemen kadrolu olarak atanıverdi...:)
biraz kısmet işi canım....ama bunları düşünmek için çok erken bizim için..ben bu sene ilahiyata başladım pişman değilm...korktuğum dersler vardı ama okadar korkulacak bişey yokmuş...
inşallah bitirir bitirmez yeterlik için başvuracam....artık nasip ne zaman kadro gelirse....
hemen gelmezse de bi süre fahriliği yaparım seve seve...benim için öenmli olan allah yolunda bu hizmeti verebilmek....
ne demiş zatı muhterem, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum..kuranı kerimin bir harfini öğretmek ne büyük bir sevap düşünsene....
sizin en hayırlınız kuranı öğrenen ve öğreteninizdir...bunu unutma canım...allah yardımcı olsun..detaylara takılma...sen adım at, rabbim yardımcı olur...