- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
bende ilitam düşünüyorum ama okuyan arkadaşlarım var çok zor diyorlar çoğu pişman sefil olduk ders çalışmaktan keşke başlamasaydık ilitama diyorlar...
onlardan böyle duyunca gözüm korktu valla....ilitam kredili sistemden sonra çok aşırı zorlaşmış hepsi aynı şeyi söylüyor...[/QUO
evet doğru söylüyosun çok zordur muhakkakda ilitamı kazandıktan sonra gerisini yaparım die düşünüyorum çünkü ilitam başlı başına bi olay zaten dgsye girmek, istediğin üniyi tutturmak, bunların hepsi çok zor inşallah yapabiliriz kazanırsakda derslerde zorlanmayız inşallah allah yardımcımız olsun
sen nereyi istersin kazanmayı canım...ben ankarayı istiyorum..ama ankara çok yüksekmiş puanları...ilitamda bir hafta zorunlu eğitim olduğu için okulun bulunduğu şehire gitmek ve bir hafta orda kalmak şartmış...o yüzden bize en yakın yer ankaradaki ilitam...
bu sene baya düşük puanla almışlar ilitama...arkadaşım 238 puanla sivasa yerleşti...şu geçtiğimiz hafta sonu gitti sınavlara...gidip gelmesi de bi mesele yaaa...ilitam başlı başına zor gerçekten...
İSLAM İNANÇ ESASLARI 85
İSLAM İBADET ESASLARI 80
İSLAM AHLAK ESASLARI 70
İLK DÖNEM İSLAM TARİHİ 65
İSLAM SANATLARI TARİHİ 90
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 1 70
ARAPÇA - 1 70
Baaayanlar..işte sınavlardan alıp alabileceğim en yüksek notlar...çünkü sınavlardan beri elime kitap almıyorum..Allahım al üstümden bu rehaveti:26::26:
İSLAM İNANÇ ESASLARI 85
İSLAM İBADET ESASLARI 80
İSLAM AHLAK ESASLARI 70
İLK DÖNEM İSLAM TARİHİ 65
İSLAM SANATLARI TARİHİ 90
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 1 70
ARAPÇA - 1 70
Baaayanlar..işte sınavlardan alıp alabileceğim en yüksek notlar...çünkü sınavlardan beri elime kitap almıyorum..Allahım al üstümden bu rehaveti:26::26:
selam arkadaşlar bende ilahiyat okuyorum ikinci üniversite olarak.. Nasıl gidiyor çalışmalarınız haftaya sınav var yinee..ahh ne çabuk geldi çattı finaller..ben vizeye son iki gün çalıştım arapçam:45 geldi birde temel bilgi var :60 diğerleri daha iyi..arapçayı nasıl çalışıyorsunuz ben düz lise mezunuyum
bende ilahiyat okumayı istiyorum allah izin verirse bu sene öss ye gircem baraj puan varmış 180 gecmem gerekiyomuş ben ticaret lisesi mezunuyumi imam hatipliler direk geçiş yapabiliyo tabi .. ben öss se puanından değil.ilahiyat okumak korkutuyo helede arapca. okuyan arkadaşlar ne düşünüyor aceba ?
canım artık imam hatiplilerde yatay geçiş yapamıyor...bu sene sona erdi bu durum, artık imam hatiplilerde öss sınavı ile barajı geçerek ilahiyata kaydolabilecekler...
Yatay geçiş faslı bitti artık ihl lilere..
Ilahiyat okumak korkutmasın, arapça haliyle dil olduğu için zor...ama hangi yabancı dil kolay ki..
Iallaki çalışmak lazım...
Ben 2004 de ihl den mezun oldum, ve 9 sene oldu mezun olalı, imam hatip okumuş olmamın pek avantajı olmadı yani...
çünkü imam haitp arapçası ile ilahiyat arapçasının pek alakası yok...
Aöf nin kitabına çalışarak girdim ve 65 aldım...kesinlikle imam hatipten kalan bir tek bilgi bile yoktu bende...
Ha belki kelime hazinesi olarak üç beş kelime hatırımda kalmıştır...ama oda kayda değer derecede değil zaten...
Gözün korkmasın bence kaydol...
Arapçanın kredisi düşük zaten...
Bu arada ben evli ce çocuklu bi hatunum...düşün bukadar sorumluluk altında yaptıysam arapçayı sen hayli hayli yaparsın...
Selamnalyküm sevgili arkadaşlar,ben 4 yıllık örgün eğitimde okuyorum bu sene son senem VE AÖF ikinci üniversite kapsamında İlahiyat ada başvurdm yalnız kafamda bir sürüsoru var. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim:
1.2 yıllık İlahiyatı okuduktan sonra Kuran Kursu Hocası olabilme şansım var mı?
2.4 yıllık okulumu bitireceğim için inş ,İlahiyat için Önlisans kpssye giremez miyim?
3.4 yıllık örgn oklu bitireceğim için İlahiyatıda mı 4 yıla tamamlayıp öyle mi Kpss ye girmem gerek li?
Şimdiden çok teşekkür ederim..Hayırlı Günler.
Çok teşekkür ederim cevabın için :)aleyküm selam canım...ilk soruna cevap vereyim...kuran kursu hocalığı için ilahiyat okumak şart değil...lise mezunları da hoca olabilir...tabiki imam hatip lisesi olmak zorunluluğu var...hatta ilahiyatı okusan bile imam hatip mezunu olmayanlar yeterlik belgesi alamıyor bildiğim kadarıyla, ama hafız olanlar hariç, hafızlar alabiliyor imam hatipli olmasalar bile...ama sistem değiştiyse falan onu bilmiyorum, müftülüğe sormak lazım....
müftülüğün yeterlik sınavına girip yeterlik belgesini almaya hak kazanırsan hoca olabilirsin....
ama elbette ilahiyat okumuş olmak tercih edilme sebebidir...
örneğin sen ilahiyatlı olarak imam hatipli bir hoca adayından öncelikli olur ve tercih edilirsin...ve şöyle bir avantajın daha var, yeterlik sınavının müfredatı ilahiyat müfredatıyla aynı olduğu için çok daha kolay yeterlik belgesi albilirsin...aynı sorular soruluyor...
2. 3, sorularına net bi cevap veremeyecem çünkü son sistemde kpss durumları biraz karışık...emin olmadan yanlış yönlendirmeyim...
Çok teşekkür ederim cevabın için :)
Peki ben bu 2 YILLIK ilahiyatı bitirip inş yeterlilik belgeside alırsam eğer kadrolu bi şekilde mi Kuran kursu hocası olmaya hak kazanırım?
Müftülük bu konular hakknda bilgi veriyorsa oraya mı gitsem ben ne yapsam?
Yok canım İhl mezunu değilim işte ihl ile hiçbi bağlantım yok 4 yıllık iktisat fakültesi okurken son senemde aklımın başıma gelmesiyle ikinci üniversiteden İlahiyatı seçtim ve açıkcası önümdeki adımların ne olcağı kesin olmadığı için bir sürü soru taklıyor aklma,hani kesin bi sistemi olsa tamam derim daha 1. sınfım ve birsürü soru var aklmda acaba 2 yıllığı okuduktan snra dgs ile 4 yıllık ilahiyata mı geçiş yapmam gerek kadrolu olmak için falan diye hani bunlarında kesin bi cevabı olmadığından çok düşünüyorum bu konuları..Çok sağol canım..canım imam hatip mezunusun dimi...çünkü yeterlik belgesi için imam hatip şartmış....önce bunu soryaım sana ....
sonra eğer ihl mezunuysan ve ilahiyatı da bitirdiysen yeterlik belgeni alıp hoca olabilirin...kadro olayı ise hemen bismillah ile alması zor biraz canım....fahri olarak çalışanlar daha kolay kadroya geçiyor....
her memuriyette olduğu gibi belli bi dönem sabır lazım...mesela öğretmen olan biri nasıl görevi biter bitmez atanamıyorsa, hocalıkta da bu durum benzer...
gerçi biraz kısmet işi....benim bi arkadaşım 8 ay fahri olarak görev yaptı ondan sonra kadroya geçti...
bi başka arkadaşımda, yeterlik belgesini aldı hemen kadrolu olarak atanıverdi...:)
biraz kısmet işi canım....ama bunları düşünmek için çok erken bizim için..ben bu sene ilahiyata başladım pişman değilm...korktuğum dersler vardı ama okadar korkulacak bişey yokmuş...
inşallah bitirir bitirmez yeterlik için başvuracam....artık nasip ne zaman kadro gelirse....
hemen gelmezse de bi süre fahriliği yaparım seve seve...benim için öenmli olan allah yolunda bu hizmeti verebilmek....
ne demiş zatı muhterem, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum..kuranı kerimin bir harfini öğretmek ne büyük bir sevap düşünsene....
sizin en hayırlınız kuranı öğrenen ve öğreteninizdir...bunu unutma canım...allah yardımcı olsun..detaylara takılma...sen adım at, rabbim yardımcı olur...
Yok canım İhl mezunu değilim işte ihl ile hiçbi bağlantım yok 4 yıllık iktisat fakültesi okurken son senemde aklımın başıma gelmesiyle ikinci üniversiteden İlahiyatı seçtim ve açıkcası önümdeki adımların ne olcağı kesin olmadığı için bir sürü soru taklıyor aklma,hani kesin bi sistemi olsa tamam derim daha 1. sınfım ve birsürü soru var aklmda acaba 2 yıllığı okuduktan snra dgs ile 4 yıllık ilahiyata mı geçiş yapmam gerek kadrolu olmak için falan diye hani bunlarında kesin bi cevabı olmadığından çok düşünüyorum bu konuları..Çok sağol canım..
Mesajın için çok teşekkür ederim canım,Yani bu durumda ben ilahiyattan kadrolu kkö olmak için önlisans kpss ye girip atanabilirm değil mi?esselamü aleyküm arkadaşlar
yeterlilik belgesini ihl veya ilahiyat önlisans okuyan arkadaşlar alabilir.ihl okumayıp ünide ilahiyat seçen arkadaşlarda yeterlilik sınavına girebilir.KKÖ olabilir. atama olması için yeterlilikle beraber kpssyi de kazanmış olmak gerekir.sadece yeterlilik varsa fahri hizmet edilebilir. 4 yıllık başka bölüm okuyup ayrıca 2 yıl ilahiyat bitiren arkadaşlar lisans kpssye girer ve önlisans+diğer lisans kadrosundan atanır. Allah herkesin yardımcısı olsun
Mesajın için çok teşekkür ederim canım,Yani bu durumda ben ilahiyattan kadrolu kkö olmak için önlisans kpss ye girip atanabilirm değil mi?
Sağolasın kardeşim,Bu sene 4. sınfım Kamuda yalnz kpssBye girmiştim geçen yıl 3.snıftayken, bi deneme amaçlı tercih falan yapmadm amarica ederim güzel kardeşim tabiki yeterli puanı aldığın takdirde kadrolu ilahiyat elemanı olabilirsin daha önce lisans kpssye girdin mi? eğer girmişsen tekrar önlisans kpssye giremiyosun önlisans+lisans kadrosundan ataman yapılıyor eğer girmediysen önlisans kpssye girebiliyosun ataman önlisans kadrosundan oluyor her sene belirlenen sayılar var tabiki ihl için önlisans için lisans için hiç olmadı sözleşmeli ataman olur bi zaman sonra kadro verirler çok güzel bi bölüm Rabbim güzel hizmetler nasip etsin bende senin gibi 1. sınıftayım ve bende 4 yıllık işletmeden sonra okuyorum