Açık Renkli Et

Evet ama sonuç olarak yedin ve kusmadin, ateşin çıkmadı, ishal olmadın, yerken rahatsızlık vermedi.
Daha fazla kafanda büyütme. Bir keresinde ben sütlü tatlı yapmıştım, gayet yedik ettik. Sonra annem 'dolaptaki sütü mü kullandın' dedi. O bir haftadan uzun zaman önce açılmış. Süt de bayatlayan bir şey ya. Yerken hiç sorunu olmayan annem benim on günlük sütü kullandığımi öğrenince fenalasti, öğürdü falan😅 siz de çok düşünüp kendinizi hasta etmeyin.
Bir daha o kasaptan almayın, ne olur ne olmaz diye de içiniz rahat etsin diye de yetkili bir kuruma bildirin, denetlesinler. Böyle bir adilik yaptıysa cezasını ödesin
Bende de öyle oluyor. Biri yemek yerken deseki bu yemek bir değişik, iştahla yediğim yemekten anında soğuyorum. Midem bulanmaya başlıyor ☺️Bunu yerken midem de bulanmadi aslında sadece rengi kafama takıldı. Her ihtimale karşı şikayet edeceğim. Bir hile yapıyorsa çıksın ortaya.

Selam Hanımlar
Geçenlerde eşim ilk kez farklı bir kasaptan kemikli dana eti almış. Etin rengi çok açık pembeydi. Bugün pişirdim yemeğin içinde açık pembe rengi neredeyse değişmedi. Yemeğe doğru düzgün bir tatta vermedi. Biz yurtdışında yaşıyoruz sizce bu etin domuz eti olma ihtimali varmı? Domuz eti pişince nasıl görünür, dana etinden farklımıdır ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sut danasi olabilir mi? Ben marketten sut danasi aliyorum, rengi danadan daha acik. Hic domuz pisirmedim ama onun kokusu farkli olur diye biliyorum. Etiketi okudaydiniz keske.

Domuz etinin tadı böyle değildir ama. Ot gibi tatsız bir şey yiyorum diye değil bu ne eti kuzu değil dans değil başka bir et bu dersin . Lezzetsiz de değildir
Bende domuz etinin yağlı ve lezzetli olduğunu duymuştum daha önce. Bu muhtemelen dana ama cinsinden dolayı tadı yavan. Süt danası açık pembe oluyormus çünkü baktım internetten.

Sut danasi olabilir mi? Ben marketten sut danasi aliyorum, rengi danadan daha acik. Hic domuz pisirmedim ama onun kokusu farkli olur diye biliyorum. Etiketi okudaydiniz keske.
Dana eti diye aldık ama rengi açık olduğu için şüpheye düştüm. Peki süt danası piştikten sonrada pembe renklimi oluyor?

Dana eti diye aldık ama rengi açık olduğu için şüpheye düştüm. Peki süt danası piştikten sonrada pembe renklimi oluyor?
Evet, danaya nazaran cok daha acik renk kaliyor. Mesela buzlugumda hem dana kiyma hem sut danasi kiymasi var, renklerinden ayird edebiliyorum donmus olduklari halde.

Sut danasi normal danadan daha pahali satiliyor.

Ayyy bebek danalara yazık ya:(((
Hayvan yemek zaten şey ama süt danası, minik kuzulara falan ben çok üzülüyorum.
Geçen aylarda evlerinde koyun,tavuk, domuz falan besleyen yabancı bir arkadaşım bana iki tane minik kuzuları olduğunu müjdeledi,resimlerini attı. Şu bebisler;
IMG_20221123_224840.webp

Daha üstünde 2-3 mevsim geçti geçmedi, bir konuşmaya "bebek kuzular ne yapıyor" diye sordum, dedi ki;
IMG_20221123_225026.webp

"Bebek kuzular buz dolabında. Eşim yazın yemek için onları öldürüldü"
😳😳😳😳😳😳
Çok ilginç geliyor bana bu hayvancılık işleri, insan kucağında uyutarak büyüttüğü canlıyı yer mi 😂
Allah'ım,keşke vejeteryan olsam

Domuz eti pembe olur pişince hepten rengi açılır. Ama yağlı ettir, tadı güzeldir o sebeple ot gibi dediğiniz için domuz eti değildir diye düşünüyorum.
Taze dana eti olabilir.

Almanya'da aldığım tüm dana etleri açık renkli ve tatsız tuzsuz. Muhtemelen domuz değildir. Domuz olsa farkı çok net şekilde anlardınız hiç yemediyseniz.

Ne hoş geliyor kulağa demi :) ama şöyle bişey var Türk bakkalına girince hiç bişey almadan 150 Euro veriliyor, insanlar 450 Euro’ya 1 ay temizliğe gidiyorlar, neyse konu bu değildi . Allah hepimizi tez zamanda feraha çıkarsın
Yapmayin bunu ya lütfen.Ben her hafta cocuk kresi icin alisveris yapiyorum 100 illa 120 euro arasinda degisen fiyatlarla market arabasi doluyor nerdeyse.Organik marketten alisveris yaptimda 130 ile 150 euro arasinda para ödüyorum.450 euroya bir ay calisiyor dediginiz kisiler günde iki saat temizlige gidiyor.Asgari ücret 12 euro oldu ki temizlik yapanlar genelde en assagi 13 euro aliyorlar.Yani 450 euro bir ayda 43 saate denk gelen bir ödeme.Ki asgari ücretin artmasiyla birlikte bu ücrette atti.Artik 520 euro aliyorlar.

Muhtemelen hayvanina gore et rengi degisiyor.
Ben de yurt disinda yasiyorum, eti kasaptan almayi tercih ediyorum.Gecen esim kiyma almis tavuk kiymasi sandim o derece rengi acik. Aldigimiz kasap helal urunler satan bir kasap. Oyle sey yapacaklarini sanmiyorum.

Mesela islami kurallarin kati oldugu bazı ulkelerde de bulundum, oralarda da cok acik renkli etler gordum. O ulkelerde domuz eti olmasi imkansiz. Yani Türk marketinden aldiysaniz domuz falan degildir bence.

Muhtemelen hayvanina gore et rengi degisiyor.
Ben de yurt disinda yasiyorum, eti kasaptan almayi tercih ediyorum.Gecen esim kiyma almis tavuk kiymasi sandim o derece rengi acik. Aldigimiz kasap helal urunler satan bir kasap. Oyle sey yapacaklarini sanmiyorum.

Mesela islami kurallarin kati oldugu bazı ulkelerde de bulundum, oralarda da cok acik renkli etler gordum. O ulkelerde domuz eti olmasi imkansiz. Yani Türk marketinden aldiysaniz domuz falan degildir bence.
Burasıda güvenilir biryer aslında. Dana kuşbaşı, dana kıyma ve kemikli et almış. Kıyma ve kusbasi gayet güzeldi. Hem renkleri kırmızı hemde tadlari güzel. Kemikli eti buzluğa atmıştım. İlk kez bu gün pişirdim. Dediğiniz gibi hayvanın cinsinden kaynaklanıyordur muhtemelen.

Yapmayin bunu ya lütfen.Ben her hafta cocuk kresi icin alisveris yapiyorum 100 illa 120 euro arasinda degisen fiyatlarla market arabasi doluyor nerdeyse.Organik marketten alisveris yaptimda 130 ile 150 euro arasinda para ödüyorum.450 euroya bir ay calisiyor dediginiz kisiler günde iki saat temizlige gidiyor.Asgari ücret 12 euro oldu ki temizlik yapanlar genelde en assagi 13 euro aliyorlar.Yani 450 euro bir ayda 43 saate denk gelen bir ödeme.Ki asgari ücretin artmasiyla birlikte bu ücrette atti.Artik 520 euro aliyorlar.
Ben de buna sasirdim. Nasil 450 euroya 1 ay temizlige gidiyorlar. Ben 3 saat icin 87 euro oduyorum.
Gecen Almanya'ya gecip Turk marketine gittik. 5 kg pirinc, 2.5 kg bulgur, 2.5 kg mercimek, 1 kg yesil mercimek, 1 kg kuru fasulye. 5-6 paket 190 gramlik cekirdek. 2 cesit tursu, salça, zeytin, sucuk, tarhana, dolma biber, dolmalik kuru patlican vs. bir suru sey aldik fazlasi vardir eksigi yoktur.103.37 euro odedik. Hepsi de kaliteli markalar.

Ben de buna sasirdim. Nasil 450 euroya 1 ay temizlige gidiyorlar. Ben 3 saat icin 87 euro oduyorum.
Gecen Almanya'ya gecip Turk marketine gittik. 5 kg pirinc, 2.5 kg bulgur, 2.5 kg mercimek, 1 kg yesil mercimek, 1 kg kuru fasulye. 5-6 paket 190 gramlik cekirdek. 2 cesit tursu, salça, zeytin, sucuk, tarhana, dolma biber, dolmalik kuru patlican vs. bir suru sey aldik fazlasi vardir eksigi yoktur.103.37 euro odedik. Hepsi de kaliteli markalar.
Kim ne derse desin Avrupa'da gıda ucuz. Hem ucuz hemde kaliteli.

Zaten ayda 450 € ile gecinecek kadar durumu kötü olana devlet yardım bağlamıyor mu?
Almanya'da bir eli yağda bir eli balda yaşayan Türklerin 'burada hayat kötü' yakarislarini vallahi sevmiyroum.
Gelmeyeceğiz,merak etme. Yemedik almanyanizi, siz çıkarın tadını

Adam Türkse sanmıyorum. Yine de korkunuz adamın sizi kandirdigiysa gıda sağlığına bakan bir yetkili yere ihbarda bulunun,denetlesinler.
Korkunuz domuz eti Yemekse yanlışlıkla yediniz ne oldu yani . Bizim milletin bu olayı abartmasi bana çok saçma geliyor. Ben gittiğim bir turda birebir gözlerimle gördüm. Amsterdam'da red light discritte kadın memesi göreceğim diye heyecanlanan, amsterdama gitmisken mantar ,esrarlı kek yiyen, gittiği tüm ülkelerin birasini deneyen , fırsatı olsa - eskaza kendine bakan bir kız olsa hemen en yakın otele gidecek çocuk bile gezinin baska yerinde domuz eti hassasiyetine girdi, ikram edilen şeyi içinde domuz olabilir şüphesiyle yemedi falan.
Çoğu insanda var bu. Mesela
wikipediaya göre İslam'ın büyük günahları sunlar;Eki Görüntüle 3165572
Bunların çoğunu kimse dert bile etmez. Ama bir Türk'e domuz de, elektrik çarpmış tepkisi verir.
İsteyerek yememissiniz ya. Bu kadar büyütmeyin
Aslında günahından ziyade domuz eti sağlığa da çok zararlı bi et.sahsen bilmeden yesem bende korkardım tedirgin olurdum

Aslında günahından ziyade domuz eti sağlığa da çok zararlı bi et.sahsen bilmeden yesem bende korkardım tedirgin olurdum
Niye çok zararlı olsun ki, dünyanın musluman ve Yahudi olmayan pek çok ülkesinde insanlar domuz yiyor. Yiyenlere olumsuz etkilerine dair (taraflı olmayan) yayınlar var mi?
Wikipedia'da dünyanın beklenen yaşam süresi ortalamalarina bakinca çıkan grafikte en üst sıralarda domuzdan ahtapota, böceğe ,fare bile yiyen asya ülkeleri var. Kore filmlerinde her iş çıkışı domuz göbeği, domuz kanı çorbası falan içiyorlar , dunyada en uzun ömürlü 3. Ulkesiymis.

Şöyle bir WHO dünya sağlık örgütü grafiği de var mesela
IMG_20221123_235654.jpg

Dünyada Afrika'dan sonra yaşam ömrü en kısa olan ulkeler bizim buralarda. Doğu akdeniz ülkelerinin büyük çoğunluğu domuz yemeyen ulkeler.
Yani madem domuz bu kadar sağlıksız neden kalp damardan erkenden gitmiyor yaygın olarak yeneb ülkede yaşayan insanlar da hiç domuz yemeyen ülkelerin insanlari erkenden ölüyor?
Bence saglik ve domuz arasında organik bir ilişki yok.
Ha,yemeyen yemesin. Ben de özellikle gidip restorana sipariş vermem. Ya da göz göre göre domuzlu sosisi yemek istemem. Ama bu biraz da kültürel bir şey.
İnsanların tiksinmesi de öyle .
Sabahları dananın ayağını çorbaya katıp paça diye yiyen, hayvanın dışkısının geçtiği yoldaki bağırsaktan olan yemeğin şarkısını yapan (kokoreç) insanlar domuzdan tiksiniyor. Bunun tek sebebi kultursel kodlarimiz olmali.

Türkiyede domuz etinden hep pis birşey gibi bahsedildiği için hiçbir dini hassasiyeti olmayan insanlar bile yemek istemiyor. Sadece günah olduğu için değil yani tiksindiği için. Ben hem tiksiniyorum hemde helale harama elimden geldiğince dikkat etmeye çalıştığım için yediklerimede dikkat ediyorum.
Ben de domuz etinin kokusunu cok agir buluyorum. Ilk geldigim zamanlar et, tavuk hic yiyememistim tiksinti yerlesmisti koku burnumdan gitmiyordu.

Hayvanlarin kesim konusunda hassasiyetiniz varsa turk marketlerinden almak yeterli olmaz cunku ab uyum yasasi geregi ulke icinde kesim sartlari belli, bizim aldigimiz yerdekiler kesimi kendileri yapiyor, hatta baska bir ulkede kesip getiriyorlar. Asla bilmedigim yerden et yiyemiyorum.
Hemen midem bulaniyor, farkli olani anliyorum.

Yapmayin bunu ya lütfen.Ben her hafta cocuk kresi icin alisveris yapiyorum 100 illa 120 euro arasinda degisen fiyatlarla market arabasi doluyor nerdeyse.Organik marketten alisveris yaptimda 130 ile 150 euro arasinda para ödüyorum.450 euroya bir ay calisiyor dediginiz kisiler günde iki saat temizlige gidiyor.Asgari ücret 12 euro oldu ki temizlik yapanlar genelde en assagi 13 euro aliyorlar.Yani 450 euro bir ayda 43 saate denk gelen bir ödeme.Ki asgari ücretin artmasiyla birlikte bu ücrette atti.Artik 520 euro
Konuyu sabote etmek istemiyorum kesinlikle, de vallahi ben 100 Euro’ya market arabasının yarısını dolduramıyorum, siz nereden neler alıyorsunuz ? Bende geliyim oraya. Türk marketinde kıymanın kilosu 9 Euro . Alman fırınında bir tane küçük semmel/brötchen 65 Ct. 10 tane semmel 6,50 € bir günlük ekmek fiyatı benim için. 6 kişilik bir aileyiz biz , 3 kişinin masrafıyla 6 kişininki bir olmuyor

Son düzenleme:
İnternetten baktım. Süt danası çok açık pembe oluyormus. Çok özel bir et olduğu yazıyor. Ama bizimki ot gibi hiç öyle özel bir ete benzemiyor.
Kesinlikle süt danasının eti hem pembe olur hem de çok lezzetli olur. Sizin söylediğiniz gibi saman gibi olmaz.

Back
X