Açık Renkli Et

Aldığımız yer türk zaten. Kemikli dana eti diye almış. Ama ben daha önce hiç böyle bir et yemedim. Tereddüt ettiğim şey daha eti diye domuz eti satmış olabilirlermi.
Adam Türkse sanmıyorum. Yine de korkunuz adamın sizi kandirdigiysa gıda sağlığına bakan bir yetkili yere ihbarda bulunun,denetlesinler.
Korkunuz domuz eti Yemekse yanlışlıkla yediniz ne oldu yani . Bizim milletin bu olayı abartmasi bana çok saçma geliyor. Ben gittiğim bir turda birebir gözlerimle gördüm. Amsterdam'da red light discritte kadın memesi göreceğim diye heyecanlanan, amsterdama gitmisken mantar ,esrarlı kek yiyen, gittiği tüm ülkelerin birasini deneyen , fırsatı olsa - eskaza kendine bakan bir kız olsa hemen en yakın otele gidecek çocuk bile gezinin baska yerinde domuz eti hassasiyetine girdi, ikram edilen şeyi içinde domuz olabilir şüphesiyle yemedi falan.
Çoğu insanda var bu. Mesela
wikipediaya göre İslam'ın büyük günahları sunlar;
IMG_20221123_221837.jpg

Bunların çoğunu kimse dert bile etmez. Ama bir Türk'e domuz de, elektrik çarpmış tepkisi verir.
İsteyerek yememissiniz ya. Bu kadar büyütmeyin

Fiyatlar şaka değil mi? 🥲
O birim fiyatlara et var mı ya? 🥲
Söyle söyliyim domuz eti cok ucuzdur.Dana ve kuzu eti pahalidir.Türk bakkallarinda kuzu ve dana eti daha uygun olur sürümden kazanirlar.Alman kasaplar da dana eti etin kalitesine göre degisir.Schnitzel mesala 20 euro civarindadir.Türk bakkalinda kuzu pirzola 20 euro civarinda.Kiyma 10 euro. Organik markette inek kiymasi 15 euro .Kusbasi 20 euro ve uzerinde satilir.Inek eti de danaya göre uygundur.Sigir etinden kusbasi 10 euro civarindadir.

Acaba ithal etmi ki ? Türkiye de de bir ara ithal etler vardı. Rengi pembeydi ve tadı normal bizim yerli etler gibi değildi. Hatta garipsemistim rengini

Adam Türkse sanmıyorum. Yine de korkunuz adamın sizi kandirdigiysa gıda sağlığına bakan bir yetkili yere ihbarda bulunun,denetlesinler.
Korkunuz domuz eti Yemekse yanlışlıkla yediniz ne oldu yani . Bizim milletin bu olayı abartmasi bana çok saçma geliyor. Ben gittiğim bir turda birebir gözlerimle gördüm. Amsterdam'da red light discritte kadın memesi göreceğim diye heyecanlanan, amsterdama gitmisken mantar ,esrarlı kek yiyen, gittiği tüm ülkelerin birasini deneyen , fırsatı olsa - eskaza kendine bakan bir kız olsa hemen en yakın otele gidecek çocuk bile gezinin baska yerinde domuz eti hassasiyetine girdi, ikram edilen şeyi içinde domuz olabilir şüphesiyle yemedi falan.
wikipediaya göre İslam'ın büyük günahları sunlar;Eki Görüntüle 3165572
Bunların çoğunu kimse dert bile etmez. Ama bir Türk'e domuz de, elektrik çarpmış tepkisi verir.
Türkiyede domuz etinden hep pis birşey gibi bahsedildiği için hiçbir dini hassasiyeti olmayan insanlar bile yemek istemiyor. Sadece günah olduğu için değil yani tiksindiği için. Ben hem tiksiniyorum hemde helale harama elimden geldiğince dikkat etmeye çalıştığım için yediklerimede dikkat ediyorum.

Süt danasıdır eğer ki kalın kemikse kürek kemiği kısmı ora daha açık renk olur hhayvancılık la uğraşıyordum hasta yada mide sorunu olan süt danaları kasaba satılır ve tadı değişiktir

Söyle söyliyim domuz eti cok ucuzdur.Dana ve kuzu eti pahalidir.Türk bakkallarinda kuzu ve dana eti daha uygun olur sürümden kazanirlar.Alman kasaplar da dana eti etin kalitesine göre degisir.Schnitzel mesala 20 euro civarindadir.Türk bakkalinda kuzu pirzola 20 euro civarinda.Kiyma 10 euro. Organik markette inek kiymasi 15 euro .Kusbasi 20 euro ve uzerinde satilir.Inek eti de danaya göre uygundur.Sigir etinden kusbasi 10 euro civarindadir.
Allah'ım ne güzel yaaaa et fiyatlarından bahsederken 10 lar 20 ler havada uçuşuyor.🤩🤩 Bizde olsa 10 birim fiyata dananın kılını vermezler🥲

Türkiyede domuz etinden hep pis birşey gibi bahsedildiği için hiçbir dini hassasiyeti olmayan insanlar bile yemek istemiyor. Sadece günah olduğu için değil yani tiksindiği için. Ben hem tiksiniyorum hemde helale harama elimden geldiğince dikkat etmeye çalıştığım için yediklerimede dikkat ediyorum.
Evet ama sonuç olarak yedin ve kusmadin, ateşin çıkmadı, ishal olmadın, yerken rahatsızlık vermedi.
Daha fazla kafanda büyütme. Bir keresinde ben sütlü tatlı yapmıştım, gayet yedik ettik. Sonra annem 'dolaptaki sütü mü kullandın' dedi. O bir haftadan uzun zaman önce açılmış. Süt de bayatlayan bir şey ya. Yerken hiç sorunu olmayan annem benim on günlük sütü kullandığımi öğrenince fenalasti, öğürdü falan😅 siz de çok düşünüp kendinizi hasta etmeyin.
Bir daha o kasaptan almayın, ne olur ne olmaz diye de içiniz rahat etsin diye de yetkili bir kuruma bildirin, denetlesinler. Böyle bir adilik yaptıysa cezasını ödesin

Burda Bir çocuk yuvasında tavuk eti diye domuz eti yedirdiler çocuklara . Arkadaşımda tatmış fakat tadından bişey anlamamış. Görüntüde tavuk eti veya süt danasına benziyor demişti .
Bi daha bilmediğiniz yerden almayın.

Allah'ım ne güzel yaaaa et fiyatlarından bahsederken 10 lar 20 ler havada uçuşuyor.🤩🤩 Bizde olsa 10 birim fiyata dananın kılını vermezler🥲
Ne hoş geliyor kulağa demi :) ama şöyle bişey var Türk bakkalına girince hiç bişey almadan 150 Euro veriliyor, insanlar 450 Euro’ya 1 ay temizliğe gidiyorlar, neyse konu bu değildi . Allah hepimizi tez zamanda feraha çıkarsın

wikipediaya göre İslam'ın büyük günahları sunlar;Eki Görüntüle 3165572
6/16 yaptim 😅😅
D96E2C6A-6A9A-4618-8E25-69EEA616A9BB.webp

Back
X