Açık Renkli Et

Marjolein

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2022
2.464
6.431
88
35
Selam Hanımlar
Geçenlerde eşim ilk kez farklı bir kasaptan kemikli dana eti almış. Etin rengi çok açık pembeydi. Bugün pişirdim yemeğin içinde açık pembe rengi neredeyse değişmedi. Yemeğe doğru düzgün bir tatta vermedi. Biz yurtdışında yaşıyoruz sizce bu etin domuz eti olma ihtimali varmı? Domuz eti pişince nasıl görünür, dana etinden farklımıdır ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Domuz eti midir bilemicem ama dana eti degil kesin. Internette bakin pismis domuz eti nasil gozukuyormus.

Dana eti zaten acik renkli olur.Hayvanin yasi ilerledikce etin rengi koyulasir.Bir de esinize sorun ne kadar ödemis.Dana eti bariz daha pahalidir.Onun disinda tadindan anlardiniz.

Dana eti zaten acik renkli olur.Hayvanin yasi ilerledikce etin rengi koyulasir.Bir de esinize sorun ne kadar ödemis.Dana eti bariz daha pahalidir.Onun disinda tadindan anlardiniz.
Etin fiyatı dana kuşbaşından pahalı kemikli olduğu için. Pişmemiş halini yine çok garipsemedim ama pisincede pembe.

At eti her halde

Eşin alırken belirtmemis mi ozellikle dana diye? Eğer o belirttiyse danadır , hiçbir kasap bunu karıştırmaz ,sanmıyorum .
Ama söylediğine emin degilse,ya da eliyle işaret ettiyse ya da o dili konuşamiyorsa domuz olabilir
Ve domuz daha pembe oluyor. Yerken farketmemeniz de olası. Benim siparişimde de vardı, ben hiç anlamadım. Sonradan aklıma takıldı,tekrar menü istedim, içindekilerden bilmediğim seyleri çevirdim, o yazan domuzla alakalı bir şeymiş. Ama tadı gayet her zamanki etti.
Bir kere de çorbada löp halde yemiştim,onu da anlamamıştım. Sadece cevirmesinde falan kokusundan tanıyabiliyorum ben. Onun disjnda yok yani, zaten çok dikkatli biri de değilim

Dana etinin tazesi açık renk olur zaten. Artık yenmiş gitmiş. Bundan sonra alırken sorun mutlaka. Ben restoranlarda dahi sorup ona göre sipariş veriyorum pizzada var mı,burgerde var mı diye.

Etin fiyatı dana kuşbaşından pahalı kemikli olduğu için. Pişmemiş halini yine çok garipsemedim ama pisincede pembe.
nerden almis ki kasaptan mi yoksa marketin kasap reyonundan mi? Söyleyin kac lira verdiginizi oradan cikarim yapalim.Domuz eti en pahali 15 euro civarinda.
Dana eti ise 10 eurodan basliyor fiyatlar.

Ya yemişsiniz gitmiş artık yapacak bir şey var mı? Ustune düşmeyin bu saatten sonra. Aynı yerden almaz ya da alırken üstünde genelde foto oluyor ona göre dikkat edersiniz sonrasında.
3 kilo almış ama. Hepsini pisirmedim kalanı buzlukta.

Aldığımız yer türk zaten. Kemikli dana eti diye almış. Ama ben daha önce hiç böyle bir et yemedim. Tereddüt ettiğim şey daha eti diye domuz eti satmış olabilirlermi.

Dana etinin tazesi açık renk olur zaten. Artık yenmiş gitmiş. Bundan sonra alırken sorun mutlaka. Ben restoranlarda dahi sorup ona göre sipariş veriyorum pizzada var mı,burgerde var mı diye.
İnternetten baktım. Süt danası çok açık pembe oluyormus. Çok özel bir et olduğu yazıyor. Ama bizimki ot gibi hiç öyle özel bir ete benzemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…