• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamla aramız bozuldu ama içim rahat

Gercekten 25 yasinda bir insan nasil oluyor da 30 yasinda bir insani annesinin mudahele ederek degistirebilecegini dusunuyor. Cozum icin annene soyledigini falan dusunmuyorum o tamamen vicdanini rahatlatmak icin soyledigin bir sey. Ablana gicik olmussun, onu uzmek ve onun da senin gibi hisstmesini saglamak icin, yani bir nevi tatilde yasadigin seylrden intikam almak icin annene soylemissin. Annen 30 yillik kizinin huyunu bilmiyor mu, bal gibi farketmistir, anne bu. Cozum ablanizin yaninda olup ona hatalarini kardesce gostermek. Ama illa ben bu isi cozcem onu degistircem derseniz hata edersiniz, cunku o yastan sonra insan baskasinin mudahelesiyle zor degisir. Evleri ayirin da zaten kucucuk olan aileniz iyice kopsun. Cok gereksiz tavirlar bunlar. Kendi hayatina bak illa her seyi beraber yapmaniz gerekmiyor, ama aksam eve geldiginde ablanla konusur ona destek olursun, tabi gercekten cozum istiyorsan ki ben buna inanmiyorum. Ablandan utaniyorsun ve onu cevrende istemiyorsun cok sevgili havali aslan burcu.

Sizde ailenize güvenmeyip evden ayrılmışsınız. 20 yaşındaki kararınız bu şekilde de değerlendirilebilir Mesela. Ama hayır öyle değil, karakterler aile içinde dahil dahil bir şekilde uzlaşamaması her şey yaşanabilir. bir kişi bahsetmiş kan bağının ötesinde karakter özellikleri var. önemli olan problemlerin ardından nasıl çözüm ürettiğin. Ablam çözüm odaklı değil. karakterim bu değiştiremiyorum kabul etmiyorsan tamam dedi bende okey dedim.
Bana güvenmeyeceği bir durumda yoktu çünkü ona açıkça anneme söyleyeceğimi söyledim, çünkü bir yere kadar her seferinde söyleme canım tamam. Söyleme canım tamam olmuyor. Bu sefer söyleyeceğim dedim ve anlattım.
Aileye güvenmemek değil de bir anlık öfke ve gençlik cesareti diyelim. Gittiğim yer yine bir akraba eviydi ama babamın arayıp güzel yaklaşımı tekrar eve dönmemizi sağlamıştı. Hata yapmadan ve bu hatanın bedelini ödemeden insan olgunlasamiyor.. Bırakın ablanız kendi görsün bazı şeyleri. Burda yaptığız gibi filozof konuşmalar ise yaramiyor malesef. Biraz doğrucu değilde kardeşçil yaklaşın bence.

Okuyarak ve yazarak kendimi sakinleştirdim bir nevi terapi oldu. Yorum yazan herkese teşekkür ederim. Kafam rahat bir şekilde yeni haftaya başlayabilirim.

Bence hiçte ispiyoncu değilsin.
Öyle diyenler saçmalamis
Neyi kime ispiyonlayacaksin ? Sanki sen anlatinca annen kalkıp 30 yaşındaki kızı dövecek. Yada senin yüzünden büyük zararlara vs. Uğrayacak.
Sen belli ki çok dolmuşsun ve dertleşmek istemişsin annenin ablana akıl vermesinden ziyade seni sakinleştirmesini beklemişsin içten içe.
Ayrıca ablanda gayette sinsi biriymiş ki kapiyi dinliyor. Kendi hatasını açıkça biliyor ama baaak gördünmü sen busun işte hemen söyledin diye seni yermeye çalışıyor zeki şey.

Bende herşeyimi annemle paylaşırım hemde herşey.
Annemden başka kime bukadar şeffaf olabilirim ki, evli olduğum halde eşime bile olamam inan.
Anneme anlatırken içten pazarlik yapmam benimde ablamla birçok sorunum oldu hemde çok ciddi. Hâlâ da dönem dönem devam eder ki en son 4 gün önce eşim ameliyat oldu aradi beni 2 saat sonra yanındayım bebeimm dedi.
Hâlâ ses yok.
Bugün arkadaşlarıyla ve kocasyla bir restoranda alkollü sofralar eğlenceler resim atmis sosyal medyaya.

Ama hâlâ beni arayıp gelemedim x sebepten eşin nasıl sen nasılsın demedi demez de.

O böyle çünkü ! 31 yaşında ama bazen 10 yaşındaki çocuk ondan mantıklı hareket ediyor.
Nasıl bir çözüm mü buldum ? Artık umursamiyorum yaaa.
Zaten inancim yok ona karşı ama o yanimdayken hissettirmiyorum da gülüyorum dinliyorum sohbet ediyorum çünkü onun çift karakterli olduğunu artık biliyorum ve alıştım.
Onu bir hastaymis gibi görüyorum anlayacağın ve inşallah hemen iyileşir çünkü özünde iyi birisi ve en başta o benim ablam canım.
Onun bu hastalığı evliliğine çocuklarına daha fazla zarar vermez umarım çünkü anne kardeş hertürlü bagrina basıyor ama eş malesef.

Sende çok üzülme artık takmamayı öğren

Hayatimda hic ablami ispiyonlamadim yanlis bir hareketi varsa onunla konustum yanlis yapmissiniz

Tüm yakınlarını kaybedenlerin başı sağolun ve Allah sabır versin. Ama insan biri ölebilir diye sürekli bu ihtimal üzerine yaşayamaz.
Sır olayına gelirsek, bana sır vermedi. Sır verseydi saklardım.
Millete bizi acındırmaya çalıştı. Ailenin her şeyini misli misli abartarak 3 günlük tanımadığımız insanlara anlattı, yapma diye uyarmama rağmen. Bunlardan nefret ettiğimi biliyor.
Anneme anlatma sebebim ise tamamen gına gelmiş olması ve Müdahale edilemiyor oluşu. Sakladıkça kamufle ettikçe bu huyları değişmiyor aksine daha da fazla devam ediyor.
İkizler burcu olduğunu bilinçli olarak yazdım. Başkalarının yanında bambaşka biri oluyor ablam, tanı ki maşallah.
Bende ikizler burcuyum ne oluyor ikizler burcu olunca karaktersiz mi oluyor lafa bak, bahaneye bak yahu

bende ablayım kardeşimi uyarırırm yeri gelir yerden yere vururum ama ispiyonculuk yapmam. ablanı uyarabilirdin ve bir dha tekrarlandığında ailemize söyleyeceğim diyebilirdin ispiyonlamak yerine

Yaptığı şeyleri burada açıkça anlatmak istemedim üstü kapalı bahsettim. Üstü kapalı abiyenden şekilde bizi millete küçük gösterdi, olmayan acıları yaşamışız gibi anlattı. Durumumuzu acındırdı. Ki çok şükür öyle bir durumda değiliz.
O kadar çok farklı farklı gösterdiği son bir haftadır kendisini hangi söylediği doğru hangisi yalan bende karıştırdım. Orada millete durumu kurtar burada kurtar sıkıldım. Ayrıca yanımızda benim yakın bir arkadaşımda vardı.madem öyle onunla olan bir olayı anlatayım. Bizim bu tatile gideceğimiz 6 ay öncesinden belliydi. Bana tatile girmeden iki üç gün önce yanına harcamalar için büyük meblağda para alacağını söyledi. Bende onun alacağımdan 350 tl az biriktirmiştim. Sonradan o kadar alıyorsa diye bu ayki bütçemi daha da daraltıp 350yi ayırdım. Yola çıkıcaz bir gün önce demesin mi bende daha önce söylediğinin 1200 tl azı kadar para var diye. Ben ne yapacağımı bilemedim. Oraya gittik arkadaşıma biz çok harcayamayız bütçemiz kısıtlı diye de bir havalara girdi. Bende sesimi çıkarmadım. En sonunda arkadaş bizim harcadığımızdan 500 tl azını harcadı. Banada gelip paramız yok diyorsunuz anlamadım valla dedi. Ben ne diyeceğimi bilemedim. Ki kendini başkalarına farklı gösterme olayı bu değildi. Ufak bir olaydı, önemli görüp hatta sırası gelip Anneme anlatmadım.
Yalnız bu anlattıklarınızın ikizler burcu olmakla alakası yok.ablanızın farklı sorunları olabilir bilin istedim..

ne yaparsanız yapın boyle aıle de her şeyi hos gorulen, ne kotuluk yaparsa yapsın hep arkasında olunulan b kardes ılla ki vardır. her konuda o hep ıyıdır zaten sız hep haksız olursunuz. demem o ki bırakın madem esıt davranmıyolarsa kendı hallerınde yasasınlar. sız de uzaktan seyredın mudahele etmeyın. kımın ıyı kımın kotu oldugunu onlar anlarlar. aıleler genelde ıdare etmeye calısırlar gorunen o kı onlarda boyle ıdare etmeye calısıyor. bence uzak durun ve aldırıs etmeyın. en ıyısı bu. akıllanmazlar cunku.

ya oyle demeyin. cok sorunlu ınsanlar var kendı aılenden de cıkıyor boyle ınsanlar. yasamayan bılemez.

ispiyonlamak ve bir sorunun çözümü için danışmak farklı şeyler. Tekrar belirteyim ben ona bu durumu anneme söyleyemeyeceğime dair söz vermedim. Hatta söyleyeceğimi biliyordu ki kapı dinledi.
O huyları gizlendikte artırıyor. Söyleyince anlamıyor ne yapmalıydım??
İspiyonlamak meselesine çok takılmışsınız ama olayın ispiyonlamam olması için ortada sır olması gerekir.
Ayıpta kapandıkça örtülür ama başkasına karşı, çekirdek aile içinde sorunlar paylaşılır çözülür.
Çocuksun. Acilen kendine çeki düzen ver. Sen ablanı ispiyonlarken sorun yok o seni dinleyince mi sorun oluyor?

Kocaman kadın ablasını ailesine ispiyonluyor :D Ablanız adına sevindim kurtulmuşş

Vaaay! İspiyoncu! Benim de öyle zamanlarım oldu kız kardeşim bir günden bir güne ablam içti,dağıttı, serserinin tekiyle sevgili demedi. Bugün evliyim kardeşime maddi manevi destek oluyorum. Neden söyledin annene? Boyun mu uzadı?

Kızın üstüne ne kadar gitmissiniz yaaa Abla kardes onlar olur öyle şeyler iki gün sonra unuturlar ayrıca nevarki bunda yani tabikide söyleyecek ablasının hatasini amerikalilar gibi yasama tarzını bırakın ya aile demek bu değil kardeşler kavga eder tartisir barisir sizin kiziniz tasvip etmediginiz hareketler yaptığında diğer cocugunuz soylemese bilmeseniz hoşuna gidermi belki kötü şeyler yapio belki başına bi iş gelecek tabikide annenin bilmesi gerekiyor benim ablam yok abim de ailemin onaylamadigi şeyler yapıyordu uyardim uyardim dinlemedi gittim babama söyledim abim evi filan terk etti bir ay filan sonra evlendik filan şimdi diyoki keşke babam beni dövseydi engelleseydi öyle şeyler yapmasaydim günaha girmeseydim diyo hiç bir sorunumuz yokk suan

Kızın üstüne ne kadar gitmissiniz yaaa Abla kardes onlar olur öyle şeyler iki gün sonra unuturlar ayrıca nevarki bunda yani tabikide söyleyecek ablasının hatasini amerikalilar gibi yasama tarzını bırakın ya aile demek bu değil kardeşler kavga eder tartisir barisir sizin kiziniz tasvip etmediginiz hareketler yaptığında diğer cocugunuz soylemese bilmeseniz hoşuna gidermi belki kötü şeyler yapio belki başına bi iş gelecek tabikide annenin bilmesi gerekiyor benim ablam yok abim de ailemin onaylamadigi şeyler yapıyordu uyardim uyardim dinlemedi gittim babama söyledim abim evi filan terk etti bir ay filan sonra evlendik filan şimdi diyoki keşke babam beni dövseydi engelleseydi öyle şeyler yapmasaydim günaha girmeseydim diyo hiç bir sorunumuz yokk suan
İstediği tarzda yaşar kime ne?

İstediği tarzda yaşar kime ne?
İşte bu yaklasimlar toplumuzu bozuyo her anne cocugunun naptigini bilmeye hakkı var kime derse o ailede yasamaz olur biter ayrıca istedigi tarzda yasiyorsa neden korkuyor bilinmesinden açıkça yaşasın aile kavrami bu değil bizim ülkemizde ben de çok farklı yaşam tarzında olabilirdim banada engel olan halam amcam vardı kiziyordum ki iyiki olmuşlar suan çok mutluyum

İşte bu yaklasimlar toplumuzu bozuyo her anne cocugunun naptigini bilmeye hakkı var kime derse o ailede yasamaz olur biter ayrıca istedigi tarzda yasiyorsa neden korkuyor bilinmesinden açıkça yaşasın aile kavrami bu değil bizim ülkemizde ben de çok farklı yaşam tarzında olabilirdim banada engel olan halam amcam vardı kiziyordum ki iyiki olmuşlar suan çok mutluyum
Valla biz rahatsız olmuyoruz rahatsız olan diğer ülkeleri değerlendirebilir. Korkmuyor ama kendi özelini paylaşmak istemiyor olabilir?

Back